Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/31/21 in alle zones

  1. @JJ&Adankjewel voor je reply. Ben nog erg zoekende op dit forum, maar komt vast helemaal goed. Ben inmiddels wel iets verder aan het denken want denk dat ik eerste paar maanden zeker kan overleven. Als daarna geen ziekenhuizen werken word het een ander verhaal, maar denk dat het niet gauw zover komt. En voor de caafjes gras en paardenbloem blad e.d. dus komt met hun wel in orde. Neus dus lekker verder op dit forum. De Youtubers zijn voornamelijk op Amerika en Canada gericht, dus fijn dat dit er in Nederland ook is 🙂🙃 Vitamine K (spinazie en groene bladgroenten) is een stoller, vitamine E is een verdunner en zit veel in noten en pitten, dus redelijk houdbare producten
    2 punten
  2. Als prepper moet je natuurlijk op diverse soorten situaties voorzien zijn. Dit is met water maar ook zeker met eten. Voor een tijdje geleden heb ik via een webshop een paar MRE's gekocht. Deze waren van 2018/ 2019 (datum check gedaan) Vanmorgen heb ik 1 open gemaakt en zal hem over de dag proberen. Ik sta ervan te kijken hoe goed en sterk alles is verpakt. Het is vacuum getrokken met dik plastic. Met de schaar moet het open gemaakt worden.
    1 punt
  3. Waterstofperoxide is zeer kort werkzaam. Als het in contact komt met bloed-resten dan gaat het bruisen en is de actieve zuurstof snel verdwenen. In die korte tijd dat het met de wond in contact komt is het wel heel effectief.
    1 punt
  4. Beste @Schermnaam hoe zou je het moeten gebruiken, en hoe lang na de verwonding zou het nog werkzaam zijn, het is niet direct iets wat je altijd bij je hebt. Het lijkt me een goede tip, ik zie uit naar meer info. Ik denk dat de heer @vheeswijk dit ook interessant zal vinden.
    1 punt
  5. Even Off topic. Beste @Prepperdragongirl, Met het voorstellen zal je nog meer verwelkomt worden, haha maar ik loop even vooruit. Hartelijk welkom op ons fijn forum waar heel veel goede kennis is opgeslagen, en er komt steeds meer bij doe je tegoed aan wat je kan vinden, er is vast best veel waar je wat aan hebt. Preppen heeft vele voordelen dat zal je gauw merken als je het forum doorspit. En wij denken graag mee in je wensen, en staan je ook als menslievende personen bij. Onze heer @vheeswijk heeft hier gelukkig ook veel info geplaatst waar ook jij van mee mag profiteren. Kruiden en wilde groenten in de natuur, geven inderdaad een booster waar het lichaam veel aan kan hebben. Vitamine K waar je het ook over had, heeft mijn vrouw onder ander het leven gered, waar een ziekenhuis ernstig in gebreken bleef, daarom kennis opdoen, en op de juiste manier toe passen kan levensreddend zijn.
    1 punt
  6. De Beef Brisket was erg smakelijk kwa smaken en het vlees was ook goed.
    1 punt
  7. Zorg dat je waterstofperoxide in huis hebt, de zuurstof hierin zorgt dat de tetanus bacterie niet kan overleven. Zo'n flesje van 3% koop je bij drogisterijen.
    1 punt
  8. Gekochte groente & fruit smaakt ook veel minder dan zelfgeteelde groente. Smakeloze tomaten, appels die niet meer zo'n uitgesproken smaak hebben. Eigenlijk alles wel. Het gaat een teler over het algemeen ook niet om de smaak, maar om met zo weinig mogelijk middelen een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen. In Duitsland hebben ze daar een paar decennia tegen geprotesteert, tegen de Hollandse "waterbommen". Daarmee werden de smakeloze tomaten bedoeld. Ook de biologische producten uit de supermarkt zijn weinig beter. En zijn een stuk kleiner en zien er vaak minder vers uit. En je betaalt er de hoofdprijs voor. Een goede groentenboer heeft al een beter assortiment waar alles wel goed smaakt, maar daar betaal je wel flink voor. Had ik er wel voor over, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Iedereen die zelf ook maar iets zelf teelt, weet dat het zelfgeteelde veel beter smaakt. Een groententuin kan ik daarom ook iedereen aanraden, ondanks dat het niet goedkoper is dan wat je in de winkel koopt. Denk alleen maar aan de hoeveelheid tijd die je erin moet stoppen.
    1 punt
  9. Dit kan best eens kloppen. Ik heb op een lezing eens iemand weten aanhalen dat ons voedsel van veel mindere kwaliteit is ivm pakweg 30-40 jaar geleden, en dit ons tammer maakt. Alsook, meer uit eigen ervaring door de jaren heen, heb ik vele groenten aan smaak weten te verliezen. Ik dacht eerder dat het aan mijn leeftijd lag, en mijn eigen smaakpapillen, maar sinds die lezing weet ik wel beter.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...