Ga naar inhoud
GENEGEERD

Lijst van eetbare insecten (bij voedselschaarste)


Tom

Aanbevolen berichten

Zag net dat er al eens een topic over het eten van sprikhanen was opgezet, maar zag deze AMERIKAANSE site, heb hem automatisch vertaald maar op de link zie je de orginele site met reactie's

 

Dus hier de lijst (de foto's van de lekkernijen zijn niet mee genomen maar op de link kunt u de smakelijke hapjes (foto's) uitzoeken

 

 

 

Lijst van eetbare insecten (de link)

 

 

Bugs kun je eten, van A tot Z!

 

(Dit is een work-in-progress. Voel je vrij om toe te voegen. Ook Worpress wat funky dingen met het formatteren van deze pagina doet ...)

 

Agave worm: Ook bekend als de maguey worm, deze larven van een van beide de Hypopta agavis mot of de Aegiale hesperiaris worden soms opgenomen in tequila flessen als bewijs van authenticiteit en het alcoholpercentage (tequila moet van hoog genoeg bewijs om de worm te behouden). In Mexico, worden ze ook gegeten als onderdeel van een maaltijd, en zijn zeer voedzaam. (Image via Ianchadwick.com )

 

Een t: er zijn verschillende soorten mieren die worden gegeten: Carpenter mieren, blad-cutter mieren, honeypot mieren en zelfs citroen mieren.

 

Honeypot mieren hebben buik gezwollen, met een nectar-achtige stof, die gebruikt wordt om andere mieren, soort voeden als een " levend voorraadkast . "Een uitstekend" bush food, "ze zijn opgegraven uit de grond en rauw gegeten door de inheemse volkeren in Australië. (Image via Thinkquest.org )

 

 

 

Leafcutter mieren , ook bekend als Hormigas Culonas in het Spaans (wat betekent dat grote butted ant) worden gegeten vooral in Zuid-Amerika. Er wordt gezegd dat smaakt als een kruising tussen spek en pistache, en worden meestal gegeten geroosterd. In Colombia worden ze verkocht als popcorn in de bioscoop . (Beeld via Bugman op http://www.whatsthatbug.com)

 

Lemon mieren zijn te vinden in de Amazone jungle en wordt gezegd dat smaakt precies dat: citroenen. (Image via http://www.learnsomethingnewtoday.us)

 

Bamboe worm : Vaak gegeten gebakken in Thailand, ze zijn de larven van de Grass-Moth, en hun weg door bamboe eten voor metamorfose. (Afbeelding via Changmai Nieuws)

 

 

 

Bee : Bee larven, in het bijzonder, worden gewaardeerd in veel culturen als smakelijke hapjes. Denk er eens over, alles wat ze eten is royal jelly, stuifmeel en honing! De larven, als gebakken in boter, de smaak net als mushroomy spek. Volwassen bijen kunnen ook gegeten worden, vaak geroosterde (geroosterd bij!) En vervolgens vermalen tot een voedzame bloem. In China worden de grond bijen gebruikt als een remedie tegen een zere keel. (Image via http://www.weirdmeat.com )

 

Grasshopper : in Mexico, deze worden gegeten geroosterd met chili en limoen, en staan ​​bekend als chapulines . Ze zijn rijk aan eiwitten en calcium. (Beeld via FoodGal.com)

 

Hornworm : David George Gordon, auteur van The Eat-A-Bug Cookbook , zegt dat de tomaat Hornworms kan worden gebakken tot vrijwel dezelfde als de vrucht van de plant waarop ze voeden. Ze smaken een beetje als groene tomaten, garnalen en krab.

 

Jumiles : ook wel bekend als stank bugs. Hoog in B-vitaminen, worden deze gezegd dat een bittere of zoals kaneel smaak, en kan kalmerende en pijnstillende eigenschappen. Blijkbaar kunnen ze overleven het kookproces, en dus worden vaak levend opgegeten. De jaarlijkse Jumile Festival gaat om het eten van duizenden jumiles, en de kroning van een Jumile koningin.

