Ga naar inhoud

Cat Weasel

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cat Weasel

 1. Ik zou iedereen willen waarschuwen voor de Shimano Hollowtech (II) Bottom Bracket. (trapas) Ik ben daar niet tevreden over. Op mijn nieuwe (degelijke) fiets zit er zo eentje. Op wat meer dan een jaar heb ik deze volledig kapot gereden. Ik fiets veel en ook in slechte weersomstandigheden. Op mijn oudere fietsen heb ik echter nog nooit een trapas kapot gereden. Volgens de fietsenmaker is de hollowtech de best as, omdat die lichter zou rijden. Duurdere modellen zouden enkel lichter zijn, en niet beter/slijtvaster. Dus het heeft geen nut een duurder ding te kopen met andere woorden. De Shimano hollowtech moet dus gelijk met de ketting vervangen worden als die versleten is. Je kan dus best naast een voorraad kettingen en tandwielen/ cassettes/ remblokjes/ banden/ derailleurwieltjes, ook een voorraad trapassen voorzien. Of proberen nog een oud model trapas te kopen. Nieuw is niet altijd beter.
 2. “Onhoudbare leningen aan Grieken opgelegd alleen om Duitse en Franse banken te redden” Op 17 juni 2015 presenteert de onderzoekscommissie over de Griekse schulden zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden”, aldus Renaud Vivien, Belgisch lid van de onderzoekscommissie. Eric Toussaint toont op 17 juni 2015 een IMF-rapport van maart 2010 aan het Griekse parlement, waarin staat dat de leningen in het Europees memorandum van 2010 zullen leiden tot een humanitaire catastrofe http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/06/16/onhoudbare-leningen-aan-grieken-opgelegd-alleen-om-duitse-en-franse-banken-te-redden
 3. Ik heb ook al wel eens voorgehad dat ik een waxinelichtje op kookpunt gebracht heb. (na heraansteken en niet willen branden een lucifer er in gestoken als nieuwe wiek met bovenstaand gevolg) Ook al geprobeerd dit uit te blazen. Dat gaat niet lukken! rustig buitendragen en laten uitbranden. Lichtje is op in een paar minuten. Ik zet ze altijd op een metalen plaat, ofwel in een metalen lantaarn. ik heb zelfs al gedacht van ze te gebruiken op een esbit vuurtje lichtje aan, een paar extra stukjes hout of papier er op, wachten tot het begint te broebelen en ge hebt een paar minuten een vuur van jewelste.
 4. Sabotage Doel 4 erger dan gedacht. Mogelijk buiten dienst tot eind van het jaar. Bij een strenge winter zullen kleinere gemeenten zonder stroom vallen. Elektrabel wil niet reageren. (zojuist op het radionieuws)
 5. Ik heb die banden al een tijd geleden gekocht, en ze zijn nog lang niet versleten. Dus ik weet niet meer wat ik er voor betaald heb, maar het was zeker meer dan 22 euro. 22 euro is goedkoop denk ik. Er is hier een goede lokale fietswinkel en die bestelt alle banden voor mij. Hij heeft ze niet in stock. Ik koop weinig via internet. Ik kan moeilijk ver rondrijden voor fietsbanden dus ik doe niet moeilijk over een paar euro meer. Ik heb er toch al meer dan 40 000 km op gereden zonder noemenswaardige sleet. Ik weet eigenlijk niet hoe ze op ijzel zijn ten opzichte van gewone banden. Naar mijn idee hebben ze goede grip. Het stuur draait dus ook iets stroever. Ik heb iets bredere/dikkere banden gekozen omdat ik geen vering wil. Als er ijs ligt rijd ik overigens met een driewieler zodat ik zo hard kan blijven doorrijden als dat er geen ijs ligt. Ook daar heb ik die marathon plus op liggen. Op ijs is de driewieler onovertroffen kwa snelheid. Af en toe wat opletten in bochten en bij het op tijd kunnen stoppen, maar omvallen is geen probleem. Ik heb ooit gelezen dat brede banden beter zijn op sneeuw dan dunne. Dus ik heb brede banden gekozen. (kwa rolweerstand op sneeuw) Op losse sneeuw is de tweewieler weer beter wegens die hoge rolweerstand.
 6. Ik rijd de laatste jaren met de Schwalbe Marathon Plus. Misschien niet de snelste band, maar zeker het best bestand tegen lekken. Daarvoor heb ik ook wel met Continental Sport contact gereden. (enkel asfalt) Snellere band, maar iets rapper kapot. (slick band) Volgens mijn mening de beste voor gewoon / algemeen gebruik dus Schwalbe Marathon Plus. (goed profiel)
