Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/11/15 in alle zones

 1. 1 punt
  Ruim een maand geleden hebben een aantal van ons van @Mr. Gold de kans gekregen om een test tube van Prep Zalf uit te proberen. Zie: http://preppers.nl/forum/threads/12912-De-enige-echte-Prepzalf-nu-in-de-Prepshop-reviewers-gezocht En in de prepshop: https://prepshop.nl/prep-huidcreme-in-pot-250ml https://prepshop.nl/prep-huidcreme-in-tube-25ml https://prepshop.nl/prep-huidcreme-in-tube-125ml [ATTACH=CONFIG]19578[/ATTACH] Geclaimde eigenschappen van de prep zalf: De geur vind ik niet bijzonder aantrekkelijk, tegelijkertijd vind ik dat niet zo belangrijk. De geur doet mij denken aan tijgerbalsem, maar minder sterk. De zalf trekt snel in de huid en is niet vettig, de geur neemt snel af. Ik heb af en toe last van lichte vormen van eczeem en hoopte dat deze zalf daar wat verlichting in zou geven. Alhoewel het, kortstondig, de jeuk wat verlichtte lost het de problemen niet op in mijn geval. Wel werkte de zalf goed op kleine huidverwondingen als ondiepe sneetjes en schaafwondjes. Het verdovend effect heb ik daarbij niet zo gemerkt maar ik had zeker de indruk dat de huid minder tijd nodig had zich te herstellen. Ook 'roodheid' van de huid was sneller verdwenen. Ik heb de laatste tijd nogal veel schoongemaakt in mijn huis met zaken als bleekwater en ammonia en ondanks dat ik daarbij meestal huishoudhandschoenen droeg \kwam het toch voor dat mijn handen zeer droog waren. Ook daarvoor was de prepzalf zeer geschikt om de huid snel te kalmeren en opnieuw te conditioneren / hydrateren. Het verkoelend effect merkte ik weinig van tot ik de prep zalf eens gebruikte voor mijn gezicht na het scheren. Dan voel je het effect duidelijk. Al met al vind ik het een prettige en bruikbare zalf maar ik ben er niet perse van overtuigt dat het echt veel grote voordelen biedt ten opzichte van andere beschikbare crèmes, of het moet de algemene inzetbaarheid zijn. Wel kan ik iedereen aanraden er zelf eens een tube van te kopen. Voor op reis of in de BOB is het denk ik wel een goed huidverzorgingsproduct dat op allerlei manieren valt te gebruiken. Wederom hartelijk dank aan het forum en de prepshop om een product te mogen uitproberen.
 2. 1 punt
 3. 1 punt
  Venezuela, Venezuela, ........ . Er staat mij bij dat zij een paar jaar geleden al een oorlog wilden. Om de eilanden in te pikken. Vanwege de olie verwerkende industrie aldaar. Werd natuurlijk niet hardop gezegd: Bron: Historisch Nieuwsblad. Nee, niet die keer. Bron: Nu.nl Dat is ie.
 4. 1 punt
  @Kciroj Ik vind de keuze wel mooi, maar ik wil alleen maar aangeven dat dit soort voertuigen nooit een bus kunnen worden, voor het vervoer van meer dan 8 personen. De banken in de lengterichting voorzien van gordels is niet genoemd en heeft ook weinig zin. Ik wil advies geven om een eventuele miskoop te voorkomen. Een evacuatie kan nodig zijn zonder dat er een WROL scenario actief is. De controle's kunnen juist streng zijn met extra politie controlepunten onderweg. Ik ga er meer vanuit dat dit een waarschijnlijker scenario is dan een soort MAD MAX scenario. Dan is het wel prettig om niet van de weg te worden geplukt met een groep preppers die alles bij zich heeft. De eisen voor autobussen worden steeds bijgesteld http://fehac.nl/autobussen-touringcars-2015/ En je wilt echt niet op weg naar een BOL locatie urenlang gecontroleerd worden door de verkehrspolizei dan maar beter je zaakjes goed voor elkaar hebben anders is einde rit:mad:
 5. 1 punt
  Duidelijk komkommertijd als oud nieuws als nieuws gebracht wordt.
