Ga naar inhoud
GENEGEERD

SHTF diner


RauweBonk

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Wat is nasi ?

 

een blik zeggen jullie .................nou ik ben geschokt jullie zijn de weg kwijt

 

zilveruitjes augurken zit vaak Aspartaam in

 

Nasi is voor 6 personen

 

450 gram rijst 19 euro cent

250 gram soepgroente 0.35 euro cent

300 gram mager varkensvlees 1.25 euro

kruiden 0.59 euro cent

 

met wat luxe

 

gebakken ei gratis uit de kip zijn kont ;-)

 

25 gram roomboter 10 euro cent

zelf in gemaakte augurk 10 euro cent

 

maak tijd 25 minuten kosten maaltijd voor 6 personen is 2.58 dus 0.43 euro cent persoon *duur he ?*

 

maar nee nasi is natuurlijk uit blik vol E nummers veel goedkoper ........... en gezond !

 

koken is niet moeilijk ................Basis is zo belangenrijk en is niet duur

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

@hobbyboerin: Basis koken is superbelangrijk. Van wat bloem, water al iets kunnen bakken, etc.

 

Reden dat mensen blikken inslaan, is uiteraard de houdbaarheid. Tja, dan test je nu natuurlijk ook hoe het eventueel smaakt.

Ikzelf had al jaren geen blik/pot/kant en klaar voer aangeraakt, dus geen idee hoe dat smaakte en wat ik het beste kon inslaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wou niet onaardig zijn, maar dacht hetzelfde... :cool:

 

trekken jullie maar een blik open *en nee ik wil ook niet onaardig doen*

 

eten moet je niet met je ogen doen

 

maar ja de voedings-industrie heeft vele burgers in de tang

 

met een ei/bloem/roomboter/melk kom je verder

 

nasi uit blik dat is pas duur koop

 

nasi is

 

rijst

groente

vlees

kruiden

 

niks meer of minder

 

waarom troep preperen in plaats gewoon basis produkten ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hobbyboerin: Basis koken is superbelangrijk. Van wat bloem, water al iets kunnen bakken, etc.

 

Reden dat mensen blikken inslaan, is uiteraard de houdbaarheid. Tja, dan test je nu natuurlijk ook hoe het eventueel smaakt.

Ikzelf had al jaren geen blik/pot/kant en klaar voer aangeraakt, dus geen idee hoe dat smaakte en wat ik het beste kon inslaan.

 

rijst jaren houdbaar

kruiden jaren

vlees in diepvriezer 1 jaar

soepgroente uit tuin in zomer ook in vriezer 1 jaar

 

blikvoer is voor honden niet voor mensen

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hobbyboerin: Ik snap je standpunt en zolang we hier stroom hebben en een supermarkt, eet ik ook wel wat anders!

 

Als de stroom uitvalt gedurende langere tijd, gaan de spullen in de vriezer eraan. Vandaar dat de meesten niet op hun vriezer vertrouwen.

 

stroom dat kan ik zelf leveren ik ben niet afhankelijk ik kan los van grid draaien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uien gedroogd bestaan in de handel selder ook wortelen dat weet ik niet prei kan men ook gedroogd kopen .

Dus volgens mij kan je soepgroenten gewoon drogen in de oven , daarna vacuüm verpakken .

Houdbaarheid onbekend .

Of wecken moet ook lukken .

 

Geert

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hobbyboerin: Ik snap je standpunt en zolang we hier stroom hebben en een supermarkt, eet ik ook wel wat anders!

 

Als de stroom uitvalt gedurende langere tijd, gaan de spullen in de vriezer eraan. Vandaar dat de meesten niet op hun vriezer vertrouwen.

 

voor een Drenthe gedroogde groente en kruid http://megrokruiden.nl/

 

en bio kaas http://www.erikaas.nl/

 

kaas prijs 50 euro voor hele kaas ruim 4 kilo

 

beiden staan elke vrijdag op de bio markt in Emmen

 

bio markt staat achter de kerk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je lang houdbare grondstoffen/ingrediënten hebt, zoals rijst etc., is koken een leuke bezigheid, als je toch niet hoeft te werken.

Zo zijn er veel dingen die veranderen voor veel mensen. Minder sociaal contact zonder social media, werk, boodschappen doen etc.

Minder persoonlijk energieverbruik als je je huis warm kan houden/ kan blijven koken etc., en je niet hoeft te werken etc.

 

Persoonlijk wil ik los van energie, en waterleveranciers kunnen draaien. Eigen energie opwekken, en waterfiltratie met pompen, uv en meerdere filterlagen.

Licht, koken, wassen, douchen etc. zoals normaal. Persoonlijke uitscheidingen/afval als plantvoeding en water, etc.......

