Ga naar inhoud

DELETE

Lid
 • Items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DELETE's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

27

Reputatie

 1. Hij is al binnen. Dat was snel zeg. Ga er vandaag aan beginnen. Nog van harte bedankt Dick!
 2. Ik heb zeker interesse en leef al een aantal jaren van bijstand. Denk dat de meeste overigens zich de €12,50 wel kunnen veroorloven, maar het scheelt toch. Hel aardig van je Dick.
 3. €12,50 Is natuurlijk niet veel geld om beter voorbereid te kunnen zijn. Zal hem binnenkort maar eens bestellen met een voorraadje Norit actieve-koolstof tabletten (neem aan dat je die naast diarree ook fijn kunt stampen voor een geïmproviseerd waterfilter?)
 4. Prachtige omgeving. Ik zou dat niet kunnen. En zeker (op momenten ) in paniek raken. Zelfs als dat niet zou gebeuren dan nog zou m'n onderdak niet adequaat zijn voor langere tijd en niet genoeg voedsel weten te verzamelen.
 5. DELETE

  Mijn basis vuur kitje

  Mooi setje van op. Heb je ook nog watervaste lucifers en/of in waterdicht potje? Mijn kit is nog erg eenvoudig, bestaande uit firesteel, aansteker, lucifers (verpakt laatste twee) met wat binnen band, watten en lipbalm. Komt oa nog storm aansteker, tampons, meer aanmaaksel zoals binnenband, mischien nog een loep (compact en zie ik hier ook niet vaak, aan de andere kant zal daar vast een reden voor zijn). Overigens ga ik nog wat hele primitieve setjes maken die makkelijk te gebruiken zijn (aansteker en watervaste lucifers met aanmaaksel in waterdichte zakjes en die dan meerdere malen verspreiden over mijn uitrusting (een in INCH bag, een in BOB, een in jas, een in kast, een in holle handvat van bijl, etc. Ook nog wat mini firesteels verspreid en ander aanmaaksel.
 6. Misschien heb je het vuur te hoog. Of probeer hem eens door een beslagje te halen
 7. Misschien was ik in de war met de waterkoker. Die dingen zijn snel en handig maar weer iets wat plek inneemt op mijn kleine aanrecht, dus doe het zonder. Bovendien koop ik binnenkort een percolator (pruttelpot). Nee dat is NIET via de kabel: Je gebruikt een extreem voorbeeld waarbij je de beveiliging van het apparaat totaal omzeilt. En dat echt niet zomaar per ongeluk fout gaan, wat het belangrijkste argument kan zijn. Als je je deur uit de auto sloopt is het ook levensgevaarlijk, en dan heb je zelfs nog een gordel. Maar dat niet een reden moeten zijn om auto's af te schaffen. Als je gewoon met een magnetron omgaat is hij gewoon veilig. Zelfde met draadloos; je moet je pas druk gaan maken als ze van radio frequentie af stappen.
 8. Niet afhankelijk zijn van elektriciteit is goed. Maar het is veel goedkoper om je water voor thee in de magnetron op te warmen dan het is op het fornuis. Overigens wou ik dat je internet via de kabel zonder televisie kon afnemen, hopelijk komt dat in de toekomst nog als er concurrentie bij komt.
 9. Op een uitval die langer duurt dan een paar week ("WROL: And Many Will Die for Want of Water" by Nutnfancy [Water Storage]), echter heel onwaarschijnlijk, en je kan behoorlijk zuinig met water doen. Ik prep niet voor twintig maar in theorie voor een handje mensen (al weet je nooit hoe het loopt). Extra's hebben of iets comfortabeler kunnen leven is iets wat je er misschien juist wel door heen sleept. Ik lees hier altijd 1 is geen en de regel van 3 of zoiets maar als het op water aankomt (onderdak heb je, ga je heen en ge uit van dat je ook iets van mobiel onderdak (tent/tarp/gore-tex zak) of wat dan ook bij je hebt) moet dit ook tellen. Water wat je hebt heb je. Water wat je nog moet halen (en zuiveren) heb je niet. Dus waarom geen vaatje water in een schuur of zolder plaatsen? Ik heb ruimte zat en die tonnetjes zijn zo duur nog niet. Moet wel terugkomen op iets, ik heb altijd geleerd dat water bij schone opslag heel veilig is nog heel lang en dat het net als ingeblikt voedsel eeuwig meegaat. Lees ik op deze site dat dat niet altijd het geval is (of al snel niet 100% steriel is opgeslagen). Tip over citroenzuur was erg interessant, daarnaast is er altijd nog koken en filteren. Bedankt voor de verwijzing naar aquarium uv lampen. Wil je trouwens niet tegen spreken en jij weet ongetwijfeld over alles meer dan mij Stuudje en je zal misschien niet zo veel nodig hebben, maar met water wil ik geen enkel risico nemen. En ik heb besloten de Katadyn Pocket toch om m'n lijstje te zetten.
 10. Als water als schoon was (en dat is bijvoorbeeld Nederlands kraanwater, zelfs veiliger dan bronwater in flessen en behoort tot het schoonste ter wereld) kun je het in principe eeuwig opslaan. Voor geruststelling zoek ik zelf iets voor grote vaten wat zonder chloor of iets dergelijks werkt, ik vraag me af of een een uv licht is wat je er in kan laten zakken. Ik weet dat er een kleine compacte bestaat, maar die desinfecteert een litertje of een halve of zo, maar niet 60 liter. Mocht iemand daar iets voor weten (dus geen koolstof filter of iets dergelijks of chemische middelen), laat het me dan graag weten (mag ook in een PM).
 11. Erg goede video, ik volg NutnFancy sowieso al een tijdje.
 12. Bedankt voor de tip! Staat nu op m'n lijstje, echter met lage prioriteit (dringender en cruciale dingen staan natuurlijk wat hoger).
 13. Hee bedankt, dat is behoorlijk wat leesvoer
 14. Weet je zeker dat je het moest verwijderen? Stond me iets bij dat je het op 2 of 3 systemen mocht gebruiken, maar waarschijnlijk heb je gelijk. Van kantoorsystemen heb ik (gelukkig ) geen verstand.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...