Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/20/21 in alle zones

 1. Oeps, sorry, dat was wel ananas. Ik moet mijn posts echt nalezen voordat ik op "post" druk.
  2 punten
 2. Ananas! Ja, dat is nog iets waar ik wel mee struggle. Al die dingen, die 4 x de wereld over zijn gegaan- Voordat ze bij jou/ mij op mijn bordje belanden... Heb ik veel moeite mee.... Ik eet ook noten uit Zuid Amerika... kikkererwten, rijst, bananen.... Als wij hier in Nederland alleen zouden eten wat deze grond ons levert...? Scheurbuik en andere gebreksziektes....?! Plunderaars, zijn wij.....( andere discussie!😉)
  1 punt
 3. @OBL-Rien, Kaas, is koeienzuivel, meestal. Onze darmen zijn niet gemaakt om koeiezuivel goed te kunnen verteren. Ook hebben wij helemaal niet zo veel "kalk" nodig, om onze botten, gebit in stand te houden. Dat zijn allemaal commerciële argumenten..🤑🤑🤑🤑 Ik eet bijna nooit koeie kaas. Vind het ook niet echt lekker. Plus, je moet ook niet vergeten dat veel koeien antibiotica & groeihormonen krijgen, Antibiotica als preventieve medicatie- om bij voorbaat al te proberen te voorkomen, dat die koeien ziek worden... omdat ze 24/7 in een super
  1 punt
 4. Truste 🤗 lol.... en nu samen....
  1 punt
 5. @Sjuul @martin @Ron sr Wat denken jullie over kaas?
  1 punt
 6. 1 punt
 7. Echt, die felgele stukjes zijn wel ananas? 🤨. Vanwege je eerdere opmerking op 17-4 dacht ik 'het kan geen ananas zijn, maar wat dan wel, want het lijkt echt heeeeel erg op ananas'. 😬
  1 punt
 8. Dat vindt ik grappig. Ik kende de titel niet, maar voor mijzelf denk ik vaak "die persoon heeft een broodbuik" (het zijn er nogal veel).
  1 punt
 9. @Ron sr ik ben al een jaar of 3 geleden gestart met interval vasten. in mijn geval. ik eet alleen nog maar tussen 12 en 20 uur. en ja, ik zondig wel eens. het is voor mij een lastig schema wat ik goed kan volhouden, alleen werk ik ploegendiensten en met name tijdens de nachtdienst is dit schema lastig, regelmatig eet ik dan tussen 16 en 01 uur, maar in de ochtend niet eten bevalt mij uitstekend, ook nu nog niet gegeten. door dit schema kan ik lunch en avond eten doen en om 19:30 uur nog een koekje bij de thee en dan is het weer klaar.
  1 punt
 10. Dat is knap. Bijna goed maar die pruim moet weg. Wat nog ontbreekt zijn rondjes van een meloen (meloenparels) die je met een rond lepeltje kunt maken. Is ook vrijwel niet te zien op die foto dus ik reken het goed. En er zit nog een paar ananas stukjes tussen.
  1 punt
 11. Sla, druif, vijg, granaatappel pitjes, pruim en...?perzik?
  1 punt
 12. vergeet niet de invloeden van lanbouwgiffen en milieuvervuiling Het viel mij op dat de meeste slachtoffers met covid in gebieden vallen met veel milieuvervuiling en als je de kaart vergelijkt met waar de meeste ouderen wonen dan komt dat niet overeen. (dit is geen wetenschappelijk bewijs maar wel merkwaardig?)
  1 punt
 13. De lifesaver filtert wel alle virussen ed, de katadyn NIET alle virussen, wel wat het meest voorkomt. Ik heb me dan ook een lifesaver 4000uf besteld (en eentje extra als gift voor de mensen in Haiti). Nu nog wachten wanneer dat wordt geleverd. Mailtje gestuurd met tracking vraag, nog geen antwoord gehad.
  1 punt
 14. Dat is best wel diep Die van mij zit maar op iets van 8 meter hebben ze geboord of gespoten? Je kan het beste het water laten testen in een LAB Afhankelijk van wat men meet weet je wat je moet gaan doen Als je heel veel geluk heb is het drinkbaar zonder filter (moet je wel heel veel mazzel hebben) Als je pech heb zit er teveel ijzer, mangaan en kalk in. Meten is weten! Je heb diverse bedrijven die filtersystemen aanbieden voor de agrarische markt (drinkwater voor vee) ik ga er van uit dat als een koe het water kan drinken, het voor een mens ook wel geschikt zal zijn.
