Ga naar inhoud

Onbekend

Lid
 • Aantal items

  41
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Onbekend

 1. Hartelijk dank, Wij houden er een moestuintje op na, maar letten voornamelijk ook erg op wat we kopen. Ik doe mijn boodschappen in Duitsland en merk dat zij zich veel bewuster zijn van de toevoegingen aan voedsel en dat bv geur, kleur en smaakstoffen veel minder vaak voorkomen. De voedzaamheid lijkt ook vaak beter te zijn. Sterkte en succes in deze bijzondere tijd!
 2. Appelmoes in blik is buiten de horeca niet meer te krijgen zover ik weet. Vroeger was er inderdaad van Coroos applemoes in blik te koop, maar dat is toch echt al een hele tijd geleden realiseer ik mij. kijk eens hier, maar volgens mij zijn dit alleen grootverpakkingen. https://www.brugelfoodproducts.nl/product/apple-sauce-sugared-2/?lang=en O.
 3. Dit is een zeer positieve ontwikkeling, dat betekend dat de antilichamen toegepast kunnen worden en er dus aan een vaccin of in ieder geval een goede behandel methode gewerkt kan worden. En, maar dat is wellicht wat opportuun, snel beschikbaar. Hier wordt de mens vrolijk van, O.
 4. Misschien wel, aan de andere kant kan het ook het bewust zijn van de gevaren en mogelijk ander gebruik van dergelijke techniek zijn. Hoewel het mijn vak is ben ik persoonlijk van mening dat je zeer terughoudend moet zijn en toch in ieder geval heel kritisch en bewust moet zijn. De intentie van deze Apps in deze situatie is heel goed, maar wie garandeert mij dat de beherende partij zuiver is? Nogmaals, ik wacht het graag af maar blijf kritisch en zal niet zonder meer deze Apps installeren voordat klip en klaar duidelijk is wie het beheert, inziet en wat er mee gebeurt. O.
 5. Dit zijn in mijn ogen potentieel gevaarlijke ontwikkelingen. De overheid die mijn bewegingen gaat volgen op een manier die vrijwel onmogelijk (volgens de deskundigen) anoniem kan zijn. Wie garandeert mij dat de data inderdaad minimaal is en alleen voor het genoemde doel gebruikt wordt wanneer de verzamelde data nog zoveel meer voordelen voor een overheid met zich meebrengt? Ben heel benieuwd naar de verdere ontwikkeling hiervan, maar blijf vooralsnog erg sceptisch. Zie ook dit artikel in computable. https://www.computable.nl/artikel/nieuws/zorg/6910520/250449/kabinet-wil-desnoods-verplichte-app-bij-coronatesten.html O.
 6. Bij ons in de supermarkt is bloem en meel al sinds Hamster-donderdag uitverkocht. Gelukkig voldoende op voorraad voor de komende 3 weken. Tip mijnerzijds, probeer ook te oefenen met broodbakken zonder broodbak machine. Die machines zijn reuze makkelijk natuurlijk, maar zonder stroom heb je er niets aan of als ze kapot gaan. Zelf brood kneden en bakken in een oven, of boven (of in) een vuurtje is erg fijn en handig om te kunnen. Succes, O.
 7. En zo zie je maar, we hebben het niet in de hand. We bereiden ons voor, of houden rekening met bepaald situaties en uiteindelijk kom je voor het voldongen feit van dit virus te staan en de maatregelen die afgekondigd worden. Hoe anticipeer je daarop en hoe is je voorbereiding hierop afgestemd. O.
 8. Ook wij hebben al jaren een moestuin op een volkstuin complex, en sinds vorige maand ook in eigen tuin weer een stukje van zo'n 10m2. Dit laatste puur als extra omwat aan huis te hebben zoals snelgroeiende groenten als spinazie, snijbiet, kruiden en wat specifieke zaken zoals citroengras. Om een gezin te voeden heb je ongeveer 80m2 nodig, dan zou je volledig in groente en fruit moeten kunnen voorzien door het jaar heen. Het belangrijkste voor een moestuin, zeker in dit soort tijden, is dat je alleen datgene verbouwd wat iedereen lekker vindt. We weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien en hoeveel waarde zo'n tuintje gaat krijgen, maar wij verbouwen alleen datgene wat mijn kinderen echt lekker vinden. Je steekt een hoop energie in je tuintje en dan is het fijn dat iedereen het eten eruit ook waardeert. Succes! O.
 9. Het gaat mij specifiek om de mensen die nu thuiszitten. Die doen niets omdat er geen werk en/of opdrachten zijn. Zij worden in veel gevallen tijdelijk gesteund door de overheid met steunmaatregelen, wat als ze daar wat voor terug doen in de vorm van het invullen van arbeid welke nu niet voorhanden is omdat de krachten die dit normaliter doen in hun thuisland bij familie zijn en nu niet hier naartoe kunnen komen. Wellicht een wat socialistische gedachte, maar zou het niet heel erg zijn dat oogsten vergaan omdat we de mankracht zogenaamd niet hebben om deze binnen te halen terwijl er een grote potentiële arbeidsmacht thuis van het uitzicht zit te genieten? (iets wat gechargeerd natuurlijk). O.
