Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/27/14 in alle zones

  1. Uhm volgens mij is het aan IEDEREEN (dus ook de vleeseters bedoel ik, veganisten doen het ff anders..) aan te raden dagelijks zuivel te eten, melk, een plakje kaas o,i,d. Vegetariërs eten echt niet de hele dag door eieren ofzo. Daarbij is juist het omgekeerde aangetoond: vegetariërs hebben over het algemeen vaker een LAGER cholesterol omdat ze veel meer vezels eten. Je 2e opmerking over dat 99% van de vleeseters een B12 tekort heeft is al helemaal belachelijk , waar haal je dat percentage vandaan? Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 10 mensen een B12 tekort waarvan een groot gedeelte dit (nog) niet weet. Het lijkt mij handig om niet zo maar dingen te gaan verkondigen waar je helemaal niets van af weet en dan gewoon maar wat onzin neer te zetten. Wil je vollledige informatie over B12 lees dan eens deze studie: http://home.hccnet.nl/michel.post/B12/INHOUD.HTM#H6 ietwat lastig voor mensen die de termen niet kennen, maar wel volledig. Dan terug on topic: Het lastige met oefenen met slachten in Nederland is dat het verboden is je grootvee zelf te slachten, kleinvee en kleinwild valt dan nog op te oefenen maar de grote jongens als schapen, paarden, koeien en varkens zal niet lukken. Wij slachten nu onze hanen zelf, dat heb je eigenlijk zo onder de knie al duurt het even voor het snel en handig gaat. Wij plukken ze niet maar trekken ze zo uit hun jas, dat gaat vele malen sneller en de honden hebben meteen ook wat te eten.. Dit najaar gaan we een varken en een schaap slachten maar daar zullen we dan eerst even hulp van wat Hongaren bij nodig hebben. Het doden zelf kan je natuurlijk zelf met een gun of vette kruisboog, maar het dier verwerken is toch wat lastiger. Een interessant boek over slachten van varkens is Sus Domesticus het varken op tafel,van Ko Sliggers en Andrea Stultiens daar staat zeer duidelijk beschreven hoe je een varken verwerkt. Alleen het doden zelf staat er niet in omdat het dus verboden is dat te doen in Nederland. Maar als je dit boekje gelezen hebt kom je alsnog een eind bij een boel andere dieren. Thuis in je achtertuin of op je balkon kan je natuurlijk naar hartenlust oefenen met konijnen en kippen
    2 punten
  2. Vanavond weer om half 8 op SBS6 "Utopia" of nu live te zien via Utopiatv.nl Week 4 om te discussiëren over "Utopia" Samenvatting van week 3.
    1 punt
  3. De vraag bovenaan het topic is dus: 'hoe overleef ik een crisis van Dick Berts'. Ik val misschien wat midden in het topic, maar hoeveel risico loop ik eigenlijk als Dick Berts een crisis heeft?
    1 punt
  4. Heel herkenbaar, ook ik ken die situaties (ongeacht hoe ze ontstaan zijn) je vreet alles op zulke momenten maar sommige dingen zorgen voor meer watertanden dan andere dingen. Vlees is absoluut yummie op zo'n moment, je geweten is allang op de achtergrond geschoven. Ik ben een omnivoor, en dat is niet omdat ik vegetarisch eten nooit overwogen heb, maar omdat ik van mezelf inmiddels weet dat ik alles vreet wat mij lichaam mij ingeeft mij op dat moment te eten. Dat is mij opgevallen tijdens mijn eigen persoonlijke 'hungergames' en dat wil ik toch graag met jullie delen. Te diep wil ik er echter ook niet op ingaan, het zijn zwarte pagina's in mijn leven. Mijn lichaam lijkt aan te geven waar het behoefte aan heeft, eten sowieso, maar soms lijkt het ook alsof mijn lichaam aanstuurt wat ik eet. Tijd geen vitamines gehad ? Ik grijp sneller een mandarijntje. Maar als ik niet af en toe wat vlees eet dan merk ik gewoon dat ik 'zwakker' word. Let wel. ,met dingen als granen (muesli, brood, crackers) is dat nog veel erger. Wat ik gemerkt heb is dat het ontzettend moeilijk is om de eerste dagen zonder eten te gaan. Ik ben er niet trots op dat ik mezelf weleens in die situatie heb begeven, maar toch heb ik daar wel wat ervaring in moet ik toegeven. Ik ben nooit verder gegaan dan de grens die ook Ray hier aangeeft gegaan. 5 dagen. Heb er weleens verslagen over gelezen, het schijnt makkelijker te worden na een week. die momenten ken ik niet. zover ben ik gelukkig niet gegaan. Altijd zorgde de ratrace van het leven ervoor dat ik weer moest presteren en dus moest eten of ik zou omvallen. Of ik daar dankbaar voor ben ik is een tweede....... Zoals ik het nu zie, lijkt het erop dat je er bijna niet omheen kan om te eten wat je voor je neus krijgt na tijden van ontbering. Vreten wat de pot schaft. En tot je nemen waar je lichaam inmiddels om schreeuwt. Niet nadenken, niet voelen, smaak word ondergeschikt, ook al is het vies, je werkt het naar binnen. Koud of warm. Lekker of vies. Betrouwbaar of bedenkelijk. Of het een betere keus is om vol te houden en geen vlees te nuttigen en te wachten op het moment dat je 'went' aan het hongergevoel kan ik dus niet zeggen. Daarom vind ik het moeilijk om te zeggen dat vegetarisch eten een slechte keus is. Ik vind het niet eerlijk om daar echt over te zeggen, ik weet waar ik het over heb, zo zit het en niet anders. Echte, echte honger ken ik nog niet. Trek wel, enorme trek zelfs. Wat me wel opvalt in mijn eigen omgeving is dat de ervaringen van weinig eten en ontberingen ondergaan niet bekend is bij de meeste mensen. Een teken van de welvaart van de gemiddelde burger denk ik dan tevreden. Fijn voor ze De meesten worden al gek als er maar 1 maaltijd is overgeslagen. Maar aan de andere kant is die gemiddelde burger natuurlijk wel een slappe zak die zich nooit kan beroepen op het zijn van een ervaringdeskundige. ik zie daar een gevaar in. Nou maak ik van een korte boodschap een heel lang verhaal. (de wijn is echt heerlijk en gaat veel te snel deze avond) Hier komt het voor mij op neer. Vangen en slachten zijn zeker nodig om tot het meest lastigste punt van dit verhaal te komen en dat is het uiteindelijke beëindigen van het leven van het dier dat je gaat consumeren. Je maakt iets dood. Daar kunnen we ruzie over maken, daar kunnen we van alles op loslaten, maar dat is gewoon ontzettend moeilijk. Leren slachten en de wil om dat te leren kan alleen maar aangemoedigd worden. Dus: Hup @Zinzzy ! Je bent gewoon op de goeie weg als je dit vraagt, ook al loopt kritische Ambertje wat commentaar te geven. Hoop dat alles wel is en je voortgang boekt en dat we snel weer wat van je horen. Ik begin je te missen.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...