Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/12/15 in alle zones

 1. Dit had eigenlijk mijn 2000ste post moeten worden, maar ja, had het even niet in de gaten, toen ik vanmorgen op een paar draadjes reageerde. Waarom deze vraag ? Omdat ik b.v. aan mezelf merk, wanneer ik hierover nadenk, toch wel bepaalde verwachtingen heb. Ik verwacht namelijk het volgende: Volledige medewerking om de groep waar je bij hoort op dat moment, zo goed mogelijk te laten overleven. Dit vergt nogal wat: grote werkwilligheid, luisteren naar gekozen leiding nodig voor dat moment, inschikkelijkheid, saamhorigheid, aanpassingsvermogen, oplossingsgerichtheid, groot verantwoo
  4 punten
 2. Ik merk dat het overgrotendeel het met je eens is mbt de verwachtingen ... Ook ik verwacht dat... Helaas hebben we kunnen ondervinden dat zelfs bij simpele sc's het altijd dezelfde zijn die het voortouw nemen en altijd dezelfde zijn die maar afwachten tot hun hamburgertjet voor ze gebakke is, de partytenten voor ze op zijn gezet, het vuurtje voor ze aangehouden word, ze drinken aangeboden krijgen, de vuilnis voor ze word opgeraapt, de afwas voor ze is gedaan, ze vragen nog net niet of je even voor ze wilt schijten omdat ze er zelf geen zin in hebben. (Hou mijn hart dan ook vast voor aankome
  2 punten
 3. Welkom bij de Veiligheidsregio Midden en West Brabant. Les 1. Hoe lees je een windrichting meter af? En dat te bedenken dat men bij het daadwerkelijk bestrijden van de brand (en inzetten van eenheden) ook blind moet kunnen vertrouwen op een correcte waarneming in de commandocentrale. BP
  2 punten
 4. http://www.omroepbrabant.nl/?news/229431702/Grote+uitslaande+brand+bij+bedrijf+Remondis+Argentia+in+Moerdijk.aspx
  2 punten
 5. Volgens mij verwoord je het helemaal goed. Zonder de punten die je noemt kom je er niet. Hoe het echt zal gaan als het nodig is, is maar de vraag. Soms moet je aanpassen en je eisen bijstellen. Even heel stom, stel dat iemand een specifieke kwaliteit heeft maar verder niks uitvoert. Misschien kan je het dan wel accepteren juist vanwege dat ene punt. Dat zullen we echter pas weten als het echt nodig is, want het is erg lastig om dat te simuleren.
  2 punten
 6. Het schoot zonder aarzelen gelijk door m'n kop als antwoord op je vraag: Samenwerken. In één woord gezegd. En veeleisend? Nee. Je omschrijving van wat je verwacht en van waar je niet tegen kan, voldoet prima in een SHTF scenario.
  2 punten
 7. Jezelf bewijzen lijkt mij ook niet echt aan de orde??
  1 punt
 8. Als ik op het SC zou raken, wat nog niet zeker is, wil ik graag mensen ontmoeten, praatjes maken, een biertje drinken. Verder kook ik zelf wel mijn potje of haal wel wat te eten. Wat hout sprokkelen voor een kampvuur is wel ok. Als er een gezamelijke activiteit is die me interessert doe ik wel mee. Voor mij hoeft het geen survival kamp te worden. Als anderen het wel nodig vinden om te gaan bushcraften, survivallen, of weet ik wat geks te verzinnen, dan is dat wat mij betreft helemaal ok, zolang ik zelf maar mijn ding kan doen. Ik vind het niet nodig om wat dan ook te moeten gaan bewijzen
  1 punt
 9. Ik vraag mij af waarom iedereen perce wil gaan koken van zodra de stroom uit valt . Waar ik woon en voorzover ik mij kan herinneren is hier de stroom nog nooit langer dan 2.30u uitgevallen . en die tijd is gemakkelijk te over bruggen zonder eten of met een koude hap .
  1 punt
 10. Weten we ook weer wat we aan veiligheidsregio's hebben Vervolg les 1
  1 punt
 11. Ik kom niet op de TS, doet ie het niet? @Communicator
  1 punt
 12. De risicocurve ziet er zo uit: [ATTACH=CONFIG]18333[/ATTACH] Ze verwerken inderdaad veel zilverhoudend materiaal, met name de fixeervloeistoffen van (foto)ontwikkelbaden; in het verleden heb ik veel zaken met ze gedaan. De ontploffingen schijnen het gevolg te zijn van geëxplodeerde gasflessen.
  1 punt
 13. [ATTACH=CONFIG]18334[/ATTACH] Vanaf zevenbergen
  1 punt
 14. Ik verwacht eigenlijk hetzelfde als wat ik bijvoorbeeld dit weekend had bij mijn Mini sc in mijn bos. Iedereen heeft van alles en wil ook van alles gaan doen en je overal mee helpen, elkaar zoveel mogelijk leren. Tijdens een SHTF is dat anders want je weet dat je na een aantal nachten niet meer naar huis gaat naar je warme douche en volle voorraadkast, dat zou nog wel eens een puntje kunnen worden aangezien mensen zich dan anders gedragen dan normaal omdat het echt om overleven gaat maar dat kan niemand voorspellen denk ik.
  1 punt
 15. Het fijne van de pallets is dat er genoeg lucht doorheen gaat, de compost heeft zuurstof nodig..en het nare van de pallets is dat ze op den duur rotten...dus niet mooi meer zijn. Je kan ook een bak maken met gaas, dat blijft "netter".
  1 punt
 16. Morgen ben ik standjeby. Ik hoop contact te kunnen leggen! Via TS zal ik in ieder geval mij inmelden.73
  1 punt
 17. Dat is inderdaad een goede! En niet alleen tijdens een crisis....ook ervoor en eventueel erna?.......
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...