Ga naar inhoud

CrossbowClan

Lid
 • Items

  934
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door CrossbowClan

 1. Als je vragen hebt over Wim Hofs methode dan help ik daar graag mee :)

   

  Ben bevoegd instructreur in zijn methode. Omdat ik te veel andere dingen heb geef ik niet vaak workshops. Lig zelf wel 2x per week in het buitenwater, het hele jaar door.

   

  Dag hakin9, hoe wordt je bevoegd instructeur van de Hofs-methode?

  En mocht je eens een workshop geven hoe duur wordt dat dan?

   

  Gr. en suc6, Martin.

  • Leuk 1
 2. Ik heb drie jaar geleden deze jas (met broek) gekocht bij "Benscore" in Rotterdam en draag hem ook tijdens de winters. Ik moet zeggen dat ik in deze jas (met broek) nog geen seconde het koud heb gehad. Voor mij de ideale jas.

   

  CC jas gevoerd waterproof(goretex) black

  https://www.benscore.com/cc-jas-gevoerd-waterproof-goretex-black

   

  Deze heb ik ook en is inderdaad een kwalitatief goede jas waarin je altijd droog blijft en waarmee ik het de laaatste winters niet koud heb gehad.

  Het enige nadeel van de jas is het aantal zakken. In de buitenjas zitten geen binnenzakken, je hebt alleen twee binnenzakken als ook het fleece-gedeelte erin zit... maar die kun je niet sluiten met een rits of knopen.

 3. Om het makkelijker te maken om te leren gaan met kompas en kaart, heb ik onderstaande cursussen gevonden op het www (alwaar vrij te downloaden). Deze cursussen zijn bedoeld als theorie gedeelte. Het praktijk-deel zul je zelf moeten doen door een kompas en kaart ter hand te nemen en buiten te oefenen. Veel leesplezier!

   

  Cursus 1 http://ow.ly/SsVS7

   

  Cursus 2 (met name voor in de bergen) http://ow.ly/SsW3M

   

  [ATTACH=CONFIG]20834[/ATTACH]

   

  Dankjewel, beide gecopieerd. :cool:

 4. Op Aliexpress vond ik gisteren het volgende. http://nl.aliexpress.com/store/sale-items/1266582.html

  Natuurlijk is de kwaliteit waarschijnlijk laag, maar de prijzen ook. Voor de budget prepper die nog visspullen of kampeerspullen zoekt een leuke start.

  Ik zelf heb wat regenjassen besteld, en wat spullen om de BOB mee aan te vullen.

  ,b.v. tent, matje, slaapzak, hoofdlampje, pannensetje, tarp/grondzeil, waterzak, parakoordarmband, survivial setje met compas, fluitje e.d. voor totaal €10, 34 thuisgestuurd.

   

  Heb je de verzendkosten al gezien?

 5. Revolutie, iedereen Kalasjnikov in de hand en de ''elite'' opjagen.

  Geld verbrandden en opnieuw beginnen.

  Seems simple enough to me...

   

  Ćevapči

   

  Dat is toch een grapje :confused:

  Zoniet dan zou ik zeggen regel jij even zo'n 100.000 K's + ammo... als je ze hebt dan hoor ik het wel. Het kan ook zijn dat je er een miljoen moet regelen, maar dat zien we dan wel weer. ;)

  Daarnaast denk ik dat de echt invloedrijke mensen op deze aardbol niet wakker liggen van een zooitje ongeregeld met K's... jij wel?

   

  Think again... seems simple enough to me. :cool:

 6. Wat wil je nou Gunnie? Er werd mij gevraagd hoe ik dat dan aan pak, voor de mensen die daar interesse in hebben heb ik dat uitgelegd. Ik heb uitgelegd dat mijn aanpak niet DE aanpak is, ik ben geen expert, ik deelde alleen hoe het voor mij werkt. Dit werkt voor mij. Ik ben niet speciaal of bijzonder, ik heb geen bovennatuurlijke krachten, dus ik denk dat als het voor mij mogelijk is het voor anderen ook mogelijk is.

  Ik dwing je niet te leven zoals ik leef, ik vraag je niet mijn bericht te lezen, waarom KIES je er dan toch voor om zo te trappen tegen het feit dat ik bewuste keuzes maak in mijn leven? Heb je er last van? Nee? Hou dan alsjeblieft gewoon je mond dicht. Heb je tips of adviezen, denk je dat jij methodes hebt die beter werken? Deel ze dan alsjeblieft, misschien steek ik of iemand anders er wat van op. Maar van dit zinloze geblaat wordt echt niemand beter.

