Ga naar inhoud

Propper

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Propper

  1. In mijn buurt hadden we een paar jaar terug ook veel overlast van hangjongeren in de speeltuin, vooral van de teringzooi die elke er ochtend lag. Met een paar buurmannen rond 21.00 gaan voetballen in de speeltuin, de jongens uitgenodigd om mee te doen twee deden er mee de rest vertrok vrij snel voor ze weg gingen aangesproken of ze de lege blikjes etc. nog wilde bewaren of dat we ze mochten wegdoen. Dit hebben we een weekje volgehouden en de overlast was weg, er kwamen elke dag minder gasten rond hangen omdat ze begrepen dat we bleven komen voetballen / storen. Gewoon opvallend aanwezig zijn, aanspreken op hun gedrag met een vette knipoog en ze voelen zich snel ongewenst en vertrekken dan vanzelf.
  2. Vaak staat er in de APV hoelang een caravan, aanhanger etc. op de openbare weg mag staan, meestal is dat drie tot vijf dagen. De naleving van de regels is ook per gemeente verschillend, de ene gemeente is zeer streng een andere gemeente reageert pas bij klachten uit de buurt. Het verplaatsen van een caravan naar een plaats 5 meter verderop is een discutabel punt aldus de lokale Sheriff / toezichthouder.
  3. Perslucht is een erg dure vorm van energie, omdat je eerst de lucht moet drogen / ontvochtigen en daarna moet je de lucht van olie voorzien voor het gereedschap. Bovenstaande hoeft niet maar wil je langdurig profijt van je dure gereedschap hebben dan is het wel aan te raden. Perslucht gereedschap verbruikt aardig wat liters lucht per minuut, 200 tot 500 liter lucht bij 3 / 4 bar is vrij normaal voor een schuurmachine, boormachine, zaagje etc. dus een 1000 liter tank is zo leeg.
  4. Ik weet uit ervaring dat camping koelkasten op gas vaak kunnen vriezen dan wel tegen het 0 punt aan komen. Regelmatig ondervonden dan de melk / limonade aan het bevriezen was. Wellicht zijn ze ook bruikbaar als vriezer, dit heb ik zelf nooit geprobeerd.
  5. Dat rode diesel slecht is voor de motor dat is onzin, mijn BMW 324D heeft in mijn bezit ruim 75.000 kilometer er op gereden in de jaren 90. (toen waren de boetes nog te riskeren) Tot een jaar geleden draaide veel koelmotoren op rode diesel en die liepen ook niet kapot. Of er nog rode diesel te koop is in Nederland dat weet ik niet, de pompen waar ik kom die hebben het niet meer.
  6. Propper

