Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04/16/15 in alle zones

 1. Ook als TOR werkt hoe gezegd wordt, kan het heel eenvoudig aandacht trekken. Het verkeer is geencrypt en herkenbaar. Juist het feit dat je dus TOR verkeer genereert, ookal is het onleesbaar, trek aandacht. Vergelijk het met fluisteren in een groep mensen, je trekt aandacht, ookal hoort niemand wat je zegt. Geheimzinnig doen trekt aandacht, heel simpel feit. Daarnaast is het niet moeilijk te verzinnen dat het zeer waarschijnlijk is dat instanties als de NSA / GCHQ / AIVD een groot aantal van de exit-nodes en onion routers in hun beheer hebben. Standaard gebruikt TOR maar 3 hops: jouw device -> router1 -> router2 -> exit node -> webserver. Zodra deze instantie dus alles 3 deze nodes in hun beheer hebben, kunnen ze je verkeer gewoon lezen. Hebben ze alleen router 1 en de exitnode, kunnen ze met wat timing geneuzel nog steeds redelijk aannemelijk maken dat 't jouw verkeer is. Met alleen de exit nodig kunnen ze het verkeer lezen, maar weten ze niet waar 't vandaan komt. Aangezien TOR ook elke 15 minuten een nieuw path aanmaakt (dus 3 nieuwe hops uitzoekt), is de kans gewoon aanzienlijk dat je een keer de combinatie van 3 "evil" onion routers tegen komt en boem, daar hebben ze je. Komt er ook nog bij dat TOR vaak (niet altijd) 1024-bit RSA/DH keys gebruikt; de NSA kan deze gewoon kraken in relatief korte tijd (kosten voor de hardware is ongeveer 1 miljoen dollar, geen enkel obstakel voor een NSA dus). De encryptie is in dat geval dus waardeloos tegen zulke instanties. Nu hoeven ze dus alleen nog de exit node te beheren, de andere 2 hops kunnen ze de crypto van kraken en je alsnog weer door 't netwerk volgen. Waar de nieuwere 256-bit ECDH keys gebruikt worden is dit waarschijnlijk nog geen probleem (geschat wordt dat de NSA 160 bit ECDH inmiddels kan kraken). Dit gaat om slecht zo'n 10% van het TOR verkeer. Daarnaast gaat DNS verkeer (UDP) ook niet over TOR, weer een potentieel risico. En als laatste, maar niet onbelangrijke punt: het ONION routing systeem is ontwikkeld door de US Navy; ook niet direct de meeste betrouwbare partner als 't om je privacy gaat. Is TOR veilig tegen je eigen internet provider die je verdenkt van afsluiteren? Vast wel. Is het veilig tegen een NSA? Neuh, redelijk kansloos.
  3 punten
 2. Afgelopen weken heb ik met een vriendin die langskwam samen mijn 2e leemoven gebouwd, hier het verslagje. Een slechte lemen muur die vervangen moest uitgebroken Leem voor hergebruik opgeslagen in kuupzak Leem laten weken in badkuip randje uitgegraven voor fundament oude stenen erin, restje bitumen erop met overschot van bouwstenen voor de nieuwe muur randje gemetseld fundament volgestort met puin betonnen plaat erop Lemen plaat erop, bodem van pizzaoven, hier worden de pizza;s op gebakken ( en brood etc) Mal van wilgentenen gemaakt, kleiballen gemaakt en kleien maar Sorry voor gedraaide fotoos, eeuwig probleem hier, ze staan recht op de PC.. vervolg in volgend bericht.
  2 punten
 3. Ik loop met de gedachten een MIFI router te kopen voor op mijn BOL in Catalunya. Zoals velen weten ligt dit niet direct in een dorp maar midden in de Campo (bergen, platteland). Met iedere smartphone kun te tegenwoordig 3g-4g (wifi) gebruiken om overal ter wereld toch het WWW te bezoeken. Nu zijn er routers te koop waarmee je dus een MIFI (My Wifi) hotspot kunt creëren. Hoewel 4g nog niet overal volledige dekking heeft, zal dit de komende maanden\jaren steeds beter worden ook in Spanje. Ik ben dus van plan om op de finca een MIFI router te plaatsen voor maximaal 32 apparaten\gebruikers gekoppeld aan een flinke databundel (liefst onbeperkt). Heeft iemand ervaring met MIFI, het liefst goede 3g of 4g snelheden? http://www.mifi-hotspot.nl/mifi-routers-4g-lte Graag jullie meningen en ervaringen.
  1 punt
 4. Voor de isolatie met organisch materiaal heb ik stro gebruikt, dat moet je natuurlijk niet in de eerste laag doen, in de kleibolletjes, maar later pas zodat er een massief stuk oven flink heet wordt om later weer uit te stralen. Verderop in de dikke wand doe je pas de isolatielaag zodat de buitenwand koel blijft met stoken en er dus geen warmteverlies is. Ik ga er van uit dat de leem de lijnolie voor een groot deel absorbeert, dit zal dan door weer en wind niet verwijderen, de toplaag misschien wel maar of dat erg is? Maar nogmaals, ik ga het meemaken, dan pas weten we het.
  1 punt
 5. Jij hebt alle tijd om te internetten, te twitteren over wat al die vrijgezellige preppers met die MILF doen wat jij niet mag doen...
  1 punt
 6. Doet me denken aan een mopje die mijn vader vroeger vertelde Hij zei dan dat hij tijdens de oorlog in Arnhem onder de Rijnbrug iemand uit de Rijn zag drinken. Zegt ie tegen hem "Hé, dat moet je niet drinken, dat is vies water". De man zegt hierop terug "was sagst du?" waarop mijn vader dan antwoordde "Mit zwei händen drinken!"...
  1 punt
 7. En ik lees MILF in de titel... wat een teleurstelling!
  1 punt
 8. Ik ben van mening dat TOR lang niet zo veilig is als wordt gedacht en dat 't gebruik ervan JUIST aandacht trekt van de instanties waar je geen aandacht van wil hebben. Ik gebruik 't dus ook niet.
  1 punt
 9. Het bleek niet helemaal handig zoals wij het deden, we moesten uiteindelijk de vorm van het frame aanpassen voor de gemetselde opening, veel gepiel en gepruts. We hebben later nog een mal van zand gemaakt voor de stevigheid. Volgende oven wordt eerst de deuropening en DAN pas de wilgenmal of meteen een mal van zand, afhankelijk van wat er aanwezig is. Mijn vorige oven heb ik zonder mal gemaakt. Kan ook goed maar dan moet je tussentijds eerst wachten tot alles droog is voor je verder kan. Deze is van 3 jaar geleden, een paar maten kleiner, goed voor 1 pizza, de nieuwe moet 2 of 3 te gelijk kunnen bakken.
  1 punt
 10. Deuropening gemetseld met vuurvaste stenen, afgesmeerd met leem Kleien, kleien kleien, tussendoor een laag met luchtig stro Na de stro weer een laag leem, daarover repen oude jute zakken Oven klaar om te drogen, kleine vuurtjes maken om de binnenkant droog te krijgen en de zon droogt de buitenkant. Deze week moet hij nog helemaal glad gemaakt en geïmpregneerd met lijnolie en terpentine. Het uiteindelijke eindresultaat laat nog even op zich wachten maar zal ik posten tzt.
  1 punt
 11. Potverdorie @Kungfufox, daar ben je me echt nét mee voor!
  1 punt
×
×
 • Nieuwe aanmaken...