Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 05/24/20 in alle zones

  1. Afgelopen jaar ook o.a. Kurkuma ter kieming gelegd. Bij de Amazing Oriental verse Kurkuma, Gember en Laos gekocht. Deze overdwars op bakje vochtige aarde gelegd, beetje ingeduwd. Kapje erover om vochtig te houden en op warme plek (die ik toch al had vanwege het pepers kweken). De Gember kiemde als eerste en de Kurkuma als tweede. Gingen wel enkele weken overheen. De Laos kwam nog later op gang. Staan nu in eigen potjes in zonnige vensterbank. Zelf heb ik een moestuin en kweek tomaten buiten en in kas en pepers ook in kasje. Het "groenten kweken" met afval is erg populair op Pinterest e.d. Maar veel van deze gewassen gaan dan toch echt bloeien. Dus daar valt dan niet meer veel van te oogsten. Ook het radijsje gaat echt geen nieuwe radijsjes opleveren maar eerder een bloemetje.
    2 punten
  2. Heel begrijpelijk, blijf wel je ideeen en vorderingen hier schrijven, misschien ook daar door komen er nog meer tips. Wij blijven het volgen want we willen ook gaat zien wat onze mogelijkheden zijn. We hebben nu beiden ook onze AOW, en hebben geleerd met heel weinig toch goed en gezond te leven. Maar hier de oude dag door brengen is niets voor ons, wij hebben het wel gehad met het leven hier.
    1 punt
  3. Dat is jammer, dat is geen optie dan inderdaad. Heb je een kruip kelder? Daar bewaren in afgesloten doos. Soort mega vershouddoos in een geïmproviseerde koelkast. Dan houd je de kaas koel en vrij van vocht en ongedierte.
    1 punt
  4. Ik maak altijd broden in de broodbakmachine zonder gist, maar met baking soda. Hieronder een recept. Brood bakken 500 g volkoren speltmeel - 360 ml lauwwarm water - 4 el olijfolie - 1 tl baksoda (baking soda) - 1 tl zeezout - 1 el honing, karnemelk of yoghurt Bereiding: Doe alle ingrediënten in de broodbakmachine. Druk op het menu en kies voor een kort programma ‘snel bakken’. Omdat dit brood zonder gist wordt bereid kan je het korte programma gebruiken. Variatie: Gebruik je eigen inspiratie wanneer je andere ingrediënten wil toevoegen aan je deeg. De ingrediënten voeg je direct in het begin toe, als je wilt dat ze gemengd worden door het hele brood, of je kan ze later toevoegen wanneer de machine klaar is met het kneden van het deeg, je hoort meestal een signaal. Dan blijven de toegevoegde ingrediënten bovenop je brood. Variatie tips: havermoutvlokken of quinoa walnoten, hazelnoten, amandelen etc. zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, chiazaad, lijnzaad etc. rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels, vijgen etc.
    1 punt
  5. Ik weet dat ik goed ben dus dat is gunstig...?
    1 punt
  6. Overigens... hahaha onze desem heeft al sinds jaar en dag een naam... “herman” [emoji23][emoji23] (Dan kunnen we herman brood bakken, flauw he [emoji85])
    1 punt
  7. Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden. Eenmaal aangebroken gelijk grote stukken vacumeren.
    1 punt
  8. We eten giga veel rottende dingen. Met liefde en lekker ;biertje? Ik heb een boek van meneer wateetons, over rot, mega leuk (vind ik dan) heel praktisch en een aanvulling voor je prepper bieb!
    1 punt
  9. Hey, Hier kan je wat links vinden ivm lang houdbaar voedsel: intro: https://www.youtube.com/watch?v=OSgotSS222c https://www.youtube.com/watch?v=iYTbhqOBWJA https://www.youtube.com/watch?v=M43rO3hXiX0 https://www.youtube.com/watch?v=ih1xisOnFGg Er zijn er waarschijnlijk nog meer, maar dit geeft je toch al een idee.
    1 punt
  10. Zomaar even een oud draadje nieuw leven inblazen. Wie heeft er wel eens besteld bij: https://megafoodstunter.nl/ Dit bedrijf is tegen voedselverspilling en verkoopt diepvries producten uit overproductie, foute bestellingen, te groot te klein gewicht of formaat etc etc. Ze bezorgen ook in NL en BE, zie de locaties waar ze langskomen. Ik werd getriggert door wat vleesproducten zoals de Black Angus burgers enzo. Kijk zelf maar eens op de site en of je nog vriesruimte hebt.?
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...