Ga naar inhoud
GENEGEERD

Mini SHTF


lewieke

Aanbevolen berichten

Vanmorgen 6.50u, een ijslijke kreet uit de badkamer, mijn vrouw schreeuwt het uit. Ik ga kijken, bezorgd als ik ben en vraag wat er scheelt. Het water is koud. Ligt de boiler er alweer uit ? Effe rustig naar beneden gesloft. Het ding staat in veiligheid. Geen mens die weet waarom. De waakvlam is uit. Even een aansteker er bij, de vergrendeling opheffen, knopje ingedrukt houden, gas laten toestromen, 7 minuten later staat ie weer aan. Alles opgelost denk ik gelukkkig, tijd voor een kopje koffie.

 

En dan naar het werk. 14km. Met de fiets. Met elektrische hulpmotor, maar toch, berekoud ook. dus toch snel nog effe een thermische broek aan, fleece, handschoenen, hesje, verlichting aan, en op weg. 4 km verder. Lekke band. Getver. Plan B dus.

 

Gelukkig heb ik mijn EDC bij. In de fietstas. Zo opgelost denk ik. Flesje schuim er bij, band volspuiten. Terwijl ik dat probeer, springt het slangetje. Onding. Het schuim zit overal. Behalve in de band. een beetje wel hoop ik. Dus nog een busje co2 er achteraan om de band op te pompen. Werkt niet, dus een scheur. Te ver om terug te keren, te ver om te stappen en ik kan toch moeilijk 3 klassen leerlingen hun plan laten trekken. Ook het opperhoofd van de school zou er niet al te blij mee zijn. Plan C. De cavalerie bellen dan maar.

 

Mevrouw die net 'r haar aan het wassen is neemt op. En of ik helemaal betoeterd ben en niet weet dat ze ook naar 'r werk moet. Nou ja, de financiën van de multinational kunnen wel een uurtje wachten denk ik. Ze haalt bakzeil en komt met halen. Met de auto. De fiets zet ik in de tuin van de eerste de beste woning, die mensen gaan wel even raar kijken, maar het is in elk geval beter dan zomaar langs de straat. Ik haal 'm straks wel op.

 

Ik haal de schoolbel nog net. Daar sta ik dan. Zonder sleutel. Die ligt nog in de keuken, ik moest zo nodig eerst die boiler aanleggen, me wat gehaast en ja hoor, vergeten. Sta ik daar, zonder boeken voor een klas halve wilden, 18 lentes jong en hoegenaamd geen zin in les. Ze hadden al bijna door dat er iets aan de hand was. Gelukkig is er plan D. De externe harde schijf, alle cursussen in PDF formaat, hopelijk doet die computer annex beamer het. Oef, het lukt, drie minuten later dan voorzien gaat de les van start. Nu nog die gasten rustig krijgen.

 

Neem pagina 38 en zet er je naam bovenop. Nee hoor, als je geen zin hebt, dan hoef je het niet te doen. Liever niet zelfs, dan hoef ik het niet te verbeteren. 't Levert je ook geen punten op. Tegen hun zin gaan ze aan de slag. Netjes gered. Nu de volgende drie lesuren nog overleven zonder boeken. En dan met de trein naar huis. Fiets ophalen, band herstellen, weet ik ook weer wat te doen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@lewieke het zat je niet mee vandaag :rolleyes: je schrijft mini SHTF maar je had het ook gewoon Murphy's dag kunnen noemen ;) (oftewel de wet van behoud van ellende ;) )

maar zo je verhaal zo te lezen wel een heel leerzame dag geweest niet , ik hoop wel voor je dat je er niet al teveel zo hebt , zeker niet in de wintermaanden

ik zou zeggen plak ze

gr will

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien een tip van een oude rat . Toen ik vroeger naar school ging gebeurde dat ook met de fiets . Een dikke 12 km van huis . Ik had een oude fiets staan zowat half weg bij een boer . Als ik s'morgens lek liep moest ik max. 3 km te voet om bij mijn reserve fiets te komen .

 

 

Geert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...