Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 10/13/15 in alle zones

 1. De blikopener die standaard op een zakmes zit is net iets makkelijk in het gebruik omdat je dan meer kracht kunt zetten en meer houvast hebt. Daarnaast hoort iedere prepper (in mijn optiek) altijd minstens een (Victorinox/Wenger) zakmes in z'n zak te hebben (of in de damestas) zodat je hem écht altijd bij je hebt. Dus áls je een review gaat maken, doe er dan meteen een vergelijking bij met de opener op een zakmes (en wellicht nog andere openers als je daar de beschikking over hebt). Ben blij dat je weer terug bent in ieder geval!
  1 punt
 2. Kijk zo maak je een huis in het bos [video=youtube;P73REgj-3UE]
  1 punt
 3. 1. Regenponcho welke ook als Tarp te gebruiken is (ik weet niet meer of ik hem van prepshop.nl had of dumpstorehengelo.nl) 2. Sawyer mini waterfilter (prepshop.nl) 3. Light my fire fireknife (van bever meen ik) 4. goede rugzak (ik heb een stevige tas van Perry sport via marktplaats gevonden) 5. Cold Steel Kukri Machete (dumpstorehengelo.nl) 6. Thinsulate handschoenen (plaatselijke dumphal) 7. Hangmat (plaatselijke dumphal) 8. Softshell schoenen (bij anwb winkel) 9. Touw/paracord (kun je overal wel vinden) 10. Esbit brander (dumpstorehengelo.nl) Ben met meer dingen wel heel erg blij maar heb de dingen die ik kado heb gekregen er nu uitgelaten.
  1 punt
 4. Bedankt @Communicator! Dit document is eenvoudiger dan wat ik op internet gevonden had. @Floshtf en @FincaInSpanje als je een beetje handig bent met Excel (en als je de optie "conditional formatting" (voorwaardelijke opmaak)) hebt kun je die THT optie er zelf inzetten. (ik heb de Engelstalige versie van Excel, in de Nederlandstalige versie zijn de Engelse woorden van de formules anders) Bijvoorbeeld: - voeg een kolom in tussen kolom A en B - Zet in het gele vakje "THT" (teksten/formules invullen zonder aanhalingstekens) - Zet in cel C5: "=TODAY()" Het maakt niet uit dat het vakje te klein is en je alleen een # ziet, het wordt alleen gebruikt als basis voor berekening - Zet in cel B5: "=C5+30" Dit houdt in dat je een artikel wilt vervangen dat nog een maand houdbaar is. Je kunt ook voor een andere termijn kiezen, vervang dan de 30 (dagen) in een ander getal. Vul voor de controle in het rijtje achter de soepen 2 keer een THT datum in, eentje van iets wat nog heel lang houdbaar is (1-1-2017) en iets wat vervangen moet worden (1-11-2015). - Selecteer de cellen B6-B18 en ga naar conditional formatting in het menu bovenaan (lint "home") - selcteer: highlight cell rules; en dan: less than - er verschijnt nu een nieuw menu met een invulvak. - klik in het werkblad op cel B5, in het invulvak staat nu: =$B$5 - in het tweede vak kun je kiezen welke kleur de tekst moet krijgen, er staat meestal al licht rood met donker rode tekst - klik op OK Als je het goed gedaan heb zijn alle lege velden en het veld waarin 1-1-2015 staat licht rood gekleurd, en het veld waarin 1-1-2017 staat is wit. Je zou nog een extra regel kunnen toevoegen om de data die "veilig" zijn (groter dan B5) groen te kleuren, maar echt nodig is het niet. Gebruik nu het opmaakkwastje en kopieer een cel met de opmaak die je net aangemaakt hebt naar de andere cellen bij de rest van alle items op de lijst.
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...