Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/24/20 in alle zones

 1. 2 punten
  Afgelopen jaar ook o.a. Kurkuma ter kieming gelegd. Bij de Amazing Oriental verse Kurkuma, Gember en Laos gekocht. Deze overdwars op bakje vochtige aarde gelegd, beetje ingeduwd. Kapje erover om vochtig te houden en op warme plek (die ik toch al had vanwege het pepers kweken). De Gember kiemde als eerste en de Kurkuma als tweede. Gingen wel enkele weken overheen. De Laos kwam nog later op gang. Staan nu in eigen potjes in zonnige vensterbank. Zelf heb ik een moestuin en kweek tomaten buiten en in kas en pepers ook in kasje. Het "groenten kweken" met afval is erg populair op Pinterest e.d. Maar veel van deze gewassen gaan dan toch echt bloeien. Dus daar valt dan niet meer veel van te oogsten. Ook het radijsje gaat echt geen nieuwe radijsjes opleveren maar eerder een bloemetje.
 2. 1 punt
  In een grote wijde pot kun je ze binnen kweken, in gewone potgrond. Ik heb een stuk wortel vlak onder de grond gelegd en dat is uitgelopen. Op dit moment is de plant afgestorven, in het najaar loopt hij weer uit. Als hij weer gaat groeien komt de stengel met 20-30cm per dag de grond uit. Hij wordt dan ongeveer een meter hoog. Ik heb hem nu een paar jaar en de wortel loopt telkens weer uit. Moet je even op internet zoeken wat het beste moment is om te starten. Zoek op 'Kurkuma kweken' dan vind je van alles. Leuk om te proberen, want het kan dus prima. Succes!
 3. 1 punt
  Heel begrijpelijk, blijf wel je ideeen en vorderingen hier schrijven, misschien ook daar door komen er nog meer tips. Wij blijven het volgen want we willen ook gaat zien wat onze mogelijkheden zijn. We hebben nu beiden ook onze AOW, en hebben geleerd met heel weinig toch goed en gezond te leven. Maar hier de oude dag door brengen is niets voor ons, wij hebben het wel gehad met het leven hier.
 4. 1 punt
  Één vraag die -imo- een ieder zou moeten beantwoorden voordat men vertrekt is deze: wat gebeurt er met mij/mijn familie/kinderen/kleinkinderen wanneer de situatie in de wereld dramatisch verslechterd. Waar kan ik op support uit de omgeving rekenen, en waar zou de omgeving vijandig kunnen worden?
 5. 1 punt
  Hey, Ik ben ook niet zo'n complot denker, maar vind het wel vreemd hoe; plots alle ander nieuws niet meer verschijnt, alsof het is opgelost bewegingen zoals de "gele vestjes" of klimaat initiatieven plots niet meer bestaan, en hierdoor alles, alweer bij het oude blijft, vooral betreffende kapitaalverdeling. En het belangrijkste, in deze confictcultuur idd; Het continue onbesef van het Westen, van de afhankelijkheidsgeneratie met China (naar productie toe) in het verleden, waardoor een communistisch systeem zich verder en verder opdringt ...en dit door zich kapitalistische manieren eigen te maken. Gewoonweg hilarisch met momenten ...Het Westen schaakmat gezet door hun eigen manieren wat over te nemen ... 🤣
 6. 1 punt
  Dat is jammer, dat is geen optie dan inderdaad. Heb je een kruip kelder? Daar bewaren in afgesloten doos. Soort mega vershouddoos in een geïmproviseerde koelkast. Dan houd je de kaas koel en vrij van vocht en ongedierte.
 7. 1 punt
  Ik maak altijd broden in de broodbakmachine zonder gist, maar met baking soda. Hieronder een recept. Brood bakken 500 g volkoren speltmeel - 360 ml lauwwarm water - 4 el olijfolie - 1 tl baksoda (baking soda) - 1 tl zeezout - 1 el honing, karnemelk of yoghurt Bereiding: Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Druk op het menu en kies voor een kort programma ‘snel bakken’. Omdat dit brood zonder gist wordt bereid kan je het korte programma gebruiken. Variatie: Gebruik je eigen inspiratie wanneer je andere ingrediënten wil toevoegen aan je deeg. De ingrediënten voeg je direct in het begin toe, als je wilt dat ze gemengd worden door het hele brood, of je kan ze later toevoegen wanneer de machine klaar is met het kneden van het deeg, je hoort meestal een signaal. Dan blijven de toegevoegde ingrediënten bovenop je brood. Variatie tips: havermoutvlokken of quinoa walnoten, hazelnoten, amandelen etc. zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, chiazaad, lijnzaad etc. rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels, vijgen etc.
 8. 1 punt
  Ik weet dat ik goed ben dus dat is gunstig...😀
 9. 1 punt
  Overigens... hahaha onze desem heeft al sinds jaar en dag een naam... “herman” [emoji23][emoji23] (Dan kunnen we herman brood bakken, flauw he [emoji85])
 10. 1 punt
  Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden. Eenmaal aangebroken gelijk grote stukken vacumeren.
 11. 1 punt
  We eten giga veel rottende dingen. Met liefde en lekker ;biertje? Ik heb een boek van meneer wateetons, over rot, mega leuk (vind ik dan) heel praktisch en een aanvulling voor je prepper bieb!
 12. 1 punt
  Hey, Hier kan je wat links vinden ivm lang houdbaar voedsel: intro: https://www.youtube.com/watch?v=OSgotSS222c https://www.youtube.com/watch?v=iYTbhqOBWJA https://www.youtube.com/watch?v=M43rO3hXiX0 https://www.youtube.com/watch?v=ih1xisOnFGg Er zijn er waarschijnlijk nog meer, maar dit geeft je toch al een idee.
 13. 1 punt
  Zomaar even een oud draadje nieuw leven inblazen. Wie heeft er wel eens besteld bij: https://megafoodstunter.nl/ Dit bedrijf is tegen voedselverspilling en verkoopt diepvries producten uit overproductie, foute bestellingen, te groot te klein gewicht of formaat etc etc. Ze bezorgen ook in NL en BE, zie de locaties waar ze langskomen. Ik werd getriggert door wat vleesproducten zoals de Black Angus burgers enzo. Kijk zelf maar eens op de site en of je nog vriesruimte hebt.🤔
×
×
 • Nieuwe aanmaken...