Ga naar inhoud
GENEGEERD

Rokon, 2wd motor


hakin9

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Heksenboot

 

Mooi voor de liefhebber, maar in NL is het terrein niet ruig genoeg om van deze motor optimaal gebruik te maken. De topsnelheid is niet zo hoog dacht ik, bij te houden met een fiets.

 

Wacht maar tot er een stad in puin ligt. Dan denk je hier nog aan terug. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens wikipedia gemiddeld 20 Mph, en dat wordt al snel lager als de motor meer werk moet verzetten (meer gewicht bijv, of heuvel op).

 

 

hmmm typisch een gevalletje overdrijvende Amerikanen dan (mijn bron was youtube), sorry voor mijn gebrekkige onderzoek :)

Geloof wel dat ze versnellingen hebben die je stilstaand kunt omzetten. dus een aantal verzetten om uit te kiezen een met max 5 MPH voor als je een ploeg wil trekken oid en ik meende dat de gast in een van die filmpjes beweerde dat de hoogste stand je tot ~30 / ~40 Mph zou brengen....

 

 

Truth is, no one really needs a Rokon. You could walk anywhere this bike will go, and almost as fast. But how much fun is that? With its time-tested, 40-year-old design and new Honda motor, the Ranger should last a lifetime, in fact, it's so durable that you could drop it off a cliff and nothing would probably happen to it-it would still be running, even if you weren't. Think of it as a two-wheeled Jeep, a hiking motorcycle and a moto-tractor, all rolled into one. It may not be the bike of the new millennium, but it could be the bike for the new millennium. You'll see...

bron: http://www.rokon.com/2_8_cycleworld-ranger.html

 

Ook worden ze blijkbaar nog nieuw gemaakt met een Honda motor erin :p

http://www.rokon.com/

 

 

 

http://www.rokon.com/index.php?p=1_6_Scout

 

Speed Range

1st gear 0-16 MPH (24 kph)

2nd gear 0-20 MPH (32 kph)

3rd gear 0-35 MPH (56 kph)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jullie nou gewoon op de rokon website kijken dan vind je alle info:

 

Speed Range 1st gear 0-10 MPH (16 kph)

2nd gear 0-20 MPH (32 kph)

3rd gear 0-35 MPH (56 kph)

 

http://www.rokon.com/1_4_Trail-Breaker.html

 

Iets sneller dan ik dacht, maar meestal is dat soort informatie van de fabrikant getest onder ideale omstandigheden. Waarschijnlijk haalt dat ding die snelheden niet als je de wielen vult met water of brandstof, en een bestuurder van 80kg met BOB van 20kg. Maar het blijft een mooie motor :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het idee van 2 wielaandrijving op een motor is niet nieuw, hoewel dit één van de 1ste productiemodellen is die ik ken (volg het ook zo niet meer op de voet), het lijkt mij wel relatief praktisch te zijn, je kan er het één en ander aanhangen en eerlijk is eerlijk, in zwaar terrein is snelheid niet echt belangrijk, maar persoonlijk denk ik dat ik met een gewone crossmotor in de meeste gevallen even ver geraak...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...