   

   

   

  Dit is hartstikke leuk en aardig hoor, maar natuurlijk volstrekt irrelevant.

  Als je gewoon LEEST wat ik zeg, ipv me van alles in mijn mond te leggen zie je dat ik het totaal niet over vrije wil heb. Ik heb het over keuzes maken. Accepteren dat op een actie een reactie volgt, en aan de hand daarvan te kiezen welke gevolgen je wel of niet wil accepteren.

  Mijn huur is best hoog. Laten we het even X euro noemen. Ik heb dat bedrag niet gekozen, heb daar geen inspraak over gehad. Ik heb er echter WEL voor gekozen dit huis te kiezen als zijnde mijn thuis, ik heb er WEL voor gekozen te accepteren dat hier een bepaalde huur bij hoort.

  Zo gaat dat met tig dingen, hoewel ik er geen tot nauwelijks invloed op heb hoe ze op mijn pad komen, heb ik er wel invloed op hoe ik er mee om ga. Welke keuzes ik dus maak. Wat mijn prioriteiten zijn. Welke gevolgen ik wel of niet accepteer.

   

  Wat betreft vrije wil heb ik hier al vaker wat over geschreven, in mijn ogen zijn bepaalde zaken gewoon vaststaande gegevens, daar heb je geen invloed op. Daar vallen allerlei natuurkundige principes onder enzo. Dat zie ik als het vel en de potloden die ik heb gekregen, dat is nou eenmaal zo, daar verander ik niets aan. Dus stel ik heb een wit vel, en een zwart potlood gekregen. Dan kan ik geen roze bloemetjes tekenen. Daar kan ik dan over lopen janken, maar daar schiet ik geen flikker mee op. Wat ik met dat potlood teken, daar ben ik echter wel vrij in. Niemand dwingt mij om vierkantjes te tekenen, ik kan er zelf voor kiezen alsnog bloemetjes te tekenen. Maar dan wel zwarte.

   

  De laatste jaren heb ik hier best veel over geleerd. Ik dacht altijd dat mensen die ergens over klagen, hun situatie willen verbeteren. Ik heb enorm veel tijd gestoken in praten met mensen, naar ze luisteren, proberen tips en adviezen te geven. Niet omdat ik denk de waarheid in pacht te hebben, maar in de hoop dat er verbetering voor ze zou komen. Pas heel veel later besefte ik me dat sommige mensen helemaal geen verbetering willen, ze willen medelijden. En sorry, je kan echt heel veel van me krijgen maar mijn medelijden krijg je niet. Als er iemand zich verschuilt in een slachtofferrol, en weigert te proberen zelf verantwoording te nemen voor zijn eigen leven, dan ga ik daar niet in mee. Die persoon is helemaal vrij om zo te leven, geen waardeoordeel van mijn kant.

   

  Maar als je niet bereid bent om zelf te kijken naar de dingen waar je WEL zelf invloed op hebt, hoef je bij mij ook niet te komen janken. Zo simpel is het.

   

  (Overigens had ik bij jou per ongeluk op het plusje geklikt ipv op antwoord met citaat CBC ;) Dus die krijg je kado van me. Had ik niet bewust voor gekozen, het overkwam me gewoon ;) )

   

  Fijn dat je me quote, je voelt je waarschijnlijk persoonlijk aangesproken maar ik leg je helemaal niks in de mond (dan zou er wel @Loreen in staan :rolleyes:). Alleen van veel mensen lees ik teksten waarin vaak wordt gesproken over dat je voor van alles en nog wat kunt kiezen.

  Het feit dat jij bijvoorbeeld de luxe hebt te kunnen kiezen voor een huis met een 'best hoge huur' is erg fijn voor je en gun ik je ook van harte, maar voor steeds meer mensen in onze "samenleving" gaat die vlieger gewoonweg niet op. Dat is mijn punt... de hele tijd al.

   

  Natuurlijk ben ik het volkomen met je eens dat er teveel mensen zijn die alleen maar klagen en niks doen, mensen die niet geholpen willen worden hun situatie te verbeteren maar alles cadeau willen... die hoeven bij mij ook niet te komen janken hoor. ;)

  Ik heb wel bewust het plusje geklikt, want ik ben blij met elke reactie die ik krijg... ook als die niet positief voor mij is (kan ik mss toch iets van leren) zolang een bepaald niveau van omgang maar aanwezig blijft.