  1 punt
 15. De hoeveelheid water die je kan filteren hangt echt zeer sterk af van de vervuiling, dus eerst voorfilteren met zeer goedkope filtratie is zeker aan te bevelen, dus eerst door een fijne zakdoek gieten en dan pas door je fijnfilter kan de levensverwachting van je fijnfilter met tientallen factors verhogen.
  1 punt
 16. Leuke review/test JB, misschien leuk om de specificaties erbij te vermelden en vergelijken met andere veel gebruikte filters. Katadyn lijkt prijzig maar zoals eerder gezegd, de prijs per liter en de kwaliteit is absoluut top.
  1 punt
 17. 0.2µ is samen met zilver prima om virussen (op bacteriën) te weren hoor...
  1 punt
 18. Bedankt voor de leuke reacties allemaal! Heb er zelf ook lol in gehad om te doen en om de review te schrijven. Wat ik vergeten ben om te vertellen in mijn review is dat mijn Katadyn bij www.liff.nl vandaan kwam. Niet gesponsord (helaas) maar gewoon gekocht. Voor wat Liff.nl betreft: Uitstekende site zonder poespas, goede en duidelijke communicatie en snelle levering. Ik heb twee KPP's en meerdere Lifestraws. Kans heeft (gedeeltelijk) gelijk; "één is geen". Overigens heb ik er bewust voor gekozen om zo vies mogelijk water te vinden. In mijn review maak ik een komisch bedoelde o
  1 punt
 19. Ik heb mijn KPP destijds ook op deze manier getest, maar dan wel met water uit de regenton, goed om te horen dat je nog leeft
  1 punt
 20. Eindelijk iemand met dezelfde gedachte mbt waterfilters! Water is prio 1 in haast alle gevallen, ga daarom aub niet voor een paar tientjes een zogenaamd "echt militair" filter aanschaffen. Doe het meteen goed en neem een Katadyn Pocket bijvoorbeeld. Maarja volgens mij heb ik dat al vaker gezegd hier..... Mbt het voorfilteren; neem een koffie filterzakje ( kwetsbaar) of een stuk katoen en doe dat met elastiek om je inlaat heen. Hiermee filter het grove spul er al uit.
  1 punt
 21. Bravo! Leuk geschreven en erg informatief!
  1 punt
 22. Mooie review! Natuurlijk is het beter dit soort water eerst voor te filteren. Elke filtering, door schoon zand, een doek, koffie filter enz, helpt voorkomen dat je hightech micro filter belast wordt met overbodig vuil. Je hoeft je filter element pas te reinigen als de doorstroming zo laag wordt cq het pompen te zwaar gaat en er dus eigenlijk niks meer uit komt tijdens het pompen. De vervuiling kun je in dit geval, zie de foto van de review, het beste gewoon afspoelen. De deeltjes zijn zo groot dat ze niet echt in de buitenlaag van je filter zitten en dus heel makkelijk te verwijdere
  1 punt
 23. ok, ben overtuigd, was ik eigenlijk al door Kans, maar kan er echt niet omheen,zo'n ding is nuttig. JAAAAHH JB je hebt gelijk!!!
  1 punt
 24. Wat een te gekke review, krijg nu ook zin mijn eigen KPP eens te gebruiken. Thanks, JBNL!
  1 punt
 25. Triomfantelijk houd ik de fles in de lucht "Ik ben gered!" "Water!" en met een " " waar menig Bad Guy in de gemiddelde film nog een puntje aan kan zuigen, bekijk ik het resultaat: [ATTACH=CONFIG]638[/ATTACH] Het ziet er schoon uit! Vooral als je het hier mee vergelijkt: [ATTACH=CONFIG]639[/ATTACH] "Smaakt het?" En dan het grote moment. Durf ik het te drinken? Toegegeven, het water ziet er kraakhelder uit. Tot mijn verbazing is het zelfs nog redelijk koel ook. Ik kijk nog eens naar de andere fles met water dat ik direct uit de poel heb opgeschept en twijfel. Dat smerige water zo
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...