Ga naar inhoud

Ranger

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Ranger's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

40

Community reputatie

 1. We kunnen geen AI bouwen die het menselijk brein kan evenaren, maar as we speak zijn we bezig met een hele andere benadering. Vroeger kon AI software alleen handelen op basis van het "goede antwoord". We zijn helaas al veel verder. Er worden algoritmen geschreven die werken met een vorm van reinforcement leren, waarbij gewerkt wordt met beloningen en straffen. Dit zijn zogenaamde genetische algoritmen. Een genetisch algoritme werkt met een hele serie aan antwoorden voor een bepaald probleem. Dit algoritme "schrijft" als het ware zijn eigen nieuwe generatie "kinderen". Deze worden met elkaar (en zichzelf) gecombineerd tot hopelijk betere oplossingen. Simpeler gezegd, stel, een algoritme zal alleen overleven als deze het goede "wachtwoord" zegt. Alleen bij beantwoorden van het goede wachtwoord zal de software overleven. Bij een fout antwoord wordt het algoritme gewist. Als je nu algoritmes schrijft die zorgen voor meerdere "crossover kinderen", dan zullen er altijd algoritmes overleven. Deze overlevende "kinderen" (in termen: Populatie met kandidaat-oplossingen), worden gemuteerd herschreven en opnieuw geëvalueerd. Hierdoor onstaat een nieuwe populatie die vervolgens dichter bij het antwoord van je vraagstuk is (wat het goede wachtwoord is bijvoorbeeld). Op het moment dat wij deze algoritmes gaan programmeren op de evolutie van hun eigen software, dan zal deze software met alle beschikbare rekenkracht zichzelf exponentieel snel gaan verbeteren. Binnen 1 milliseconde heeft de software zich al miljoenen keren exponentieel verbeterd. Wat er daarna gebeurt is Singulariteit, of anders gezegd, dan is de Event Horizon bereikt (het punt achter de horizon waarop wij geen idee hebben wat er daarna gebeurt). Misschien ben ik een fantast, maar in mijn ogen spelen we met vuur.
 2. Als onze agenda het toelaat komen we ook wel even kijken met twee terreinbuggy's.
 3. Beter dan dit is er niet: http://www.kip-tape.com/nl/producten/redlabel/5/27/326-Steenband-extra-professionele-topkwaliteit.html
 4. Op één of andere manier doet Dick me denken aan Kevin Kostner in de film de Postman. De film gaat over een post-apocalyptisch Amerika waarin een eenvoudige zwervende overlever tegen wil en dank in zijn eigen lotsbestemming vindt, doordat hij de post gaat rondbrengen in een verwoeste wereld. Tussen wreedheid en anarchie geeft de Postman mensen hoop op een beter en ander leven en maakt hij een start om beschaving terug te brengen door gebruik te maken van diezelfde hoop. (Aanrader voor iedere prepper) ! Net als de Postman geeft Dick mensen een zekere hoop en een richting-gevoel waar men vertrouwen in heeft. Onze huidige wereld is ver van beschaafd, en veel van ons denken dat het ineens nog veel verder af zal glijden door ons financieel economische systeem van hebzucht en eigenbelang. Ik geloof vanuit het diepst van mijn hart, dat mensen zoals Dick uiteindelijk in een nieuwe wereld het verschil gaan maken. Instinctief voelen mensen de oprechtheid van deze man. Dat is de reden dat Dick in interviews zoals deze respect afdwingt. Ik maak een diepe en nederige buiging voor deze man !
 5. Bankierscrimineel Mario Draghi heeft goed nieuws voor ons... Een nieuw Eurobiljet met een Griekse Godin ! Einde in zicht, of vooruitziende blik op herstel ?
 6. De BTW is een belasting voor iedereen die waarde toevoegt aan een product op zijn weg naar de eindgebruiker. Daarom heet het ook Belasting op de Toegevoegde Waarde. Fabrikant, groothandel, winkelier...ze voegen allemaal waarde toe aan het product, en betalen daar belasting (BTW) over. Deze belasting noemt men ook wel omzetbelasting. De winst wordt berekend nadat de omzetbelasting is ingehouden. Daarover wordt vennootschapsbelasting of dividentbelasting geheven.
 7. Ranger

  De Trojka

  haha, geniale vergelijking gevonden retgals
 8. Er is enorm veel te koop. Als ik dan als geinteresseerde bijvoorbeeld bij Conrad.nl kijk, dan zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik zou het helemaal super vinden om goed te kunnen beginnen, aan de hand van een basissetje, dus met de hierboven genoemde componenten. Is het een idee om drie of vier verschillende basissetjes samen te stellen, in verschillende prijsklassen (goed, beter, best) bijv. met de artikelnummers van conrad of een andere webshop erbij ? Want als ik zomaar een bakkie, antenne en kabel etc. koop, dan ben ik straks misschien geld aan het weggooien vanwege mijn onkunde.
 9. Ranger

  Fiscal Cliff

  De Verenigde Staten hebben toch wel een redelijk groot probleem op zich afkomen. De "fiscal cliff" zoals ze het noemen, zal de economie zwaar laten krimpen. In Amerika, maar ook in de rest van de wereld. Voor de onwetenden, hieronder wat links ter informatie: RTL-Z Financiële Telegraaf About.com en wat video's: Paddy Hirsch Behalve zware bezuinigingen en aflopende belastingvoordelen, waardoor veel mensen hun baan gaan verliezen en veel ambtenaren hun salaris mondjesmaat of uitgesteld gaan krijgen omdat er geen geld is (I.O.U.'s), is er door de verkiezingen geen tijd in het congres voor discussie, waardoor er geen tijd meer is om op de rem te trappen met de fiscale maatregelen en/of de bezuinigingen te temperen. Hierdoor is er economisch gezien een "perfect storm" gecreëerd, die de VS waarschijnlijk naar niveau Griekenland gaat trappen. Dit gaat zware gevolgen krijgen voor de gehele wereldeconomie.
 10. Je hebt ook van die grote horeca rollen. Heel veel papier en heel weinig ruimte.
 11. Als ondernemer heb ik ook pasjes van al die zelfbedieningsgroothandels, maar mijn ervaring is dat je bijzonder vaak goedkoper uit bent in de gewone supermarkten. De winst voor die bedrijven zit hem in de particulieren (die bijv. een pasje hebben van de voetbalkantine), die vergeten dat de vermelde prijzen excl. BTW zijn en mensen die nergens op letten, omdat zo'n groothandel volgens hen toch veel goedkoper is als de supermarkt, wat lang niet altijd klopt. Wel ben ik met mr. Gold eens dat de aanbiedingen vaak wel scherp zijn. Maar vergeet vooral niet dat er vaak 6%, maar meestal 21% bij opgeteld moet worden. Daarnaast moet je er wellicht naar toe rijden met de auto (brandstofkosten eruit ?). Nog een truuk is (Sligro en Hanos doen dat vaak), om van die tafeltjes neer te zetten waar je kunt proeven. Het product ligt ernaast uitgestald, maar bijna altijd zonder prijsaanduiding. Ze gaan er vanuit dat je het toch wel in het karretje gooit. Desalniettemin vind ik het best wel eens leuk om af en toe langs te gaan. Al was het maar vanwege de vele heerlijkheden die niet in de supermarkt te koop zijn.
 12. Moeten ze wel vlug zijn, anders is de uitreiking ervan postuum
×
×
 • Nieuwe aanmaken...