 7. Transitie… Toch maar een oude koe uit de gracht halen dan. (ik vond geen nieuwe koe) Weinig terug te vinden over de transitiebeweging op het forum. Behalve misschien dit item. Alhoewel transitiesteden en de transitiebeweging misschien aan de andere kant van het prepper spectrum liggen, vind ik toch dat er een aantal gemeenschappelijke doelen zijn. Of zelfs een aantal overeenkomsten. Misschien had Dmitry Orlov gelijk toen hij schreef dat het een niche fenomeen zou blijven. Ik zelf zou er eerlijk gezegd ook niet in passen wegens ‘redelijk asociaal’ en misschien zelfs eerder negatief ingesteld. (zelfkennis is het begin van alle wijsheid) Desalniettemin zie ik hier en daar initiatieven opduiken die de moeite waard zijn en onze steun verdienen. Een sterke lokale landbouw kan toch alleen in ons eigen voordeel zijn om minder afhankelijk te kunnen zijn van globale systemen? En ook ecologisch gezien kunnen we misschien inderdaad iets beter presteren. Ik zou als voorbeeld een pas geopende buurtwinkel willen nemen. Maajke’s ecologische buurtwinkel. http://ecobuurtwinkel.wordpress.com/2014/04/20/winkel-in-transitie/ Neen, ik heb er geen aandeel in en er zullen zonder twijfel wel meerdere winkeltjes van dit soort zijn. Maar het valt me op dat veel onderwerpen die hier al eens besproken werden daar ook actueel zijn. Het overleven van dit soort winkels hangt toch een beetje af van onze gratie. Dus als we de kans en de keuze hebben, waarom zouden we dan niet het lokale initiatief steunen van mensen die het goed menen? Dus allen daarheen! 
 8. laatste nieuwe update http://www.iflscience.com/health-and-medicine/what%E2%80%99s-real-deal-about-atacama-alien
 9. ’t Grom heeft een oorlogstuin aangelegd. van hun website: http://tgrom.be/Event/49/Tentoonstelling-Tuinieren-tijdens-de-GROOTE-OORLOG.aspx BEZOEK DE OORLOGSTUIN IN 't GROM Vergeten groenten zijn 'in'. Wist je dat deze groenten in 1914 alledaags waren en allesbehalve 'vergeten'? Tijdens de eerste wereldoorlog was er al snel voedsel tekort. Zich kunnen voeden was een dagelijkse overlevingsstrijd voor iedereen. Mensen vonden allerlei creatieve en goedkope oplossingen, zoals koffie trekken van geroosterde worteltjes of eikels. Aardappelen moesten de hongerige magen vullen. Zelfs onaantrekkelijke knollen verschenen uit noodzaak terug op het bord: aardperen, pastinaken, bieten, koolrapen, enz. Een moestuin aanleggen of groenten kweken op ieder mogelijk vrijgekomen stukje grond, werd ineens een zaak van levensbelang. Speciaal om deze verhalen te illustreren heeft 't Grom een oorlogstuin aangelegd. Benieuwd? Volg dan het parcours in onze tuinen en het museum. 't GROM | GROENTEMUSEUM MIDZELEN 25A 2860 SINT-KATELIJNE-WAVER VOOR GROEPEN | RONDLEIDING VAN 1,5-2U DOORHEEN OORLOGSTUIN, TUINEN EN MUSEUM WIE | ALLE LEEFTIJDEN VANAF 6 JAAR PRIJS | 6,- € ENKEL OP RESERVATIE VIA | 015/31.50.55 | INFO@TGROM.BE VOOR INDIVIDUELE BEZOEKERS | PARCOURS DOORHEEN OORLOGSTUIN, TUINEN EN MUSEUM PRIJS | 6,- € (AUDIOGIDS INCL.) VOOR MEER INFORMATIE OVER OPENINGSUREN | 015/31.50.55 | http://WWW.TGROM.BE
 10. Zopas is de stoom in Antwerpen een uur uitgevallen. 150 straten in het centrum. Verkeerslichten die niet werken, trams die niet rijden. Sinds een half uur geleden opgelost. Eerder op de dag was er een bericht dat het in de winter moeilijker zou zijn de elektriciteitsvoorziening te garanderen wegens onderhoudswerken van twee kerncentrales. Dat belooft voor de toekomst.
 11. Af en toe hebben ze in de Aldi van die gele fluo handschoenen. Ik koop daar iedere keer zo'n 10 a 15 paar van. Goedkoop en relatief goede handschoenen. Ook geschikt voor bij iets kouder weer. (daarnaast koop ik ook een paar zeer zware handschoenen bij de Cevo, en een hoop lichtere op een traktor meeting waar ik alle jaren naartoe trek waar ge ze per 10 voor een prijsje kunt kopen) Die van den Aldi zijn voor hun prijs veruit de beste vind ik persoonlijk.