 10. Nu weet ik niet of ik de massa hamsterende nederlanders als beginnende preppers zou willen zien. De massa raakte in paniek en deed de andere na, zoals een massa dat pleegt te doen. En of de noodzaak van het preppen, of in ieder geval een beetje voorbereiding zoals een paar dagen voedsel in huis, nu echt doorgedrongen is bij de massa durf ik ook te betwijfelen. Men leidt gewoon rustig zijn leventje en als straks het normale leven weer zijn weg heeft gevonden is men het snel genoeg vergeten. We zullen nog een tijdje de WC papier grappen horen maar dat is het dan ook verwacht ik. Juist de preppers hamsteren niet, want die hebben zich in de goede tijden al voorbereidt. Hooguit hebben zij wat aanvullingen gedaan en nog wat zaken in huis gehaald die nuttig of bederfelijk zijn. Zo hebben wij het althans gedaan, en nu al doende komen we er achter wat we wellicht anders hadden kunnen doen of nog tekort komen. Hier zullen we dus, zodra de kans zich voor doet of in betere tijden, aandacht aan besteden. O.
 11. De medische werking van Natrium Bicarbonaat wordt al sinds de 20er jaren bestreden. Dit terwijl er diverse heilzame werking vanuit gaat en het zelfs medisch voor oa ontgifting gebruikt wordt. Zelf gebruiken wij Natrium Bicarbonaat bij griep en verkoudheid, en de laatste tijd voornamelijk uit voorzorg. Ik heb het sterke vermoeden dat ik een milde variant van het Corona virus heb gehad, behalve de benauwdheid heb ik alle symptomen gehad. Door een stevige kuur Natrium Bicarbonaat te nemen voor een aantal dagen (2 dagen 6 halve theelepels en de 3e dag 4 halve theelepels op dagbasis) ben ik slechts 4 dagen ziek geweest, ik werd zaterdag ziek en dinsdag was ik vrijwel klachtenvrij. Alleen nog een paar dagen iets licht last van mijn keel gehouden. Naast het innemen van Natrium Bicarbonaat heb ik 3 x 2 500mg paracetamol ingenomen om de klachten wat af te vlakken omdat ik ook nog een gezin te onderhouden heb. Naar mijn bescheiden mening is Natrium Bicarbonaat een zeer nuttig middel om in huis te hebben, ik wil niet beweren dat het een wondermiddel is omdat mijn ervaring en kennis hiervoor te klein is, maar het draagt zeker een nuttig steentje bij. O.
 12. Succes @Info_junky, fijn zo'n betrokken persoon in deze rol te zien gedurende deze hectische tijden.
 13. Ik zou het voornamelijk willen uitdrukken dat de meeste nogal ondoordacht en paniekerig te werk gaan ?
 14. Zomaar een gedachte, we hebben genoeg mensen die werkeloos of zonder opdrachten thuiszitten. Kunnen die de boeren niet ondersteunen bij de oogst? Op dit manier helpen we elkaar werkelijk, en worden de woorden ook omgezet in daden. O.
 15. Ik hoop, en ga er persoonlijk ook vanuit, dat het niet zo erg zal worden. Dat we nog maar aan het begin staan denk ik ook, ook verwacht ik dat de voedselvoorziening geraakt gaat worden. Met name verwacht ik in het begin dat de keuze in artikelen terugloopt, eigenlijk zie je dat nu al gebeuren. Niet meer 8 merken houdbare melk, maar nu nog 3 bij onze lokale supermarkt. Wel verwacht ik dat we een stapje terug gaan doen, een stapje dat hard nodig is. Zelf maak ik me zorgen voor bepaalde delen op deze wereld en dan met name de sociale onrust. Je ziet in bijvoorbeeld Zuid Amerika en India een drama in wording, de volksverplaatsing in India op het moment is op zijn minst zorgwekkend. Europa zal waarschijnlijk ook wel een knauw krijgen, met name de Europese Unie lijkt op het oog niet de verwachting waar te maken. Ze zijn onzichtbaar en ogenschijnlijk lam, de Europese solidariteit lijkt ver te zoeken. De oude wereld kiest massaal voor zichzelf, het eigen land, en ik ben benieuwd wat hier de consequenties van kunnen zijn. Zeker met het profileren van China en Rusland op het moment. Spannende tijden, O.
 16. Inderdaad veel meer mondkapjes in de klasse FFP2 en FFP3, hier hebben wij nu duidelijk te weinig van. Datzelfde geld voor hand- en oppervlakte desinfectiemiddelen, dat gaat harder dan wij hadden ingeschat en de verkrijgbaarheid hiervan is momenteel dramatisch en tegen schandalige prijzen. O.