    Ruimte

    Een Design tip gezien bij een vage kennis: europallet midden in de huiskamer daar een gebruikte palletrand op en daar een stuk zwaar misbruik multiplex op met twee kelder ogen om hem te openen. Hoe ouder de palletrand dus te meer stickers er op zitten en des te mooier de salontafel kan zijn en je hebt meteen de nodige opberg ruimte. De Industrial look hoeft niet veel te kosten.
  7. Zoals beloofd een foto van het trekkertje wat ik ooit gemaakt heb, er zijn naderhand nog diverse modificaties geweest maar daar zijn geen foto's van.
  8. Ik dolde maar wat, voor de ontvangst is elke soort draad / metaal geschikt zelfs een stuk ijzerdraad, gordijnrails, zinken dakgoot, reling van het balkon noem maar op uitproberen wat het beste werkt is ook uitdaging. Wat op de langere termijn ook interessant is om antennelitze te gebruiken dit is weerbestending rekt niet en oxideert niet, de kosten per meter vallen ook wel mee omdat je maar een paar meter nodig hebt en het is erg flexibel.
  9. Ik denk dat daar al het probleem zit
  10. Ik ben ooit aangesproken door een agent omdat ik met mijn hond door het park liep met een dikke Maglite aan mijn riem, dit is een slagwapen volgens de Nederlandse wet en dus verboden om in het openbaar mee te wandelen en binnen handbereik in de auto te hebben. Hij begreep gelukkig dat hem bij me heb voor het geval dat mijn hond de struiken in gaat en ik hem kwijt ben, zijn relaas was dat er collega's zijn die niet begrijpen dat ik me beter voel met lamp in het park.
  11. Dit klinkt een beetje LTS midden jaren 80: messen waren verboden maar een van de eerste metaal projecten was vaak een werpster maken, dit terzijde . Ik heb regelmatig hekwerk / tralies gemaakt voor mensen op deuren / ramen, mijn ervaring is dat dit de snelle kraak tegenhoud maar ook weer grof geweld oproept. Kreeg een keer telefoon van een klant met de complimenten voor mijn werk: de verzekering was zeer content met het traliewerk, het zat nog steeds in de muur maar de muur lag op de grond. ( touw om de tralies en gas geven ) In mijn buurt hebben rijtjes huizen camera's buiten hangen, dit trekt aandacht waarom hangen ze er ????? Rolluiken hebben ook het nadeel dat een vreemde gewoon met het licht aan door het huis kan banjeren niemand ziet iets dankzij de rolluiken en hij heeft alle tijd. Over wapens wil ik het niet hebben want dat mag niet volgens de regels, wat ik wel mag zeggen is dat een metalen balpen een goede vervanger is voor een steekwapen en overal legaal verkrijgbaar is ook kunnen de bamboe stokjes die in de plantenbak staan erg scherp zijn vooral als de kids er met een puntenslijper mee hebben gespeeld dit valt niet op omdat ze in de vensterbank staan dus opgepast ermee. Wat ook bij veel mensen een groot probleem is dat kabels vaak in de knoop raken, als je tijdens het uit de knoop halen van een kabel iemand raakt dan is dat zeer pijnlijk vooral als de knopen er nog in zitten.
  12. Het filter en de buis blijven inderdaad achter in de grond, door het gaas in de filter stroomt er water in de buis en dit water pomp je op. De werking is hetzelfde als bij een Pulsfilter alleen de plaatsing is anders en minder nauwkeurig qua waterkwaliteit.
  13. Het is echt een mooi mes geworden, Klasse werk geleverd.
  14. Het gaat mij niet om een Merk / Naam het gaat mij om bewezen kwaliteit, en dan nog heb ik mijn twijfels bij de moderne apparatuur. Apparaat kopen is geen kunst ondersteuning na 10 jaar is vaak een probleem bij de Aziaten.
  15. Ik zie op diverse sites de Yaesu 8900R te koop rond de € 380,00, dan heb je meteen een Crossband repeater in huis en ben je meteen een stuk flexibeler qua input / output. Voor de 27mc zou ik toch voor een zender gaan waar ook de SSB band op zit dus een President of iets in die klasse.
  16. Wouxun is op zicht niet slecht, ik heb er goede ervaringen mee en lees goede reviews op de diverse forums. Maar voor € 349,00 kijk ik toch ff verder naar een andere / betere oplossing.
  17. Dit laatste kan ik beamen, ik loop al jaren met een Leatherman aan mijn riem wat gewoon zichtbaar is en ik heb er nog nooit problemen om gehad ook niet in het uitgaans gebied in de stad. Of ik heb geluk nog steeds gehad of ik val buiten de doelgroep van de orde handhavers.