 6. 1 punt
  Dat nieuws heeft uitgebreid in de media gestaan vorig jaar. Nu.nl: http://www.nu.nl/binnenland/3838833/aruba-laat-venezolaanse-diplomaat-vrij.html NRC: http://www.nrc.nl/nieuws/2014/07/28/vs-zijn-zeer-teleurgesteld-door-vrijlating-diplomaat-venezuela/ Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/buitenland/22895685/__Aruba_pakt__De_Kip__op__.html http://www.telegraaf.nl/binnenland/22906926/__Aruba_ontsnapt_aan_inval__.html GS: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/07/omfg_venezuela_wilde_invasie_o.html
 7. 1 punt
  Dus jij vindt het een goede beslissing dat iemand die vast zou moeten zitten is vrijgelaten? Ik noem dat niet met één maat meten. Ik denk ook niet dat Aruba in de as zou zijn gelegd door Venezuela dus waarom altijd maar toegeven? Waar is de tijd gebleven dat wij ergens voor stonden? Greener
 8. 1 punt
  Troika Says Greek Proposal Not Enough To Meet Targets, Serves As "Basis For Negotiations" http://www.zerohedge.com/news/2015-07-11/troika-says-greek-proposal-not-enough-meet-targets-serves-basis-negotiations Tsipras betrayed the public trust last night when we rammed through a draft proposal for a Third Greek bailout, one which would push total Greek Debt/GDP over 200%, which the Greek population overwhelming rejected in a democratic vote last weekend. Ik zie geen schuldreductie, eerder het tegenovergestelde. Ik zie dus geen redding. Ik zie geen unie. Ik zie slechts een stap verder naar de afgrond. Ergo: blijf preppen. [ATTACH=CONFIG]19568[/ATTACH]
 9. 1 punt
  Ja en nee... die gordels e.d. zijn er wel voor je eigen veiligheid. En als je met een bus vol familie's door een barricade heen ramt dan zijn die gordels toch echt wel heel erg prettig... Ik heb nooit begrepen hoe mensen gordels als "stomme regelgeving" en "pesterij" enzo kunnen zien. Doe dat ding om en zeur er niet over, het kreng kan je leven redden. Beetje onnozel om stevig te preppen voor SHTF en dan vervolgens te overleiden doordat je je gordel niet om had.
 10. 1 punt
  Ik zag vandaag dit filmpje op youtube (in de link hieronder). Ik weet nou niet zeker of je het wel helemaal serieus kan nemen. Maar het was wel de moeite waard om het te kijken ivm een vage vorm van humor.
 11. 1 punt
  Nee klopt, dat was verkeerd verwoord. Nu ik hem terug lees klinkt ie ook wel erg aanvallend. Sorry @Cyberbeer Ik was toen zeker wel aan t zeiken hahaha Daarom noemde ik het in de laatste reactie ook al een verwachting ipv een statement.
 12. 1 punt
  Goedenavond, Door de leuke inkoopactie van de Prepshop ben ik verleid om een DO aan te schaffen. Na een aantal jaren vis gerookt te hebben leek het mij ook leuk om is wat nieuws te proberen. Dus de introductieactie kwam als geroepen. De aankoop en verzending verliepen zonder enig probleem. Na 4 dagen had ik dan vorige week vrijdag de Dutch Oven binnen. Ik heb gekozen voor de kleinste variant 'slechts 3 liter'. Aangezien ik in mijn eentje ben. Deze DO van Valhal outdoor komt in een kartonnen doos. Ondanks dat deze pan 3 liter inhoudt heeft weegt hij toch tegen de 5 kilo aan. Wat een kolos ! [ATTACH=CONFIG]19507[/ATTACH] Uitgepakt [ATTACH=CONFIG]19508[/ATTACH] Vandaag aan het begin van de middag de DO ingebrand. De oven op 150 graden voor een half uur hierna even het was laagje eraf vegen en daarna insmeren met zonnebloem olie. Dit nog een kwartier laten staan in de oven hierna was hij klaar voor gebruik. Er zat in de doos geen gebruiksaanwijzing bij; echter op internet is dit eenvoudig terug te vinden. Na het inbranden besloten om hem maar gelijk uit te proberen. Op internet had ik al wat goede recepten gezien voor het bereiden van spareribs. Zie de foto's hieronder voor een impressie: [ATTACH=CONFIG]19509[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19510[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19514[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]19512[/ATTACH] Conclusie: Wanneer je de DO in je handen hebt voelt het als een 'machtige' pan. Die wel even meegaat wanneer je hem goed onderhoudt. De extra verkrijgbare accessoires zoals een lidlifter en kolentang zijn wel erg fijn om te gebruiken. De lidlifter doet zijn werk goed en zorgt ervoor dat je het deksel netjes omhoog kan tillen en de as niet in je DO kan vallen. De kolentang is makkelijk wanneer je gebruik maakt van briketten om deze op en af het deksel te halen. Wanneer je hem voornamelijk in een oven gebruikt zal je dit niet nodig hebben. Het recept wat ik er in gemaakt hebt smaakte erg goed ! De reacties waren ook erg goed. Het is wel even goed opletten hoeveel briketten je gebruikt. Zo heb ik mij gehouden aan de tabel die op Prepshop.nl staat. Echter wanneer ik mij hieraan houdt wordt het warmer dan omschreven. Dit verkortte de gaartijd aanzienlijk. Dus pas je kolen hoeveelheid aan op het model oven wat je hebt. Het schoonmaken van de pan ging wat moeilijker dan gewend. Mijn 'normale' pannen maak ik vaak schoon met gewoon wat zeepsop terwijl dit met een DO ten zeerste wordt afgeraden. Dus ben ik aan de slag gegaan met een afwasborstel en heet water. Uiteindelijk was de pan goed schoon. Hierna de pan laten drogen en nog even met zonnebloem olie de DO ingesmeerd om roestvorming te voorkomen Al met al ben ik blij met deze aankoop. Ik heb erg veel zin om zelf te experimenteren. Een ding weet ik zeker: wanneer je het verknoeid ligt het niet aan de pan maar aan je eigen kookkunsten...
 13. 1 punt
  Het geheim dat de homeopathische industrie jouw niet verteld is dat kraantjeswater een mix is van alle homeopathische geneesmiddelen die er bestaan (immers water is in zijn 4 miljard jaar lange geschiedenis in aanraking geweest met elke substantie die er bestaat). Het enige probleem is dat kraantjeswater veel te geconcentreerd is (er zitten bestanddelen in, in concentraties van één druppel in de Atlantische oceaan). Daarom moet je het kraantjeswater verdunnen naar homeopathische concentraties (1 molecule in een volume water de grootte van 10^294 keer het observeerbare universum).
 14. 1 punt
  En weet je ook waarom het zo is? Vermoedelijk niet, want zelf eens iets nalezen is blijkbaar aan jouw niet besteed Maar om dit forum niet verder te laten wegzakken dan het zoveelste bullshitforum zal ik het toch even toelichten. In sommige vaccins zit een kwikverbinding en die verbinding heet inderdaad thiomersal. Thiomersal zorgt ervoor dat de geïnjecteerde stoffen een beter "trigger" geven aan het immuunsysteem. Hierdoor kan je met een minimale hoeveelheid vaccin een maximale rendement halen. Het idee er achter is dat je door een hogere dosis vaccin aanzienlijk meer bijwerkingen zal verkrijgen. Het is erg logisch. Een afweging tussen voor en nadelen. Oorzaak en gevolg blijft heel lastig toe te passen, vandaar ook de meest bizarre verklaringen die we dankzij het internet allemaal mogen nalezen Klik nou eens op een link @doom. Deze bijvoorbeeld. https://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy En schrik van de grafiek over de toename van autisme, en lees vooral de verklaring NIET, want dat past niet in je denkbeeld. Hoe werkt dat bij jouw? Als je auto morgen niet meer start, terwijl je net aan het luisteren was naar het nummer superstition, dan is deze muziek de oorzaak van het defect aan je auto? Ik blijf me er over verbazen. Wel kritisch zijn over de MSM (volledig terecht uiteraard) Maar zodra het vage shit wordt, dan alles slikken voor zoete koek.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...