Ga naar inhoud

CrossbowClan

Lid
 • Aantal items

  934
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CrossbowClan

 1. @elloco999 dankje voor de tip. Als kerstcadeautjes heb ik al besloten de Woodstove + 2 L. Billy-kettle (3x) te kopen, waarmee mijn budget voor kerst wel zo'n beetje op is. Maar de Anker staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje.
 2. @hakin9 dankje voor de info. Ik zal me er eens in verdiepen.
 3. Dag hakin9, hoe wordt je bevoegd instructeur van de Hofs-methode? En mocht je eens een workshop geven hoe duur wordt dat dan? Gr. en suc6, Martin.
 4. Ik zoek al een tijdje de film "Au long de la riviere Fango" met Gerard Depardieu en Jeanne Moreau. Ik zoek een site vanwaar ik hem kan downloaden. Wie weet waar dat kan?
 5. Deze heb ik ook en is inderdaad een kwalitatief goede jas waarin je altijd droog blijft en waarmee ik het de laaatste winters niet koud heb gehad. Het enige nadeel van de jas is het aantal zakken. In de buitenjas zitten geen binnenzakken, je hebt alleen twee binnenzakken als ook het fleece-gedeelte erin zit... maar die kun je niet sluiten met een rits of knopen.
 6. Bedankt voor het onder de aandacht brengen van dit Burgerinitiatief @Dreutel. Ik heb er al een paar jaar geleden over gelezen en vond het meteen een geweldig plan. Uiteraard heb ik getekend... en ik ben er ook van overtuigd dat het mogelijk is, maar we zullen de EU-politici moeten dwingen.
 7. Fijn dat je me quote, je voelt je waarschijnlijk persoonlijk aangesproken maar ik leg je helemaal niks in de mond (dan zou er wel @Loreen in staan ). Alleen van veel mensen lees ik teksten waarin vaak wordt gesproken over dat je voor van alles en nog wat kunt kiezen. Het feit dat jij bijvoorbeeld de luxe hebt te kunnen kiezen voor een huis met een 'best hoge huur' is erg fijn voor je en gun ik je ook van harte, maar voor steeds meer mensen in onze "samenleving" gaat die vlieger gewoonweg niet op. Dat is mijn punt... de hele tijd al. Natuurlijk ben ik het volkomen met je eens dat er teveel mensen zijn die alleen maar klagen en niks doen, mensen die niet geholpen willen worden hun situatie te verbeteren maar alles cadeau willen... die hoeven bij mij ook niet te komen janken hoor. Ik heb wel bewust het plusje geklikt, want ik ben blij met elke reactie die ik krijg... ook als die niet positief voor mij is (kan ik mss toch iets van leren) zolang een bepaald niveau van omgang maar aanwezig blijft. Gr. en suc6, Martin.
 8. @Amazing Dree je hebt mijn mening al verwoord, dankje. @Floesh goeie post. Fijn om te zien dat er daar zoveel positiviteit is... kunnen we hier in NL nog iets van leren.
 9. En weet je wat ik denk dat er na die uitzending gebeurt @Raycoupe... dat iedereen denkt dat ie niet bij die 85% hoort.
 10. Inderdaad @Gunnie heel vaak kunnen we blijkbaar zelf kiezen wat we willen... ik zet daar ook grote vraagtekens bij. Het kunnen kiezen wat je wilt zijn of hebben impliceert het bestaan van een "vrije wil die binnen de maatschappij waar je leeft mag worden geuit". Dat is een absolute illusie. Complete bibliotheken zijn al volgeschreven over de zogenaamde "vrije wil" en ik heb daar een paar boeken van gelezen... ik raad alle mensen aan die denken of vinden dat het grootste deel van je leven een vrije keuze is, gebaseerd op een vrije wil, ook eens zo'n boek te lezen. Baat het niet dan schaadt het zeker niet. En dit is geenszins belerend bedoelt! Gr. en suc6, Martin.
 11. @Richard434 ook voor mij is het preppen tevens bedoelt om eens een maand door te kunnen komen wanneer ik door omstandigheden geen geld heb voor eten, drinken, persoonlijke hygiene, en dergelijke. De huur moet toch altijd betaald worden en de rest heb ik dan thuis. @Gunnie, ik had het nog niet gemeld maar sta volledig aan je zijde... behalve dan dat ik wel vind dat we ook het buitenland moeten blijven helpen. Zolang men in andere delen van de wereld armoede lijdt zullen er mensen blijven die naar het rijke westen komen. Bijna alle rijke landen van dit uur zijn zo rijk geworden ten koste van andere landen en volkeren, zeker ons Nederland, en die rijke landen zullen er vroeg of laat voor moeten zorgen dat deze rijkdom weer beter herverdeelt wordt... over de hele wereld.
