Ik zal mij even voorstellen. Ik ben totaal gepassioneerd van het inmaken van voedsel.
Het laatste recept wat ik gemaakt heb is het inmaken van kipfilet, met wortelen, prei, bleekselder en ui, in azijn met suiker.
Daarna in de inmaakketel en onbeperkt houdbaar.
Zijn er meer preppers die voedsel inmaken of wecken op dit forum?
Voor de liefhebbers: hier het recept voor 4 weckpotten kipfilet van 1/4 liter:
750 gram kipfilet
2 uien
150 gram wortelen
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 theelepel peterselie
1,5 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
100 gram suiker
300 milliliter witte wijn
300 milliliter azijn
peper en zout
Bak uw kippenfilets aan in wat boter, kruid ze met peper en zout, en bak de kipfilets totdat ze goed gekleurd zijn. Haal uw kippenfilets uit de pan en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. (de kipfilet is nog niet gaar maar zal later in het recept gaar gekookt worden.
Pel de uien en snijd de uien, wortelen, prei en bleekselder in ringen.
Voeg nu alle kruiden, de azijn, de suiker, witte wijn en groenten toe en laat de stukken kipfilet 30 minuten op een laag vuurtje sudderen. Doe de kip, samen met het kookvocht en de kruiden in weckpotten en maak de kip in, in een inmaakketel op 100 graden gedurende 1 uur. Als u de kip serveert laat u de kip uitlekken in een vergiet zodat de azijn volledig wegloopt.
(Als u de kip niet inmaakt, laat de kip dan nog 1 uurtje sudderen zodat de azijn wat beter kan verdampen).
WECKIE