Ga naar inhoud

Rataplan

Lid niveau 2
 • Items

  1291
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Rataplan

 1. Volgens mij ging die een oude tank uitgraven en kwam daar ruimte door vrij voor een optie ; zwembad/waterreservoir mogelijkheid
 2. Tof!!! Mooi cadeau. Inpakken en wegwezen dan
 3. @John Durden Waarom geen zwemvijver ipv een bad en in een ondiep gedeelte beplant met diverse waterplanten die een natuurlijke (eerste) filtering geven. Hoef je ook niet met chloor aan de gang etc. Daarna uiteraard je standaard filters gebruiken of iets groters voor een vaste thuis opstelling evt.
 4. @John Durden volgens mij is je reactie niet geplaatst.
 5. Dat klinkt lastiger dan in Nederland, alhoewel het hier per gemeente echt enorm kan schelen hoe soepel vergunningen etc lopen. Wat je beschrijft is dat beleid in Catalonië of voor heel Spanje. Lijkt me bijna praktischer om een klein appartementje te huren voor je adres en te leven op een finca/grondstuk dichtbij. Hoe zit het met stacaravans ‘ op wielen ‘ , is dat toegestaan of vergunningsvrij aangezien het geen fundering heeft?
 6. De hoogte van een bedrag wat je wil spenderen t.b.v. een finca, zal veel afhangen van je persoonlijke wensen, handigheid en tijd. Locatie heeft voor mij een hogere prioriteit dan staat van de finca zelf, zoals ik van @Hermanusb lees hoeft een finca niet persé instap klaar te zijn, al dringt voor hem de tijd wat meer. Wat @martin zegt nu alvast beginnen, beslissen kan altijd nog, lijkt me wel advies om te overwegen. Het bezichtigen en ervaringen opdoen etc vergen ook best veel tijd, dan is 7 jaar zo voorbij. Persoonlijk lijkt het me fijn om elk jaar een beetje te doen tot het moment dat je je permanent gaat/kan/wil vestigen in Spanje. Wat betreft Spaanse bureaucratie heb ik uit de draadjes van @FincaInSpanje al het nodige meegekregen. Nu vroeg ik mij nog wel af wanneer je met vergunning trajecten te maken krijgt. Is dat bijv. ook al het geval wanneer je de finca herbouwd/restaureert zonder verdere aanpassingen zoals verdieping/uitbouw etc. En bestaat er zoiets als in Nl, dat je vrij mag bouwen mits je je aan bepaalde voorwaarden, maten en regels houd? In Nederland kan je bijv. namelijk zonder vergunning een uitbouw maken van 2,5 m uit de achtergevel, niet voorbij de zijgevel en zonder verdieping.
 7. Dat is voldoende voor een prima leven daar. Niet super luxe, gewoon goed. Heb eens van @Ron Doe begrepen dat zijn buurman het net red met €600 en zelfvoorzienend leven ( moestuin/koe etc.) Wil je lekker kunnen leven ( groenten kopen, keer uit eten, auto etc. ) kan je met €1200 prima af. Wat betreft kopen nu of over 7 jaar zou ik zeggen nu, dat omdat ik verwacht dat de prijzen enkel zullen stijgen. @FincaInSpanje en @martin wat weten jullie hiervan? Zijn de prijzen sinds jullie een finca hebben aangeschaft gestegen en/of is daar aanleiding toe de komende jaren?
 8. Volgens mij is het zo dat wanneer je je pensioen laat uitkeren in Spanje ( mits dat je hoofdverblijf is en je geen ambtenaar bent ) dat je dan ook enkel belasting afdracht er over doet volgens Spaanse wetgeving en die is weer veel aantrekkelijker dan in Nederland. Was je hier al vanuit gegaan bij het bedrag van je karige pensioen wat je benoemde in je voorstel post?
 9. @Hermanusb Interessant topic wat ik zeker ga volgen. Waarom Spanje, want dat kon ik nog niet echt uit je post halen? Heb je andere landen ook als optie gehad? Hoe wil je daar inkomsten gaan genereren of ben je gepensioneerd?
 10. Vind het persoonlijk een prachtige documentaire over het (harde) leven trappers in Rusland.
 11. Ik heb er wat moeite mee dat je de drinkbeker zelf eerst in het mogelijke ‘ besmette ‘ water dient onder te dompelen... bij bijv. een Sawyer gebruik je daar een apart zakje voor wat niet in aanraking komt met je drinkfles ( als je er een beetje op let). Misschien is mijn punt wel nihil en iets is beter dan helemaal niks natuurlijk
 12. Rataplan

