queen6 Geplaatst: 25 februari 2014 Delen Geplaatst: 25 februari 2014 Ik heb de indruk dat het aanbod voor lang houdbare vis in blik misschien wel groter is dan vlees in blik. Tenminste, als het om de 'pure' vis gaat (tonijn, zalm, sardine, anchovis), bij vlees zit er denk ik vaker ook allemaal jus bij, en soms ook groenten. Welke vis in blik is bij jullie favoriet? Bij mij de tonijnmoten in water en/of olijfolie. In Duitsland hebben ze het merk "Hawesta" haringfilets, in wel 11 verschillende smaken. Het was ten minste houdbaar tot 2018. Winkel REWE heeft veel keus. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 25 februari 2014 Delen Geplaatst: 25 februari 2014 De makreelfilets in blik zijn nog niet genoemd. Tellen mosselen in het zuur ook? Rolmops? Beide in glas trouwens. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Amero Geplaatst: 25 februari 2014 Delen Geplaatst: 25 februari 2014 Ik heb hier alleen ansjovis in huis en die blikjes zijn ver over de datum. Binnenkort eens proberen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 25 februari 2014 Delen Geplaatst: 25 februari 2014 De makreelfilets in blik zijn nog niet genoemd. Tellen mosselen in het zuur ook? Rolmops? Beide in glas trouwens. Het beste voor een mens schijnt diepzeevis te zijn. Ik ben zelf niet echt een visliefhebber, maar tonijn en makreel in olie (uiteraard in blik) kan ik wel waarderen. Haring, ansjovis en sardien laat ik links liggen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 25 februari 2014 Delen Geplaatst: 25 februari 2014 Het beste voor een mens schijnt diepzeevis te zijn. Ik ben zelf niet echt een visliefhebber, maar tonijn en makreel in olie (uiteraard in blik) kan ik wel waarderen. Haring, ansjovis en sardien laat ik links liggen. Sinds Fukushima hou ik het de komende paar jaar op Atlantische vis en daarna zoetwatervis uit de gebieden die we nog niet verneukt hebben. Damn, dat houdt dus in helemaal geen vis, terwijl het een perfecte bron is van goede voedingstoffen, maar jammer genoeg hebben we de boel verkloot. Heeft iemand nog blikjes van vele jaren oud? Ik neem ze graag over @Amero. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 tonijn met zonnebloem/olijfolie zodat we hiermee ook weer kunnen koken:) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 In Spanje heb je verschillende vissoorten, garnalen en calamaris (inktvis) in blik en dat tegen belachelijk lage prijzen. Soms in de olie en soms in een sausje. Zelf heb ik ze nog niet geproefd, maar een vriend en een buurman eten het vrijwel dagelijks. Dan heb je het over een complete maaltijd voor minder dan een euro. Ik heb ook gehoord dat er binnen een paar jaar bepaalde vissoorten bijna niet meer te krijgen zijn, zoals sardientjes. Nu preppen zou dus de inflatie kunnen stoppen voor jezelf. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zilver Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 Sardientjes zijn uit de mode, maar erg gezond qua vetten, stinkt wel een beetje, maar schijnt ook lage kwikwaarden te hebben (evenals wilde zalm), de ruggengraatjes eet je gewoon op. blikjes van nu zijn tot 2018 goed http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=147 %ADH / 90g vitamin B12 337.9% selenium 86.9% phosphorus 63.5% omega-3 fats 60.8% protein 44.6% vitamin D 43.7% calcium 34.6% vitamin B3 29.7% copper 18.8% vitamin B2 16.1% choline 16% Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
zilver Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 sardientjes in blik, reviews per merk http://mouth-full-of-sardines.blogspot.nl/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
neoclyps Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 In Duitsland hebben ze het merk "Hawesta" haringfilets, in wel 11 verschillende smaken. Het was ten minste houdbaar tot 2018. Winkel REWE heeft veel keus. Rewe = te duur Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dreutel Geplaatst: 26 februari 2014 Delen Geplaatst: 26 februari 2014 Sinds Fukushima hou ik het de komende paar jaar op Atlantische vis en daarna zoetwatervis uit de gebieden die we nog niet verneukt hebben. Damn, dat houdt dus in helemaal geen vis, terwijl het een perfecte bron is van goede voedingstoffen, maar jammer genoeg hebben we de boel verkloot. Heeft iemand nog blikjes van vele jaren oud? Ik neem ze graag over @Amero. Dit vind ik echt een belangrijke bijdrage aan dit draadje! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 27 februari 2014 Delen Geplaatst: 27 februari 2014 Ik ga komende week (als het goed is) een inblik machine aanschaffen, omdat ik vind dat goede weckpotten een stuk duurder zijn dan conserven. Daarna zal ik een periode freubelen om met het apparaat om te leren gaan. Mocht het een succes worden dan overweeg ik een Weck-dag te organiseren om samen met wat andere preppers eten te bereiden en in te maken. Ik heb ook al een volautomatische Weck ketel, dus dat komt helemaal goed dan. Als je dan een lekkere visschotel maakt (of iets anders mag ook), dan stop je op dat moment in ieder geval de inflatie. 10 jaar later besluit je het op te eten en dan denk je bij jezelf: "wat een luxe hadden we in 2014". Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Richa Geplaatst: 27 februari 2014 Delen Geplaatst: 27 februari 2014 Ik ga komende week (als het goed is) een inblik machine aanschaffen, omdat ik vind dat goede weckpotten een stuk duurder zijn dan conserven. Daarna zal ik een periode freubelen om met het apparaat om te leren gaan. Mocht het een succes worden dan overweeg ik een Weck-dag te organiseren om samen met wat andere preppers eten te bereiden en in te maken. Ik heb ook al een volautomatische Weck ketel, dus dat komt helemaal goed dan. Als je dan een lekkere visschotel maakt (of iets anders mag ook), dan stop je op dat moment in ieder geval de inflatie. 10 jaar later besluit je het op te eten en dan denk je bij jezelf: "wat een luxe hadden we in 2014". Ik ben wat minder gecharmeerd van blikconserven. De binnenkant wordt gecoat met kunststof waar Bisphenol A in zit, dat is een zware hormoonverstoorder helaas. Dus naast wat blikjes tonijn in mijn prepkast heb ik hoofdzakelijk glazen conserven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Molonneke Geplaatst: 27 februari 2014 Delen Geplaatst: 27 februari 2014 Ik ben wat minder gecharmeerd van blikconserven. De binnenkant wordt gecoat met kunststof waar Bisphenol A in zit, dat is een zware hormoonverstoorder helaas. Dus naast wat blikjes tonijn in mijn prepkast heb ik hoofdzakelijk glazen conserven. Helemaal waar. Bisphenol A is smerige troep, wat tegenwoordig in heel veel plastics wordt verwerkt en ook aan de binnenkant van conservenblikken en pakken sap etc. zit. Maar wat ik me afvraag: als je zelf dingen inblikt, is er dan geen mogelijkheid om dat spul eruit te houden? Want als dat zo is, lijkt het me een fantastisch idee van @FincaInSpanje. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.