Ga naar inhoud

mr bruin

Lid
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

mr bruin's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Community reputatie

 1. Ik zie al een paar keer lippenbalsum, is dat voor iets speciaals. Ik zie niet zo snel waarom dat zo handig is in een Bob of mis ik iets ?
 2. Ik ben niet echt handig met plaatsen link maar als je bij de nieuwe producten kijkt staan ze op blz 2 en 3. Ik net dat de booster sinds vandaag tijdelijk is uitverkocht. Als deze er weer is bestel ik hem samen met batterij oplader. Oplaadtijd wordt dan aanzienlijk korter. Ik zal dan reviews plaatesen
 3. Op de rentepunten winkel van de ING staan 2 solar laders waaronder 1 die aa oplaadt
 4. Hallo Rothbard, Ik heb de link die je hebt bijgesloten gelezen en die is helder. Ik heb geen idee hoe speculeren in voedsel precies verloopt maar ik kan me ook voorstellen dat indien er veel geld op rekeningen staat waar weinig of geen rendement op wordt gehaald omdat de rente laag is er door de beheerders hiervan gekeken wordt of er ergens anders mogelijkheden zijn waarmee meer rendement gehaald kan worden. Als dit dan tot "voedselspeculatie" leidt waardoor de prijzen in korte tijd erg stijgen dan is dit erg vervelend voor degenen die van deze voedselbron afhankelijk zijn. Is het de laatste jaren niet zo, dat er wel erg veel geld bij is gekomen waar een rendement mee gehaald moet worden en dat dit geld in markten geïnvesteerd wordt waardoor het evenwicht op deze markten te veel verstoort wordt, waardoor de "natuurlijke" marktwerking zoals die in de link is beschreven misschien niet meer zo kan werken ?
 5. Hallo 12g, Waarom zoveel handschoenen en waarom glad en geruwd ? Je gebuikt ze toch alleen in een EHBO situatie of is het voor wond verzorging of i.d ? Gr. Mr. Bruin
 6. mr bruin