 

June Bug : juni bugs ( Phyllophaga ) gegeten kan worden op zowel de larvale en volwassen stadium. Native Americans geroosterd ze over kolen en aten ze als popcorn. (Image via slice.seriouseats.com)

 

Locust : de sprinkhaan is een van de weinige insecten gedoogd door de bijbel. Leviticus 11:22: Zelfs deze van hen zult gij eten: de sprinkhaan naar zijn aard, en de kale sprinkhaan naar zijn aard, en de krekel naar zijn aard, en de sprinkhaan naar zijn aard. (Beeld via blogjam.com)

 

Luis: " "Ik heb de Cheyennes, Snakes, Utes, enz., eten ongedierte uit elkaar door de handvol gezien", schreef de negentiende-eeuwse kroniekschrijver Vader Pierre-Jean de Smet. "Vaak grote leiders zouden trekken uit hun shirtsin mijn aanwezigheid, zonder ceremonie, en terwijl ze praatten, zou zich vermaken met de uitoefening van deze tak van de jacht in de naden. Zo snel als ze verdreven van het spel, ze kraakten het met net zoveel genieten als meer beschaafde monden crack amandelen en hazelnoten of de klauwen van krabben en kreeften. "- Fragment uit The Eat-A-Bug Cookbook door David George Gordon. (Image via Entnemdept.ufl.edu)

 

Mopane worm : grotendeels gegeten in Zuid-Afrika, tijdens hun seizoen, mopane wormen kunnen een hogere marktprijs dan rundvlees op te halen. Indien gedroogd, worden ze zeiden te proeven, zoals een aardse schokkerig. (Image via SmallStockFoods.com)

 

 

 

Meelworm : Meelwormen zijn te vinden waar er, nou ja, maaltijd! Zij zijn de larve van de kever meelworm. Ze zijn vaak bereid gekookt, gebakken, geroosterd of gebakken, en de smaak als een nootachtige garnalen.

 

Midge vliegen : in Oost-Afrika, die worden geperst in vaste blokken en gekookt in Kunga Cake. (Image via Haraprasan)

 

 

 

 

 

 

Nsenene : Deze smakelijke sprinkhaan is een Oegandese delicatesse. Meestal bereid gebakken. David Gracer suggereert dat ze smaken als "een kruising tussen kip, garnalen, en croutons." (Image via shout-africa.com)

 

Pill-bug : AKA sowbugs, Roly-Polies, pissebedden, deze zijn eigenlijk aardse schaaldieren, nauw verwant aan kreeften, krab en garnalen. Wanneer gekookt, zijn ze gezegd dat rood. (Beeld via PestMall.com)

 

 

Rhino kever en larven : Ook wel bekend als een van de sterkste dieren ter wereld, kan de Rhino kever te tillen 850 keer zijn eigen gewicht. De kever en zijn larven zijn een gemeenschappelijk deel van het dieet in Nigeria. Studies hebben gevonden de larven te zijn zeer rijk aan proteïnen, calcium en fosfor. Ze kunnen worden gebakken, gestoofd, gegrild of geroosterd, een kookboek adviseert koken ze binnen een kokosnoot. De geklaarde vet van de larven kunnen ook worden gebruikt als een soort boter. Bear Grylls eet een in Namibië Man VS Wild. (Image via dannesdjur.com )

 

Sago larven : de larven van de kever. Sago Delight, of gebakken Sago larven, is een specialiteit in Maleisië en Indonesië. In Borneo en Papoea-Nieuw-Guinea, zijn ze vaak bereid in Sago bloem, en verpakt in een Sago blad als een Tamale. Er wordt gezegd dat een beetje smaakt spek, en zijn een essentiële bron van vet. (Image via Deliciouslytasteless.com)

 

Silk worm : een populair gerecht in Korea, deze staan ​​bekend als Bon Daegi, en zijn een eetbaar bijproduct van de zijde-oogst proces. Image via TLC.com)

 

Scorpion: Vaak gevonden veeg uit de pan en gebakken in Thailand en China. Schorpioenen hebben de neiging om een smaak, zoals soft-shell crab te hebben. (Image via Traveljournls.net)

 

Tarantula : Vooral populair als een voedingsmiddel in Cambodja, tarantula's zijn rijk aan eiwitten, en worden verondersteld te helpen viriliteit te verhogen. Ze smaken een beetje zoals een aardse krab. (Image via blog.asiantown.net)

 

Termite : Termieten worden vaak rauw gegeten recht uit van de heuvel in plaatsen als Kenia. (Image via nationalzoo.si.edu)

 

 

 

Wesp : Wespen worden gegeten in zowel volwassen als larvale stadia. Gekookt, gebakken, geroosterd en gebakken, ze smaken een beetje boter en aards. Keizer Hirohito van Japan gekookte wespen voorkeur met rijst. (Image via yeinjee.com)

 

Wandelstok : Gegeten in Azië en Papoea-Nieuw-Guinea, wandelstokken proeven wat groene. Hun poten kan worden gebruikt als vishaken, zegt Aaron Dossey van Alle Dingen Bugs . (Image via annonces-gratuites.index-net.org)

 

Water Bug : AKA Toebiter, de reus water bug is populair in de Thaise keuken, zowel c0nsumed geheel (gestoomd of gebakken), en als een extract in sauzen. Rauw, de insecten hebben een geur als een groene appel. Gestoomde, hun vlees (overvloedig genoeg om kleine filets te maken), smaakt als een zilte, perfumy banaan / meloen, met de consistentie van de vis. (Image via foxnews.com)

