Zanshin Geplaatst: 15 mei 2012 Delen Geplaatst: 15 mei 2012 Ik zoek nog een manier om in de gaten te houden wanneer wat in mijn voedselvoorraad over de tht-datum is. Zelf ben ik onhandig met excel, maar misschien heeft 1 van jullie wel zoiets? Ik wil een simpele lijst maken met chronologische data. Andere suggesties zijn welkom! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
medan Geplaatst: 15 mei 2012 Delen Geplaatst: 15 mei 2012 ik heb alles in schapen staan, al het nieuwe komt achteraan te staan en het oude voorraan, 1x in de week loop ik alles na. ik maakte eerder ook een lijst met alle tht datums er op maar het was voor mij vrij slecht te overzien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Preppie Geplaatst: 16 mei 2012 Delen Geplaatst: 16 mei 2012 Bij produkten die niet zo snel lopen dan wel die (volgens de THT) niet al te lang houdbaar zijn, een sticker met de eerste verloop datum op de plank. Van de meeste produkten maak ik me niet druk over de THT; hooguit wat achteruitgang in de smaak, maar verder nog goed te eten Zoals bv. gedroogde gist; laatst zakjes gebruikt die 5 jaar over de THT waren. Brood en pizza van gebakken. Rees prima en er was totaal geen smaakverandering t.o.v. gist voor de THT datum. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Floshtf Geplaatst: 17 mei 2012 Delen Geplaatst: 17 mei 2012 http://mycanrotation.com/index.htm Ideetje? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast mirtos Geplaatst: 17 mei 2012 Delen Geplaatst: 17 mei 2012 Dit onderwerp tht datum is een leuke Een drietal maanden geleden heb ik een blikje corned beef met tht datum 2007 geopend, gekeurd en opgegeten. Aan de geur kleur of smaak mankeerde niets,wat mosterd erbij en een stukje brood en gaan met die banaan. Mijn vrouw verklaarde mij bijna voor gek aan haar ogen te zien. Ik heb altijd geleerd als een blik niet bol staat of gedeukt ,het meestal nog lang te gebruiken is. En ik ben nog steeds kerngezond. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Prepperdeprep Geplaatst: 17 mei 2012 Delen Geplaatst: 17 mei 2012 Geen ingewikkelde Excel-bestanden hier, ik check 1 of 2 x per jaar al mijn voorraden (dus niet alleen eten, maar ook bijv. medicijnen, batterijen), alles wat de einddatum nadert gebruik ik vervolgens als eerste. In principe rouleert alles, dus ik hoef zelden wat weg te gooien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Jester Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Bij mij is dit 1 grote chaos haha, het ontbreekt mij aan een efficiente bergruimte en discipline om er netjes en geordend mee om te gaan. Steeds als ik wat prepfood koop gooi ik het in een doos (al ben ik laatst ook overgestapt op 45 liter boxen van Ikea, die stapelen iets mooier) en volle dozen zet ik op elkaar. In de hoop dat ze niet doorzakken Tot nu toe gaat het goed. Ik probeer het probleem van houdbaarheid te omzeilen door me echt te focussen op eten met echt een lange houdbaarheidsduur. Noodpakketten van Liff, blikvoer (cornedbeef, tonijn, sardine, tomatenpuree, appelmoes, doperwtjes, vruchten op sap), basisvoedsel (rijst, droge pasta, droge peulvruchten, hele tarwe) en dingen als zout, suiker, honing, sterke drank en kauwgom. Sigaretten wil ik ook nog kopen voor de ruilhandel, al worden die na een jaar of 2 denk ik ook wat ranzig. Maar ja, als ex-roker weet ik dat je onder bijzondere omstandigheden ook met dat soort peuken genoegen neemt. Dus ik blijf gewoon doorgaan met kopen, stapelen, kopen, stapelen, kopen, stapelen tot ik tegen de grens van m'n geld of m'n schuur aanloop. Ik denk dat ik pas mijn prepfood ga ordenen als de SHTF werkelijk daar is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 19 mei 2012 Delen Geplaatst: 19 mei 2012 Bij mij is dit 1 grote chaos haha, het ontbreekt mij aan een efficiente bergruimte en discipline om er netjes en geordend mee om te gaan. Steeds als ik wat prepfood koop gooi ik het in een doos (al ben ik laatst ook overgestapt op 45 liter boxen van Ikea, die stapelen iets mooier) en volle dozen zet ik op elkaar. In de hoop dat ze niet doorzakken Tot nu toe gaat het goed. Je kan ook sorteren op jaar, dat is makkelijk bij te houden (sticker op de box). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