  18. Exact dit is wat ik bedoel en ooit gemaakt hebt, mijn zoon heeft misschien nog wat foto's van het geval, en zonder rijbewijs te rijden.
  19. Filmpje is TOP Wat ook nog tot de mogelijkheden behoort is een Puntstuk slaan ook Ramfilter genoemd, dit is een vrij goedkope oplossing. Zelf heb ik 8 meter diep geslagen en heb ruim voldoende water om de pomp de hele dag te laten lopen. ( zwembad vullen en de kids achter op het gras water spelletjes doen ) Een filter kost ongeveer € 50,00 en de buizen erop zijn te koop voor € 20,00 per 1,5 meter, zelf heb ik steigerbuis gehaald op de sloop en er voor een pakje shag draad op laten snijden is ook dezelfde maat buis. Er zijn bedrijven die de ram verhuren om zelf te slaan, met wat geluk zit hij er in een paar uur in. ( hierop geef ik GEEN garantie ) Of het water drinkbaar is dat weet ik niet, ik drink het regelmatig als ik in de schuur bezig ben en heb nog geen klachten.
  20. Drie dart pijlen zijn niet zo groot en een stuk hout om in te gooien is overal te vinden evenals een foto om op te gooien. Wat ook nog steeds leuk blijft zijn de vakantie boeken, kosten geen drol zijn regelmatig in de uitverkoop na de vakantie en vermaak voor groot en klein. Stripverhalen lezen, raadsels, moppen die je al tig jaar kent maar ze steeds weer leest, puzzels, sudoku, kleurplaten en daarna kun je de kachel er mee aansteken dus geen euro verspilt. De moraal er in houden is per geval zeer verschillend, aftasten wat werkt en daar op voortborduren. Borduren is ook leuk om je tijd te verspillen / verdrijven.
  21. Voor twee tientjes kun je ook dit proberen:
  22. Een kennis van mij is het afgelopen jaar druk bezig geweest voor CCV om hun pinautomaten te vervangen, de meeste winkels hebben de cheap uitvoering waarbij ze ook nog zelf de internetprovider hebben geregeld. Wat hem verbaasde is dat er grote landelijke ketens zijn die voor cheap gaan, want er gebeurt toch niks en een vaste provider die ook de telefoon en internet goedkoop regelt is wel zo prettig in hun opinie. Dus het gewin gaat voor de eventuele problemen. PSK31 is een soort van morse en dus zeer bruikbaar om tekstberichten te versturen ook over kortere afstanden is dit mogelijk, bijkomend voordeel is dat het werkt op elke bijna computer / laptop en de software freeware is.
  23. Dat CB (11 meter SSB ) zeer bruikbaar is op de grote afstand is bij veel mensen onbekend, afstanden van 1000 of meer km is niet ongewoon en is in steeds meer landen legaal. Wil je simpel tekstberichten versturen dan is PSK31 een optie, dit kan zelfs volledig geautomatiseerd gebeuren je geeft een tekst in en hangt er een tijd aan en de software verstuurd de berichten op de ingestelde tijd. Je moet wel in het bezit zijn van een zendontvanger die dit ondersteund, dan kom je al snel bij HAM apparatuur terecht dus een vergunning is noodzakelijk. Wat mij verbaasd is dat er mensen zijn die denken dat er zonder internet nog iets werkt, Pinnen in de winkel gaat niet meer, Telefonie werkt bij veel mensen niet meer, TV en Radio hebben veel mensen niet meer omdat dit alles via het internet gaat. Dus een totale chaos voor veel mensen, en zo zijn er nog een legio meer dingen verbonden met het internet, ook werken veel overheidsinstanties met VOIP dus ik geloof niet dat ze snel de boel platleggen en een complete chaos gaan creëren. Een alternatief internet klinkt leuk, maar het grote probleem blijft de dekkingsgraad en dit is bijna niet op te lossen.
  24. Propper

    Nieuwe BOT

    RVS zet je altijd vast met Weicon pasta oid., maar dat heft niet op dat Alu wordt aangetast door het RVS materiaal.
  25. Om de belkosten te drukken kun je ook via VOIP gaan bellen, je betaald dan 10 tot 15 euro per jaar voor je eigen nummer en de belkosten heb je zelf in de hand omdat je prepaid belt. Op deze manier heb je geen telefoonlijn meer nodig en kun je met een simpel internet abo bellen en gebeld worden, het benodigde kastje kost eenmalig ongeveer 50 euro en het aansluiten is kinderspel. Bijkomend voordeel is dat je nummer (kastje) portabel is, in je buitenhuis in Portugal ben je gewoon op je eigen nummer bereikbaar als je daar het kastje aansluit aan het internet en bel je ook lokaal met Nederland.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...