Ga naar inhoud

nu even niet

Lid niveau 2
 • Items

  1494
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

nu even niet won de laatste dag op 30 maart 2021

nu even niet had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

nu even niet's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

1.1k

Reputatie

 1. valt me nog mee dat nog niemand is begonnen met mekkeren dat houtkachels slecht zijn voor het milieu......
 2. moet goed zijn; o.a. gemaakt van hergebruikte huisdieren....
 3. mooi verhaal, geweldig verteld. doet me denken aan de woorden van één van Nederlands bekendste filosofen: "elk nadeel heb z'n voordeel"
 4. volgens mij is er geen essentieel verschil tussen het importeren van voedsel en het lokaal produceren van voedsel waarbij geïmporteerde middelen (brandstof, veevoer, tractor, kunstmest, etc) worden gebruikt. dit is tevens een fout (of beperking ) in de studie die @Crafts plaatst: deze gaat uit van stilval van de import van voedsel, maar als je geen voedsel kunt importeren, zal importeren van overige middelen ook niet mogelijk zijn, en daardoor zal landbouwproductie snel stilvallen.....
 5. gewoon in een pot met grond gaat ook goed. iemand ooit al vruchten gehad van zijn avocado plant? na hoeveel jaar?
 6. minder verkoopbaar wil zeggen slechter, minder mooi neem ik aan. kun je niet beter de mooiste, beste noten uitzoeken om te laten kiemen?
 7. zoals je weet, ik heb geen mulch/humuslaag, ik spit, dus keurige kale aarde:). voor degenen die ook spitten, om het water in de grond te conserveren is het belangrijk de toplaag los te houden (dmv drietand/cultivator), zorgen dat de toplaag niet dichtslaat, daarmee voorkom je verdamping en onkruid.
 8. probeer je moestuin te beheren met zo weinig mogelijk water. afhankelijk natuurlijk van je omstandigheden, maar meeste mensen geven onnodig veel en vaak water. de meeste planten hebben de meeste tijd geen extra water nodig. veel water geven betekend dat de plant "lui" zal worden, niet gestimuleerd zelf water te zoeken en dus geen goed wortelstelsel zal ontwikkelen, en zo op latere leeftijd afhankelijk blijven van jouw watergift. kijk naar de plant en geef pas water wanneer die er "om vraagt".
 9. helemaal mee eens. een bug in heeft alleen zin bij kleine, lokale en tijdelijke calamiteiten, bij langdurige grootschalige calamiteiten krijg je naar verloop van tijd (
 10. nadeel is dat het spul wat aan de buitenkant ligt te droog blijft en niet verteerd. heb zelf twee grote composthopen van gaas, maar ga dat volgende keer anders doen.
 11. "niet zo lastig" is erg relatief.....ik denk dat voor >90% van de mensen het verdomd lastig zal worden.....
 12. helemaal mee eens, als je het een maand kunt uitzingen dan heb je het goed gedaan. en ja, de kans op een grotere, langere calamiteit is klein, en als die zich al voordoet, dan zullen na een maand, maar waarschijnlijk veel eerder, de plunderingen beginnen, en daar valt volgens mij zo goed als niet tegen te preppen. dus, wat betreft die maand kan ik mezelf 5 sterren geven, wat betreft de plunderingen 0 sterren. en ja, nederland is de laatste 20 jaar enorm verslechterd, harder en asocialer geworden en ik zie ook geen reden om aan te nemen dat die trend gaat veranderen, integendeel.... mocht er schaarste optreden van eten, water, brandstof of wat dan ook, dan zal dat volgens mij heel snel leiden tot gewelddadigheden.
 13. ik snap wat je bedoeld denk ik, blijft moeilijk, zoeken van de juiste balans, aan één kant niet onnodig bang maken, aan de andere kant niet overbeschermen tegen de wreedheden van deze wereld.....ik probeer "normaal" om te gaan met de wreedheden waartoe de mens in staat is, niets te verbloemen wat dat betreft, aan de andere kant ook proberen realistisch te blijven en kleine risico's niet groter voor te stellen dan ze zijn......
×
×
 • Nieuwe aanmaken...