RayCokes Geplaatst: 13 november 2012 Delen Geplaatst: 13 november 2012 Iedere doos of krat bij mij heeft een papier erop en erin met inhoud, aantal, tht, serving per...totaal serving, kcal per serving en kcal totaal. Beter kunnen we het niet maken, wel leuker ;-) het houd je bezig en betrokken. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CityPrepper Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 http://mycanrotation.com/index.htm Ideetje? Leuk systeem maar nogal duur voor grote hoeveelheden. (Ik prep in veelvouden van 100. Dus 100 blikken snert, 100 blikken bonen, etc) Mijn systeem voor blikken is erg simpel. Stapelen Ik koop alles per tray. Die trays stapel ik. Erg goedkoop omdat ik geen kratten oid koop. Meest efficient met ruimte. Smaak bij smaak. Jaar bij jaar. Heb je geen tray of is de maat onhanding. Zet een laag blikken weg. Stuk karton met de juiste maat er bovenop leggen. Laag blikken. Karton. Etc Het roulatiesysteem is simpelweg: Gebruik de producten die het dichtst tegen de THT zitten. Wil je toch een 'rol systeem' dan is het volgende misschien handig voor je. Stel je hebt een schuurtje van 3.00 breed. Zaag een plank van 3.05. Leg die tussen de muren. Een uiteinde op de grond. Het andere uiteinde ligt automatisch wat hoger. Een helling dus. Volgende planken bevestig* je op steeds 11 cm afstand (voor liter blikken). Klaar *= Omdat alles klem zit tussen 2 muren is de bevestiging niet veel meer dat een rechtopstaand plankje van 11cm dat je steeds tussen de hellingen zet. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kets_One Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 Ik heb inderdaad een Excel lijst met alle tht data van mijn prep eten en drinken. De eerste spullen lopen eind volgend jaar af, dus ik ben er nog niet echt actief mee bezig. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast armageddon Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 Leuk systeem maar nogal duur voor grote hoeveelheden. (Ik prep in veelvouden van 100. Dus 100 blikken snert, 100 blikken bonen, etc) Wil je toch een 'rol systeem' dan is het volgende misschien handig voor je. Stel je hebt een schuurtje van 3.00 breed. Zaag een plank van 3.05. Leg die tussen de muren. Een uiteinde op de grond. Het andere uiteinde ligt automatisch wat hoger. Een helling dus. Volgende planken bevestig* je op steeds 11 cm afstand (voor liter blikken). Klaar *= Omdat alles klem zit tussen 2 muren is de bevestiging niet veel meer dat een rechtopstaand plankje van 11cm dat je steeds tussen de hellingen zet. dat is een goede tip ga eens kijken wat ik daar mee kan doen! thx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
X-11 Geplaatst: 14 november 2012 Delen Geplaatst: 14 november 2012 ik probeer zoveel mogelijk gedroogd spul te kopen omdat dit in mijn ogen jaren en jaren houdbaar is (mits donker bewaard). zakken gedroogde bruine bonen, doperwten en linzen wikkel ik dan ook in aluminium folie om het donker en koel te houden. de potten die ik heb zet ik inderdaad op volgorde. rijst, suiker, pasta en kruiden etc zal de eerst komende 10 a 20 jaar nog wel goed blijven gok ik zo... de rest probeer ik te rouleren. vond de a4-tjes op de doos ook wel een erg goed idee! ik geef de dozen nummers en noteer in een soort van draaiboek wat er in zit. daar kan ik inderdaad de tht ook nog wel bijschrijven. Ik probeer mijn dozen ook zo in te richten dat we er een maand mee kunnen doen. dat is gelijk makkelijk om te zien hoeveel maanden je kunt overbruggen... en ik kan eventueel na 12 maanden doos 1 openen en in de actieve voorraad opnemen en een nieuwe doos samenstellen. de volgende maand doos 2 etc. zo blijft je voorraad up to date... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.