Ga naar inhoud

DELETE

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DELETE

 1. Hij is al binnen. Dat was snel zeg. Ga er vandaag aan beginnen. Nog van harte bedankt Dick!
 2. Ik heb zeker interesse en leef al een aantal jaren van bijstand. Denk dat de meeste overigens zich de €12,50 wel kunnen veroorloven, maar het scheelt toch. Hel aardig van je Dick.
 3. €12,50 Is natuurlijk niet veel geld om beter voorbereid te kunnen zijn. Zal hem binnenkort maar eens bestellen met een voorraadje Norit actieve-koolstof tabletten (neem aan dat je die naast diarree ook fijn kunt stampen voor een geïmproviseerd waterfilter?)
 4. Prachtige omgeving. Ik zou dat niet kunnen. En zeker (op momenten ) in paniek raken. Zelfs als dat niet zou gebeuren dan nog zou m'n onderdak niet adequaat zijn voor langere tijd en niet genoeg voedsel weten te verzamelen.
 5. DELETE

  Mijn basis vuur kitje

  Mooi setje van op. Heb je ook nog watervaste lucifers en/of in waterdicht potje? Mijn kit is nog erg eenvoudig, bestaande uit firesteel, aansteker, lucifers (verpakt laatste twee) met wat binnen band, watten en lipbalm. Komt oa nog storm aansteker, tampons, meer aanmaaksel zoals binnenband, mischien nog een loep (compact en zie ik hier ook niet vaak, aan de andere kant zal daar vast een reden voor zijn). Overigens ga ik nog wat hele primitieve setjes maken die makkelijk te gebruiken zijn (aansteker en watervaste lucifers met aanmaaksel in waterdichte zakjes en die dan meerdere malen verspreiden over mijn uitrusting (een in INCH bag, een in BOB, een in jas, een in kast, een in holle handvat van bijl, etc. Ook nog wat mini firesteels verspreid en ander aanmaaksel.
 6. Misschien was ik in de war met de waterkoker. Die dingen zijn snel en handig maar weer iets wat plek inneemt op mijn kleine aanrecht, dus doe het zonder. Bovendien koop ik binnenkort een percolator (pruttelpot). Nee dat is NIET via de kabel: Je gebruikt een extreem voorbeeld waarbij je de beveiliging van het apparaat totaal omzeilt. En dat echt niet zomaar per ongeluk fout gaan, wat het belangrijkste argument kan zijn. Als je je deur uit de auto sloopt is het ook levensgevaarlijk, en dan heb je zelfs nog een gordel. Maar dat niet een reden moeten zijn om auto's af te schaffen. Als je gewoon met een magnetron omgaat is hij gewoon veilig. Zelfde met draadloos; je moet je pas druk gaan maken als ze van radio frequentie af stappen.
 7. Niet afhankelijk zijn van elektriciteit is goed. Maar het is veel goedkoper om je water voor thee in de magnetron op te warmen dan het is op het fornuis. Overigens wou ik dat je internet via de kabel zonder televisie kon afnemen, hopelijk komt dat in de toekomst nog als er concurrentie bij komt.
 8. Op een uitval die langer duurt dan een paar week ("WROL: And Many Will Die for Want of Water" by Nutnfancy [Water Storage]), echter heel onwaarschijnlijk, en je kan behoorlijk zuinig met water doen. Ik prep niet voor twintig maar in theorie voor een handje mensen (al weet je nooit hoe het loopt). Extra's hebben of iets comfortabeler kunnen leven is iets wat je er misschien juist wel door heen sleept. Ik lees hier altijd 1 is geen en de regel van 3 of zoiets maar als het op water aankomt (onderdak heb je, ga je heen en ge uit van dat je ook iets van mobiel onderdak (tent/tarp/gore-tex zak) of wat dan ook bij je hebt) moet dit ook tellen. Water wat je hebt heb je. Water wat je nog moet halen (en zuiveren) heb je niet. Dus waarom geen vaatje water in een schuur of zolder plaatsen? Ik heb ruimte zat en die tonnetjes zijn zo duur nog niet. Moet wel terugkomen op iets, ik heb altijd geleerd dat water bij schone opslag heel veilig is nog heel lang en dat het net als ingeblikt voedsel eeuwig meegaat. Lees ik op deze site dat dat niet altijd het geval is (of al snel niet 100% steriel is opgeslagen). Tip over citroenzuur was erg interessant, daarnaast is er altijd nog koken en filteren. Bedankt voor de verwijzing naar aquarium uv lampen. Wil je trouwens niet tegen spreken en jij weet ongetwijfeld over alles meer dan mij Stuudje en je zal misschien niet zo veel nodig hebben, maar met water wil ik geen enkel risico nemen. En ik heb besloten de Katadyn Pocket toch om m'n lijstje te zetten.
 9. Als water als schoon was (en dat is bijvoorbeeld Nederlands kraanwater, zelfs veiliger dan bronwater in flessen en behoort tot het schoonste ter wereld) kun je het in principe eeuwig opslaan. Voor geruststelling zoek ik zelf iets voor grote vaten wat zonder chloor of iets dergelijks werkt, ik vraag me af of een een uv licht is wat je er in kan laten zakken. Ik weet dat er een kleine compacte bestaat, maar die desinfecteert een litertje of een halve of zo, maar niet 60 liter. Mocht iemand daar iets voor weten (dus geen koolstof filter of iets dergelijks of chemische middelen), laat het me dan graag weten (mag ook in een PM).
