hamster Geplaatst: 17 februari 2014 Delen Geplaatst: 17 februari 2014 Griekse roerbak met aardappel en feta INGREDIENTEN 5 aardappelen 1 groene paprika halve courgette halve prei 1 ui 1 teen knoflook 125 gram feta Lekkere zelfbedachte roerbakmaaltijd Voorbereiding Schil en snijd de aardappelen in schijfjes of halve schijfjes; snijd de paprika in blokjes van 1x1 cm; de courgette in plakjes en dan nog eens in vieren; de prei eerst in de lengte doormidden en dan in plakjes; de ui fijn en de knoflook in grove stukken. De feta kunt u snijden in kleine blikjes van 0,5x0,5cm, maar kan ook tijdens het koken. Bereidingswijze Begin in een ruime hapjespan of wok de aardappeltjes in wat olijfolie te bakken (deze duren wat langer dan de groente). Voeg na ongeveer 10 minuten de rest van de groente toe, indien nodig ook nog wat olijfolie, en roer regelmatig om. Wanneer alles na ongeveer weer 10-15 minuten gaar is kunt u desgewenst een beetje zwarte peper toevoegen. Haal de pan van het vuur en voeg de feta toe. Door de warmte van het gerecht smelt het een beetje en wordt het goed opgenomen. Omdat de feta al zo krachtig van smaak is, is het bijna niet nodig om te kruiden. hamster Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 17 februari 2014 Delen Geplaatst: 17 februari 2014 Feta en panir(ook een kaasje) en cottage cheese/huttenkase kan je zelf maken. Recept voor feta Recept voor panir. Recept cottage cheese/huttenkase Er zijn op youtube ook filmpjes over te zien, dat helpt misschien ook. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 In het weekend snack ik...maar geen kant en klare chips. Vanavond is de snack geroosterde pompoenpitten. Een deel puur, en deel met komijn en pittige chili. Wat overblijft van de pure pitten gaat morgen door het brood. Dat heet dan ineens ambachtelijk pompoenpitbrood. Ik vond een leuke site die stap voor stap laat zien met filmpjes, hoe je dat doet. http://nl.wikihow.com/Pompoenpitjes-roosteren Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 Heel blij met een aantal recepten! Bedankt! Heeft iemand nog lekkere recepten om de kant en klare vleesvervangers te vervangen? Natuurlijk kan ik googelen, maar ik hoor het liefst recepten die lekker bevonden zijn. Vandaag bijvoorbeeld falafel gemaakt, matig lekker.... kan ook aan mijn kookkunsten liggen i.p.v. het recept Stap voor stap wordt vegetarisch eten steeds lekkerder en gezonder. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 laat me raden...gefilmd door wakker dier die beweert dat het in nederland is maar blijkt na onderzoek weer een filmpje ergens uit polen? Leuke aanname. Maar het was een retorische vraag. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 @daisy Zelfgemaakte falafel wilde ik meteen zeggen, maar dat heb je geprobeerd en viel tegen. Dan ben ik benieuwd naar je recept...kan eventueel aanvulling geven waardoor het lekkerder wordt. En bij zelfgemaakt denk ik aan kikkererwten, en niet uit een pakje falafel, dat laatste vind ik zelf niet lekker. Ook mij overkomt het wel eens dat een recept tegenvalt...dan noem ik het "net eetbaar experiment" en volgt een paar dagen later een tweede experiment met verbeteringen. Vaak is er met wat kruiden erbij een prima recept van te maken.Bij 'beetje' wordt er soms te weinig gebruikt. En "feeling" voor kruiden, dat ontwikkel je in de loop der jaren. Zelfs als je niks met de termen 'snufje' en 'beetje' kan, kan je leren dat het voor jou meer concreet moet, een halve theelepel kerrie massala of een hele theelepel pittige paprikapoeder. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 @Stuudje De falafel was matig, maar was van plan om de volgende keer wat te gaan experimenteren. Ik heb namelijk wel eens echt lekkere falafel gegeten! Mijn kennis van kruiden wil ik verbeteren, die is echt belabberd. Aanwijzingen zijn dus erg welkom! Falafel: 1 blikje kikkererwten (Ik heb zelf geweekte/gekookte kikkererwten gebruikt) 100 cc water 100 gram havermout 1 bouillonblokje 1 el maïzena of 2 el besan (kikkererwtenmeel) 1 tl komijnzaadjes 1 tl ketoembar Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 Heel blij met een aantal recepten! Bedankt! Heeft iemand nog lekkere recepten om de kant en klare vleesvervangers te vervangen? Natuurlijk kan ik googelen, maar