 12. Wel, Stuudje, ik heb eigenlijk net terug een ijskast gekocht. En wel om mijn boter, kaas, sausjes enzo te bewaren. Simpelweg omdat ik het moe was om voor vanalles en nog wat naar mijn laatste kelder te lopen. (de eerste kelder houd ik zo droog mogelijk wegens opslag gereedschap enz.) Zeker toen ik eens met een potteke in mijn handen op mijn keldertrap gestruikeld ben. Ik heb wel het allerkleinste superzuinige model gekocht dat verkrijgbaar was. In een noodgeval kan ik zonder. puur voor de gemakkelijkheid dus.
 13. Overlaatst nog gezien dat een kunstenaar een bak(je) gemaakt had waarin hij aardappelen en appels bewaarde. Dus een aardappelbak, met daarboven een appelbak. De appelen geven een gas af, en door de gaten in de bodem van de appelbak vloeit dat gas in de aardappelbak. Dat gas voorkomt ook dat die aardappelen kiemen. Vond ik wel goed gevonden. (alweer low tech magazine als ik me niet vergis) http://www.notechmagazine.com/2012/01/saving-food-from-the-fridge.html De bedoeling is dat ik in mijn kelder ook zo'n bak ga voorzien. Voor deze reden houd ik een deel van de kelder redelijk vochtig. (opslag groenten) (ik laat het kelderraam daar open staan) In de ijskast drogen de groenten uit. (ijskast is droge lucht)
 14. Het zijn eigenlijk Zweedse fornuizen van Josef Davidssons http://www.houtkachelsenhaarden.nl/houtfornuizen/ @Geert Ook in Belgie te krijgen in Gent bvb bij Econova of in Mol ik heb er 1550 euro voor betaald (minder dan de prijzen op de site) De afmetingen staan er bij. Of zoeken onder 'vedspiss'
 15. Ja, het is een investering, maar ik heb mijn eigen hout, en aangezien mijn enige zware elektrische verbruiker momenteel mijn fornuis is, denk ik er op lange termijn toch voordeel mee te doen. Off grid wordt zo weeral wat meer bereikbaar. (er blijft een elektrisch fornuis naast staan overigens)
 16. De kogel is dan uiteindelijk toch door de kerk geraakt. Dit vond ik persoonlijk een zeer moeilijke beslissing omdat het toch (weeral) enige aanpassing van de levensstijl vraagt. Na lang twijfelen heb ik dus uiteindelijk voor de ‘Idun nr1’ gekozen. Kwestie energie onafhankelijkheid, weinig uitstoot, zuinigheid, integreerbaarheid in de keuken, gezelligheid, degelijkheid, voldoende flexibiliteit... noem maar op. Hij is besteld, en over een paar weken wordt hij geleverd.
 17. Wat mij altijd stoort is dat ze zo'n bijlen in die filmpjes altijd testen op boomstronken zonder weer. Terwijl de weren juist het probleem zijn. Naast mijn kliefhamer heb ik ook kliefbeitels en een voorhamer in gebruik om lastige stukken toch klein te krijgen. En dan komt het volgens mij toch op gewicht/ impact aan. Maar ik kan er naast zitten, want zoals ik al zei heb ik nooit zo'n assymetrische bijl gebruikt.
 18. Toevallig net gelezen, de finse hefboombijl. http://www.vipukirves.fi/english/index.htm Volgens 'no tech magazine' de beste bijl. Weegt blijkbaar maar 1.9 kg, wat heel wat minder is dan de kliefhamer van 3.9 kg waar ik nu mee werk. Tot hiertoe vond ik die kliefhamer de beste oplossing, maar ik merk dat al een paar mensen gewezen hebben op dit hefboom principe. Als ik de mogelijkheid heb zo'n bijl te kopen voor een redelijke prijs (kleine 200 euro vind ik wel wat veel), zou ik hem zeker proberen.
 19. Ik heb ook van die gele banden, omdat ik veel in doorns rijd. Maar ze rijden lang niet zo plezant als gewone banden. De rijweerstand is gewoon groter lijkt het. Ik heb dus ook weer gewone banden gekocht.
 20. Voor tuinieren zou ik misschien het 'handboek ecologisch tuinieren' van Herman van Boxem kunnen aanbevelen. Altijd verkrijgbaar bij Velt. de bijbel volgens sommigen. Of iets meer algemeen, boeken in verband met permacultuur. Of aanverwante. (voedselbossen en dergelijke)
 21. Of je zoekt alternatieve marktjes af. Ik heb het boek 'leven van het land', ingebonden, een paar maanden geleden nog gekocht op een marktje in 'De Berenklauw' Dat is een alternatieve leefgemeenschap rond Leuven. 15 euro. Het was het duurste boek dat hij bij had. Ook nog boeken gekocht over geneeskundige planten. Een vriend van mij had de tent al afgeschuimd voor ik er was, en die had er 20 boeken gekocht. Allemaal over geneeskundige planten. Allemaal tussen de 1 en 10 euro.
 22. Cat Weasel