 17. Ook ik hoop van harte dat de grafieken blijven. Deze zeer gewaardeerde inzet mag niet onzichtbaar worden hier, daarvoor is ze te waardevol. Dus ja, zet mij er ook maar bij! O.
 18. Ook bij ons gaan de kinderen pas naar school zodra wij het veilig achten, en zo denken er meerdere mensen in onze omgeving over. Mijn vrouw is door ziekte erg kwetsbaar. Ik verwacht dat na de piek en het afbouwen van de maatregelen het oude leven en de individuele samenleving weer snel terug is. Men gaat gewoon verder. Zelf verwacht ik dat we vanaf de 2e helft zomer een rustige periode tegemoet gaan waarin het virus zich koest houdt, om in de herfst weer toe te slaan in een tweede golf. Wij willen de rustige periode gaan gebruiken om de lessen die we nu leren om te zetten in uitbreiding van onze noodvoorraad, of misschien wel meer toespitsing. Ik ben benieuwd
 19. En dat is inderdaad waarom ik het niet zie gebeuren, er zijn teveel invloedsfactoren om toch alles naar een richting te zetten. Absolute neutraliteit bestaat niet helaas, maar het is een mooi ideaal. Maar randvoorwaarden voor wanneer iets een crisis is en hoe dan gehandeld moet worden met eventueel een tijdelijke wijziging in essentieel bestuur zou natuurlijk best te maken kunnen zijn als iedere politieke partij hier achter zou staan. O.
 20. Ook ik heb het vermoeden besmet te zijn geweest, Net herstellende van mijn 2e verkoudheid in een paar weken tijd, maar deze verkoudheid was wel erg vreemd. Voelde me opeens behoorlijk beroerd met keelpijn (wat ik nooit heb), vermoeidheid, hoofdpijnen en druk op mijn voorhoofd/ogen. Hoesten niet bijzonder opvallend, maar wel verhoging met maxima van 37.9 C. Aangezien ik een nabije collega heb die vermoedelijk besmet is geraakt door een vriendin die werkelijk gediagnosticeerd is vermoed ik dat ik getroffen ben door de milde klachten variant. Gelukkig mijzelf aardig op de been kunnen houden, en snel hersteld door een familie remedie tegen griep en verkoudheid. Deze remedie bestaat uit het innemen van Natrium Bicarbonaat, een werkelijk veelzijdig middel. Na 3 dagen was ik er doorheen, en blijf nu nog een tijdje binnen om de mogelijkheid anderen aan te steken uit te sluiten. Ik zou willen dat er iets van een zelftest beschikbaar was om te testen of ik het werkelijk gehad heb en mogelijk nu ook een immuniteit of in ieder geval anti stoffen heb opgebouwd. O.
 21. Mijn persoonlijke mening is dat dit land in tijden van crisis inderdaad geleidt zou moeten worden door een zg "Zakenkabinet". Mensen uit de praktijk met kennis en kunde op de juiste posities welke niet gebonden zijn aan politieke partijen en/of stromingen maar met een goed mandaat beslissingen kunnen nemen in het belang van het land en bevolking. Helaas zal dit niet zo snel gebeuren ben ik bang... O.
 22. Ook wij hebben het geluk een redelijke tuin en achter ons huis een afgescheiden deel te hebben waar we naar buiten kunnen en ook de kinderen hun energie een beetje kwijt kunnen. Je zou nu maar 3 hoog achter zitten midden in de stad, met die mensen heb ik echt te doen.
 23. Daar waar ik woon, tegen de Veluwe aan de rand van een groots wandelgebied is het de laatste dagen nog steeds vrij druk met wandelaars, fietsers, wielrenners en hardlopers. Datzelfde beeld zie je in de omgeving, dus ik ben benieuwd....
 24. Beste allemaal, Mooi theoretisch topic, hoe gaan we verder na het virus. Of eigenlijk, hoe gaan we verder na de eerste golf. Er komt een moment dan is de eerste golf van het Covid19 virus voorbij en worden de maatregelen afgebouwd. Dat moment zal ergens einde van het voorjaar zijn verwacht ik, dan zal alles weer enigszins normaliseren en iedereen weer verder gaan met zijn oude leventje. Het collectief geheugen kent slechts een korte termijn, dus men zal in het najaar weer verrast zijn als het virus weer de kop opsteekt. Want weggaan zal het nog niet, niet zolang er geen goede behandeling gevonden is en breed toegepast wordt. Zelf zal ik de verwachte rustige zomermaanden gebruiken om mijn voorraden weer op pijl te brengen en met name ook mijn desinfecterende en viruswerende zaken uit te breidden. Ik merk dat ik daar te weinig aandacht aan gegeven heb de laatste jaren, zeker omdat een grootschalige virusuitbraak niet mijn hoofddoel van het preppen was. Hoe kijken anderen hier tegenaan, wat verwachten jullie en welke voorbereidingen gaan anderen treffen? Ik hoor het graag en hoop dat we elkaar met tips en ideeën verder kunnen helpen. Op naar de toekomst! O.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...