Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/11/15 in alle zones

 1. 1 punt
  Tijdens de herfstvakantie had ik een paar dagen voor mezelf. Op naar het bos! Hut bouwen, vuur maken, long log fire, brood bakken, mand vlechten, eten zoeken, hazelnoten poffen. Heerlijk! Twee dagen geen mens gezien. Voor een verslag met meer pics zie: http://dezelfredzamebuitenmens.blogspot.nl/2015/11/bushcraft-in-de-herfst.html [ATTACH=CONFIG]21597[/ATTACH]
 2. 1 punt
  Jeetje mina worden we nou zo'n plek waar je niet mag zeggen dat het gras groen is omdat je dan wellicht iemand beledigt die kleurenblind is?? KS zei tegen Järv "Lieve schat ik mag jouw mening toch wel achterlijk vinden?" (ongeveer dan). Daarmee zegt KS NIETS over Järv, daarmee zegt hij puur en alleen iets over zijn eigen mening (over de mening van Järv) Sorry hoor maar in mijn ogen wordt er nou echt doorgedraaid. Als KS zegt "Järv je bent achterlijk", ja dan kan je zeggen dat dat op de man spelen is. Maar als het nu al beledigend is om te vragen of je de mening van een ander achterlijk mag vinden dan kan heel het forum wel verwijderd worden. In ieder topic is er wel iemand die het niet eens is met de mening van een ander. In mijn ogen is dat wat discussie mogelijk maakt. Ipv in een hoekje te gaan zitten janken, kan je ook die discussie gewoon aangaan. "Goh Loreen, ik vind jou een dom zeikwijf" -"Owja, waarom vind je dat dan?" "Omdat je nooit een keer je mond houd als je het ergens niet mee eens bent." -"Maar dat is niet waar, van de 100 dingen waar ik het op een dag niet mee eens ben, hou ik 99 dingen gewoon voor me!" "Oh maar dat wist ik nog niet" -"Gaaf hè, door je mening te delen heb je wat geleerd en ben je dus wijzer geworden" "Ja maar ik vind je nog steeds een dom zeikwijf" -"Dat mag" "Je blijft ook maar gewoon doortypen hè" -"Ja dat klopt" "Vreselijk irritant" -"I know" "Hou dan op!" -"Oke"
 3. 1 punt
  Gunnie, ik rijd in een oude bestelbus, 2.5 liter diesel zonder turbo met nog een mechanische brandstofpomp. Alles simpel en veeeel ruimte. Spotgoedkoop en niet stuk te krijgen. het gebrek aan 4x4 zal je niet direct last van hebben, pas als je de auto van de weg af wilt zetten of bij heftige sneeuwval. Maar met extra dikke sneeuwkettingen, een handlier (wel een zware nemen), een beetje kennis van waar je wel en niet kunt rijden, kom je nog een heel eind. Als ik onverhard moet rijden rijd regelmatig op gravel / zandwegen, soms met slechte stukken) zorg dan dat je weet waar het slecht is, check of je je wagen er niet op stuk rijdt en denk dan maar 'massa is traag'. in de 2 en gas erop VOOR het slechte stuk. Heb laatste wel kwijlend naast een VW Amarok dubbele cabine XL gestaan.... maar die kosten in de bijtelling!!!! wat een geld!