  US Budget dilemma

  Heel duidelijk, je vraagt je af waarom de schuld blijft oplopen met 1 triljoen per jaar en er geen bezuinigingen plaatsvinden. Geeft ook duidelijk aan wat men kan verwachten als de rente weer zou oplopen naar , zeg 3 procent (wat enkele jaren geleden nog heel normaal was). De schuld zal enorm toenemen door alleen al de rente verplichtingen. Dit is niet houdbaar !!
 7. Volgens mij heeft het o.a. te maken maken met het volgende opvatting/idee: stel een land heeft bruto nationaal product van 200 en de totale schuld is 160 (80 procent). Als dit land langdurig zou moeten lenen tegen 7 procent dan zou het BNP ook moeten stijgen met 7 procent om de totale schuldenlast procentueel gelijk (80 procent) te houden. Stel het BNP groeit de komende 5 jaar niet maar blijft gelijk maar er wordt wel geleend tegen 7 procent. Als de totale schuld tegen 7 procent uit staat dan komt er het komende jaar 11,2 schuld bij. Na 1 jaar is het BNP nog steeds 200 de schuld 171,2 (ongeveer 85 procent) , het 2e jaar komt er 12 schuld bij dus totaal 183. In deze situatie is de schuld al snel meer dan het BNP . Om het BNP snel genoeg te laten groeien heb je al snel groeicijfers nodig die landen zoals China laten zien. Hier in het westen is 3 al heel erg goed maar dat hebben we al jaren niet meer gezien. Het is inderdaad maar de vraag hoe hard deze 7 procent is. Er spelen veel factoren mee die bepalen of iets niet meer kan en bovendien is elke situatie weer anders. Amerika en Japan lenen tegen hele lage percentages maar de totale schuld tov het BNP is al lang boven de 100 , zeker in het geval van Japan. Als Amerika nu 4 procent zou moeten betalen dan zou de schuld tov het BNP wel eens heel snel kunnen oplopen, als in deze situatie beleggers geen geld meer willen geven omdat het risico op niet terugbetalen te groot wordt dan heeft Amerika een probleem. Dit lossen zij dan op door geld aan zichzelf te lenen dus voor hen dan even geen probleem maar landen zoals Spanje kunnen dit niet.
 8. Mr Gold geeft, voor mij althans, precies weer waar ik nu tegen aan loop. In ben vlak na het live gaan van deze site hier terecht gekomen en ben begonnen om in geval van crisis de basis behoeften binnen handbereik te hebben. In enkele maanden tijd is deze site explosief gegroeid en zeker niet alleen met mensen zoals ik die de eerste stappen zetten op prep gebied. Ik zie berichten van allerlei " experts " (in mijn ogen) die geduldig hun mening geven zonder dat mensen die misschien makkelijke vragen stellen in een hoek getrapt worden met antwoorden zoals " lees eerst de post die hierover al geplaatst zijn maar eens door en kom dan maar eens terug". Hulde hiervoor , vooral voor de regelmatige posters hier op dit forum. Ik denk dat er zeker een grote meerwaarde is voor een soort lijst die afgevinkt kan worden waarbij gelijk gezien wat waar gekocht kan worden. Als deze samengesteld is door mensen die deze zaken gekocht en geprobeerd hebben heeft dit een grote meerwaarde boven losse verwijzingen her der in de vele Posts. Als hierin ook een verdieping is aan te brengen in de verschillende stadia die de meeste preppers doorlopen kan men zich ook makkelijk doelen gaan stellen. Ik wil zelf bijvoorbeeld zo snel mogelijk de basis op orde hebben maar ik merk dat ik (misschien enthousiast geworden door de vele berichten hier) op sommige gebieden te veel de diepte in wil gaan (tuin volledig verbouwen om zelf groente te kweken) zonder dat andere basiszaken op orde zijn. Ik kom er uiteindelijk wel uit en ben verheugd dat ik nu merk dat ik niet de enige ben die zich ongemakkelijk voelt met wat er allemaal ons om heen afspeeld nu. Zelf zaken nu regelen ipv later merken dat het te laat is zal veel ongemak of erger voorkomen.
 9. Het is niet dezelfde site hoewel ik enkele posters wel herken. Het was een nederlandse site, maakt ook niet veel uit, gedachte was wel freegold. Zilver werd zeker niet gezien als middel om koopkracht te beschermen. Kern was wel dat door de enorme geld creatie uit ' lucht' zogenaamde digits, goud als enig middel werd gezien om weer een nieuwe standaard te creëren als de euro en de dollar zouden omvallen.
 10. Ik heb 1 tot 2 jaar geleden veel op een forum meegelezen over de discussies mbt freegold. Het forum was te benaderen via Amsterdam gold en hierop zat een forumdraadje " de hooimijt" of iets dergelijk. Stof is zoals ik begreep vrij taai om volledig te lezen en op het desbetreffende forum probeerde men elkaar te overtuigen hoe deze " leer" uitgelegd moest worden. Ik heb er wel wat van geleerd maar het ging vaak over een trein die vertrok van het station en als je geen fysiek had dan was je te laat om erop te springen. Toen ze ook nog een halve troy ounce gingen vragen voor toegang heb ik de site maar gelaten voor wat het was.
 11. Vorige week in zuid Frankrijk op vakantie geweest en daar in de supermarkt blikken " confit de canard du sud-Ouest" gekocht. Dit had ik al eens eerder meegenomen en opgegeten. Lekkere eend dat met het vet in blik zit. Blikken van netto 750 en 425 gram. Blikken hebben een houdbaarheidsdatum van januari 2016. Het is erg lekker en weer eens wat anders. Ik heb eens een site gezien van iemand die allerlei Franse en Italiaanse artikelen verkocht maar als je deze zomer in Frankrijk bent kan ik iedereen aanraden een voorraad van deze blikken mee te nemen
 12. Kom net terug van de lidl en zag daar verschillende soorten led lampen. Tafellamp oplaadbaar via draaien zwengel, 20 euro met drie jaar garantie, zaklampen ook oplaadbaar via draaien en een grote led zaklampen op vier aa batterijen. Zag en voelde degelijk aan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...