zilver Geplaatst: 27 september 2013 Delen Geplaatst: 27 september 2013 Interessante podcast over gluten wat voornamelijk in tarwe zit, en hoe dit een last op je hele systeem kan zetten, gevoeligheid komt op grote schaal voor. Misschien niet zo relevant post collapse, omdat je dan zal eten wat de pot schaft. Maar nu we nog de luxe van keuze hebben is het een vorm van preppen investeren in je lichaam. http://www.bulletproofexec.com/61-gluten-sensitivity-celiacs-bulletproofing-your-gut-with-dr-tom-obryan-podcast/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 27 september 2013 Delen Geplaatst: 27 september 2013 Gluten heten gluten omdat ze er vroeger lijm van maakten. De medici zien inderdaad steeds kwalijker effecten. Waarschijnlijk komt jeugd-diabetes ook door gluten. Dank voor de link. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kans Geplaatst: 27 september 2013 Delen Geplaatst: 27 september 2013 We zijn langzaam steeds bewuster aan het eten. En gluten minderen komt ook vaker bewust aan de orde. Het 'stomme' is dat ik gerst heb opgeslagen en ook geheel klaar ben om daarmee te kunnen bakken maar in de dagelijkse praktijk nog niet ben overgestapt. Maaaar we gaan weer zelf brood bakken en dan wordt dit toch mijn eertse probeersel, met gerst dus gluten arm Prep ze, K a n s Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wiskers Geplaatst: 27 september 2013 Delen Geplaatst: 27 september 2013 .. goede post! Het boek "Broodbuik" gelezen.. shocking, En wij waren gelukkig al aan het minderen met gluten.. Wat overigens wel opvalt is, dat door het skippen van E620 reeks (smaakversterkers) E950 serie (zoetstoffen) en een hele reeks andere slechte E stoffen, we steeds gevoeliger worden voor producten waar deze stoffen in verwerkt zijn... Bijvoorbeeld de chinees.. daar kunnen we niet meer binnenstappen, sommige restaurants strooien ook lekker met E'tjes.. Maar ook zelfs bij ijsjes! Dat betekent als we thuiskomen of zelfs tijdens het eten al, krijgen we last van verhoogde hartslag, dorst enz.. Hebben meer mensen hier last van als ze minderen met dit soort stoffen? Erg leuk de reactie van het alwetende Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/tarwe-ten-onrechte-in-kwaad-daglicht.aspx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kungfufox Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 .. goede post! Het boek "Broodbuik" gelezen.. shocking, En wij waren gelukkig al aan het minderen met gluten.. Wat overigens wel opvalt is, dat door het skippen van E620 reeks (smaakversterkers) E950 serie (zoetstoffen) en een hele reeks andere slechte E stoffen, we steeds gevoeliger worden voor producten waar deze stoffen in verwerkt zijn... Bijvoorbeeld de chinees.. daar kunnen we niet meer binnenstappen, sommige restaurants strooien ook lekker met E'tjes.. Maar ook zelfs bij ijsjes! Dat betekent als we thuiskomen of zelfs tijdens het eten al, krijgen we last van verhoogde hartslag, dorst enz.. Hebben meer mensen hier last van als ze minderen met dit soort stoffen? Erg leuk de reactie van het alwetende Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/tarwe-ten-onrechte-in-kwaad-daglicht.aspx Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt op E-nummers let. Persoonlijk drink ik over het algemeen veel water en daarnaast gaat mijn voorkeur uit naar vruchtensap of suiker producten (niet de light-prut dus). Daarmee probeer ik o.a. aspartaam & sucralose te mijden die vaak in deze light producten zitten. Sinds ik dit doe moet ik eerlijk bekennen dat mijn 'regelmatige hoofdpijn' vrijwel niet meer voorkomt. Gluten heb ik echter nog nooit wat mee gedaan tijdens mijn eetpatroon. Over het algemeen vrijwel geen (eigenlijk geen) klachten en praktisch nooit ziek dus.. ps. Kan je ons wellicht een paar hoofdpunten uit 'Broodbuik' opnoemen hier die je opvielen? Niet dat ik te lui ben het boek te lezen maar als je ziet wat ik doorgaans voor m'n opleiding extra dien te lezen en daarnaast nog aan prepper materiaal te lezen heb ...ben vast niet de enige met dat probleem haha... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wiskers Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 @Kungfubox, ik zal een paar stukken eruit lichten en hier plaatsen.. Wordt vervolgd.. grts Wisks Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Miss Jade Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 Interessante post, maar hier wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Gluten komen uit vele verschillende onderzoeken niet positief uit de bus, om veel verschillende redenen. Wat ik nu mensen zie doen is 'bewust' kiezen voor glutenvrij, wat per sé altijd een gezondere optie is: Het is verstandig te kiezen voor andere soorten granen, maar niet voor glutenvrije verpakte producten (zonder de ingrediënten te lezen). Dit zijn namelijk in de regel gewoon producten op tarwe basis (dus gluten) die 'schoongespoeld' zijn, met het gevolg dat ze voedingsstoffen en -vezels missen. Het is dan ook niet zo glutenvrij gelijkstaat aan gezond. Tarwe heeft overigens ook een enorm hoge glycochemische index, nog een reden om het te vermijden (voedingscentrum en GI). Om even een vergelijking te maken, heeft tarwebrood een evengroot effect op de bloedsuikerspiegel als pure honing en snoeprepen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Niless Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 Het lastige aan dit soort dingen vind het ik het plaatsen in het juiste perspectief (want welke is dit?) Ben er altijd sceptisch onder.... de conclusies zijn vaak verdraaid en versimpeld tot een waarheid, terwijl dit soms niet waar is of soms voor een gedeelte met elkaar te maken heeft... Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn die niet tegen gluten kunnen hoor... Maar dat het voor iedereen zo slecht is? Onze ouders worden nu toch ook 90 met elkaar.... en ze ontbijten en lunchen hun hele leven al met boterhammetjes.... Dus zo'n ramp zal het niet zijn. Van de week nog college gehad over dit soort onderzoeksuitslagen. Ze pakken een opvallend iets en schrijven dit helemaal uit als waarheid, zonder nuances of verder diepgaand onderzoek. Blijf altijd relativeren en zelf nadenken.... Ik ga ff een bammetje smeren! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Keyser Suze Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 Het lastige aan dit soort dingen vind het ik het plaatsen in het juiste perspectief (want welke is dit?) Ben er altijd sceptisch onder.... de conclusies zijn vaak verdraaid en versimpeld tot een waarheid, terwijl dit soms niet waar is of soms voor een gedeelte met elkaar te maken heeft... Ik ben er van overtuigd dat er mensen zijn die niet tegen gluten kunnen hoor... Maar dat het voor iedereen zo slecht is? Onze ouders worden nu toch ook 90 met elkaar.... en ze ontbijten en lunchen hun hele leven al met boterhammetjes.... Dus zo'n ramp zal het niet zijn. Van de week nog college gehad over dit soort onderzoeksuitslagen. Ze pakken een opvallend iets en schrijven dit helemaal uit als waarheid, zonder nuances of verder diepgaand onderzoek. Blijf altijd relativeren en zelf nadenken.... Ik ga ff een bammetje smeren! IEDEREEN die gluten eet, maakt antistoffen. Mocht deze boodschap niet duidelijk overkomen, hierbij de opmerking dat IEDEREEN die gluten eet, antistoffen maakt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Happy Geplaatst: 28 september 2013 Delen Geplaatst: 28 september 2013 Dank, voor het delen van de podcast. Deze ga op halen, dan een keer op mijn mp3 speler luisteren. Ik heb nog geen ECO MEDIA PLAYER. Deze is wel nodig,anders is het lastig luisteren bij een stroomuitval….... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mar Miet Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Als je gluten verdraagt, maak het je zelf dan vooral niet zo moeilijk. Tarwe is zoveel gemakkelijker om op te slaan en om iets lekkers van te maken dan van glutenvrij meel. Bovendien is het veel goedkoper en vaak lekkerder, droogt niet zo snel uit, is niet zo kruimelig. Ik eet al heel wat jaren glutenvrij en als ik er niet zo ziek van werd zou ik dit nooit uit vrije wil doen. Uitkijken en uitproberen van andere meelsoorten/graansoorten/voedingsmiddelen is natuurlijk altijd goed en houd je flexibeler hoe om te gaan met ander voedsel/omstandigheden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.