   

  Gr. en suc6, Martin. :cool:

 7. Inderdaad @Gunnie heel vaak kunnen we blijkbaar zelf kiezen wat we willen... ik zet daar ook grote vraagtekens bij.

  Het kunnen kiezen wat je wilt zijn of hebben impliceert het bestaan van een "vrije wil die binnen de maatschappij waar je leeft mag worden geuit". Dat is een absolute illusie.

  Complete bibliotheken zijn al volgeschreven over de zogenaamde "vrije wil" en ik heb daar een paar boeken van gelezen... ik raad alle mensen aan die denken of vinden dat het grootste deel van je leven een vrije keuze is, gebaseerd op een vrije wil, ook eens zo'n boek te lezen.

  Baat het niet dan schaadt het zeker niet. En dit is geenszins belerend bedoelt! :)

   

  Gr. en suc6, Martin.

 8. @Richard434 ook voor mij is het preppen tevens bedoelt om eens een maand door te kunnen komen wanneer ik door omstandigheden geen geld heb voor eten, drinken, persoonlijke hygiene, en dergelijke. De huur moet toch altijd betaald worden en de rest heb ik dan thuis.

   

  @Gunnie, ik had het nog niet gemeld maar sta volledig aan je zijde... behalve dan dat ik wel vind dat we ook het buitenland moeten blijven helpen. Zolang men in andere delen van de wereld armoede lijdt zullen er mensen blijven die naar het rijke westen komen. Bijna alle rijke landen van dit uur zijn zo rijk geworden ten koste van andere landen en volkeren, zeker ons Nederland, en die rijke landen zullen er vroeg of laat voor moeten zorgen dat deze rijkdom weer beter herverdeelt wordt... over de hele wereld.

 9. @Stuudje natuurlijk is het voor vrijwel iedereen mogelijk om de vaste lasten naar beneden te brengen, maar als je inkomen van 2000 euro naar 1000 euro per maand gaat dan moet je dus je vaste lasten ook met 50% omlaag brengen.

  Ik denk dat dat voor de meesten een vrijwel onmogelijke zaak is.

  Daarnaast vind je 60% van je inkomen voor de huur een bizarre situatie... voor iedereen die nu een bijstandsuitkering ontvangt is dit waarschijnlijk normaal en onontkoombaar.

  Als 40% de maximale norm zou zijn dan betekent dit dus dat een bijstandsgezin met twee kids een 3-kamerwoning zouden moeten huren voor 400 euro of minder... als jij die voor mij weet te vinden in Rotterdam, of welke grote stad dan ook, hou ik me van harte aanbevolen. :)

  Daarnaast zijn er ook nog eens genoeg volwassenen die ook met een 40-urige werkweek slechts 1200 euro per maand verdienen. Ik ken op mijn werk en prive meerdere mensen die hun hele leven gewerkt hebben, door fallissementen en reorganisaties werkloos zijn geraakt, en nu voor 9,60 bruto per uur staan te werken (verplicht door het UWV). Die mensen hebben altijd hard gewerkt voor een goed inkomen (2000-3000 p/m netto) en vallen nu buiten de boot omdat ze te oud zijn.... ze mogen nu rondkomen van minder dan 1400 euro p/m.

   

  Er zullen best mensen zijn die daar goed mee kunnen omgaan, jij bent daar waarschijnlijk eentje van (chapeau :cool:), maar ik denk dat daardoor veel mensen (onnodig) in de problemen komen.

   

  Gr. en succes, Martin.

 10. Je vindt de uitspraken en acties van @Loreen te gemakkelijk?

  Zij zou een lintje moeten krijgen gezien haar wilskracht en rechte rug.

   

  Als er een basisinkomen zou komen ga ik hier gebruik van maken en velen met mij.

  Ik zou net als Loreen gaan consuminderen en rustig afwachten tot die paar gekken die nog wel willen werken er de brui aan geven.

   

  Greener

   

  Beter lezen... zeker als Moderator.

  Ik heb het nergens over haar wilskracht en/of rechte rug.

   

  Ik begrijp je wel... jij vindt dat Loreen alle complimenten verdient voor haar levenswijze. Dat ben ik ook helemaal met je eens, maar ik denk niet dat Loreen op dit forum zit op jacht naar complimenten. Gokje hoor :rolleyes:

  Het enige wat ik zeg is dat er niet altijd de mogelijkheid is om zomaar je vaste lasten drastisch te laten dalen.

