Ga naar inhoud

DutchPointOfView

Lid niveau 2
 • Aantal items

  142
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DutchPointOfView

 1. wortels en aardappels zijn geen groenten volgens mij
 2. Wortels kunnen een aantal weken liggen, mits in het donker.
 3. Voedsel verbouwen, vissen/jagen, of dieren houden. Na 2 jaar valt er waarschijnlijk niet veel meer te stelen :-p waarschijnlijk ook niet veel mensen over om van te stelen. Wat is het shtf scenario?
 4. Leuk, dat je dit met ons deelt. Gelijk heb je dat je het fontein water niet helemaal vertrouwd voordat je research er naar doet. Het kan inderdaad zijn dat er van alles door gemengd word, wie weet. Gezondheid is het allerbelangrijkste. Success @phaelin
 5. Ik gebruik nooit lichte pijnstillers, omdat ik nooit verschil voel in pijn, ik heb wel tramadol liggen in geval van serieuzere pijn.
 6. Ik denk juist doordat wij minder ervaring hebben dat de noodzaak van goed spul meer nodig is. @Keyser Suze maakt goede punten. Dan zit je naar 1 keer gebruiken wel weer zonder hé, mischien goed voor de bugout bag, maar zou denk ik toch wel wat beters in huis hebben, mochten er werkelijk veel verwondingen gebeuren.
 7. paracord.nl heeft ook een groot assortiment, mill en commercieel. (tot typeIII)
 8. * hoofd deksels - voor hitte en kou, vooral als je kaal bent is hitte een gevaar. * Square Shawls - pff heeft zoveel functies, zoals hooddeksel, gezichts-bescherming, warmte, signaleren, nood-verband, zakdoek, wc-papier xD, plunje zak, filter, etc. * Kompas - Veel denken wel zonder te kunnen, maar wat als je juist de bekende wegen wilt vermijden en niets anders ziet dan velden, bossen etc dus geen duidelijke herken punten hebt. vooral snachts, en dan heb je ook mensen die zeggen niet te reizen.... werkelijk? is bereid zijn op het onverwachte niet een groot deel dat bij preppen hoort? * Entertainment - spelletjes, instrumenten, etc. * Condooms - Nee niet als voorbehoeds middel, ze zijn super licht, heel klein en water bestendig, en ze rollen heel groot uit. de BOB in dus. * schrijfgerei - pennen, potloden, watervaste stiften, spuitbus, papier - communicatie, markering, recreatie, etc.
 9. Gisteren Take Shelter gekeken, ondanks dat het om een schizofrene kerel gaat, vond ik het toch wel een interessante film. Doordat zijn medische toestand niet bekend was bij de anderen, was het wel interessant te zien wat voor slechte reacties hij kreeg van de mensen om zich heen op het feit dat hij begon te preppen voor een tornado.
 10. Een nog ongeneselijk virus, de kans dat een pandemie uitbreekt is toch wel reëel
 11. Als agenten zich hier ook zo zouden gaan gedragen, zouden wij er gewoon om heen staan met onze achterlijke cameraatjes terwijl er iemand kapot getrapt word. Dan prefereer ik toch de reactie van de Chinezen. Uiteraard zouden mensen er in moeten springen om het te stoppen, en niet actief agenten dood gaan slaan. Gelukkig zijn soortgelijke acties van onze polities nog zeldzaam.
 12. Denk dat het een goed idee is om duidelijk te maken dat preppers er zijn in alle soorten en maten, met totaal verschillende ideen, moralen, overtuigingen, etc. Zoals al eerder gezegd is, een prepper kan eigenlijk iedereen zijn, een gewoon mens die zich realiseerd dat zelfstandigheid en voorbereiding altijd verstandig is.
 13. Tja dit is de auteur xD infowars presentator. Ben ook niet bekend met MERS, zeker een goed idee ons hier wat in te verdiepen.
 14. @phtvs ik ben zeker geen expert op het gebied, en geloof ook dat nieuwere huizen hier in het algemeen bestand tegen zijn. (inderdaad met zo'n afsluiter). maar voor veel andere mensen zal het nog steeds een reëel probleem kunnen zijn. Hier zijn wat tips die ik wel handig vond. http://rethinksurvival.com/posts/preventing-sewer-system-backup-in-grid-down-scenarios/
 15. lol dat werrkt wel als last resort ja :-p http://rethinksurvival.com/posts/preventing-sewer-system-backup-in-grid-down-scenarios/
 16. Dan ga je uit van lage druk, de putjes is waar het als eerst uitkomt niet waar het alleen uitkomt. In de meeste gebieden in het geval van stroom uitval zal er genoeg backup stroom zijn om het riool weken tot een paar maanden gewoon te laten werken, maar daarna komt het toch echt omhoog, ook uit de wc.
 17. Sterker nog, de riolering komt omhoog, hoeveel zijn hier op voorbereid?
 18. Heb een poosje geleden deze tutorials gekeken, vond ze uiterst goed gemaakt. Deze kerel maakt al jaren bogen die "jacht waardig" zijn, en het mooiste vind ik dat hij ook gewoon laat zien wanneer hij de boog heeft verpest en het spat uit elkaar :-p dan verteld hij precies wat hij verkeert heeft gedaan. Mischien heb je er wat aan voor je ski avontuur :-) https://www.youtube.com/user/BoarriorBows/playlists
 19. Dat is een leuk Experiment, dat moet vast te doen zijn, zelf bouw ik grote wifi antennes voor intranet mocht het internet verdwijnen, ik denk niet dat er zoveel verschil in radio vs. wifi antennes zit? De bedoeling is er mailservers op te runnen, en er hele websites over te kopiëren. Ook zijn we met andere preppers bezig een zo'n volledig mogelijke website te maken met allerlei informatie die van pas zou kunnen komen tijdens een shtf.
 20. @Wilbert in al die situaties is mijn pak voldoende om warm te zijn. Ik heb zoeiets als de 2de foto van je post, dat is niet zo extreem dik en bol als de fotos van de andere posts waar ik op reageerde :-)
 21. ehm de zuidpool groeit op het moment, en de noordpool smelt. Je hoort alleen niet op het niews dat het constant verandert. je hoort alleen wanneer wat smelt, niet wanneer wat groeid. Er zijn vele artikels en wetenschappelijke onderzoeken die globale warming niet mogelijk achten, en bewijzen dat de wereld koeler word. Vond dit artikel ook wel leuk http://dailycaller.com/2014/04/14/un-says-the-world-needs-cap-and-trade-carbon-taxes/
 22. Ik heb 'swinters een ski broek en jas bij me, vind dat zomers niet zo nodig. 's nachts lig ik beschut in een slaapzak, daar maak ik me niet zo druk om, de reis door de sneeuw naar de bugout/in daarintegen wel. Alhoewel pool-kleding zoals op die foto's mij een beetje overdreven lijkt in Nederland, mijn ski-kleding is veel dunner, en daar krijg ik het al veel te warm in na een paar kilometer te hebben gelopen in hartje winter.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...