ik hoor het liefst recepten die lekker bevonden zijn. Vandaag bijvoorbeeld falafel gemaakt, matig lekker.... kan ook aan mijn kookkunsten liggen i.p.v. het recept Stap voor stap wordt vegetarisch eten steeds lekkerder en gezonder. Misschien wat meer kruiden toevoegen ? In een gekke bui bakte ik wat popcorn en gooide er shoarmakruiden overheen i.p.v. zout. VREETselijk lekker ! Grote bak popcorn leeggevreten; het is toch meer lucht dan iets anders. Tijdens aardappelblokjes bakken er wat shoarmakruiden overheen gestrooid. VREETselijk lekker. Zelf heb ik hier een voorraad aan kruidenpoeders en kruiden in potjes. - oregano, rozemarijn, basilicum, thijm, peterselie, laurier, dille, munt, kruidnagel, jeneverbes - knoflook, komijn, koriander, kerrie, koriander, paprika, gember, shoarma, kurkuma - zout (strooibus), peper en zeezout - ve-tsin en vegeta, diverse bouillonblokjes Ik zal nog wel wat vergeten zijn in mijn opsomming... Pse excuse me. Kruiden maken flauw eten een stuk aangenamer ! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 14 maart 2014 Delen Geplaatst: 14 maart 2014 De falafel was matig, maar was van plan om de volgende keer wat te gaan experimenteren. Ik heb namelijk wel eens echt lekkere falafel gegeten! Mijn kennis van kruiden wil ik verbeteren, die is echt belabberd. Aanwijzingen zijn dus erg welkom! Falafel: 1 blikje kikkererwten (Ik heb zelf geweekte/gekookte kikkererwten gebruikt) 100 cc water 100 gram havermout 1 bouillonblokje 1 el maïzena of 2 el besan (kikkererwtenmeel) 1 tl komijnzaadjes 1 tl ketoembar @daisy Havermout???Nou, die heb je niet nodig, t is vast een Hollands recept . Ik mis sowieso, knoflook, peterselie en koriander(blad) in dit recept. Zo'n beetje DE drie falafel-ingredienten naast kikkererwten. Ik ga ervan uit, maar vraag het na, de komijnzaad heb je dus wel in een vijzel klein gestampt? ...en dus niet alleen als zaadje erin gedaan? Ook korianderzaad moet je in de vijzel stampen. Je kan natuurlijk alle kruiden samen stampen, komt toch in dezelfde bak ingrediënten terecht. Hier een voorbeeld van een van mijn recepten. 1 kg kikkererwten (liever geen géén blikerwten, die worden wat te papperig) 2 uien, gesnipperd 5 teentjes knoflook, fijngehakt 1 bosje peterselie, grof gehakt 1 bosje koriander, grof gehakt 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden 3 eetlepels kurkuma 2 a 3 eetlepels komijnpoeder (zaad en dan in de vijzel) 2 eetlepels korianderzaad (zaad en dan in de vijzel) 1½ theelepel bakpoeder olie om te frituren Voorbereiden Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast. Bereiden Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is. Als het te dun is, dan wat kikkererwtenmeel erbij...en als het te dik is wat water(voorzichtig). Altijd proeven, hier proef je al of het goede gaat worden. Alle ingredienten er beetje bij beetje indoen...soms houd je wat over, dat geeft niet als je falafelmix dan al goed smaakt is het prima.Als je in een keer alles door elkaar mikt kan je wel eens teleurgesteld raken omdat je er dan niks meer uit kan halen. Rustig aan dus. Eventueel even pauze tussendoor met lekkere muntthee. Koken moet leuk blijven tenslotte. Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig. Ik doe zelf ook vaak burgers maken, die ik dan invries. Dat betekent dus, af en toe een middagje koken voor heerlijk maaltje falafel met groenten...en nog voor veel keren een falafelburger uit de vriezer. Overigens zijn geroosterde kikkererwten een heerlijke snack, soort borrelnootjes maar dan gezonder. (oh een kilo is veel,...je doet er beter aan alles te halveren denk ik, tenzij je net als mij ook burgers maakt en geroosterde kikkererwten als snack en de kruiden kan je samen in de vijzel doen maar wel beetje bij beetje in de kikkererwtenmix doen, zodat je kan stoppen als het genoeg is) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 17 maart 2014 Delen Geplaatst: 17 maart 2014 Op St.Patricksday eet je iets groens. Zoals champ. Champ is een traditionele Ierse stamppot van aardappels en lente-ui en, zeker wanneer je hem maakt met een royale hoeveelheid boter, een perfecte bodem om op te drinken. Het recept is van Darina Allen. Champ voor 4 personen: 6 - 8 bloemige aardappelen, schoongeboend 2 bosjes lenteui 300 - 