Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 03/26/13 in alle zones

  1. ?? dat jij zo reageert zegt ook meer over jou helaas dan over mij. Ik weet donders goed wat het is, en we kennen maar 4 smaken namelijk; zoet, zuur, zout en bitter via de tong, de rest is geur. Als msg al iets is komt het niet verder dan op kunstmatige wijze verkregen zout uit glutaminezuur. De S in MSG staat namelijk voor sodium (is engels voor) of natrium en in dit geval een zout van natrium. Ik weet niet of je het snapt maar er bestaat geen vijfde smaak hoor! Een chefkok of topkok kan alles zelf goed op smaak maken zonder die troep, als je deze troep nodig hebt ... snap je de hint wel, kijk maar eens goed naar een bekende bijv tv kok als jamie oliver. of die nederlander die frans nederland spreekt...msg gebruiken is daar een doodzonde hoor. Michellinkoks idem. Denk aub even na, een kok die zulke kunstmatige smaakversterkers ipv de echte specerijen en kruiden.... snap je nu de hint, ik neem aan dat je kok bent ;-)
    1 punt
  2. Ik vind er juist geen meerwaarde aan dat alles tenwoordig in Engels/Amerikaans uitgedrukt moet worden , Niemand is meer secetaresse maar moet een desk top high thea support enginering multitask manager zijn Word af en toe echt misselijk van de termen die er gebruikt worden om der simpele baan iets te laten lijken Doe maar gewoon ,dan doe je al gek genoeg.
    1 punt
  3. Gezondheidsoverwegingen (die ik allemaal best wil uitleggen, maar hier off-topic zijn). Bijkomend voordeel: ik heb geen insulinereactie meer en ik kan veel langer zonder voedsel. Mijn lichaam brandt nu eerst vet, daarna eiwit - heel efficiƫnt en zeker in een SHTF situatie kan ik heel lang doorgaan zonder te moeten eten. Ook heb ik minder water nodig - koolhydraten binden immers per gram 7 gram vocht aan zich dat daardoor onbeschikbaar is voor lichaamsfuncties. Ik eet overigens niet koolhydraatvrij - ik eet wel fruit (en honing). Je moet je glycoceen ergens mee aanvullen immers
    1 punt
  4. @mr T: Oud zaad, ik ben er dol op (willen de fantasievolle geesten nu meteen weer aan plantjes denken AUB!! ) Iedereen zoekt zaad met 100% kiemkracht, waar zelfs de kleinste prutzaadjes nog van ontkiemen. Standaard wordt aangeleerd om je zaadjes de beste omstandigheden te geven, om wederom om het aantal gekiemde zaadjes te maximaliseren. Mijn mentor op moestuin/permacultuur gebied, pakt het anders aan. Bv met wortelen. Hij mixt het oude zaad en eventueel nieuw zaad uit de winkel en maakt kleine groeven in de aarde, waarop hij wat wit zand strooit. Hierop gaan, vrij royaal, de zaadjes en ze worden niet afgedekt (is bij sommige zaden wel nodig). Nu zullen alleen de meest krachtige zaadjes ontkiemen, wat dus meteen een selectie oplevert. In dit geval de worteltjes, ga ik later uitdunnen, waarbij ik wederom de sterkste plantjes laat staan, weer een selectie. De twee of drie beste planten laat ik staan om zaad te schieten, dit zijn dus weer de planten die het in mijn tuin, onder mijn omstandigheden het beste doen. Door het mixen van je eigen zaadjes met nieuwe aankoop uit de winkel, krijg je nieuwe eigenschappen, waarvan sommige goed aanslaan in jouw tuin, andere niet. Je snapt dat het maar een paar generaties duurt, voordat je wortelzaad hebt wat optimaal is voor jouw grond/tuin/omstandigheden.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...