Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast.
https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/
Snelle nasi met diepvriesgroente
INGREDIËNTEN
Scheut zonnebloemolie
1 blikje Smack, in blokjes
1 el knoflookpoeder
1 el uienpoeder
1 el ketoembar
300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees)
100 g wortelrijst
200 g Mexicaanse groenten
4 eieren
2 el zilveruitjes
2 el sambal badjak
BEREIDING
1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee.
2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper.
3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
Bij ons in de supermarkt is bloem en meel al sinds Hamster-donderdag uitverkocht.
Gelukkig voldoende op voorraad voor de komende 3 weken.
Tip mijnerzijds, probeer ook te oefenen met broodbakken zonder broodbak machine.
Die machines zijn reuze makkelijk natuurlijk, maar zonder stroom heb je er niets aan of als ze kapot gaan.
Zelf brood kneden en bakken in een oven, of boven (of in) een vuurtje is erg fijn en handig om te kunnen.
Succes,
O.
Wij leuken eigenlijk altijd blikvoer op met extra pasta, linzen of kikkererwten. Ongezout, dan balanseert dat vaak met wat er uit het potje komt. Daarnaast verse of pot-groenten. Dus denk aan mais, boontjes, beans, paprika's ect.
En brood(korstjes) worden gebruikt om de rest aan saus op te soppen ...
Overigens... hahaha onze desem heeft al sinds jaar en dag een naam... “herman” [emoji23][emoji23] (Dan kunnen we herman brood bakken, flauw he [emoji85])