400 ml melk 4 - 8 el boter, 4 eieren Kook de aardappelen in de schil gaar. Snijd de lenteui – wit en groen – in ringetjes. Doe ze in een pan en schenk er de melk op. Breng langzaam tegen de kook aan en laat 3 - 4 minuten zachtjes sluimeren. Zet het vuur uit en laat trekken tot de aardappelen gaar zijn. Pel de aardappelen en stamp ze of haal ze door een pureeknijper. Meng er beetje voor beetje de melk met uitjes door en vervolgens een deel van de boter. Proef en maak op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met een klontje boter smeltend in het midden. Lekker erbij: een gebakken of gepocheerd ei Op bijna dezelfde manier maak ik ook prei-stamppot, in plaats van ei doe ik blokjes kaas door de preistamppot, of walnoten of hazelnoten. In plaats van lente-ui of prei kan je ook zevenblad nemen of brandnetel. Brandnetel en zevenblad even in een koekenpan smoren in boter, en laten slinken. Daarna kan het door of bij de aardappelpuree. Sommige mensen snijden het ook nog fijn, maar dat doe ik niet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 17 maart 2014 Delen Geplaatst: 17 maart 2014 @daisy Havermout???Nou, die heb je niet nodig, t is vast een Hollands recept . Ik mis sowieso, knoflook, peterselie en koriander(blad) in dit recept. Zo'n beetje DE drie falafel-ingredienten naast kikkererwten. Ik ga ervan uit, maar vraag het na, de komijnzaad heb je dus wel in een vijzel klein gestampt? ...en dus niet alleen als zaadje erin gedaan? Ook korianderzaad moet je in de vijzel stampen. Je kan natuurlijk alle kruiden samen stampen, komt toch in dezelfde bak ingrediënten terecht. Hier een voorbeeld van een van mijn recepten. 1 kg kikkererwten (liever geen géén blikerwten, die worden wat te papperig) 2 uien, gesnipperd 5 teentjes knoflook, fijngehakt 1 bosje peterselie, grof gehakt 1 bosje koriander, grof gehakt 1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden 3 eetlepels kurkuma 2 a 3 eetlepels komijnpoeder (zaad en dan in de vijzel) 2 eetlepels korianderzaad (zaad en dan in de vijzel) 1½ theelepel bakpoeder olie om te frituren Voorbereiden Laat de kikkererwten in ruim water 2 dagen weken in de koelkast. Bereiden Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is. Als het te dun is, dan wat kikkererwtenmeel erbij...en als het te dik is wat water(voorzichtig). Altijd proeven, hier proef je al of het goede gaat worden. Alle ingredienten er beetje bij beetje indoen...soms houd je wat over, dat geeft niet als je falafelmix dan al goed smaakt is het prima.Als je in een keer alles door elkaar mikt kan je wel eens teleurgesteld raken omdat je er dan niks meer uit kan halen. Rustig aan dus. Eventueel even pauze tussendoor met lekkere muntthee. Koken moet leuk blijven tenslotte. Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180 ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig. Ik doe zelf ook vaak burgers maken, die ik dan invries. Dat betekent dus, af en toe een middagje koken voor heerlijk maaltje falafel met groenten...en nog voor veel keren een falafelburger uit de vriezer. Overigens zijn geroosterde kikkererwten een heerlijke snack, soort borrelnootjes maar dan gezonder. (oh een kilo is veel,...je doet er beter aan alles te halveren denk ik, tenzij je net als mij ook burgers maakt en geroosterde kikkererwten als snack en de kruiden kan je samen in de vijzel doen maar wel beetje bij beetje in de kikkererwtenmix doen, zodat je kan stoppen als het genoeg is) Haha, ik moest even kijken op het potje, maar het is al gemalen komijnzaad. Anders was dat fout #1 Ik dacht dat 24 uur genoeg was voor kikkererwten, maar jij doet nog langer... Je recept ga ik zeker uitproberen, zal eerst een halve kilo maken, maar ik houd ook wel van een voorraad in de vriezer, lekker handig. Mijn kruiden mogen wel even opschieten! Groeien maar! Havermout zal ik weglaten Dank je @Stuudje, ik laat nog weten hoe het is gelukt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 17 maart 2014 Delen Geplaatst: 17 maart 2014 Probeer bij een toko komijnzaad en korianderzaad te krijgen, en bij bv Xenos of action een vijzel. Het is stukken goedkoper dan potjes gemalen en het is lekkerder. Voor lekker eten gebruik je lekkere kruiden Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 20 maart 2014 Delen Geplaatst: 20 maart 2014 Probeer bij een toko komijnzaad en korianderzaad te krijgen, en bij bv Xenos of action een vijzel. Het is stukken goedkoper dan potjes gemalen en het is lekkerder. Voor lekker eten gebruik je lekkere kruiden Ja, staat op mijn lijstje voor de toko! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
