Ga naar inhoud

vlinder88

Lid
  • Items

    108
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vlinder88

  1. vlinder88

    Meelwormen

    Nou die nieuwe wormen groeien erg traag. Ik ging uit van 2 maanden dat ze dan toch wel een redelijk formaat zouden hebben maar ze zijn echt nog heel klein. Ik heb er een verwarmingsmatje onder dus aan de temperatuur kan het niet liggen. Ook voldoende havermeel en om de dag verse wortel, courgette, etc. Maar het gaat dus heel traag...
  2. Ik heb ook 3 honden en het heeft even wat training gekost maar ze weten nu dat egels LIEF zijn en dat je er AF MOET BLIJVEN. Terwijl ze er eerder ook graag mee zouden gaan gooien. Is echt wel de moeite waard om je hond te leren dat dingen die niet mogen ook echt niet mogen. Scheelt een boel frustraties.
  3. Tuin aantrekkelijk maken voor egels. En als er een plaag is dan gewoon een dag zelf slakken plukken.
  4. Ik gebruik altijd voorgeweekt lijnzaad én een gepureerde banaan door het beslag. Dat gaat goed zonder ei. Zonder banaan weet ik niet of het zou lukken. Er bestaat overigens ook poeder eivervanger die goed werkt voor bakken https://www.ah.nl/producten/product/wi236007/orgran-no-egg-natural-eggreplacer daar heb ik ook goede ervaringen mee voor cake etc.
  5. Leuk onderwerp! Pandemic en Azul hebben wij ook in huis. Ik vind Pandemic met 2 spelers wel wat saai. Azul is inderdaad wél heel leuk met 2. Verder hebben we Smash up met uitbreiding, een leuk kaartspel wat je tegen elkaar speelt met verschillende kaart 'legers' zoals dino's, vampieren, piraten, robots en noem maar op. Ze hebben allemaal hun eigen sterktes en zwaktes tegen elkaar. Verder leuk als snel kaartspel: the Fox in the Forest. Five Tribes hebben we ook, een bordspel. Nog maar 1 keer gespeeld maar volgens mij ook wel een aanrader!
  6. Adukibonen ga ik nu voor het eerst proberen. Heb ook soja en mung, allemaal (heel goedkoop) biologisch van de pit-pit.com webshop.
  7. @Vladimir kiemgroenten hebben we inderdaad ook flink op voorraad nu. Super makkelijk en gezond!
  8. Ik begin klein met wat minitomaten, snijbiet en klimspinazie. Verder staan er in de tuin nog een grote japanse wijnbes en rabarber van een paar jaar geleden. Niet veel maar het is iets... Oh en vast ook nog een paar verdwaalde aardperen.
  9. @Invictus ik denk het laatste. Als ik om me heen kijk en lees (facebook, andere fora) is er hoogstens een enkeling die een extra pak spaghetti in huis haalt en paracetamol.
  10. @Hermanusb die aardappelpureepoeder is een goed idee, daar heb ik zelf nog niet aan gedacht. Wat me nog te binnen schoot, wij hebben ook veel wat zonder koken gegeten kan worden. Noten, zaden, gedroogd fruit. Voorverpakte rode bietjes.
  11. Ik heb ook nog een paar tips wellicht. Ik bestel zelf een groot deel online in grote verpakkingen. Bijvoorbeeld de broodbakshop of Pit-Pit (bij deze laatste hebben ze veel en heb je het morgen al in huis). Verder denk ook aan de lekkere trek, chocolade, drop, net waar je van houdt. Dat maakt een lock down ook leuker denk ik zo. En denk ook aan eventuele huisdieren, een zak extra voer is zo gehaald of besteld.
  12. Ik heb wel eens chiazaad bij een vogelvoerwinkel besteld inderdaad... ik zou gewoon even navraag doen bij de desbetreffende verkoper. Ik had het bij een klein winkeltje gevonden waarvan de eigenaar beweerde dat het gewoon hetzelfde was als wat voor mensenconsumptie wordt verkocht. Ik heb hem op zijn woord geloofd. Nu bestel ik alles voor het gemak in bulk online dus dan zijn de prijzen sowieso een heel stuk prettiger.
  13. Ja! En ook prima pannenkoeken van te maken. In plaats van eieren kan je chiazaad of gebroken lijnzaad voorgeweekt in wat water gebruiken als bindmiddel, ook wel handig als er geen verse eieren voor handen zijn.
  14. Ravioli uit blik, dat doet me terug denken aan onze studententijd, inderdaad met wat geraspte kaas er bij op. ? Wel een goed idee om dit in huis te halen.
  15. vlinder88

    Meelwormen

    Ik ben ook nog lerende wat handig is. De eerste wormen had ik in gewone havermout, dat was ook lastig met alles er tussen uit halen. Nu heb ik ze in heel fijngemalen havermout, dan kan het hopelijk straks heel eenvoudig door een zeef heen.
  16. vlinder88

    Meelwormen

    Eind vorig jaar ben ik begonnen om zelf meelwormen te kweken. Het neemt (nog) niet veel ruimte in beslag, en is goedkoop om mee te beginnen en niet moeilijk. Een aantal plastic bakken, wat stevig fijnmazig gaas, de wormen en hun voer (havermout en groenterestjes) en je kan beginnen. Ik heb wormen gekocht bij een hobbykweker, ze laten volgroeien en zo'n 100 poppen geselecteerd. Die weer uit laten komen tot kevers, ze hebben ondertussen eieren gelegd en die eieren zijn ondertussen uitgekomen tot kleine mini wormen. En zo gaat straks de cirkel rond met hopelijk een steeds mooiere opbrengst. Je hebt er wel geduld voor nodig want er gaan wel een paar maanden overheen met een hele cyclus. De wormen zijn te gebruiken als voer voor dieren. Kippen bijvoorbeeld. Maar twee van onze honden vinden de wormen opgebakken ook wel lekker. Met de volgende oogst wil ik zelf ook gaan knutselen met recepten voor mensen. Wellicht een leuke tip dus voor degenen die in huis meer zelfvoorzienend willen zijn met voedsel. Dit is ongeveer het systeem zoals ik het nu heb:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...