Ga naar inhoud

Theke

Lid
 • Aantal items

  37
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Theke's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

12

Community reputatie

 1. Ik weet niet of die ook een timer heeft (zo te zien op de site niet), maar dat is echt wel een heel fijne optie (en in mijn optiek de 50 euro extra wel waard). Of je moet een losse timer tussen je stopcontact zetten, dat kan ook.
 2. Denk wel dat mensen dan dichter bij elkaar komen (neem een NS trein met storing. Dat verbroedert vrijwel direct. Maar hoe regel je wat, zonder je prep weg te geven? Of prep je dan meteen voor wat je als jouw uitvalsbasis gaat hebben? Want dan moet ik voor 100 man ofzo gaan preppen. Dat red ik niet. En on topic: ik heb een paar tegels naar zolder gebracht. WSHTF kan ik daar mooi een haard/kookstel op zetten op zolder. Alleen water blijft lastig. Dat krijg ik ongezien niet echt verstekt hier.
 3. Ik ga t liefst proberen om dan weg te wezen, maar ja, aan plundering heb ik al gedacht. Ons huis is vrij goed (en vrij rap) om te toveren in een vesting. Nu alleen nog even zorgen dat er binnen dan dus wel genoeg te eten/drinken/verwarmen is - k ben net begonnen he! Op zich zijn we hier wel goed met de buren, de meeste althans en gezien de bouw van onze straat zouden we zelfs om te toveren zijn tot een soort burcht met moestuin in het midden/alle voor en achtertuinen. Voor SHTF wonen we hier heel niet slecht Alleen water wordt lastiger. Da's net te ver weg.
 4. Ja, zo lang er nog binnen gekookt kan worden, zal het wel gaan (op zolder inderdaad). Mijn brein bedacht vooral als het gas op is en er op hout (en dus - in mijn geval - buiten) gekookt moet worden. Wat dan? Want dan is de honger toch al groter en de wanhoop dus ook.
 5. De Gall & Gall (meestal vrij duur) heeft huis-vodka voor onder een tientje de fles. Bij de groothandel kun je jenever in een jerrycan kopen, ook niet al te duur, tientje of vier geloof ik. Weet niet of dat net zo goed werkt (ontsmetting-gewijs dan) als vodka? Ik drink eigenlijk nooit
 6. Ik denk teveel, maar dat geeft niet, want ik vind mijn hersenen toch interessanter dan de meeste tv programma's Maar ik dacht gisteravond in ene: SHTF. Ik heb voorraad. Buren (ruime omtrek) niet meer. Het eten dat ik heb - en hoop bij elkaar te jagen/snaren etc- moet wel gekookt worden. Volgens mij ruik je dat, zeker als je honger hebt. Wat zou een handige oplossing zijn om etensgeuren te maskeren? Als brandstof al schaars is en je moet buiten (op hout) koken?
 7. Mijn skills (al in hoofd/handen) Logisch denken, zowel technisch als planmatig. Ik zie gauw hoe apparaten (ook niet-electrische) werken en wat er gedaan moet om ze te fixen. Ik kan prima koken, aardig moestuinieren, voedsel conserveren (drogen, vooral), medisch aardig onderlegd, aarts-optimist van het realistische soort, enorme wil om te leven. Nog verder ontwikkelen: Fysiek is in ontwikkeling, maar gaat de goede kant op. Medische kwaliteiten (hechten, kruidenkennis) Vuur maken Helemaal nog te ontwikkelen: Zo vreselijk veel. Gelukkig kan ik heel lief lachen en ben ik vrouw. Hoewel ik nog niet weet of dat nu een voor- of een nadeel is post SHTF..
 8. Dan had ik ze minder hard moeten drogen, denk ik. Ik denk dat ze als ik ze nu frituur te hard worden voor menselijke consumptie. Wellicht als wapen geschikt dan? Ik ben soepzakjes aan het bedenken Zal nog even uitvogelen worden welke hoeveelheden van alles een maaltijd zijn. Er zal toch ook iets van vet in moeten. Misschien een rietje met olijfolie (met zout erin? zou dat de houdbaarheid verlengen?) Ga in ieder geval ook met pemmican testen - daarin kun je ook allerlei gedroogde fruit en groente kwijt. Ik vraag me af... zou je aardappel kunnen drogen? Met zoete aardappel gedroogd en in poeder, kokosvet, banaan en wat ander fruit zou je ook een zoete versie moeten kunnen maken. Ik duik de keuken nog even in, het is toch rotweer
