Ga naar inhoud

Onbekend

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Onbekend won de laatste dag op 6 december 2020

Onbekend had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Onbekend's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

45

Community reputatie

 1. Hartelijk dank, Wij houden er een moestuintje op na, maar letten voornamelijk ook erg op wat we kopen. Ik doe mijn boodschappen in Duitsland en merk dat zij zich veel bewuster zijn van de toevoegingen aan voedsel en dat bv geur, kleur en smaakstoffen veel minder vaak voorkomen. De voedzaamheid lijkt ook vaak beter te zijn. Sterkte en succes in deze bijzondere tijd!
 2. Appelmoes in blik is buiten de horeca niet meer te krijgen zover ik weet. Vroeger was er inderdaad van Coroos applemoes in blik te koop, maar dat is toch echt al een hele tijd geleden realiseer ik mij. kijk eens hier, maar volgens mij zijn dit alleen grootverpakkingen. https://www.brugelfoodproducts.nl/product/apple-sauce-sugared-2/?lang=en O.
 3. Dit is een zeer positieve ontwikkeling, dat betekend dat de antilichamen toegepast kunnen worden en er dus aan een vaccin of in ieder geval een goede behandel methode gewerkt kan worden. En, maar dat is wellicht wat opportuun, snel beschikbaar. Hier wordt de mens vrolijk van, O.
 4. Misschien wel, aan de andere kant kan het ook het bewust zijn van de gevaren en mogelijk ander gebruik van dergelijke techniek zijn. Hoewel het mijn vak is ben ik persoonlijk van mening dat je zeer terughoudend moet zijn en toch in ieder geval heel kritisch en bewust moet zijn. De intentie van deze Apps in deze situatie is heel goed, maar wie garandeert mij dat de beherende partij zuiver is? Nogmaals, ik wacht het graag af maar blijf kritisch en zal niet zonder meer deze Apps installeren voordat klip en klaar duidelijk is wie het beheert, inziet en wat er mee gebeurt. O.
 5. Dit zijn in mijn ogen potentieel gevaarlijke ontwikkelingen. De overheid die mijn bewegingen gaat volgen op een manier die vrijwel onmogelijk (volgens de deskundigen) anoniem kan zijn. Wie garandeert mij dat de data inderdaad minimaal is en alleen voor het genoemde doel gebruikt wordt wanneer de verzamelde data nog zoveel meer voordelen voor een overheid met zich meebrengt? Ben heel benieuwd naar de verdere ontwikkeling hiervan, maar blijf vooralsnog erg sceptisch. Zie ook dit artikel in computable. https://www.computable.nl/artikel/nieuws/zorg/6910520/250449/kabinet-wil-desnoods-verplichte-app-bij-coronatesten.html O.
 6. Bij ons in de supermarkt is bloem en meel al sinds Hamster-donderdag uitverkocht. Gelukkig voldoende op voorraad voor de komende 3 weken. Tip mijnerzijds, probeer ook te oefenen met broodbakken zonder broodbak machine. Die machines zijn reuze makkelijk natuurlijk, maar zonder stroom heb je er niets aan of als ze kapot gaan. Zelf brood kneden en bakken in een oven, of boven (of in) een vuurtje is erg fijn en handig om te kunnen. Succes, O.
 7. En zo zie je maar, we hebben het niet in de hand. We bereiden ons voor, of houden rekening met bepaald situaties en uiteindelijk kom je voor het voldongen feit van dit virus te staan en de maatregelen die afgekondigd worden. Hoe anticipeer je daarop en hoe is je voorbereiding hierop afgestemd. O.
 8. Ook wij hebben al jaren een moestuin op een volkstuin complex, en sinds vorige maand ook in eigen tuin weer een stukje van zo'n 10m2. Dit laatste puur als extra omwat aan huis te hebben zoals snelgroeiende groenten als spinazie, snijbiet, kruiden en wat specifieke zaken zoals citroengras. Om een gezin te voeden heb je ongeveer 80m2 nodig, dan zou je volledig in groente en fruit moeten kunnen voorzien door het jaar heen. Het belangrijkste voor een moestuin, zeker in dit soort tijden, is dat je alleen datgene verbouwd wat iedereen lekker vindt. We weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien en hoeveel waarde zo'n tuintje gaat krijgen, maar wij verbouwen alleen datgene wat mijn kinderen echt lekker vinden. Je steekt een hoop energie in je tuintje en dan is het fijn dat iedereen het eten eruit ook waardeert. Succes! O.
