Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/15/14 in alle zones

  1. Afhankelijk van het soort SHTF (of erger, TEOTWAWKI) is "bugging out" alles tussen een goed idee en het domste wat je kunt doen. Als je van plan bent om "te laat" naar je BOL te vertrekken, dan zul je nu al moeten zorgen voor geschikt vervoer en routes moeten plannen. Met geschikt vervoer bedoel ik dus een auto die gepantsert is; zoiets als de gemiddelde zombie-film bus dus. Het lijkt nu overdreven, maar als de wereld naar de klote is zijn de mensen wanhopig en maken ze je af voor een blikje bonen. Zorg dus dat je niet hoeft te stoppen bij benzinestations en dat je zelfs met lekke banden nog door kunt rijden. Automatisch banden oppompers zijn geen overdreven luxe. Aangezien niet iedereen 't budget hiervoor heeft ben ik dus van mening dat "bugging out" over 't algemeen niet realistisch is tenzij je ruim op tijd vertrekt, dus VOOR de SHTF. Je moet op je BOL zijn voor 't te laat is, net als dat je voorraden ook op je BOL moeten zijn en je die niet mee hoeft te zeulen. Op je BOL is een stukje onopvallende verdediging eigenlijk een must-have. Camera's verstopt in de omgeving (bedraad, draadloos is te makkelijk te vinden!), bewegingsmelders (die bij je binnen in je BOL een melding geven, geen ongein met licht buiten, dat schreeuwt alleen maar "wij hebben stroom!") en 't liefst een paar radio scanners die de belangrijkste radio banden afscannen, CB, PMR, LPD en de HAM 2m en 70cm banden. Alle grotere groepen die echt gevaarlijk zijn zullen communicatie nodig hebben en je wilt die dus zo snel mogelijk ontdekken. Ook hierbij geldt weer dat je 't liefste je antenne's goed verstopt. Een enorm antennepark op 't dak van je BOL roept om aandacht van de meeste voorbijgangers. De enige andere optie is een goed georganiseerde groep met caravans, campers en bussen, die gezamelijk naar een BOL vertrekt, maar ook dan zal je moeten zorgen voor voldoende brandstof om er te komen zonder te hoeven tanken en reken er op dat je gevolgd wordt en je zult moeten verdedigen, ook bij/na aankomst op de BOL.
    1 punt
  2. Dan zou mijn tip zijn om er wat simpel aas bij te doen om het je makkelijker te maken. Of wellicht dan een paar multifunctionele fishing reels . Ik moet binnenkort eerst ff voor mezelf inventariseren om eerlijk te zijn. Ik was zelf individueel bezig maar gelet op mijn leeftijd en het feit dat ik nu ook eindelijk wat te zeggen heb (maar er ook daadwerkelijk wordt geluisterd haha) is er thuis nogal wat veranderd ten gunste van preppen de laatste periode . (Offtopic maar voor de nieuwsgierigen: Er is het laatste half jaar een calamiteiten pakket samengesteld (waterbob/kaarsen/vuilniszakken/zaklampen etc), de dagelijkse voorraad is zowat verdrievoudigd tot het punt dat 2 weken met een heel gezin gemakkelijk te overbruggen is. Plus noodvoorraad van circa 75kg pasta/rijst. Extra buffer voor diesel/benzine (+100 liter). Hondjes hebben voer voor minimaal 2/3maand. Er is ook door m'n ouders aanzienlijk pm gekocht, cash van de bank gehaald en er is op aandringen van mij een nieuwe hypotheek afgesloten met een vaste rente. Owjah en er zijn zonnepanelen aangeschaft van een werkbonus. Niet slecht voor een half jaar dacht ik ).