  Kippen

  Gelukkig maar voor de kipjes ;)
 13. Rataplan

  Kippen

  Ik heb mijn oude houten kippenhok afgebroken en ter plekke verbrand vanwege bloedluis wat ik niet verholpen kreeg. Heb ze nu gehuisvest in een oude kunststof regenton met dezelfde gedachte van geen naden etc dus hopelijk geen bloedluis, het probleem is gebleven helaas.
 14. Daarvoor hebben we o.a. deze dan nog.... nu de boortjes zelf nog eens tegenkomen
 15. Als snelheid niet het belangrijkste is, is een Mercedes Vario misschien ook een optie? of wordt het een 4 wheel-drive?
 16. Om een plank recht af te zagen zou ik persoonlijk geen decoupeerzaag gebruiken, maar een handzaag, cirkelzaag of afkortzaag. Denk dat het resultaat je een stuk beter zal bevallen dan
 17. Extra koolborstel setje krijg je er al jaren standaard bij als je iets van Parkside koopt. De Hyundai slijptol die ik vandaag binnen kreeg had dat ook.
 18. Mijn eerste apparaten waren van Bosch. 1998 kocht ik een klopboormachine, die doet het nog steeds. De slijptol uit dezelfde aankoop periode gaf een tijd terug de geest, vandaar dat ik nu wat nieuws heb gekocht. Aangezien ik toch goede ervaringen hoor over het accugereedschap en ook de levensduur ga ik dan toch ook langzaam omschakelen naar accu ipv snoer. En wat @f150 zegt, gewoon een hoop accu’s en paar laders erbij zodat je niet stil komt te vallen.
 19. Accu gereedschap anders dan boormachines werken dus prima, ook na bijv. 5 jaar nog steeds? Of ben je dan inmiddels al weer verplicht om een aantal nieuwe accu’s te kopen en die zijn ook niet goedkoop? Zelf gebruik ik enkel nog merken van Aldi en Lidl, de Topcraft en Parkside apparaten. Vind de prijs kwaliteitverhouding prima en hebben me nog niet in de steek gelaten. Is het de prijs waard van de duurdere merken als je een gemiddeld actieve hobbyklusser bent i.p.v. een beroeps?
 20. Beste preppers, Al tientallen jaren gebruik ik en vele van jullie vast ook wel een hoop elektrisch gereedschap. In het verleden was elektrisch gereedschap altijd voorzien van een snoer met stekker, totdat de eerste accuboormachines kwamen. Buitengewoon fijne apparaten om mee te werken en als je kijkt wat voor een kracht de accuboormachines van nu hebben, super gewoon. Momenteel is er nog weinig aan elektrisch gereedschap wat niet te krijgen is met een accu en slim gedaan, ook fijn voor ons is, dat van hetzelfde merk machine het accupak onderling verwisselbaar is. En toch...kocht ik vanmiddag een nieuwe kleine slijptol, met een snoer/stekker, terwijl ik ook best een accuslijper had kunnen kiezen. Als jullie nu nieuw elektrisch gereedschap aanschaffen, naar welk merk gaat dan de voorkeur uit en valt de keuze dan op iets met accu's of toch die met de ouderwetse stekker er aan?
 21. Renault Master waren hele goede bussen met ook goede motoren ( i.i.g. ) de vroegere modellen. Lekker rechthoekig ook nog, perfect om te betimmeren voor camper gebruik Hoe die bussen van de afgelopen 10 jaar zijn, geen idee. Motorisch verwacht ik dat dat wel goed zit, maar al die elektronica/sensoren etc. van tegenwoordig, ongeacht het merk wagen is en blijft het gevoelig voor storingen en zelf kan je daar ook niks meer aan doen zowat. Naar de garage en aan de computer om uit te lezen en zelfs dan komen ze nog wel eens niet uit.
 22. Het is een beleving op wielen, een charme waar ik voor val. En een bepaald respect voor het gemaakte... wat nog gemaakt werd om er te zijn en niet om uitgerekend er na zoveel tijd niet meer te kunnen zijn. Deze bus rijd over 50 jaar nog, waarschijnlijk zonder veel of schrikbarend onderhoud. Alleen het idee al dat dat kan vind ik een genot. Maar als ik maandelijks naar Spanje zou moeten met een bus, koop ik morgen ook een Mercedes Sprinter
×
×
 • Nieuwe aanmaken...