 9. Het gaat mij specifiek om de mensen die nu thuiszitten. Die doen niets omdat er geen werk en/of opdrachten zijn. Zij worden in veel gevallen tijdelijk gesteund door de overheid met steunmaatregelen, wat als ze daar wat voor terug doen in de vorm van het invullen van arbeid welke nu niet voorhanden is omdat de krachten die dit normaliter doen in hun thuisland bij familie zijn en nu niet hier naartoe kunnen komen. Wellicht een wat socialistische gedachte, maar zou het niet heel erg zijn dat oogsten vergaan omdat we de mankracht zogenaamd niet hebben om deze binnen te halen terwijl er een grote potentiƫle arbeidsmacht thuis van het uitzicht zit te genieten? (iets wat gechargeerd natuurlijk). O.
 10. Nu weet ik niet of ik de massa hamsterende nederlanders als beginnende preppers zou willen zien. De massa raakte in paniek en deed de andere na, zoals een massa dat pleegt te doen. En of de noodzaak van het preppen, of in ieder geval een beetje voorbereiding zoals een paar dagen voedsel in huis, nu echt doorgedrongen is bij de massa durf ik ook te betwijfelen. Men leidt gewoon rustig zijn leventje en als straks het normale leven weer zijn weg heeft gevonden is men het snel genoeg vergeten. We zullen nog een tijdje de WC papier grappen horen maar dat is het dan ook verwacht ik. Juist de preppers hamsteren niet, want die hebben zich in de goede tijden al voorbereidt. Hooguit hebben zij wat aanvullingen gedaan en nog wat zaken in huis gehaald die nuttig of bederfelijk zijn. Zo hebben wij het althans gedaan, en nu al doende komen we er achter wat we wellicht anders hadden kunnen doen of nog tekort komen. Hier zullen we dus, zodra de kans zich voor doet of in betere tijden, aandacht aan besteden. O.
 11. De medische werking van Natrium Bicarbonaat wordt al sinds de 20er jaren bestreden. Dit terwijl er diverse heilzame werking vanuit gaat en het zelfs medisch voor oa ontgifting gebruikt wordt. Zelf gebruiken wij Natrium Bicarbonaat bij griep en verkoudheid, en de laatste tijd voornamelijk uit voorzorg. Ik heb het sterke vermoeden dat ik een milde variant van het Corona virus heb gehad, behalve de benauwdheid heb ik alle symptomen gehad. Door een stevige kuur Natrium Bicarbonaat te nemen voor een aantal dagen (2 dagen 6 halve theelepels en de 3e dag 4 halve theelepels op dagbasis) ben ik slechts 4 dagen ziek geweest, ik werd zaterdag ziek en dinsdag was ik vrijwel klachtenvrij. Alleen nog een paar dagen iets licht last van mijn keel gehouden. Naast het innemen van Natrium Bicarbonaat heb ik 3 x 2 500mg paracetamol ingenomen om de klachten wat af te vlakken omdat ik ook nog een gezin te onderhouden heb. Naar mijn bescheiden mening is Natrium Bicarbonaat een zeer nuttig middel om in huis te hebben, ik wil niet beweren dat het een wondermiddel is omdat mijn ervaring en kennis hiervoor te klein is, maar het draagt zeker een nuttig steentje bij. O.
 12. Succes @Info_junky, fijn zo'n betrokken persoon in deze rol te zien gedurende deze hectische tijden.
 13. Ik zou het voornamelijk willen uitdrukken dat de meeste nogal ondoordacht en paniekerig te werk gaan ?
 14. Zomaar een gedachte, we hebben genoeg mensen die werkeloos of zonder opdrachten thuiszitten. Kunnen die de boeren niet ondersteunen bij de oogst? Op dit manier helpen we elkaar werkelijk, en worden de woorden ook omgezet in daden. O.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...