rumble Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 Ik maak zelf wel eens likeur van sleedoorn-pruimen (geen idee of dat hetzelfde is als meidoorn), maar het is eenvoudig te maken en je hebt (zeker bij de huisgemaakte) veel variaties. Bij ons in Spanje noemen ze dat Patxaran of Pacharán. Meidoorn is een Crataegus monogyna. Eenstijlige meidoorn. Een roos rozea soort. Sleedoorn is een prunus padus een kers soort. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Ron Doe Geplaatst: 13 augustus 2014 Delen Geplaatst: 13 augustus 2014 @rumble Dankjewel voor de verheldering. Ik had het natuurlijk ook zelf kunnen opzoeken, maar voor vandaag was ik niet zo bekend met meidoorn. Weer wat geleerd... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sanna27 Geplaatst: 17 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 17 augustus 2014 Er zijn al veel vlierbessen rijp. Gisteren heb ik in totaal 2 liter vlierbessensiroop gemaakt, laat de winter maar komen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
SuzieQ Geplaatst: 20 augustus 2014 Delen Geplaatst: 20 augustus 2014 Vanmiddag een klein emmertje bramen geplukt. Bij ons in de duinen en daaromheen niks meer te vinden, zie je zo veel mensen met bakjes lopen. Gelukkig weet ik nog wel meer plekjes die wat minder druk bezocht worden Was nog veel meer te vinden maar vond dit voor nu wel even genoeg.. Waren lekker zoet ook. Morgen maar even sap van maken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wesp Geplaatst: 20 augustus 2014 Delen Geplaatst: 20 augustus 2014 @rupsjenooitgenoeg nou zeg je...vlierbessen koken met een beetje water. Ik maak ze schoon, neem de onrijpe eruit(is makkelijk in een laagje water, blijven nl drijven) en gooi ze vervolgens in een blender. De hele pulp gaat dan in een zeef en wordt geroerd met een houten spatel. Het sap wordt daarna gekookt met geleisuiker. Andere methode of doe ik het verkeerd? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
rupsjenooitgenoeg Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Natuurlijk kan het ook anders dan mijn manier Wesp, ik heb hier gewoon mijn recept en methode opgeschreven. Eerst in de blender zou ikzelf niet doen omdat er bij mij altijd nog wat rommeltjes inzitten zoals stukjes steeltjes die blijven nu in de roerzeef achter. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sanna27 Geplaatst: 21 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Je wilt de pitjes niet stuk maken. Daar zitten gifstoffen in (kijg je diarree en buikpijn) dus ik gebruik liever geen blender maar een zeef om de pitjes er (heel) uit te krijgen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wesp Geplaatst: 21 augustus 2014 Delen Geplaatst: 21 augustus 2014 Ok duidelijk. Pitjes en stokkies beter heel laten. Dus koken beter. Ja gesnapt dank rupsje en sanna Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Rataplan Geplaatst: 14 september 2014 Delen Geplaatst: 14 september 2014 Afgelopen woensdag bij een al jaren leegstaande boerderij met een verwaarloosde boogerd het 1 en ander bij elkaar gescharreld, het meeste kon ik al niet meer bij omdat de bomen inmiddels echt te hoog worden, dit zal dus afvallen en verrotten op de grond. vrijdag nog wat nieuwe aardappelen nageraapt op een perceel in mn pauze en gister lekker mosselen wezen plukken van steigerpalen in zee. Familie en buren waren er ook blij mee. tip: met een mengstaaf voor op een boormachine kan je zeer doeltreffend, snel en eenvoudig de pokken van de mosselschelpen af krijgen tot wel 90%, bij het verwijderen van de baardjes kan je evt over gebleven pokken er nog ff afhalen, eet smakelijk , voor diegene die er van houden. Vorige week lekker bramen geplukt, deze waren echter al weer op voordat ik thuis was. mijn motto is dan ook wel een beetje: alles wat de natuur u bied, dat koopt men niet( althans zo min mogelijk) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Sterredag Geplaatst: 14 september 2014 Delen Geplaatst: 14 september 2014 Lees dit topic nu pas....... Ben een beetje verbaasd.... van wie zijn die hazelnoten uit de wilde natuur dan? Ik doe er niet moeilijk over. Ik weet ook dat als mij buurman overhangende takken heeft in mijn tuin, dat ik het recht heb deze af te knippen (en daar kan dan natuurlijk nog wat aan hangen) Oke moet ik eerst aan mijn buren vragen of ze het zelf willen doen. Maar goed, zolang je niet op iemands prive eigendom komt, zie ik er geen kwaad in. Dus aan de buitenkant van de struiken die over de erfgrens hangen of echt in het wild groeiende planten. Snap echt niet van wie dat dan moet zijn. Hij die, zonder geweld of bedreiging met geweld tegen personen, geheel of ten dele aan een ander toebehorende Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cyberbeer Geplaatst: 22 november 2014 Delen Geplaatst: 22 november 2014 Steeds meer mensen doen aan wildplukken in de natuur. Maar hoe weet je nu wat eetbaar of niet eetbaar(giftig) is? Foodwalks http://www.foodwalks.nl/ Het bos als supermarkt: wildplukken http://nos.nl/op3/artikel/2004200-het-bos-als-supermarkt-wildplukken.html http://wildplukwijzer.nl/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.