Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 01/14/13 in alle zones

  1. jongens,het is pas genoeg als ik het zeg,tot dan alemaal blijven leven, begrepen.
    2 punten
  2. Ik zal mij even voorstellen. Ik ben totaal gepassioneerd van het inmaken van voedsel. Het laatste recept wat ik gemaakt heb is het inmaken van kipfilet, met wortelen, prei, bleekselder en ui, in azijn met suiker. Daarna in de inmaakketel en onbeperkt houdbaar. Zijn er meer preppers die voedsel inmaken of wecken op dit forum? Voor de liefhebbers: hier het recept voor 4 weckpotten kipfilet van 1/4 liter: 750 gram kipfilet 2 uien 150 gram wortelen 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 theelepel peterselie 1,5 theelepel tijm 2 laurierblaadjes 100 gram suiker 300 milliliter witte wijn 300 milliliter azijn peper en zout Bak uw kippenfilets aan in wat boter, kruid ze met peper en zout, en bak de kipfilets totdat ze goed gekleurd zijn. Haal uw kippenfilets uit de pan en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 centimeter. (de kipfilet is nog niet gaar maar zal later in het recept gaar gekookt worden. Pel de uien en snijd de uien, wortelen, prei en bleekselder in ringen. Voeg nu alle kruiden, de azijn, de suiker, witte wijn en groenten toe en laat de stukken kipfilet 30 minuten op een laag vuurtje sudderen. Doe de kip, samen met het kookvocht en de kruiden in weckpotten en maak de kip in, in een inmaakketel op 100 graden gedurende 1 uur. Als u de kip serveert laat u de kip uitlekken in een vergiet zodat de azijn volledig wegloopt. (Als u de kip niet inmaakt, laat de kip dan nog 1 uurtje sudderen zodat de azijn wat beter kan verdampen). WECKIE
    1 punt
  3. Zoals vele zeggen, denk ik ook dat deze vraag niet te beantwoorden is zolang je niet in die situatie zit. Dat is naar mijn mening hetzelfde als je vraagt hoe iemand gaat reageren als hij of zij overlijd. Dat weet je niet als je er niet heel dichtbij hebt gestaan. Ik heb door mijn spierziekte twee keer op het randje gestaan. En toen heb ik het geaccepteerd. Hoe kl**te het ook is. MAAR! Gelukkig ben ik niet van het randje gepletterd Net zoiets als bij de film The Mist uit 2007? Ik vond dat toch ZO sneu he! :s Groetjes, Appelflapje
    1 punt
  4. Waar ligt de grens? Wanneer is het genoeg? En de moeilijkste vraag van allen: ga je in je eentje verder en laat je de rest achter? heb je er al eens over na gedacht dat de rest jou achter moet/kan laten en dat de rest gewoon verder gaat? kijk ik ben ook voorbereid maar door de situatie's die jij schetst worden anderen preppers raar aan gekeken en automatisch in een hokje geplaatst ik vindt dat jij te extreem bent in je doemscenario's. mijn advies is dan ook om fictie en realiteit niet door elkaar te halen wat jij schetst gebeurd alleen in holywood-films.
    1 punt
  5. ik ook niet hoor maak al 3 jaar eigen jam maar verder ben ik ook nog niet gekomen.
    1 punt
  6. Hmmmm en ik was al trots op de zwembandjes die ik voor de kids in de BOB had gestopt... Dat valt dan toch wat tegen als je dan jouw reddingsboot ziet. Zo'n reddingsvlot is super, ik zou het alleen nergens kwijt kunnen want het moet natuurlijk wel in je tuin ofzo. Als je het ergens anders opslaat heeft het geen zin, moet je daar eerst heen zwemmen enzo, dat wordt toch lastig.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...