Mogelijkheden genoeg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

stroom dat kan ik zelf leveren ik ben niet afhankelijk ik kan los van grid draaien

 

Je hebt het al goed voor elkaar, eigen boerderij en stroom! :cool:

 

Leuke links, vooral die kaasboer in Erica. Bij de eerste link even uitkijken, megrokruiden.nl daar slaat m'n virusscanner van op hol. Iets in hun jspngfix.js script.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Kong fu nasi ook wel eens geprobeerd , echt heel slecht , maar vond er wel een geweldig grappige review over .

 

 

 

aldi_zeeman heeft dit artikel op 26 oktober 1999 toegevoegd. Dit artikel is 2.042 keer bekeken, 2 x bewaard

Print artikel

 

 

Geheime genoegens

 

 

Zoals sommigen een heimelijke drang hebben 06-SEX-nummers te bellen of een sigaret te roken terwijl ze gestopt zijn, zo heb ik soms enorme trek in nasi in blik. Met culinaire verfijning heeft het niets te maken, de voedingswaarde is laag en het staat onderaan de voedselketen wat status betreft. Nasi in blik is zo′n beetje wat de Lada in de autoindustrie is: beide duiden op armoede en slechte smaak.

Ik durf het dan ook niet te kopen. En als ik het toch doe, doe ik het uiterst stiekem. Ik ga op een rustig moment naar de supermarkt, gebruik andere boodschappen als cover-up en reken af bij de minst leuke caissiere. Ik koop bliknasi zoals een ander een pornovideo huurt.

Thuis maak ik het blik direct open en schuif de nasi-zuil die eruit komt in een koekenpan. En dan prakken, tot de cilinder uit elkaar valt. Lekker laten aanbranden en twee borden nemen.

Aaahhh.

Er is geen enkele nasi zoals bliknasi. Chinees, slagersnasi of de ′boerennasi′ die je met zo′n groentenpakket maakt, komen niet in de buurt. Zelfs niet optisch. Het enige wat er een beetje op lijkt zijn plastic nasibakken van Het Verre Oosten. Maar in bliknasi zit een unieke cocktail van smaakstoffen en conserverings- en bestrijdingsmiddelen. En dat smaakt toch beter.

Er zijn een paar merken: Suzi Wan en Kung Fu. Een voorkeur heb ik niet echt. Wel vind ik ze iets minder synthetisch smaken dan vroeger, maar je kunt niet alles hebben.

Het lekkerst bij de nasi vind ik een glas volle gesteriliseerde melk. Als ik dan mijn ogen sluit ben ik helemaal terug in de jaren zeventig, op een familiecamping op Texel. Want alleen toen aten we bliknasi en dronken we gesteriliseerde melk - ′rotatormelk′: gelige, romige melk die tien jaar goed bleef, in van die Chocomel-flessen zonder etiket.

Bliknasi en gesteriliseerde melk smaken naar jeugdjaren en naar vakantie. Dat is het geheim ervan. Goede herinneringen maken zelfs de meest barbaarse gerechten smakelijk

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ooit twee blikken van die nasi gekocht. Nou kan ik best heel veel hebben enzo, maar na dat ene blik gegeten te hebben heb ik besloten dat andere blik te bewaren om keihard tegen het hoofd te gooien van de persoon die ik het slechtste wat ik verzinnen heeft gedaan, Tegen het hoofd gooien ja, opeten is te onmenselijk. Dat wil ik mijn grootste vijand niet aandoen.

 

wel grappig, mn vrouw vind het ook niet te eten, maar als ik een paar stokjes kipsate met pindasaus erdoorheen meng met wat maggi en ketjap vind ik het een feestmaal!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is voor het eerst dat ik nasi zie waar melk in zit!

 

@Nonkel_Ries

 

Ik vond het heerlijk, maar misschien kwam dat omdat ik had verwacht dat t smerig zou zijn.

Die uitjes erbij doen t goed, het zorgt voor wat frisheid en variatie in de smaak.

Ik ga deze week ook nog een keer Kung-Fu nasi goreng proberen

Alleen de naam al!! :)

20130311_205455.jpg.f6d4cf04cbb05cb507174477daa8766f.jpg

 

 

20130311_205637.jpg.7732e03ee5bbd66199f96335c239109c.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bier is oneindig houdbaar, wordt alleen troebel(er).

 

Dat durf ik als hobbybrouwer te weerleggen! Er zijn inderdaad biersoorten die langer houdbaar zijn en zelfs beter worden van smaak. Dit zijn vaak de donkere bieren van hoge gisting. Wanneer je echter een witbier neemt, ook hoge gisting en je laat deze een jaar over staan, dan smaakt het absoluut naar zeepsop, echt goor. Veel bieren gaan na verloop van tijd over de kop en krijgen dan een cognacachtige smaak, niet lekker. Voor de houdbaarheid zit er een groot verschil tussen bier en pils. Veel mensen noemen pils gewoon bier, maar dit klopt niet. Pils is een type bier, van lage gisting en per definitie niet heel lang houdbaar bij een gelijke smaakkwaliteit. Een prep tipje voor als je bier wil preppen; de tapvaten voor de beertender, met amstel Bock. die zijn echt makkelijk 2 jaar te houden en de smaak verbeterd echt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel bieren gaan na verloop van tijd over de kop en krijgen dan een cognacachtige smaak, niet lekker.

