Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Overleven op zee] 14 maanden op zee


Dreutel

Aanbevolen berichten

Ik weet niet wat het record is voor overleven op zee. Ik dacht dat Steven Callahan (http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Callahan) ver kwam met zijn 76 dagen in een reddingsvlot. Zie ook:

 

 

In de catagorie gezonken jachten is er ook nog deze: http://www.amazon.com/117-Days-Adrift-Maurice-Bailey/dp/0713659300/ref=pd_sim_sbs_b_1/178-5379424-8455558

 

Ook ken ik nog het verhaal van een Chinese Amerikaan die tijdens de Tweede Wereld Oorlog 133 dagen op een houtvlot rond dobberde. Indrukwekkend vond ik dat hij met zijn tanden een grote spijker uit het vlot trok, om er een vishaak van te maken. Als je de verhalen vergelijkt, dan heeft een houten reddingsvlot ook enige voordelen boven een opblaasbaarvlot, al neemt het zeker meer ruimte in, Voor dit waar gebeurde verhaal zul je een boek moeten lezen: Zie: http://www.amazon.com/Sole-Survivor-Ruthanne-Lum-McCunn/dp/0786123125

 

Indrukwekkende verhalen allemaal, maar nu las ik dit: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22265011/__Man_overleeft_14_maanden_op_zee__.html

 

14 maanden overleven op zee! Chapeau! Waarschijnlijk een wereld record!

 

:cool:

 

PS: Ik hoop niet dat er nu gekken gaan opstaan die moedwillig gaan proberen dit record te breken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het boekje van de Chinese Amerikaan is een van de weinige boeken die ik gelezen heb . Ik denk zelf dat ik het nog heb . Wat ik mij herinner dat hij spijkers uit het vlot trok met zijn tanden om vishaken te maken . En dat er eens een schip zo dicht bij hem was dat hij de deuren hoorde dicht slaan maar het schip stopte niet .

 

Geert

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Geert

 

Inderdaad. Ik zat dat net zelf aan te vullen toen jij dat schreef van die vishaak. In vrijwel alle waargebeurde schipbreuk verhalen komen (vaak meerdere) scheepspassages voor. Als schipbreukeling ben je echt nietig op een oneindige oceaan. Er moet ook maar net iemand jouw kant uit kijken. Ook al is men op een schip verplicht uitkijk te houden, dat wil dan nog niet zeggen dat een hoopje wrakhout interessant voor hen is. Callahan schreef dat hij soms meerdere vuurpijlen afschoot, zonder dat hij werd opgemerkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt erop dat 133 dagen het oude record is, maar dit zijn wel (bijna) allemaal jachten verhalen. Als een Viëtnamese visser na een jaar weer thuis komt, dan wordt daar waarschijnlijk geen boek over geschreven. Daarom nogmaals dit bericht: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22265011/__Man_overleeft_14_maanden_op_zee__.html

 

 

ma 03 feb 2014, 17:29

Man overleeft veertien maanden op zee

 

TAPACHULA -

Visser Jose Salvador Alvarengo (37) werd door noodweer de Stille Oceaan opgedreven en dobberde daar vervolgens ruim een jaar rond in een piepklein bootje voordat mensen hem wisten te redden. De man hield zich al die tijd in leven door schildpadden, vissen en vogels te eten. Als het te lang niet regende, dronk hij schildpaddenbloed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het niet iets voor de Utopia groep?:p

 

14 maanden leven van schildpadden(bloed) en vissen, soms met weinig of geen regenwater. Ik denk dat hij wist te overleven door zijn skills als visser. Als hij ook prepper was geweest dan had hij zeker een zoutwaterfilter (twee) en wat andere spullen meegenomen op zijn trip. Ik hoop dat hij overleeft want zijn toestand is zorgwekkend, zodat hij zijn verhaal kan doorvertellen (boek of film?).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wou er niet over beginnen maar nu anderen en ook hebben gedaan; zeg absoluut niet dat het niet waar is maar had direct twijfels of in ieder geval vragen erbij meteen toen ik de man zag. Onder andere zijn gezicht was vol maar ook zijn polsen waren erg dik en vol, hij zag er erg gezond uit. Heb nog nooit mensen opzwollen van honger gezien die er zo uit zagen. Maar als het wel waar is... wow. Een ander ding wat in ieder geval interessant is aan zijn verhaal, hij dronk schildpad bloed. Maar je weet niet wanneer je het nodig hebt dus het moet vers blijven tot het moment dat je het nodig hebt. Nou ben ik tegen dierenleed, maar toen ik dit las besefte ik dat een schildpad in leven houden, in het water, met een touw aan hem vast en aan het vlot gebonden zorgt voor vers vlees en bloed op het moment dat je het echt nodig hebt. Nood breekt wet en ik denk niet dat dit enorme mishandeling is, al zal de schildpad het niet leuk vinden en ongetwijfeld gestrest raken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Periodes van afwisselend honger en dan weer eten, zorgt voor vreemde reacties in het lichaam, dan ontstaan oa metabool Syndroom. Gevolg daarvan kan dat opzwellen zijn. Hij ziet er niet dik uit, maar opgezwollen.