 12. @Stuudje natuurlijk is het voor vrijwel iedereen mogelijk om de vaste lasten naar beneden te brengen, maar als je inkomen van 2000 euro naar 1000 euro per maand gaat dan moet je dus je vaste lasten ook met 50% omlaag brengen. Ik denk dat dat voor de meesten een vrijwel onmogelijke zaak is. Daarnaast vind je 60% van je inkomen voor de huur een bizarre situatie... voor iedereen die nu een bijstandsuitkering ontvangt is dit waarschijnlijk normaal en onontkoombaar. Als 40% de maximale norm zou zijn dan betekent dit dus dat een bijstandsgezin met twee kids een 3-kamerwoning zouden moeten huren voor 400 euro of minder... als jij die voor mij weet te vinden in Rotterdam, of welke grote stad dan ook, hou ik me van harte aanbevolen. Daarnaast zijn er ook nog eens genoeg volwassenen die ook met een 40-urige werkweek slechts 1200 euro per maand verdienen. Ik ken op mijn werk en prive meerdere mensen die hun hele leven gewerkt hebben, door fallissementen en reorganisaties werkloos zijn geraakt, en nu voor 9,60 bruto per uur staan te werken (verplicht door het UWV). Die mensen hebben altijd hard gewerkt voor een goed inkomen (2000-3000 p/m netto) en vallen nu buiten de boot omdat ze te oud zijn.... ze mogen nu rondkomen van minder dan 1400 euro p/m. Er zullen best mensen zijn die daar goed mee kunnen omgaan, jij bent daar waarschijnlijk eentje van (chapeau ), maar ik denk dat daardoor veel mensen (onnodig) in de problemen komen. Gr. en succes, Martin.
 13. Beter lezen... zeker als Moderator. Ik heb het nergens over haar wilskracht en/of rechte rug. Ik begrijp je wel... jij vindt dat Loreen alle complimenten verdient voor haar levenswijze. Dat ben ik ook helemaal met je eens, maar ik denk niet dat Loreen op dit forum zit op jacht naar complimenten. Gokje hoor Het enige wat ik zeg is dat er niet altijd de mogelijkheid is om zomaar je vaste lasten drastisch te laten dalen. Je argument m.b.t. een basisinkomen begrijp ik niet... ben je nu voor of tegen
 14. @Tom als ik die bijstandsnormen zie denk ik slechts... schandalig. Ons kikkerlandje behoort tot de rijkste landen ter wereld! Huisuitzettingen zijn simpelweg kapitaalvernietiging, want je hebt gewoonweg recht op een woning. Dus wat er gebeurt is dat een gezin wordt uitgezet, vervolgens door allerlei duurbetaalde hulpverleners worden bijgestaan die de zaak voor de burgerlijke rechter brengen waardoor dat gezin uiteindelijk weer een andere woning krijgt toegewezen. Allemaal verspilde moeite en geld! En onnodig zeer stressvol voor het gezin, weinig bevorderend voor de schoolprestaties van de kids. @Loreen ik vind het te gemakkelijk om te stellen dat wanneer je inkomen daalt je er maar voor moet zorgen dat je vaste lasten meedalen... je zegt dat dat een keuze is. Zestig procent van mijn vaste lasten gaat naar de huur... 440 euro voor een 2-kamerwoning(kje). Daar kan ik weinig aan veranderen, want goedkoper huren in Rotterdam is niet mogelijk. Dus verhuizen is geen optie. De huurprijzen van "sociale" huurwoningen zijn veel te hoog. De meeste huurwoningen zijn al dubbel en dwars betaalt... elke maand huur is pure winst voor de woningbouwvereniging. Ik ben een groot voorstander van een basisinkomen voor elke volwassen inwoner van NL. Een basisinkomen dat garandeert dat je daarvan je vaste lasten kunt betalen en leven (eten&drinken). Wil je meer dan moet je er voor werken. Gr. en suc6, Martin.
 15. @rescue, is de uitgebreide training waarover je praat ook te volgen door medische leken zoals ik?
 16. @Ronin Kogaratsu bedankt voor de link... daar hebben ze interessante spullen. Ik vind vooral de boots (Magnum), de pannenset voor 12 euro, en de broeken aanlokkelijk. Over die broeken heb ik twee vraagjes, hoewel ik natuurlijk niet weet of jij met die modellen ervaring hebt, maar toch. Waarom is de Helikon-Tex CPU 8 euro duurder dan de Helikon-Tex SFU? Bij de specs zie ik geen echte indicatie voor het prijsverschil. Kun je mij vertellen hoe snel deze broeken drogen? Gr. en suc6, Martin.
 17. @Novitamya zeg je nu echt dat wanneer je zou stoppen met roken je ook stopt met drinken (water,thee,koffie,fris,sappie)? En dat je dat dan zolang volhoudt tot je dood gaat door uitdroging. Het moet haast wel zo zijn dat ik dat helemaal verkeerd begrijp, want anders geloof ik er geen snars van. Volgens mij ga je vanzelf weer drinken zogauw de dorst groot genoeg is.
 18. @AWOL dat is allemaal erg duidelijk en maakt het zeker mogelijk voor een leek om dit filter op een correcte manier te gebruiken. Misschien kun je er voor alle duidelijkheid nog bij vermelden dat het filter ook geen zoet water maakt van zout water... maar dat merken ze toch snel genoeg.
 19. @Loreen kijk uit met die zogenaamde "waterdichtheid" van de Z3 Compact. Uit ervaring van een vriend blijkt die alleen spatwaterdicht te zijn, valt ie in het water dan moet je hem er echt razendsnel uithalen. Een telefoon is pas echt 100% waterdicht als die IP68 gekeurd is (of hoger)... en dat is volgens mij geen enkele smartphone die in NL verkocht wordt. Ik heb lang gezocht naar een echt waterdichte smartphone en ben uitgekomen bij de MANN ZUG3+ voor minder dan 250 euro. Een zeer robuuste telefoon en door mij zelf getest... 30 min. op de bodem van de regenton bij de buren. Echt 100% waterdicht. Gevolg...Crossbow Clan heeft eenzelfde telefoon. Gr. en suc6, Martin.
 20. Gokje wagen maar voor zo'n mooie munt. 31-12-2015 is de koers 18,85.
 21. De discussie, voorzover die er was, is reeds voorbij. Zie mijn gewijzigde bericht. Maar je hebt wel gelijk... het hoort hier niet thuis.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...