Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

DELETE

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

27 Uitstekend

Over DELETE

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Gefeliciteerd noodv. Keyzer dat is misschien een beetje storing hé, met al dat toenemend smog. Had nou in je BOL gemeten.
 2. Hij is al binnen. Dat was snel zeg. Ga er vandaag aan beginnen. Nog van harte bedankt Dick!
 3. Ik heb zeker interesse en leef al een aantal jaren van bijstand. Denk dat de meeste overigens zich de €12,50 wel kunnen veroorloven, maar het scheelt toch. Hel aardig van je Dick.
 4. €12,50 Is natuurlijk niet veel geld om beter voorbereid te kunnen zijn. Zal hem binnenkort maar eens bestellen met een voorraadje Norit actieve-koolstof tabletten (neem aan dat je die naast diarree ook fijn kunt stampen voor een geïmproviseerd waterfilter?)
 5. Prachtige omgeving. Ik zou dat niet kunnen. En zeker (op momenten ) in paniek raken. Zelfs als dat niet zou gebeuren dan nog zou m'n onderdak niet adequaat zijn voor langere tijd en niet genoeg voedsel weten te verzamelen.
 6. DELETE

  Mijn basis vuur kitje

  Mooi setje van op. Heb je ook nog watervaste lucifers en/of in waterdicht potje? Mijn kit is nog erg eenvoudig, bestaande uit firesteel, aansteker, lucifers (verpakt laatste twee) met wat binnen band, watten en lipbalm. Komt oa nog storm aansteker, tampons, meer aanmaaksel zoals binnenband, mischien nog een loep (compact en zie ik hier ook niet vaak, aan de andere kant zal daar vast een reden voor zijn). Overigens ga ik nog wat hele primitieve setjes maken die makkelijk te gebruiken zijn (aansteker en watervaste lucifers met aanmaaksel in waterdichte zakjes en die dan meerdere malen verspreide
 7. Misschien was ik in de war met de waterkoker. Die dingen zijn snel en handig maar weer iets wat plek inneemt op mijn kleine aanrecht, dus doe het zonder. Bovendien koop ik binnenkort een percolator (pruttelpot). Nee dat is NIET via de kabel: Je gebruikt een extreem voorbeeld waarbij je de beveiliging van het apparaat totaal omzeilt. En dat echt niet zomaar per ongeluk fout gaan, wat het belangrijkste argument kan zijn. Als je je deur uit de auto sloopt is het ook levensgevaarlijk, en dan heb je zelfs nog een gordel. Maar dat niet een reden moeten zijn om auto's af
 8. Niet afhankelijk zijn van elektriciteit is goed. Maar het is veel goedkoper om je water voor thee in de magnetron op te warmen dan het is op het fornuis. Overigens wou ik dat je internet via de kabel zonder televisie kon afnemen, hopelijk komt dat in de toekomst nog als er concurrentie bij komt.
 9. Op een uitval die langer duurt dan een paar week ("WROL: And Many Will Die for Want of Water" by Nutnfancy [Water Storage]), echter heel onwaarschijnlijk, en je kan behoorlijk zuinig met water doen. Ik prep niet voor twintig maar in theorie voor een handje mensen (al weet je nooit hoe het loopt). Extra's hebben of iets comfortabeler kunnen leven is iets wat je er misschien juist wel door heen sleept. Ik lees hier altijd 1 is geen en de regel van 3 of zoiets maar als het op water aankomt (onderdak heb je, ga je heen en ge uit van dat je ook iets van mobiel onderdak (tent/tarp/gore-tex zak) of w
 10. Als water als schoon was (en dat is bijvoorbeeld Nederlands kraanwater, zelfs veiliger dan bronwater in flessen en behoort tot het schoonste ter wereld) kun je het in principe eeuwig opslaan. Voor geruststelling zoek ik zelf iets voor grote vaten wat zonder chloor of iets dergelijks werkt, ik vraag me af of een een uv licht is wat je er in kan laten zakken. Ik weet dat er een kleine compacte bestaat, maar die desinfecteert een litertje of een halve of zo, maar niet 60 liter. Mocht iemand daar iets voor weten (dus geen koolstof filter of iets dergelijks of chemische middelen), laat het me dan g
 11. Erg goede video, ik volg NutnFancy sowieso al een tijdje.
 12. Bedankt voor de tip! Staat nu op m'n lijstje, echter met lage prioriteit (dringender en cruciale dingen staan natuurlijk wat hoger).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...