Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06/13/20 in alle zones

  1. Hoewel u uw tarwe kunt opslaan voor ongeveer 30 jaar of langer, maar de houdbaarheid van gist zal slechts ongeveer een jaar duren voordat het zijn werking verliest. En tenzij je houd van het eten van ongezuurde Matzah brood, word je zonder gist gedwongen om ​​brood als bakstenen te eten tijdens een SHTF situatie. Dit besef bracht me op het idee om zelf gist te maken LEES VERDER Ja ik weet het er zijn meer manieren, lees ook de 37 commentaren op de link, er zitten mooie tips bij:)
    1 punt
  2. Hmmm vond dit topic terug doordat ik een interessante link elders tegen kwam. En merkte toch op dat het recept hier genoemd net iets anders werkt dan de allereerste methode die hier gepost werd. Dus voor de volledigheid en om er geen nieuw topic voor op te starten. Een Nederlandstalig eenvoudig recept om zelf gist te maken. Valt te proberen. (en idd met wat ik hier terug las in dit recept staat idd een klein beetje suiker toevoegen in het begin) https://www.de-andere-economie.nl/bijzondere-recepten/gist-zelf-maken/?fbclid=IwAR0M6BFTR-XtZnP_CZ9ottaPWDFRg8cEY-Vu-auD91f6ZdSNU0pG9yKQbUE
    1 punt
  3. Het is makkelijker om zuur gist te vangen dan een "bakkersgist". Als je 10 potjes op 10 verschillende plekken in je huis maakt zal je waarschijnlijk 10 verschillende gisten vangen. Als je dan eenmaal een goede gist hebt gevangen (die goed werkt én goed smaakt) kan je die het beste blijven voeren i.p.v. steeds weer opnieuw beginnen. Je kan ook naar de betere pizzeria gaan en vragen of je daar wat gist starter kan krijgen/kopen. Heb je wel kans dat ze daar heel geheimzinnig over gaan doen omdat het hun geheime ingrediënt is. Je kan dergelijk gist vervolgens de rest van je leven blijven voeren / vermeerderen. Dus met een beetje onderhoud gaat het niet over datum.
    1 punt
  4. Doe een fijn gestampt vitamine-C tabletje door het deeg, dat bevat ascorbinezuur, waardoor het deeg veel beter zal rijzen. Ger
    1 punt
  5. Nou, mijn eerste poging is ... ahum ... laten we zeggen: half geslaagd. Als we nu in de SHTF zaten, hadden we dit brood best kunnen eten. Ik heb het volgende gedaan: * Een halve appel (in 2 stukken) en een hand vol druiven in 300 ml water * 4 dagen laten staan op een iets wat warmere plek (bovenop de espresso machine ) * Er waren inmiddels bubbels a la voorbeeld en het rook best gisterig * Gebruikt op 550 gram bloem met daarin 1.5 tl zout Tussendoor: * Na een uur was het nauwelijks gerezen, heb er toen ook maar wat suiker nog doorheen gekneed * Nog 2 uur laten rijzen (wederom nauwelijks effect) * 1 uur in een ovenvaste pan (met bakpapier) gebakken op 220 graden (hete lucht oven) Conclusie/eindresultaat: * Wel iets gerezen uiteindelijk, althans ik zie gaatjes in het brood. Maar toch veeeeel te compact. * Het deeg was te nat. Volgende keer zo'n 250 ml op 500 gr bloem denk ik * De smaak is overigens helemaal niet slecht! Vragen: * Moet er misschien ook nog iets suiker bij?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...