   

  Je argument m.b.t. een basisinkomen begrijp ik niet... ben je nu voor of tegen :confused:

 11. @Tom als ik die bijstandsnormen zie denk ik slechts... schandalig. :mad: Ons kikkerlandje behoort tot de rijkste landen ter wereld!

  Huisuitzettingen zijn simpelweg kapitaalvernietiging, want je hebt gewoonweg recht op een woning. Dus wat er gebeurt is dat een gezin wordt uitgezet, vervolgens door allerlei duurbetaalde hulpverleners worden bijgestaan die de zaak voor de burgerlijke rechter brengen waardoor dat gezin uiteindelijk weer een andere woning krijgt toegewezen. Allemaal verspilde moeite en geld! En onnodig zeer stressvol voor het gezin, weinig bevorderend voor de schoolprestaties van de kids.

  @Loreen ik vind het te gemakkelijk om te stellen dat wanneer je inkomen daalt je er maar voor moet zorgen dat je vaste lasten meedalen... je zegt dat dat een keuze is.

  Zestig procent van mijn vaste lasten gaat naar de huur... 440 euro voor een 2-kamerwoning(kje). Daar kan ik weinig aan veranderen, want goedkoper huren in Rotterdam is niet mogelijk. Dus verhuizen is geen optie.

  De huurprijzen van "sociale" huurwoningen zijn veel te hoog. De meeste huurwoningen zijn al dubbel en dwars betaalt... elke maand huur is pure winst voor de woningbouwvereniging.

   

  Ik ben een groot voorstander van een basisinkomen voor elke volwassen inwoner van NL. Een basisinkomen dat garandeert dat je daarvan je vaste lasten kunt betalen en leven (eten&drinken). Wil je meer dan moet je er voor werken.

   

  Gr. en suc6, Martin.

  • Leuk 1
 12. @Flow dat ben ik zeker met je eens... kritische denkers zijn een hele kleine minderheid, maar wel de enigen die verandering teweeg kunnen brengen.

  Zowel klakkeloos alles geloven, alsook elk kritisch verhaal af te doen als een onzinnige complottheorie zijn naar mijn mening niet de beste reacties en meestal niet weldoordacht. Dit zijn wel de reacties waar de machthebbers van smullen want ze spelen ons tegen elkaar uit zodat ze zelf nog maar weinig hoeven te doen om ons aan alle kanten te kunnen naaien.

   

  Net als jij vind ook ik dat juist van ons preppers mag worden verwacht dat we ook rekening houden met toekomstige gebeurtenissen waarin we niet echt geloven... je weet maar nooit wat er gaat gebeuren toch?

   

  Gr. en suc6, Martin.

  • Leuk 1
 13. Helaas Martin,

   

  Mijn enige criterium was dat ik bewegingsvrijheid heb in die broek en dat de broek er niet te militaristisch uitzien. Al is hun filmpje wel over the top!! hahahaa

   

   

   

   

  Ze zijn in 2 verschillende stoffen, canvas, met elastiek, en cordura achtig. ik heb ze beide, de canvas zit lekkerder vind ik.

   

  Dankje, leuk filmpje.

 14. @Ronin Kogaratsu bedankt voor de link... daar hebben ze interessante spullen. Ik vind vooral de boots (Magnum), de pannenset voor 12 euro, en de broeken aanlokkelijk. :)

   

  Over die broeken heb ik twee vraagjes, hoewel ik natuurlijk niet weet of jij met die modellen ervaring hebt, maar toch.

  Waarom is de Helikon-Tex CPU 8 euro duurder dan de Helikon-Tex SFU? Bij de specs zie ik geen echte indicatie voor het prijsverschil.

  Kun je mij vertellen hoe snel deze broeken drogen?

   

  Gr. en suc6, Martin.

 15. @Novitamya zeg je nu echt dat wanneer je zou stoppen met roken je ook stopt met drinken (water,thee,koffie,fris,sappie)? :confused: En dat je dat dan zolang volhoudt tot je dood gaat door uitdroging. :confused:

   

  Het moet haast wel zo zijn dat ik dat helemaal verkeerd begrijp, want anders geloof ik er geen snars van. Volgens mij ga je vanzelf weer drinken zogauw de dorst groot genoeg is.

  • Leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...