Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Fm stopt allemaal over op DAB +


Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik meen me te herinneren dat men ooit eens gezegd heeft dat analoog blijft voor noodsituaties. Maar ik ben me hiervan niet meer zo zeker.

DAB voor noodsituaties lijkt me tamelijk onzinnig, er is namelijk een hele collectie lokale zenders voor nodig om heel nederland te kunnen bereiken. En juist in noodsituaties vallen die waarschijnlijk bij bosjes uit. Een flinke AM zender kan in zijn eentje heel NL (en meer) bereiken.

 

Ik zou dan ook vooral een AM ontvanger voor noodsituaties bij de hand houden.

Link to post
Share on other sites
1 uur geleden, Paratoi zei:

Ik hoop dat FM voorlopig nog in de lucht blijft. Heb 2 jaar geleden nog een opwind/zonne-energie radio gekocht voor noodsituaties. 

Die heb ik ook is idd zonde als dat gedeelte niet meer werkt. Kan je hem nog gebruiken als zaklamp en powerbank.

Link to post
Share on other sites
Op 31-3-2021 om 21:52, Perry zei:

Kan je hem nog gebruiken als zaklamp en powerbank

Ja dat zou kunnen maar daar heb ik betere alternatieven voor. Doel van deze radio is calamiteitenzenders via de FM ontvangen.

Link to post
Share on other sites

Wanneer dab er dan door gedrukt is zouden de zend restricties van een amateur zender niet worden verruimd omdat DAB daar geen hinder van ondervindt.

 

Bron wiki:DAB werkt bovendien met een Single-Frequency Network waardoor meerdere zendantennes in een land dezelfde frequentie gebruiken voor dezelfde multiplex, zonder last te hebben van interferentie bij overlappende signalen. Bij FM moeten sommige regio's bepaalde frequenties vrij houden omdat een zender in een naburige regio deze al gebruikt. Bij DAB is overlappende ontvangst juist een voordeel. Een radio kan een zwak signaal van meerdere verschillende zendantennes ontvangen en daar een beter signaal uit samenstellen.

Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...