Ga naar inhoud

Landgoed

Lid
 • Aantal items

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Landgoed's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Beste preppers, Om een duurzame drinkwatervoorziening te creƫren heb ik een grote regenton gekocht, de "Regenzuil", mooi ding! In combinatie heb ik de "Sawyer PointOne All In One" om er drinkwater van te maken. Echter na het filteren smaakt het water niet lekker. Je proeft onder andere nog de plastic smaak van de regenton. Om dit op te lossen heb ik volgens mij nog een koolstof-filter nodig. Nu las ik in een andere thread op het forum dat iemand de Brita waterfilter aanbeveelt, denken jullie dat deze de nare smaakjes eruit zou filteren? Of zijn er nog andere handige of betere oplossingen hiervoor?
 2. Bedankt voor jullie reacties! Die Goalzero Yeti 1250 dat is eigenlijk ook gewoon een UPS met zuivere sinus net als de APC Smart-UPS (heeft ook zuivere sinus). Van die Goalzero Yeti wordt geadverteerd dat je daar alles op kan aansluiten, ze noemen ook expliciet dat een koelkast erop aangesloten kan worden Misschien dat die Yeti een hoger piekvermogen kan leveren dan de Smart-UPS. Ik denk dat ik de UPS dan beter kan gebruiken voor andere zaken en dat ik misschien eens moet kijken naar een camping koelkastje als alternatief.
 3. Hallo allemaal, Dit is mijn eerste post hier op het forum, goeiedag samen! Ik heb afgelopen dagen een aantal testen gedaan die ik graag even met jullie wil delen: Ik had nog een APC Smart-UPS 1500 staan en daar wil ik graag mijn koel-vries-combinatie nog een tijdje op laten draaien in geval van stroomuitval. Nu heb ik dus een verloopstekker gemaakt om een normale stekker aan te kunnen sluiten op de UPS en de koelkast daarop te kunnen aansluiten. Dat werkt allemaal prima, ik sluit er mijn lamp, radio en koelkast op aan en dat draait allemaal netjes door als ik de stroom afschakel. Als de compressor van de koelkast loopt, neemt deze circa 0,4 a 0,5 Ampere stroom af, dit is geen hoge belasting voor de UPS en deze zou dat volgens de prognose circa 4 a 5 uur moeten kunnen volhouden. Duurtest 1: Nu heb ik enkele dagen terug een duurtest gedaan om te zien hoeveel uur de koelkast het uit kan houden op de UPS. Na circa 1 uur heeft de accu nog een lading van circa 60% (volgens de software nog circa 200 minuten resterende tijd) en valt het hele zaakje uit. Duurtest 2 Mijn veronderstelling was dat dit komt door een slechte accu van circa 8 jaar oud en ik bestel dus een kersverse nieuwe accu op het internet. Die komt vanmorgen binnen en na een dagje aan de lader, zeker 6 uur op 100% lading schakel ik de stroom af voor een tweede duurtest. Dat ziet er allemaal veelbelovend uit, de nieuwe accu zakt minder snel, maar na circa drie kwartier valt de UPS weer volledig uit. Nu denk ik dus dat de inschakelpiek van de compressor van de koelkast te hoog is voor de UPS en dat deze dan uitschakelt. De specificaties van de koelkast (Merk: AEG Electrolux Santo) kan ik niet terugvinden op het apparaat en ook niet via Google. Ter verduidelijking: de UPS heeft er dagenlang tussen gezeten en dan is er niets aan de hand, alleen als hij op de batterijen draait dan valt hij uit. Heeft er iemand hier ervaring mee? Hoe houden jullie de koelkast en/of dieprvries koud bij stroomuitval?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...