Ga naar inhoud

Propper

Lid
 • Aantal items

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Propper's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Community reputatie

 1. In mijn buurt hadden we een paar jaar terug ook veel overlast van hangjongeren in de speeltuin, vooral van de teringzooi die elke er ochtend lag. Met een paar buurmannen rond 21.00 gaan voetballen in de speeltuin, de jongens uitgenodigd om mee te doen twee deden er mee de rest vertrok vrij snel voor ze weg gingen aangesproken of ze de lege blikjes etc. nog wilde bewaren of dat we ze mochten wegdoen. Dit hebben we een weekje volgehouden en de overlast was weg, er kwamen elke dag minder gasten rond hangen omdat ze begrepen dat we bleven komen voetballen / storen. Gewoon opvallend aanwezig zijn, aanspreken op hun gedrag met een vette knipoog en ze voelen zich snel ongewenst en vertrekken dan vanzelf.
 2. Vaak staat er in de APV hoelang een caravan, aanhanger etc. op de openbare weg mag staan, meestal is dat drie tot vijf dagen. De naleving van de regels is ook per gemeente verschillend, de ene gemeente is zeer streng een andere gemeente reageert pas bij klachten uit de buurt. Het verplaatsen van een caravan naar een plaats 5 meter verderop is een discutabel punt aldus de lokale Sheriff / toezichthouder.
 3. Perslucht is een erg dure vorm van energie, omdat je eerst de lucht moet drogen / ontvochtigen en daarna moet je de lucht van olie voorzien voor het gereedschap. Bovenstaande hoeft niet maar wil je langdurig profijt van je dure gereedschap hebben dan is het wel aan te raden. Perslucht gereedschap verbruikt aardig wat liters lucht per minuut, 200 tot 500 liter lucht bij 3 / 4 bar is vrij normaal voor een schuurmachine, boormachine, zaagje etc. dus een 1000 liter tank is zo leeg.
 4. Ik weet uit ervaring dat camping koelkasten op gas vaak kunnen vriezen dan wel tegen het 0 punt aan komen. Regelmatig ondervonden dan de melk / limonade aan het bevriezen was. Wellicht zijn ze ook bruikbaar als vriezer, dit heb ik zelf nooit geprobeerd.
 5. Dat rode diesel slecht is voor de motor dat is onzin, mijn BMW 324D heeft in mijn bezit ruim 75.000 kilometer er op gereden in de jaren 90. (toen waren de boetes nog te riskeren) Tot een jaar geleden draaide veel koelmotoren op rode diesel en die liepen ook niet kapot. Of er nog rode diesel te koop is in Nederland dat weet ik niet, de pompen waar ik kom die hebben het niet meer.
 6. Propper

  Ruimte

  Een Design tip gezien bij een vage kennis: europallet midden in de huiskamer daar een gebruikte palletrand op en daar een stuk zwaar misbruik multiplex op met twee kelder ogen om hem te openen. Hoe ouder de palletrand dus te meer stickers er op zitten en des te mooier de salontafel kan zijn en je hebt meteen de nodige opberg ruimte. De Industrial look hoeft niet veel te kosten.
 7. Zoals beloofd een foto van het trekkertje wat ik ooit gemaakt heb, er zijn naderhand nog diverse modificaties geweest maar daar zijn geen foto's van.
 8. Ik dolde maar wat, voor de ontvangst is elke soort draad / metaal geschikt zelfs een stuk ijzerdraad, gordijnrails, zinken dakgoot, reling van het balkon noem maar op uitproberen wat het beste werkt is ook uitdaging. Wat op de langere termijn ook interessant is om antennelitze te gebruiken dit is weerbestending rekt niet en oxideert niet, de kosten per meter vallen ook wel mee omdat je maar een paar meter nodig hebt en het is erg flexibel.
 9. Ik denk dat daar al het probleem zit
 10. Ik ben ooit aangesproken door een agent omdat ik met mijn hond door het park liep met een dikke Maglite aan mijn riem, dit is een slagwapen volgens de Nederlandse wet en dus verboden om in het openbaar mee te wandelen en binnen handbereik in de auto te hebben. Hij begreep gelukkig dat hem bij me heb voor het geval dat mijn hond de struiken in gaat en ik hem kwijt ben, zijn relaas was dat er collega's zijn die niet begrijpen dat ik me beter voel met lamp in het park.
 11. Dit klinkt een beetje LTS midden jaren 80: messen waren verboden maar een van de eerste metaal projecten was vaak een werpster maken, dit terzijde . Ik heb regelmatig hekwerk / tralies gemaakt voor mensen op deuren / ramen, mijn ervaring is dat dit de snelle kraak tegenhoud maar ook weer grof geweld oproept. Kreeg een keer telefoon van een klant met de complimenten voor mijn werk: de verzekering was zeer content met het traliewerk, het zat nog steeds in de muur maar de muur lag op de grond. ( touw om de tralies en gas geven ) In mijn buurt hebben rijtjes huizen camera's buiten hangen, dit trekt aandacht waarom hangen ze er ????? Rolluiken hebben ook het nadeel dat een vreemde gewoon met het licht aan door het huis kan banjeren niemand ziet iets dankzij de rolluiken en hij heeft alle tijd. Over wapens wil ik het niet hebben want dat mag niet volgens de regels, wat ik wel mag zeggen is dat een metalen balpen een goede vervanger is voor een steekwapen en overal legaal verkrijgbaar is ook kunnen de bamboe stokjes die in de plantenbak staan erg scherp zijn vooral als de kids er met een puntenslijper mee hebben gespeeld dit valt niet op omdat ze in de vensterbank staan dus opgepast ermee. Wat ook bij veel mensen een groot probleem is dat kabels vaak in de knoop raken, als je tijdens het uit de knoop halen van een kabel iemand raakt dan is dat zeer pijnlijk vooral als de knopen er nog in zitten.
 12. Het filter en de buis blijven inderdaad achter in de grond, door het gaas in de filter stroomt er water in de buis en dit water pomp je op. De werking is hetzelfde als bij een Pulsfilter alleen de plaatsing is anders en minder nauwkeurig qua waterkwaliteit.
 13. Het is echt een mooi mes geworden, Klasse werk geleverd.
 14. Het gaat mij niet om een Merk / Naam het gaat mij om bewezen kwaliteit, en dan nog heb ik mijn twijfels bij de moderne apparatuur. Apparaat kopen is geen kunst ondersteuning na 10 jaar is vaak een probleem bij de Aziaten.
 15. Ik zie op diverse sites de Yaesu 8900R te koop rond de € 380,00, dan heb je meteen een Crossband repeater in huis en ben je meteen een stuk flexibeler qua input / output. Voor de 27mc zou ik toch voor een zender gaan waar ook de SSB band op zit dus een President of iets in die klasse.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...