jennifer Geplaatst: 24 maart 2014 Delen Geplaatst: 24 maart 2014 Hoi @Lindaja, Ik heb een blog waar ik recepten op plaats. Misschien kun je er wat mee? Helaas al ongeveer een jaar niets gepost, maar zal binnenkor weer gebeuren. http://rawandveganlife.wordpress.com/ Groetjes, Jennifer Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lindaja Geplaatst: 24 maart 2014 Auteur Delen Geplaatst: 24 maart 2014 @jennifer ik zal eens kijken ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 @Lindaja, ik kwam deze vegetarische curry tegen met 5***** recensie. Ingrediënten voor 4 personen: 1 1/2 eetlepel plantaardige olie 1 kleine ui, in stukjes 1 theelepel verse gember, fijngesneden 4 teentjes knoflook, fijngesneden 2 aardappels, in blokjes 4 wortels, in stukjes 1 verse groene chilipeper, ontlijst en in schijfjes 3 eetlepels gemalen, ongezouten cashewnoten 100 gr tomatensaus (passata) of tomaatblokjes 2 theelepels zout 1 1/2 eetlepel kerriepoeder 150 gr bevroren erwten 1/2 groene paprika, fijngesneden 1/2 rode paprika, fijngesneden 225 ml extra dikke room (50% vetgehalte) 1 bosje verse koriander ter garnering Bereidingswijze Voorbereiding: 25min Bereiding: 30min Klaar in:55min In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Ui erdoor roeren en zacht bakken. Gember en knoflook toevoegen, 1 minuut bakken. Aardappels, wortel, groene chilipeper, cashewnoten en passata toevoegen en op smaak brengen met zout en kerriepoeder. In 10 minuten al roerend de aardappel gaar laten worden. Erwten, groene paprika, rode paprika en room aan de pan toevoegen. Het vuur laag zetten en in een gesloten pan 10 minuten laten sudderen. Garneren met koriander alvorens te serveren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scratch Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Beetje kortzichtig om te stellen dat volgens jou vlees eten de norm is om prepper te zijn. Mensen die minder vlees willen eten bestempelen als links.. ik vrees dat je dat niet openbaar moet verkondigen of je zal wel eens kunnen kennismaken met een hun rechtse Goede topic om na te denken aan maaltijden zonder vlees. Tijdens Een SHTF kan het zomaar zijn dat je daar even niet aan kan komen. Verder denk ik wel dat de mens is gemaakt voor de schijf van vijf !! https://www.voedingscentrum.nl/nl/schijf-van-vijf/schijf.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Goede topic om na te denken aan maaltijden zonder vlees. Tijdens Een SHTF kan het zomaar zijn dat je daar even niet aan kan komen.Goede vraag om over na te denken is, wil je je groenten die je in je moestuintje kweekt aan je dieren voeren zodat je als de dieren groot zijn, vlees kan eten. En...hoe groot moet je moestuin dan zijn, om de dieren genoeg te kunnen laten eten om groot te groeien. Heb je genoeg tijd om de groententuin bij te houden. Als je een binnenmoestuin hebt, is je huis dan groot genoeg om ook voor je dieren eten te laten groeien. Heb je genoeg zaden in voorraad om daar eten voor de dieren mee te kweken. En natuurlijk, heb je genoeg water voor jezelf, je moestuin en de dieren. Gewoon, wat vragen, ter overdenking, ter bewustwording. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scratch Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Gewoon, wat vragen, ter overdenking, ter bewustwording. Ter bewustwording... Ik ga geen dieren groot brengen!! Tijdens een SHTF heb ik of geen vlees door mijn maaltijd, of wel... op de een of andere manier... Schijf van vijf, niet vergeten hè Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
