Silversurfer Geplaatst: 26 juli 2014 Delen Geplaatst: 26 juli 2014 Vandaag hebben we de eerste batch aardbeien uit de nieuwe Espressions EP5600 Food Dehydrator gehaald en dat lijkt er allemaal goed uit te zien. Hebben één van jullie ervaring met dit apparaat? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nazdrovje Geplaatst: 26 juli 2014 Delen Geplaatst: 26 juli 2014 Belangrijker om te weten, hoe is het gegaan, bevalt de dehydrator, hoe zien ze eruit en nog het allerbelangrijkste hoe smaken ze als je ze weer hydrateert? Review met fotos! ;-) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Silversurfer Geplaatst: 26 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 26 juli 2014 Belangrijker om te weten, hoe is het gegaan, bevalt de dehydrator, hoe zien ze eruit en nog het allerbelangrijkste hoe smaken ze als je ze weer hydrateert? Review met fotos! ;-) Tja, de aardbeien zijn behoorlijk gekrompen en waren leerachtig en een klein beetje plakkerig (zoals de bedoeling is), en het duurde ongeveer 12 uur om de halve aardbeien te drogen. De aardbeien zal ik niet meer hydrateren omdat ze voor de papegaai zijn en die knaagt ze zo weg en bovendien heb ik ze droog gegeten en dat is prima te doen. Er zitten nu 5 trays in met nectarines en morgenochtend rond een uur of 7 zullen ze wel droog zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 26 juli 2014 Delen Geplaatst: 26 juli 2014 Vandaag hebben we de eerste batch aardbeien uit de nieuwe Espressions EP5600 Food Dehydrator gehaald en dat lijkt er allemaal goed uit te zien. Hebben één van jullie ervaring met dit apparaat? Heb je toevallig een link van het apparaat? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 26 juli 2014 Delen Geplaatst: 26 juli 2014 probeer ook eens courgette, vooral als ze nog knapperig zijn is het net chips:) Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 26 juli 2014 Delen Geplaatst: 26 juli 2014 En voor later in het jaar...boerenkool drogen, dat is de nieuwe hippe chips...superfood uit de achtertuin. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Silversurfer Geplaatst: 26 juli 2014 Auteur Delen Geplaatst: 26 juli 2014 Heb je toevallig een link van het apparaat? Yep, http://www.marmelot.com/marmelot/droogautomaat-espressions-dehydrator-voedseldroger-p-2061.html?language=nl Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Silversurfer Geplaatst: 24 augustus 2014 Auteur Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Even een kleine video die ik heb gemaakt toen we tomaten gingen drogen in de Espressions EP5600 Food Dehydrator https://www.youtube.com/watch?v=MoGtBdSJ0sQ&feature=youtu.be Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Een stomme vraag van mij waarschijnlijk. Ik heb onlangs tomaten en kruiden uit de tuin gedroogd. Ik deed dat in onze warmeluchtoven waarvoor ik een aantal bijkomende bakplaten kocht bij Action. Met 5 bakplaten kon ik een hele grote hoeveelheid tomaat drogen (ong 3 kg denk ik). Dat duurde ongeveer 12u op 50-60°. De oven liet ik in het begin dicht en nadien plaatste ik die op een klein kiertje door er een houten lepel tussen te stoppen. Op die manier kon ik de aankoop van een bijkomend apparaat vermijden, kan ik méér in één keer drogen en heb ik de bakplaten die ook nog voor andere dingen kunnen gebruikt worden. Waarom zou je je oven die je toch al hebt niet daarvoor gebruiken ? Ik heb een hekel aan dure apparaatjes die maar één ding kunnen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Een stomme vraag van mij waarschijnlijk. Ik heb onlangs tomaten en kruiden uit de tuin gedroogd. Ik deed dat in onze warmeluchtoven waarvoor ik een aantal bijkomende bakplaten kocht bij Action. Met 5 bakplaten kon ik een hele grote hoeveelheid tomaat drogen (ong 3 kg denk ik). Dat duurde ongeveer 12u op 50-60°. De oven liet ik in het begin dicht en nadien plaatste ik die op een klein kiertje door er een houten lepel tussen te stoppen. Op die manier kon ik de aankoop van een bijkomend apparaat vermijden, kan ik méér in één keer drogen en heb ik de bakplaten die ook nog voor andere dingen kunnen gebruikt worden. Waarom zou je je oven die je toch al hebt niet daarvoor gebruiken ? Ik heb een hekel aan dure apparaatjes die maar één ding kunnen. Als je een oven heb dit dat kan is het toch klaar.veel oven hebben min temperatuur van meer dan 100 Celsius .je moet wel de deur op een kier houden zo dat de vocht weg kan.ik droog deel in de zon, kruiden ,peper, ect. Vlees ,vis ,dikkere groenten met meer vocht in de zonoven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
lewieke Geplaatst: 24 augustus 2014 Delen Geplaatst: 24 augustus 2014 Als je een oven heb dit dat kan is het toch klaar.veel oven hebben min temperatuur van meer dan 100 Celsius .je moet wel de deur op een kier houden zo dat de vocht weg kan.ik droog deel in de zon, kruiden ,peper, ect. Vlees ,vis ,dikkere groenten met meer vocht in de zonoven. Bedankt. Ik snapte het al niet goed waarom mensen niet in hun ogen drogen. Ik dacht dat er een reden voor was. Weer een apparaat bespaard. Ben ik een gelukkig mens zie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
D3d0x Geplaatst: 28 september 2014 Delen Geplaatst: 28 september 2014 Goedendag, Heeft er iemand ervaring met de 4 laden droogoven "Parallex Excalibur" (wehkamp)? Uien drogen is gelukt, maar nu zitten er bananenschijven, in 4mm dik, en na 12 uur zijn ze leerachtig, niet echt knapperig. http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Drogen_van_voedsel/Droogtijdentabel_van_voedsel/droogtijdentabel_van_voedsel.html Klopt het dat je de eerste 2 uur de oven ook voluit kan zetten omdat de enzymen dan toch nog niet sterven vanwege het vocht en na 2 uur onder de 60 graden?! Ik ben ook benieuwd naar recepten. Happy prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
D3d0x Geplaatst: 28 september 2014 Delen Geplaatst: 28 september 2014 Trouwens gisteren na 9 uur waren de appelchips met kaneel best lekker, maar nog niet echt kanpperig. Happy prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Davena Geplaatst: 6 augustus 2015 Delen Geplaatst: 6 augustus 2015 Is deze zelfmaak solar dehydrator al voorbij gekomen? http://www.goodshomedesign.com/diy-solar-food-dehydrator/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mr mayhrm Geplaatst: 13 augustus 2015 Delen Geplaatst: 13 augustus 2015 Is deze zelfmaak solar dehydrator al voorbij gekomen? http://www.goodshomedesign.com/diy-solar-food-dehydrator/ In onze streken is het zo goed als onmogelijk voedsel in de buitenlucht te drogen. Heb het al enkele keren geprobeerd. Wij hebben een cheapo droger van Severin, doet zn werk goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mar Miet Geplaatst: 13 augustus 2015 Delen Geplaatst: 13 augustus 2015 Ik ben nu wat aan het rond kijken op de website van Amazon in Duitsland. Zij hebben een heel groot aanbod van dehydrators. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.