 9. Ik heb die met timer. Is iets duurder, maar ik vind het het wel waard. Ik had nu allerlei groentes en fruit, maar ik maak ook zalige jerky. Kruiden heb ik nog niet geprobeerd. Hij staat bij mij op het aanrecht, maar iedere plek met stopcontact is prima. Hij geeft wel vocht af, dat is wel iets om rekening mee te houden. Afhankelijk van wat je droogt best veel. Een raam dat open kan of een afzuigkap is best handig. Let bij vlees wel op dat het vetvrij is. Vet droogt niet en wordt ranzig.
 10. De banaan is hard geworden en goed droog. Ik vind het alleen wel vreemd eten - het wordt weer een soort slijmerig in je mond. Wel zoet, wel smaakvol. Denk dat kinderen hier erg blij van kunnen worden. Ik niet heel erg. Tomaat en ui zijn ook prima gelukt, dus ik kan nu een smakelijke en voedzame soep maken van alles dat is gedroogd De grapefruit en sinaasappel moet ik nog even van bedenken wat ik ermee ga doen. Eerst maar eens proeven of het lekker is. Vitamine zal er niet veel meer inzitten denk ik.
 11. Och.. ligt eraan wat in de blikken zit, gewoon opvangen en in je prep zetten. Straks komen ze wel langs voor een warm soepje Ik roep al jaren dat we net een periode (40.000 jr ongeveer) van relatieve opwarming hebben gehad na een ijstijd en dat het hoogtepunt daarvan voorbij is en dat we weer teruggaan. Nou maken wij dat niet mee hoor, maar toch. Ik heb (werkgerelateerd) veel met weerpatronen en -historie te maken gehad, nou waren wij geen wetenschappers, maar de conclusie was wel overduidelijk. De ijstijd komt er aan.
 12. Het ruikt hier wel heel erg lekker. Wel een rare combi, grapefruit en ui. Maar niet vies (jammer dat ik geen vleesrestjes meer had om jerky ertussen te gooien. Dan was het echt een allegaartje geweest )
 13. Als de supervulkaan van Yellowstone uitbarst, dan hebben we hier ook een vulkaan winter hoor. Zo groot is de aarde niet. Ook wij krijgen dan zure neerslag, donker en verloren oogsten. Er is een topic met de top tien van dingen die iedereen heeft/moet hebben, uit mn hoofd: een waterfilter/water voorraad. Twee liter pp per dag drink je, ga maar na hoeveel je dan moet hebben als het drie maanden donker blijft en er geen water uit de kraan komt. Een goed mes (ehm, vraag je ouders wel even toestemming). Vuur - een flint, aansteker, tondel etc. Oefening - oefen met hutten bouwen, vuur maken. Voedsel - kan in jouw geval wat lastig zijn, maar denk groter: vraag een stukje van de tuin en ga een moestuintje beginnen. Dan weet je hoe het werkt, mocht er na de vulkaan winter nergens meer iets groeien. Houd dan ook een paar zakken potgrond ergens "voor je tuintje".. maar stiekem voor schone grond te hebben in je tuintje nĂ¡ de vulkaan winter. En koop zaadjes (en houd die ook goed op voorraad). Geen F1 (die geven zelf geen zaad meer). Vergeet de boerenkool niet. Boerenkool is immers een wintergroente en heel gezond. Nou, volgens mij kun je wel aan de slag zo.
 14. Ik zou het resultaat laten weten, wel, dat weet ik nog even niet. Hij staat nog te draaien Stockli is een testronde aan het draaien: grapefruit, sinaasappel, tomaat, wortel, ui, champignon, appel en banaan.Gewoon alles tegelijk. Hij staat nu aan, dus morgen vroeg het resultaat. Ik ben heel benieuwd!
 15. Moest ik mezelf dan hier maar ook vast voorstellen? k weet nog steeds niet veel meer dan in mn voorsteltopic, vrouw, 37, ervaren kampeerster (ook met rotweer - ik slaap toch overal doorheen). Vrij aardige kokkin, eet alleen geen suiker, granen, rijst, aardappel en chemicalien. Die kook ik dus eigenlijk ook nooit, tenzij mijn neefjes logeren. Honger zal wet doen breken, maar er zijn veel voordelen aan (constant (laag) bloedsuiker, minder drinkwater nodig per dag. Skills: koken - ook brandnetelsoep. Erg lekker! en inmiddels aardige alternatieve kruidenkennis opgebouwd. Te verkrijgen skills: vuur maken en medisch. Vooral medisch. Ik denk dat ik ook kom in mei, maar ik weet het nog niet zeker. Het zou ook zomaar kunnen dat ik weliswaar ga kamperen, maar dat dat een kilometer of 600 zuidelijker is. Geloof dat ik dat na dit weekend wel kan vertellen. In dat geval zou er best iemand eventueel mee kunnen rijden (af A'foort), ik las al ergens - maar ik weet niet precies meer waar - dat iemand vroeg naar de treinverbindingen de kant van de camping op. Mijn auto is heel klein, maar twee+ gear past wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...