FincaInSpanje Geplaatst: 4 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Even dit oude draadje actualiseren gezien, als we het nieuws moeten geloven, veel NL blikvoer aan het inslaan zijn. Een aantal weken terug kocht ik in NL wat blikken Ravioli bij de Aldi. Ze hadden twee varianten, Ravioli in Tomatensaus en Bolonaise. Ik besloot voor de Bolonaise te gaan en kocht er wat blikken van. Hoewel ik geen fan van Ravioli ben en ik het zelden eet, pakte ik deze week een blik voor een snelle maaltijd. Verassend genoeg was de smaak okay en de Ravoli was goed gevuld. Niet te zout en de saus had wat meer vlees mogen bevatten, maar goed te doen dus voor het geld wat je betaald. Ik had de laatste 5 blikken, maar bij de volgende aanbieding koop ik er zeker meer van. Deze week besloot ik een blik Ravioli op te leuken. Er lag nog een gehaktbal in de pan van de avond ervoor en die sneed ik fijn. Ik had in de vriezer nog een pittig rood pepertje en een verse knoflook die ik ook fijn sneed en erdoor mixte. Ook had ik nog wat restjes kaas die is erover raspte en ik gooide er een scheutje ketjap manis over. De vlugge hap was "omgetoverd" tot een goed eetbaar en smakelijke maaltijd. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
vlinder88 Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Ravioli uit blik, dat doet me terug denken aan onze studententijd, inderdaad met wat geraspte kaas er bij op. ? Wel een goed idee om dit in huis te halen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 4 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 4 maart 2020 1 minuut geleden, vlinder88 zei: Ravioli uit blik, dat doet me terug denken aan onze studententijd, inderdaad met wat geraspte kaas er bij op. ? Wel een goed idee om dit in huis te halen. Ja, het verbaasde me dat de Ravoli in blik sterk is verbeterd sinds de laatste keer dat ik het at.? 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aalawok Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Wegens luiheid tijdsmanagement aten wij vanavond frites met bliktonijn en blik erwten/wortelen. Opgeleukt met wat gedroogde kruiden, verse mayo en een appeltje. Ook als pastasalade met mandarijn uit blik ipv appel zeer aan te raden. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Vergeet vooral je kruidenvoorraad niet om eten mee op te leuken. Voorbeeld. een gemalen mengsel van rozemarijn, thijm en zeezout maken je gebakken aardappeltjes zoveel lekkerder. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 4 maart 2020 Delen Geplaatst: 4 maart 2020 Kruiden en specerijen helpen om je kare maal mee op te leuken. Dus prep. zout en ve tsin peper kaneel gemberpoeder kurkumapoeder kaneelpoeder paprikapoeder chilipoeder komijnpoeder knoflookpoeder en uienpoeder Chinese 5 kruiden vegeta is leuk jeneverbes rozemarijn thijm oregano basilicum Munt laurier maggi Dille Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 5 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 5 maart 2020 9 uur geleden, Peerke zei: Vergeet vooral je kruidenvoorraad niet om eten mee op te leuken. Voorbeeld. een gemalen mengsel van rozemarijn, thijm en zeezout maken je gebakken aardappeltjes zoveel lekkerder. + Chilipoeder voor pittige byte.? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 10 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 10 maart 2020 Ik wil ook nog even de stoofvlees van de Aldi noemen. Er zijn wederom twee smaken te weten Oma's recept en met Belgisch bier. Als carnivoor testte ik deze potten als de nr 1 stoofvlees uit blik/pot/bokaal. Zie hieronder de test https://www.preppers.zone/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=713&hilit=stoofvlees+ultieme Bij de Aldi in BE is het in het vaste assortiment en het wordt gemaskt door de Equinox fabriek. Lang houdbaar en makkelijk op te leuken of te combineren met van alles of dit nu rijst, brood, pasta of aardappelen is, het smaakt altijd. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Simurgh Geplaatst: 10 maart 2020 Delen Geplaatst: 10 maart 2020 Goede tip, lekker! 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 10 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 10 maart 2020 Twee blikken soep die als nr 1 uit de test kwamen. Erwtensoep van de Aldi. https://www.distrifood.nl/assortiment/nieuws/2018/01/aldi-beste-uit-test-bij-erwtensoep-101115090?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.76845333.1210973357.1547024230-511489130.1542384443 Tomatensoep van de Jumbo. https://www.testgoed.nl/tomatensoep Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Roel Geplaatst: 10 maart 2020 Delen Geplaatst: 10 maart 2020 In het algemeen kun je met Smac of corned beef weinig beginnen, behalve dan in een noodsituatie. Er is echter één uitzondering. Wanneer de vroege aardappeltjes oogstbaar zijn. Aardappeltjes bakken, met uitjes, Smac o.i.d. in blokjes snijden, bruin bakken en bij de piepers doen. Mmmmm...? 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Red Geplaatst: 11 maart 2020 Delen Geplaatst: 11 maart 2020 Wij leuken eigenlijk altijd blikvoer op met extra pasta, linzen of kikkererwten. Ongezout, dan balanseert dat vaak met wat er uit het potje komt. Daarnaast verse of pot-groenten. Dus denk aan mais, boontjes, beans, paprika's ect. En brood(korstjes) worden gebruikt om de rest aan saus op te soppen ... 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 17 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 17 maart 2020 Stukje uit het AD met tips om blikvoer op te leuken. https://www.ad.nl/koken-en-eten/te-veel-blikken-bonen-en-pasta-gehamsterd-dit-kun-je-ervan-maken~ab2bdd33/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vladimir Geplaatst: 17 maart 2020 Delen Geplaatst: 17 maart 2020 Op 10-3-2020 om 10:45, Roel zei: In het algemeen kun je met Smac of corned beef weinig beginnen, behalve dan in een noodsituatie. Er is echter één uitzondering. Wanneer de vroege aardappeltjes oogstbaar zijn. Aardappeltjes bakken, met uitjes, Smac o.i.d. in blokjes snijden, bruin bakken en bij de piepers doen. Mmmmm...? Ook prima te eten in de macaroni, ik eet het nog wel eens op trektochten als vers vlees geen optie is. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 17 maart 2020 Auteur Delen Geplaatst: 17 maart 2020 51 minuten geleden, Vladimir zei: Ook prima te eten in de macaroni, ik eet het nog wel eens op trektochten als vers vlees geen optie is. Zeker, weet nog dat mijn vader macaroni maakte met smac, beetje kerriepoeder, beetje ketchup .... 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 8 april 2020 Auteur Delen Geplaatst: 8 april 2020 Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast. https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/ Snelle nasi met diepvriesgroente INGREDIËNTEN Scheut zonnebloemolie 1 blikje Smack, in blokjes 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el ketoembar 300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees) 100 g wortelrijst 200 g Mexicaanse groenten 4 eieren 2 el zilveruitjes 2 el sambal badjak BEREIDING 1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee. 2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper. 3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 9 april 2020 Auteur Delen Geplaatst: 9 april 2020 Frikadel Goreng van corned beef met aardappelen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.