Na aanleiding van een ander draadje,
http://preppers.nl/forum/threads/1992-Eten-uit-de-natuur
leek het mij weer eens leuk om wat tuinslakken op het menu te zetten.
De afgelopen maanden zag ik overal slakken in mijn tuin dus leek het me allemaal niet zo moeilijk. Na een uur tussen de planten en struiken zoeken had ik 1 gevonden. Alsof ze het hadden afgesproken waren ze allemaal vertrokken. Helaas voor hun keek ik onder een boom naar boven. Blijkbaar gaan ze met een naderde winter met ze alle naar hogere plekken om te overwinteren.
Niet veel later had ik 15 slakken in een potje. Deze heb ik met de deksel op een kier 4 of 5 dagen laten staan zodat ze hun ontlasting kwijt raken.
Vandaag was het dus de grote dag. Helaas door tijdnoot werden het geen 3 manieren van bereiden maar 2.
1) in alu folie en in de openhaard
2) gewoon koken
Na een paar dagen in het potje nog even wassen voordat we er iets mee gaan doen.
De slakken die in de open haard moeten heb ik folie gedaan met wat ui, olijfolie en italiaanse kruiden.
Het pakje heb ik ongeveer 20 minuten in de openhaard gelegd.
Jammer genoeg was 20 minuten veel te lang en waren ze allemaal verbrand.
(zou Dr. Pepper de onderstaande thumbnail weg kunnen halen, weet niet hoe het moet, thx)