 4. 1 punt
  Ik ben opgegroeid met de KNPV . Mijn vader draaide mee in de Top en heeft al heel wat Nederlandse Kamioenschappen op zijn naam staan . Ik had er niets mee met dat KNPV . Vooral op de wijze waarop er getraind werd . Honden werden Fysiek behoorlijk aangepakt . Het is een manier van leven en je overgeven aan . Het vreet tijd en knabbelt aan je Relatie. Dit omdat je meer met je Hond bezig bent dan met je Gezin . Niet iedereen is hier geschikt voor en niet iedereen kan dat uit een Hond halen wat er in zit . Je moet zowiezo je hond kunnen zien , aanvoelen wat ie wel en niet kan of misschien zou kunnen . Dus uitproberen . Recent zijn we weer aan de slag gegaan met een Jonge Duitse Herder ( getraind vanuit VDH , vereniging van Duitse herders ) . Hond was al gedeeltelijk opgeleid ( Licht Pakwerk , speur en natuurlijk de Gehoorzaamheid ) . Doet ie dus allemaal . Helaas pindaskaas is ie nu echt aan het Puberen . En heb je de Handen vol . Laten Luisteren is dus soms een beetje doorzetten . Dit vooral met onze andere Honden in de Buurt en binnen in huis . Is ie alleen dan gaat het perfect . Wel is het opletten geblazen met het Pakwerk waarop ie al redelijk getraind was . Zijn Spelenderwijs bijten gaat hard en Trekspelletjes met touw doen we slechts af en toe waarbij we hem niet laten winnen . Ook noteert hij alles in de omgeving en ontgaat hem dus niets . Echt niets . Alles wat ie niet kent wil ie onderzoeken . Ondanks zijn Puberen leert ie gemakkelijk . Persoonlijke bescherming gaat eigenlijk vanzelf bij hem . Ben je goed voor een Hond dan waakt ie over je . Ook voelen honden veel beter een vorm van bedreiging . Zowel vanuit de omgeving als vanuit een mens . Ik ben gelukkig met Herders honden opgegroeid en heb best wel veel kennis opgedaan . Nu hebben we een Duitse Herder aangekocht . Waarom ? Juist !! Vooral voor zijn oprechte vriendschap en alles wat je er voor terug krijgt Vrienden zijn zo gemaakt en Twee zien meer dan ! [ATTACH=CONFIG]21591[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]21592[/ATTACH]
 5. 1 punt
  Goed nieuws! Hebben met Noodzaken.nl een nieuwe adverteerder aan boord met een mooie banner op de homepage van preppers.nl en daarmee zijn de kosten voor de hosting van de site weer voor een jaar gedekt!
 6. 1 punt
  ik hou gewoon van nostalgie, tis net als een hobby dat mag een beetje geld kosten leve het koningshuis, hoera hoera hoera !
 7. 1 punt
 8. 1 punt
  @loper Ik zit hier niet op het forum om met andere preppers ruzie te maken. Daarom wil ik in mijn berichten niet opblazen of bagatelliseren. Dat komt ten goede aan het gesprek over dit ingewikkelde probleem. De topictitel is, of de vluchtelingen en asielzoekers een reden tot versneld preppen zijn. Hoe bereid jij je voor op deze ontwikkeling in de maatschappij?
 9. 1 punt
  [MODBREAK] Discussies over religie zijn niet toegestaan. Ook de discussie over de superioriteit van een cultuur of geloof, hoort niet op preppers.nl Iedereen wordt geacht hier zelf verantwoordelijkheid in te nemen. Het Modteam [MODBREAK]
 10. 1 punt
  Het is maar met welke bril je kijkt. Vanaf het ontstaan van het Christelijk geloof, zijn er miljoenen (miljarden?) doden in naam van God gevallen, en dat zijn dan alleen nog maar de doden in de Bijbel. En het heen en weer verwijten van Christenen-Moslims-Joden over wie nou de meest destructieve regeltjes in zijn Heilige Boek heeft staan en hoe strikt deze worden geïnterpreteerd, ach, voor mij zijn die religioso's allemaal getikt. Hier wat fijne info over Christelijke terreur: Christelijke tereurgroepen: http://www.salon.com/2015/04/07/6_modern_day_christian_terrorist_groups_our_media_conveniently_ignores_partner/ Ku Klux Klan: ook al zo'n mooie Christelijke club die negers aan kruizen verbrand Anders Breivik, ook al zo'n fijn Christelijk ventje ....en de grootste christelijke terreur: de Amerikaanse Overheid
 11. 1 punt
  Het zouden ook Duitse geheimagenten kunnen zijn die daar met een infiltratie bezig zijn! Geheimagenten zijn tegenwoordig herkenbaar aan hun gebreide muts, wisten jullie dat niet?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...