 

Waxworm : De larven van de wasmot, in het wild was wormen zijn een parasiet van bijenkorven. In gevangenschap worden ze gevoed op een dieet van zemelen en honing. Geroosterde of gebakken, ze smaken als een kruising tussen een pijnboompitten en een enoki paddestoel, en zijn rijk aan essentiële vetzuren. (Image via Songbirdgarden.com)

 

Wichetty grub : Gegeten door de Aboriginals in Australië, vaak geroosterd in kolen of boven een vuur, wichetty larven bevatten veel eiwit en vet. Volgens Peter Menzel in Man Eating Bugs , "Witchetty grub smaakt naar noten-smaak roerei en milde mozzarella, verpakt in een filodeeg gebak." (Image via alwaysfoodie.com)

 

Zaza-Musi : " Zaza-Musi - Zaza , het geluid van stromend rivierwater, en Musi , insecten - zijn de larven van de aquatische kokerjuffers. "- Man Eating Bugs . Zaza-Musi worden dan gekookt gebakken in sojasaus en suiker in Japan. (Image via loneleeplanet.com)

 

 

Hoop dat er en veel smakelijke tips binnenkomen, zal er zelf een geven.

 

Gebakken rode mieren, zo uit de bossen, jamie

 

En natuurlijk is er voor groen ook zoiets te vinden, zoals brandnetels, 7blad kom maar met de recepten.

 

ALVAST WAT SITE'S

http://www.eetbareinsecten.nl/

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 2 jaren later...

De pissebed is een kreeftachtige en is heel goed eetbaar. Maar eerlijk is eerlijk, je moet wel een beetje lef hebben. Maar voor wie durft, twee recepten om ze eenvoudig te bereiden:

 

*Pissebedden (levend) koken, zodra er een sterke vis lucht ontstaat zijn ze gaar en kunnen ze uit het water gehaald worden. Even laten uitlekken in een vergiet. In een koekenpan een uitje en paprika bakken en een teentje knoflook toe voegen. Vervolgens de pissebedden overbrengen in de pan en nog even meebakken. Serveren in een schaaltje en smullen maar!

 

*Nog een ander eenvoudig recept:

Pissebedden even roerbakken in hete olie en met knoflooksaus en uitje serveren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sprinkhanen, mieren, wormen, ... ? Nee bedankt. Dan word ik wel vegetariër.

 

Westerse mensen eten al zo'n halve kilo insecten per jaar. Niet in de meelwormenburger oid, maar gewoon in je koekjes, brood en tal van andere producten.

 

In de granen, soya en vele andere grondstoffen is een bepaald percentage insecten toegestaan ('k dacht 1,5 of 2 procent) oid. Wordt die norm niet gehaald, dan wordt het gebruikt voor veevoer en brengen de grondstoffen een stuk minder geld op. Je snapt dat dit uitnodigt tot sjoemelen, maar het scheelt dat die insecten alleen maar gezonder zijn dan bv. het graan zelf. :)

 

Een lijst met eetbare insecten in NL was wellicht nog nuttiger geweest ipv deze exoten.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 jaren later...

Wat een geweldig aandeel ik moest het weer even naar boven halen.

Top @Tom geweldig gedaan, eer wie eer toekomt.

 

Hier moeten we gewoon afstand doen, van wat de boer niet kent dat lust hij niet.

Want heel vroeger at men niet wat we nu allemaal eten, een klein voor beeld Aardappelen.

Veel soorten groenten en fruit, we smullen er van, zijn niet meer weg te denken.

kazen we kenden alleen drie soorten van Koe, schaap en geit.

 

En toch zijn we het allemaal gaan eten, zeggen we bah tegen pizza, shoarma, of eten van de chinees of cafetaria.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste @martinen misschien @OBL-Rien,

 

Jij hebt goed wat verstand kruiden is het lekker voor dat je insecten gaat rosteren ze eerst te marineren en zo ja hoe doe je dat en welke kruiden kan je sowieso voor de meeste insecten maden en wormen gebruiken.

 

Haha we moeten toch als preppers toch ergens beginnen, en de ervaringen delen.

Wie gaan zoal mee doen en waar beginnen we mee, haha ik zie al in gedachten verschillenden denken geef mijn portie maar aan fikkie.

 

Ben je al begonnen vertel je ervaringen, en hoe je het klaar maakt en graag foto's hoe je het er smakelijk uit kan laten zien,

zodat het ook meer aantrekkelijk wordt voor ons allen.😁

 

Mhg, @JJ&A

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...