Ga naar inhoud

mr bruin

Lid
 • Items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

mr bruin's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Reputatie

 1. Ik zie al een paar keer lippenbalsum, is dat voor iets speciaals. Ik zie niet zo snel waarom dat zo handig is in een Bob of mis ik iets ?
 2. Ik ben niet echt handig met plaatsen link maar als je bij de nieuwe producten kijkt staan ze op blz 2 en 3. Ik net dat de booster sinds vandaag tijdelijk is uitverkocht. Als deze er weer is bestel ik hem samen met batterij oplader. Oplaadtijd wordt dan aanzienlijk korter. Ik zal dan reviews plaatesen
 3. Op de rentepunten winkel van de ING staan 2 solar laders waaronder 1 die aa oplaadt
 4. Hallo Rothbard, Ik heb de link die je hebt bijgesloten gelezen en die is helder. Ik heb geen idee hoe speculeren in voedsel precies verloopt maar ik kan me ook voorstellen dat indien er veel geld op rekeningen staat waar weinig of geen rendement op wordt gehaald omdat de rente laag is er door de beheerders hiervan gekeken wordt of er ergens anders mogelijkheden zijn waarmee meer rendement gehaald kan worden. Als dit dan tot "voedselspeculatie" leidt waardoor de prijzen in korte tijd erg stijgen dan is dit erg vervelend voor degenen die van deze voedselbron afhankelijk zijn. Is het de laatste jaren niet zo, dat er wel erg veel geld bij is gekomen waar een rendement mee gehaald moet worden en dat dit geld in markten geïnvesteerd wordt waardoor het evenwicht op deze markten te veel verstoort wordt, waardoor de "natuurlijke" marktwerking zoals die in de link is beschreven misschien niet meer zo kan werken ?
 5. Hallo 12g, Waarom zoveel handschoenen en waarom glad en geruwd ? Je gebuikt ze toch alleen in een EHBO situatie of is het voor wond verzorging of i.d ? Gr. Mr. Bruin
 6. Mr Gold geeft, voor mij althans, precies weer waar ik nu tegen aan loop. In ben vlak na het live gaan van deze site hier terecht gekomen en ben begonnen om in geval van crisis de basis behoeften binnen handbereik te hebben. In enkele maanden tijd is deze site explosief gegroeid en zeker niet alleen met mensen zoals ik die de eerste stappen zetten op prep gebied. Ik zie berichten van allerlei " experts " (in mijn ogen) die geduldig hun mening geven zonder dat mensen die misschien makkelijke vragen stellen in een hoek getrapt worden met antwoorden zoals " lees eerst de post die hierover al geplaatst zijn maar eens door en kom dan maar eens terug". Hulde hiervoor , vooral voor de regelmatige posters hier op dit forum. Ik denk dat er zeker een grote meerwaarde is voor een soort lijst die afgevinkt kan worden waarbij gelijk gezien wat waar gekocht kan worden. Als deze samengesteld is door mensen die deze zaken gekocht en geprobeerd hebben heeft dit een grote meerwaarde boven losse verwijzingen her der in de vele Posts. Als hierin ook een verdieping is aan te brengen in de verschillende stadia die de meeste preppers doorlopen kan men zich ook makkelijk doelen gaan stellen. Ik wil zelf bijvoorbeeld zo snel mogelijk de basis op orde hebben maar ik merk dat ik (misschien enthousiast geworden door de vele berichten hier) op sommige gebieden te veel de diepte in wil gaan (tuin volledig verbouwen om zelf groente te kweken) zonder dat andere basiszaken op orde zijn. Ik kom er uiteindelijk wel uit en ben verheugd dat ik nu merk dat ik niet de enige ben die zich ongemakkelijk voelt met wat er allemaal ons om heen afspeeld nu. Zelf zaken nu regelen ipv later merken dat het te laat is zal veel ongemak of erger voorkomen.
 7. Vorige week in zuid Frankrijk op vakantie geweest en daar in de supermarkt blikken " confit de canard du sud-Ouest" gekocht. Dit had ik al eens eerder meegenomen en opgegeten. Lekkere eend dat met het vet in blik zit. Blikken van netto 750 en 425 gram. Blikken hebben een houdbaarheidsdatum van januari 2016. Het is erg lekker en weer eens wat anders. Ik heb eens een site gezien van iemand die allerlei Franse en Italiaanse artikelen verkocht maar als je deze zomer in Frankrijk bent kan ik iedereen aanraden een voorraad van deze blikken mee te nemen
 8. Kom net terug van de lidl en zag daar verschillende soorten led lampen. Tafellamp oplaadbaar via draaien zwengel, 20 euro met drie jaar garantie, zaklampen ook oplaadbaar via draaien en een grote led zaklampen op vier aa batterijen. Zag en voelde degelijk aan.
 9. Laats enkele zaklampen gekocht dealextreme, verzending gaat inderdaad niet snel maar shop is vergeleken met andere sites vaak het goedkoopst. Ben nu op zoek naar een echt goede zaklampen. Het wordt de olight sr 90, deze is dan natuurlijk weer vreselijk duur en helaas niet te verkrijgen bij dealextreme. Bij zaklampen.nu is deze lamp veruit het voordeligst.
 10. Wat ik nog niet ben tegen gekomen op deze site is wat te doen bij een uitbraak van een nieuwe griep variant o.id. Welk soort masker zou je op voorraad moeten hebben zodat als je de straat op moet je zo goed mogelijk beschermd bent. Tegen die tijd is er geen masker meer te krijgen. Er zijn veel verschillende soorten tegen verschillende bedreigingen. Ik ben op zoek naar een gelaatsmasker tegen virussen. Heeft iemand al eens onderzoek gedaan ?
 11. Ben ook naar een dump gegaan en heb een complete slaapzak gekocht. M90 klu uitvoering. Het pakket is wel groot en vrij zwaar maar volgens mij wel in alle omstandigheden te gebruiken.
 12. Hallo Cardhu, mooie lijst. Ga ik zeker gebruiken. Ik ben zelf ook begonnen. Wat ik nog zou toevoegen is visspullen, lijn, haken e.d.
 13. Ik heb ook dat BP 5 spul liggen, ik wil de komende tijd gaan uitzoeken waar en wat ik het beste kan kopen als ik extreem lang houdbaar voedsel wil hebben dat ook gewoon gebruikt kan worden als het z'n beetje halverwege de houdbaarheids datum komt. Het vriesgedroogde spul van mountain house is lang houdbaar en ook nog goed te eten. In de USA is veel meer te krijgen hiervan en het is ook nog eens veel goedkoper dan wat er hier wordt aangeboden. Bovendien zijn er ook nog andere merken op de markt daar. Ik wil zorgen dat ik over een drie maanden voor drie personen 6 maanden kan eten/drinken zonder naar de supermarkt te hoeven gaan. Drie maanden met lang houdbaar voedsel uit de supermarkt met dingen die ik ook in een normaal gebruik kan eten zodat ik deze voorraad regelmatig gebruik en weer aanvul. De andere drie maanden met vriesgedroogd spul. Hoe doen anderen dit vraag ik mij af.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...