Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 11/30/13 in alle zones

  1. http://www.lowtechmagazine.be/2012/03/leven-zonder-koel-en-vrieskast-2-jihyun-ryou.html Ik kreeg deze site als tip van iemand in mijn directe omgeving die ook prepper bleek te zijn :-) De tips uit deze link zijn om voedsel buiten de koelkast langer goed te houden. Ik ga ze zeker eens proberen. Voor de meeste dingen heb je alleen een schaaltje water of een bakje zand nodig. Dus ik ga binnenkort met de nieuwe voorraad uit de moestuin straks de keukenplanken vol zetten, ipv de koelkast/vriezer. Verder zag ik op de site nog veel andere handige lowtech tips en trucs die zeker de moeite waard kunnen zijn voor een prepper!
    1 punt
  2. Ik had dit recept nog liggen, weet niet meer van wie het is maar wil hem nog zeker eens uitproberen! Brandnetelburgers Voor de brandnetelburgers knip je de mooie bladeren van brandnetels af. Vaak zijn dat de bovenste 4 of 6 bladeren van de brandnetel. Gebruik eventueel handschoenen. De brandnetels knip je met een schaar in stukjes. Dat doe ik door ze in een emmer of kom van bovenaf in kleine stukjes ( Giet kokend water over de brandnetels om de prik eraf te halen en laat goed uitlekken. Je kunt ze ook stomen. Doe er vervolgens (per 3-4 burgers) bij: - een ei - half kopje meel (ik neem zelf volkoren speltmeel) of een geprakte gekookte aardappel - een heel fijn gesneden ui of prei (ik gebruik zelf groene stengel-ui uit de tuin) - zout, kruiden (bv. kerrie) - eetlepel olijfolie Roer dit door elkaar totdat je een nattige groene massa hebt. Zet een pan op het vuur met olijfolie of boter. Vorm met je handen voorzichtig brandnetelburgers en leg die in de pan. De ei zorgt ervoor dat de slappe massa bindt in de pan en na even bakken de brandnetelburgers goed stevig worden. Keer ze na een paar minuten om en laat de andere kant nog even bruin worden. En klaar zijn je brandnetelburgers! En ze smaken boven verwachting goed! Je kunt de brandnetels trouwens ook vervangen door zevenblad, palmkool, boerenkool, snijbiet of een mengsel daarvan. Experimenteer ermee, dat heb ik ook gedaan en is leuk.
    1 punt
  3. Kunnen we de discussie asjeblieft laten gaan over de vele praktische toepassingen van een vierkant stuk katoen ipv xenofobie?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...