    1 punt
  3. @Lindaja @Stuudje Ik mag heel blij zijn dat ik en mijn man samen op 1 lijn zitten voor de opvoeding. Het heeft heel wat moeite en tranen gekost (van allebei) om te komen waar we nu zijn. (Een 3-jarige die je even doodleuk vertelt dat hij jullie haat, daar krijg je koude rillingen van, maar dat is nu gelukkig over!) Ik had er eerder nog niet bij nagedacht tot ik toevallig enkele weken geleden op nat geo een programma zag over preppers. Ze hadden een stroomuitval gesimuleerd en 1 van de mensen die ze volgenden had een BOL waar ze ook meteen naartoe reden, met hun BOB. Het heikel punt was dat het vriendje van de dochter ook mee moest omdat ze hem niet alleen konden achterlaten (zijn ouders waren op reis of iets dergelijks) Uiteindelijk was het het vriendje dat aan de buren op de BOL vertelde dat ze voldoende eten hadden en daardoor stond ook de hele buurt op hun erf, gewapend. Uiteindelijk ging de stroom weer aan. Dat terzijde. Dat zette mij aan het denken. Want, wat doe je in zo'n situatie? Ik kan mijn eigen kinderen goed voorbereiden en hun de ernst laten inzien (op voorhand), maar voor onze zoon zal dat moeilijker worden. Hij krijgt namelijk tegenstrijdige informatie van zijn mama. Maar, ik ga dus de kelder afsluiten, dat lijkt me inderdaad het verstandigst. Hij mag daar sowieso niet komen, maar een slot zal hem net iets langer tegenhouden. En er wordt al niet veel gesproken over preppen. Mijn man is absoluut geen fan van het woord, maar een voorraad vind hij wel al oké. Bedankt voor jullie bijdrage!!! @Iamlordx Geen idee. Misschien elke keer heel voorzichtig aanbrengen, en met kleine, simpele dingen beginnen?
    1 punt
  4. Er is ook nog een andere weg. Je geeft ze een opvoeding, stimuleert ze om hun best te doen en het beste uit henzelf te halen. Niet voor ons, voor henzelf. Ook in hun hobbies probeer je ze te steunen. Wij vinden studies erg belangrijk maar ook sport en cultuur. Ze mogen dat van ons invullen zoals ze willen. De oudste is 14 een briljante leerlinge die met stip de eerste van haar klas is. Ze is beloftevol als schilder en tekent heel erg goed. Daarnaast doet ze aan judo. Momenteel wordt ze wat gepest op school. Ze gaat er heel volwassen mee om, we praten er elke dag over. Iedereen kan gepest worden, ze weet dat je daar weinig tegen kan doen. Ze leert wel dat ze geen gemakkelijk slachtoffer mag zijn. Elke dag praten we er over en bekijken we wat de beste strategie is om er mee om te gaan. De pester komt steeds meer in de verdrukking en gaat binnen enkele dagen onderuit. Ze is meer mijn type, de individualist. [ATTACH=CONFIG]10229[/ATTACH] Een recent schilderwerkje van mijn dochter. Mijn zoon is 11, inzichtelijk heel sterk, groot analytisch vermogen, hij speelt trompet en is een gedreven sporter. Ook hij doet aan judo en met een luchtkarabijn schiet hij op 10m met een groepering ter grootte van een 2ct stuk. Hij is erg realistisch wat vriendschappen betreft maar wel behoorlijk populair in zijn groep. Hij is een leiderstype die weinig moeite heeft om een groep/situatie naar zijn hand te zetten. De kids leren 'hun voorzorgen nemen', ze zijn zich bewust van een aantal problemen én nog belangrijker van mogelijke oplossingen. Ze helpen hout verstouwen, helpen mee in de (groenten)tuin, maken graag kennis met nieuwe voedingsmiddelen, bakken brood, helpen de kachel stoken, leren vissen, kunnen overweg met een karabijn, kwamen zelf met het idee om een deel van hun spaarcenten te investeren in PM, gaan zuinig om met energie en vinden de auto op vandaag handig maar stellen zelf ook voor om de fiets te nemen. We leren hen te kiezen voor de 'alternatieven'. Ze leren communiceren in andere talen, durven in contact te treden met andere mensen, zijn zelfredzaam en creatief. Nog even en ze leren mij hùn vaardigheden. Ze zeggen geregeld met een brede glimlach dat hun pa prettig gestoord is als we weer eens 'het systeem' testen of als ze weer eens steun krijgen waar ze het niet verwachtten.* Een foto van de infraroodbeveiliging die mijn zoon van 11 soldeerde. Kom je zijn kamer binnen, dan gaat het alarm af zodra je binnenkomt. Hij is gek van technologie, robots, wetenschap, alternatieve energie. [ATTACH=CONFIG]10227[/ATTACH] Kitjes die mijn zoontje toen hij 10 was soldeerde. [ATTACH=CONFIG]10228[/ATTACH] Knutselwerkjes van toen hij 9 was. Als ze mij vragen wat ze kunnen worden, dan adviseer ik hen te doen wat ze graag doen. En als ze daarna nog keuze over hebben te kiezen voor wat het beste betaalt. * Bij het oplossen van probleempjes die voor hen belangrijk zijn.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...