  Fruitbomen

  Kweeperen zoals hierboven vermeld kan ik ook aanraden. Zeer lekker als gelei. Kun je niet kopen in de winkel denk ik. Onlangs nog kwart peren 'opgelegd' (ingemaakt) gegeten. Verrassend lekker ook. En het boompje blijft klein. Dus neemt niet teveel ruimte in. En rabarber. daar heb ik er ook een paar van gezet. Doen het zeer goed. Rimpelroos heb ik ook gezet. Wederom voor confituur. Vitamine C. (rozenknoppen)
 23. Cat Weasel

  Fruitbomen

  Hazelaars heb ik onlangs bij Houtmeyers gekocht. Voor een goeie opbrengst heb je er meerdere soorten nodig. (kruisbestuiving) Ik heb gewoon degene gezocht met de grootste noten. Vraag me niet meer naar de soort. (voordeel van Houtmeyers is dat ze bij iedere soort een beetje uitleg geven. (sier, lekker, goede opbrengst, zelfbestuivend of wordt bestoven door...)
 24. Cat Weasel

  Fruitbomen

  Ik zou een goede kweker uit je buurt zoeken. Zeker ook voor het goed advies. Niet alle soorten bewaren even goed. Bepaalde fruitstreken zijn dikwijls zeer bekend, en zij leveren ook fruitbomen. Maar... het gaat hier dikwijls over leemgrond. Als je zelf met zandgrond zit, dan heb je aangepaste onderstammen nodig. Anders loop je risico dat ze omwaaien. (en er komen meer en meer stormen) Vijgen zijn volgens mij rampenbomen. Vroeger had ik vijgen, maar tegenwoordig (de laatste jaren) zijn ze iedere keer tot op de grond afgevrozen. (staan buiten in volle grond) op mijn lijstje staat ook nog geente kastanje Castanea Lyon. (naast noten Broadvieuw en Buccaneer) Ik heb altijd horen dat de Fransen overleefden op kastanjes. Dus lijkt me een erg nuttige boom. Ik heb al wel een paar gewone staan, maar de Lyon zou kleiner blijven en betere opbrengst hebben. Ik heb hier een aantal fruitbomen staan die ik gekozen heb omdat ze tijdens haagplantacties, of nationale boomacties aangeboden werden. Vroege, late en specifieke bewaarsoorten. Ik weet momenteel niet goed meer welke soorten. Opgeschreven, maar alles zit overhoop met verbouwingswerken. Die bomen zijn niet altijd even goed gevormd. Achteraf bleek dat er hier in de buurt een hobbykweker zit, die (hij heeft er tijd voor) prachtige bomen verkoopt, met tussenstam en al. Daar heb ik er ook nog enkele bijgekocht. voor de liefhebbers, Hobbykwekerij Gert de Herdt. In Geel (prov. Antwerpen) Het enige adres dat ik met meerwaarde kan aanbevelen. (Kempische Zandgrond)
 25. vandaag heb ik een stevige mountainbike fiets besteld. Merk: Velo de Ville. Ik heb hier een tijd over nagedacht, en dit is het resultaat. Het is dus eigenlijk een reisfiets. Gemaakt van Chroom moblybdeen. 26 inch wielen, klein, stevig en goed verkrijgbaar, ook gekozen omdat ik dezelfde banden gebruik op mijn andere fietsen. Lederen brooks zadel 27 speed Deore, omdat ik dat op mijn andere fietsen ook heb, goedkoop is, en ik daar zeer tevreden over ben. Marathon plus banden. Je zou 40kg moeten kunnen vervoeren. Dus winkelen, of grote afstanden afleggen in het donker met veel bagage moet lukken. Ik heb reeds een andere zeer snelle fiets voor woon en werk verkeer, maar met verlichting op batterijen enz... Dus deze vond ik de meest logische aanvulling.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...