 

Dat het minder lekker wordt, lijkt mij ook. Maar het bederft niet: http://www.bierengezondheid.be/index.php/articles/nl/cid=8/?PHPSESSID=53bb319d670c9ddd3367f7a03dd2276f

Maar goed: ik heb mijn bierwijsheid ook maar van internet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een gesloten kooi, en dat mag zelfs met openingen, mits je de goede golven ermee blokkeert, is een goede kooi.

Gewapend beton werkt ook al heel goed als kooi. De kooi aarden, zodat de elektriciteit weg kan vloeien is ook handig.

Je kan een gedeelte van je huis inrichten als kooi, met je vriezer erin. Een vriezer gaat trouwens niet eens zo snel kapot, en de motor vervangen is ook zo gebeurd. Hoeft niet eens een elektrische motor te zijn, een brandstof motor die genoeg toeren+koppel kan genereren om het gas te comprimeren is ook prima. Zelf trappen met een pedaaltje en een ketting om heel even het gas te comprimeren is ook voldoende om het uren/dagen koel te houden.

Een CME/EMP is trouwens ook snel voorbij, maximaal enkele dagen in het geval van een lange CME nasleep.

Een volledig onverwachte EMP is vrij weinig tegen te doen, behalve bepaalde reservespullen alvast in een kooi bewaren.

Ps, misschien het vermelden waard dat ik natuurkunde, scheikunde, wiskunde en biologie op Havo/hts niveau heb gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkt toch allemaal erg lekker. Maar wat eten jullie dan lekker luxe zeg in een shtf. We hebben geen "luxe" dingen als zilveruitjes geprept. Als er een SHTF komt dan wordt het bij ons groente uit blik met een (kale) pasta of (kale) rijst of aardappelpuree erbij. Mogelijk de eerste tijd hebben we nog gedroogde sausjes om een lekkere "jus" te maken, maar daarna is het uit met de luxe. Alcohol hebben we niet ingeslagen (althans geen bier) wel whisky om te ruilen evt.

 

Wel heb ik specerijen ingeslagen. Veel kerrie en veel knoflookpoeder, veel cayennepeper en natuurlijk zout. En daar moeten we het mee doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb naast rijst met zakjes/potjes saus (kerrie, tomaat), mama miracoli pasta pakketjes uit Duitsland. Pasta, tomatenpasta voor saus, kruiden en geraspte kaas in minimaal 1 jaar houdbare verpakkingen.

Zonder, en met vlees. (arrabiata en bolognese) Met een 10 tal pakjes pasta, kan ik weken leven. Met een paar kg rijst, en wat er in de vriezer ligt, kan ik ook weken leven. Kost maar 1 keukenkastje.

Gevriesdroogd spul is makkelijk, kost weinig ruimte, is lang genoeg houdbaar en geeft voldoende energie. Vlees is met en zonder koeling goed houdbaar, als je weet hoe je het moet behandelen.

En mijn kat heeft een 10 Kg zak Hill's brokjes, is 100% volledig voer, en de 10kg zakken zijn wel betaalbaar, als je goed rekent. Daar eet een uitgegroeide kat maar 50 gr van per dag. Ja..ik dus heb meer eten voor de kat dan voor mezelf hier thuis. Onderweg, mocht ik weg moeten, eet ze maar wat de natuur geeft, al neem ik wel een kg mee....

Ze kan goed jagen. (en bij me brengen)

Ook het kruidenrekje staat goed vol met chili, knoflook, en andere specerijen. Ik kan zelf kruiden, en meer soorten planten kweken.

Ik weet ook hoe het is, om een de kop van een dier af te hakken...net als water zuiveren, energie opwekken etc...

Ik ben zelf van mening, dat kennis met ervaring, vele malen meer waard is dan die kilo's goud....of die tonnen voedsel.

De bron van energie maakt mij namelijk niet uit, als ik van vrijwel elke bron voor mij bruikbare energie kan maken.

 

(Energy is never lost or made, only transformed)

Ik ben budgetprepper, met een uitkering, omdat ik niet kan werken. Toch kan ik, met mijn beperkingen, toch een "goed" leven leiden, en niet lijden. Zonder Big Corp.

Dat zij niet vrolijk worden van het feit dat ik mijn welzijn boven hun bankrekening verkies...tjah....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...