 10. Erg goede video, ik volg NutnFancy sowieso al een tijdje.
 11. Bedankt voor de tip! Staat nu op m'n lijstje, echter met lage prioriteit (dringender en cruciale dingen staan natuurlijk wat hoger).
 12. Hee bedankt, dat is behoorlijk wat leesvoer
 13. Weet je zeker dat je het moest verwijderen? Stond me iets bij dat je het op 2 of 3 systemen mocht gebruiken, maar waarschijnlijk heb je gelijk. Van kantoorsystemen heb ik (gelukkig ) geen verstand.
 14. Inderdaad, daarom de regel, zie je vogels, dan is land nabij.
 15. Ziet er erg handig uit. Met zo weinig mogelijk energie voedsel binnenhalen... I like!
 16. In een conserven fabriek inbreken en daar gaan wonen; beschutting, vocht en suikers uit de blikken met vruchten en vis op water, vetten en proteïnen uit de blikken vis op olie en genoeg vitaminen en mineralen uit de blikken groenten. Alleen de verveling en het weren van kwaadwillenden... Maar serieus, succes met je project!
 17. Crocs zijn klompen toch? Maar... nee, niks voor mij. Paar goede trek- berg-schoenen of iets dergelijks.
 18. Andere dingen maken zijn verhaal echter enorm ongeloofwaardig. Zoals meeuwen uit de lucht plukken. Of van je vlotje grijpen. Denk dat er wel wat gebeurd is, maar je weet niet WAT. In plaats van een held zou een een gevluchte misdadiger kunnen zijn (puur theoretisch). Misschien dat zich bepaalde dingen niet kan herinneren door shock. Vooralsnog ben ik sceptisch en wacht de mening van experts die daar voor gestudeerd hebben wel af. Heel interessant in ieder geval.
 19. Wou er niet over beginnen maar nu anderen en ook hebben gedaan; zeg absoluut niet dat het niet waar is maar had direct twijfels of in ieder geval vragen erbij meteen toen ik de man zag. Onder andere zijn gezicht was vol maar ook zijn polsen waren erg dik en vol, hij zag er erg gezond uit. Heb nog nooit mensen opzwollen van honger gezien die er zo uit zagen. Maar als het wel waar is... wow. Een ander ding wat in ieder geval interessant is aan zijn verhaal, hij dronk schildpad bloed. Maar je weet niet wanneer je het nodig hebt dus het moet vers blijven tot het moment dat je het nodig hebt. Nou ben ik tegen dierenleed, maar toen ik dit las besefte ik dat een schildpad in leven houden, in het water, met een touw aan hem vast en aan het vlot gebonden zorgt voor vers vlees en bloed op het moment dat je het echt nodig hebt. Nood breekt wet en ik denk niet dat dit enorme mishandeling is, al zal de schildpad het niet leuk vinden en ongetwijfeld gestrest raken.
 20. Niet om het idee af te kraken (vindt ik goed!), maar hier klopt niks van. Juist als je zelfstandig wilt zijn bouw je een PC toch zelf? Goedkoper, meer kwaliteit en prestatie voor minder geld. Ik snap dat niet iedereen hier technisch genoeg voor is maar heel moeilijk is het niet, je leert er veel van en geeft veel voldoening. Maar ook als je het niet kan doen zijn er genoeg winkels die het voor je in elkaar zet voor een schappelijke prijs. Combinaties van onderdelen en hele "builds" vind je ook genoeg over rop internet. En er is geen enkele reden om een virusscanner t kopen! Echt niet! Veel betaalde virusscanners zijn zelfs minder goed dan de betere gratis scanners. De best gratis scanners zijn o.a Avast en Avira, liefst in combinatie met een iets als Malwarebytes. En met een nieuw systeem hoef je absoluut geen nieuwe Windows editie aan te schaffen, je huidige serial (licentie code) blijft gewoon geldig. Overigens is voor veel mensen helemaal van Windows af stappen vanwege de brede ondersteuning niet aantrekkelijk, overweeg dan een "dual boot systeem" dan kan je bij het opstarten kiezen uit en Windows en Linux.
 21. Om welk boek gaat het? Is hij in de prepshop te krijgen? En heb je een link of verwijzing voor me eventueel?
 22. 1KG (of toch bijna) vind ik te hoog voor iets wat zonder brandstof is meegerekend. Er zijn compactere modellen voor nood en luxere modellen voor een langduriger gebruik (bijvoorbeeld gasbrandertje met busje(s) gas voor camping of langdurig veld gebruik). Voor een INCH ga ik liever voor een Campingaz stelletje (gecombineerd met gas lamp, zelfde brandstof) en voor een BOB oa. kaars in tin blik, esbit brandertje.
 23. Zo'n pistoolkruisboog is eigenlijk niet echt effectief. Ik snap dat ruimte een probleem is, maar misschien is deze geschikter, hij kan in elkaar geklapt worden (al is hij wel zwaarder): Man Kung MK-180 opvouwbare kruisboog 130 Lbs, 165 FPS Als je zoiets neemt onderhoud hem dan ook goed en koop genoeg pijlen, setje pijlpunten en een reserve pees (of 2).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...