carismo Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Goede topic om na te denken aan maaltijden zonder vlees. Tijdens Een SHTF kan het zomaar zijn dat je daar even niet aan kan komen. Verder denk ik wel dat de mens is gemaakt voor de schijf van vijf !! https://www.voedingscentrum.nl/nl/schijf-van-vijf/schijf.aspx Ieder doet wat ie wil, maar ik heb m'n twijfels. Ik zie al direct een paar dingen staan die niet kloppen Mensen hebben geen vlees en vis nodig, Maar het is belangrijk dat je als veggie en vegan alle noodzakelijke voedindsstoffen binnenkrijgt en het gebrek aan kennis is vaak het probleem; zie ik vaak genoeg bv als ik een veggie alternatief vraag bij een bistro of restaurantje zitten er praktisch geen eiwitten in de maaltijd. De stoffen die o zo nodig zijn worden in vele gevallen gevormd door de plantaardige voeding van deze dieren (in uitzondering van eencellige micro-organismen die voor de omega 3 6 in de vis zorgt). Dus een site dat dit promoot en spreekt over vleesvervangers is imo een onderdeel van de lobby van de vee, vis en zuivelindustrie. De tekorten die veggies en vegans kunnen hebben zijn plantaardig al dan niet met plantaardige supplementen op te lossen maar het kost wel beetje moeite om zichzelf te informeren en ook om het te bekomen. Vlees en vis zijn in weze easy survivalfood omdat in verhouding 9 op 10 dieren eetbaar zijn op voorwaarde dat het veilig wordt gemaakt voor consumptie, bij plantaardig voedsel is er kennis nodig aangezien 9 op de 10 niet eetbaar is, maar die 10% biedt globaal in aantallen wel meer dan de vee en visindustrie ons kunnen bieden. (los van het de insecten) 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scratch Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 @carismo, ik respecteer je mening. Maar misschien is dit meer iets voor een topic wel vlees of geen vlees Deze topic gaat over maaltijden zonder vlees, opzicht zeer interessant daar je tijdens SHTF mogelijk niet aan vlees kan komen. Als er wel vlees is, gooi ik het in de pan en jij niet. Jij gebruikt cashewnoten (weten we nu ) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Juist in maaltijden zonder vlees is het goed stil te staan of je alle nodige voedingstoffen wel binnenkrijgt. Dan heb je dus weinig aan de voedingsadviezen van het voedingscentrum. Dat is wat carismo zegt. En terecht. Reken er ook niet op dat er in een SHTF vleesvervangers in de winkel te koop zijn. Goed weten hoe je je voedingstoffen dan binnenkrijgt is noodzakelijk, lijkt mij. Zelf ben ik recepten met gierst aan het uitproberen. Ik vind zelf gierst heerlijk, en het geeft een goed gevoel van gevuld zijn. Per portie is 50 gram genoeg, en gierst rooster je even in een hete pan voor je het gaat koken. Gierst is glutenvrij, voor degenen die daar rekening mee houden. Meest simpele recept is gierst, spinazie cashewnoten(ja hier dus ook cashew) en eventueel een omelet in reepjes erdoor heb. Maar ook eerst een maaltje gierst, sperziebonen, sesamzaad, tomaat...een restant kan de volgende dag prima als salade gegeten worden. Dat vind ik prettig, ik eet liever salade tussen de middag dan brood. Ik ben ook wat aan het knutselen met restjes gierst, ik probeer een burger te maken die me erg goed smaakt. Tot nu toe wel wat gemaakt wat te eten was, maar ik ben op zoek naar een echt heerlijke gierst/groente burger. Wie heeft ideetjes (uit ervaring en niet alleen knip/plak van internet) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Scratch Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Reken er ook niet op dat er in een SHTF vleesvervangers in de winkel te koop zijn. Goed weten hoe je je voedingstoffen dan binnenkrijgt is noodzakelijk, lijkt mij Zo gelijk @Stuudje. Maar misschien zijn tijdens de SHTF de gierst en cashewnoten wel niet te krijgen in de supermarkt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Dat is zo handig van gierst én cashew, die kunnen in je voorraad, een kilo gehakt niet echt Cashew kan je vervangen door walnoten...hier staat een walnotenboom in de tuin. Elk jaar verse levering. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
daisy Geplaatst: 4 mei 2014 Delen Geplaatst: 4 mei 2014 Ik ben ook wat aan het knutselen met restjes gierst, ik probeer een burger te maken die me erg goed smaakt. Tot nu toe wel wat gemaakt wat te eten was, maar ik ben op zoek naar een echt heerlijke gierst/groente burger. Wie heeft ideetjes (uit ervaring en niet alleen knip/plak van internet) Ohh, vroeger maakte mijn moeder vaak 'gierstlapjes'. Ik zal het recept eens vragen en weer eens proberen. Mijn bevindingen hoor je snel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.