Het niet kunnen lopen, is oa een gevolg van te weinig beweging en lage bloeddruk enzo.

Juist nu is hij te zwak om te reizen, erg ziek en er wordt juist nu voor zijn leven gevreesd(engelstalige site) Het refeedingsyndroom is verstoring die ontstaat door eten na uithongering, en is erg gevaarlijk en moet goed begeleid worden. Al met al maakt die extra info het verhaal wel geloofwaardiger vind ik.

Misschien was hij niet een jaar op zee, maar wat korter...het was in elk geval niet goed voor zijn lijf...en verder, wie zou hierover grapjes maken als zoiets gebeurd is, zo ziek zijn kan je niet spelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Andere dingen maken zijn verhaal echter enorm ongeloofwaardig. Zoals meeuwen uit de lucht plukken. Of van je vlotje grijpen. Denk dat er wel wat gebeurd is, maar je weet niet WAT. In plaats van een held zou een een gevluchte misdadiger kunnen zijn (puur theoretisch). Misschien dat zich bepaalde dingen niet kan herinneren door shock. Vooralsnog ben ik sceptisch en wacht de mening van experts die daar voor gestudeerd hebben wel af. Heel interessant in ieder geval.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Geen vlotje, een zeven meter lange boot.

En als je een stuk schildpad neerlegt komen de meeuwen er zo op af, dan kan je best een meeuwtje pakken...alleen op volle zee zijn geen meeuwen.(daar kwamen de Engelsen in de oorlog ook achter nadat ze voor onderzeeërs meeuwen getraind hadden, werkte langs de kust prima, alleen niet op zee zelf)

 

Je hebt gelijk hoor, het blijft een bizar verhaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Ook op binnenwateren is het aan te raden, om altijd een mini survival-kit in een klein blikje op je lichaam te dragen, want je kunt pech krijgen, omslaan, ziek worden enzovoort. Zie de filmpjes op internet over "Altoids survival kit".

 

En draag op je lichaam een eenvoudige reserve mobiele telefoon in een stevige waterdichte verpakking, zoals een plastic flesje met wijde opening of een klein goed passend koelkastdoosje, dat extra is verzegeld met textieltape. Met zo'n reserve-mobieltje kun je 112 bellen, ook al zit er geen sim-kaart in.

 

Daarnaast kun je een wat grotere survival-kit en veel extra drinkwater meenemen, als je daarvoor de ruimte hebt. In wat grotere boot kun je zelfs een BOB meenemen en gereedschap en materiaal voor noodreparaties.

 

Je kunt sos-signalen geven met een signaal-spiegeltje, signaalfluit, led-zaklamp of geïmproviseerde vlag. Draag die signaleringsmiddelen op je lichaam als je vaart, zodat je ze nog hebt, als je boot omslaat.

 

Het is veiliger om met meerdere mensen en meerdere boten samen te varen. En bereid een vaartocht goed voor. Bijvoorbeeld: weersverwachting bekijken, reddingsboei, felgekleurde kleding, warme kleding, mylar blankets, enzovoort. En let op of er iemand overboord slaat.

 

Op open water in een kleine boot, is een zwemvest aan te raden.

 

Zorg dat je altijd precies weet waar je bent met behulp van een ouderwetse kaart en kompas. Een gps en smartphone zijn daarvoor ook handig, maar kunnen kapot gaan door bijvoorbeeld water en zijn afhankelijk van batterijen.

 

Vertel aan achterblijvers thuis precies welke route je gaat varen, en neem elke avond contact op, zodat ze een zoekactie kunnen starten, als je niet belt.

 

Voor grotere risico's zijn er speciale voorzieningen zoals een reddingsvlot, marifoon en een noodbaken, dat automatisch gaat zenden als je omslaat.

 

Gebruik een kleine boot liever niet met koud weer, want als je dan overboord slaat, raak je heel snel onderkoeld.

 

Veiligheidsuitrusting op het water

http://www.fox22-zeiljacht.nl/veiligheidsuitrusting.html

 

http://watersport.asmussolution.nl/checklistvu.html

 

http://www.varendoejesamen.nl/sites/default/files/folders/Inventaris%20en%20veiligheid%202013.pdf

 

http://www.watersportverbond.nl/data/documents/Motorboot/Toertochten/Verplichte%20en%20aanbevolen%20uitrusting.pdf

 

Watersport webshops

http://www.watersport.info/html/Watersportbedrijven_,038_Winkels/Watersport_online_webshops/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...