CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Hier volgt een review van bami goreng, merk Kung-FU. Gekocht bij Appie H. voor 1,62 / 680 gram. Voedingswaarde per 100 gram : - energie 140 kcal ; - eiwit 4,6 gram ; - koolhydraat 19,2 gram , waarvan suikers 2,5 gram ; - vet 4,6 gram , waarvan verzadigd 0,7 gram ' enkelv. onverzadigd 2,5 gram , meerv. onverzadigd 1,3 gram ; - voedingsvezel 1,6 gram ; - natrium 0,75 gram. Benodigdheden : - 1 blik Kung-Fu bami goreng ; - margarine (de houdbaarheid was tot 01-01-13, vorig jaar half opgemaakt en laten staan) ; - CO-pieper ; - Home Stove ; - mestin + vork ; - zakmes. De bami is houdbaar tot juli 2016. De pieper die ik gebruik is bedoeld voor de detectie van H2S, maar alarmeert ook bij de meeste andere schadelijke gassen (ruim voordat het gevaarlijk wordt) zoals methaan, propaan, butaan, benzeen, tolueen, xyleen en natuurlijk koolmonoxide. Tevens gaat hij in alarm bij een zuurstofwaarde 23% (v/d lucht). Voorbereiding ; - opstellen gasstel (Home Stove) en testen... werkt prima ; - pieper aanzetten... werkt ook ; - blik geopend met mijn zakmes... mes is nog heel ; - mestin ingesmeerd met boter ; - inhoud van het blik in de mestin... past precies. Even kijken of dit allemaal goed op het forum komt... met name de foto's. Deel 2 volgt direct... 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Haha, heel benieuwd naar het vervolg, ik heb toevallig hetzelfde blik gekocht onlangs bij de DEKA en heb dezelfde nood gas koker. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 Het gaat goed, behalve de slechte foto van de pieper. Deel 2 dan nu. Bereiding : De mestin met de bami op het vuur gezet. Het gasstel staat op vrijwel de laagste stand, anders ben ik bang dat de boel aanbrand. Regelmatig roeren... en na 7 min. is de bami heet, te heet om direct te kunnen eten (zonder blaren hahaha). Effe goed blazen eerst... pfffffffffff En eten maar... Smaakoordeel : Bij het openen van het blik kwam me een heerlijke geur tegemoet, echt de geur van bami goreng. Helaas proef ik dat nauwelijks terug in de hete bami. De bami is behoorlijk klef. Het kan zijn dat ik teveel boter heb gebruikt. Ik zie vlees en groente, maar erg veel is het niet. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente krijg je hiermee zeker niet binnen... des te meer zout. Toch vind ik het goed te eten, zeker niet vies, maar ook niet zó lekker als het ruikt bij het openen. Eindoordeel : Voor de prijs van € 1,62 krijg je een flinke maaltijd, die behoorlijk smaakt. Het vele zout baart me zorgen, maar in een SHTF-situatie is het een prima maaltijd. Morgen ga ik de nasi goreng proberen. Gr. en suc6, Martin. 2 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Altijd handig, weten welk merk het lekkerste is of juist niet. Wel een dijk van een pieper die je hebt! Een onbetaalbare van je werk? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 Ja @Raycoupe die pieper is van m'n werk. Wat ie kost weet ik niet, maar daarop kun je wel altijd vertrouwen zolang je hem maar aanzet in een veilige omgeving. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 @CrossbowClan leuke review. Waarom in hemelsnaams margarine erbij?? Moeten je hartkleppen gesmeerd worden ofzo? Dat vele zout is wel degelijk een issue bij een SHTF situatie! Zeker voor een langere periode. Het zorgt voor een extra belasting van je lichaam en je hebt meer water nodig. Maar ok, voor dat geld een aardige aanvulling/afwisseling. Ik vond de blikken niet te vr3ten. Voor nood eet ik echt haast alles. Maarja ik heb nu de keuze.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 @prepass, ik had die boter juist bewaard om voor zoiets te gebruiken. Op het blik staat dat je eerst een klontje boter in de pan moet doen. Uiteraard moet je dat niet elke dag eten, ik wissel af met 6 soorten soep, pasta, groente, worstjes, vis... allemaal in blik en lang houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
f150 Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Eigenlijk ben ik vooral geïnteresseerd in je pieper.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 Hahaha @f150... is niet te koop. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 @f150 Ik denk dat je deze bedoelt? http://www.raesystems.com/products/toxirae-3 Worden veel in de (Petro)chemie industrie gebruikt.......Botlek/Europoort etc... En zoals je kan zien @CrossbowClan lijkt de jouwe een H2s pieper...... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Ook wel gegeten, smaak nergens na. Zelfs een enigzins overheersende smaak van iets wat de smaak van bami moet nadoen. Maar je kunt het wel redelijk krijgen, dan doe je er een blikje goulash door of gebakken spekjes. Wordt dan nog zouter en duurder. Vind het dan zelf wel goed te eten, maar je moet wel van zout houden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 @f150 En zoals je kan zien @CrossbowClan lijkt de jouwe een H2s pieper...... Dat staat ook in de review... wel goed lezen hè. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
MyronPrps Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Ik ga denk ik binnenkort maar even de Ravioli in blik proberen, hopen dat het niet zoals hier ook tegenvalt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Dat staat ook in de review... wel goed lezen hè. Ik kan het mis hebben, maar volgens mij detecteert deze pieper ALLEEN H2S..... Zie de website: The ToxiRAE 3 is a full-featured single-gas monitor...... http://www.raesystems.com/sites/default/files/downloads/toxirae3_datasheet.pdf Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 Geloof me @prepass, ik en al mijn collega's gebruiken hem dagelijks en hij gaat echt bij alles in alarm. Zelfs als je gaat roken moet je hem uitzetten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Wafels Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 @CrossbowClan dank je voor je review , wellicht dan toch slim om naast dit soort maaltijden dan toch ook wat gedroogde kruiden bij je voorraad te doen , zodat je er dan toch wat extra smaak aan kan geven en wat @prepass zegt zout is een behoorlijke belasting voor je lichaam als je constant van dit spul eet (je nieren moeten dan echt overwerken) en je moet dan zeker extra drinken bij dit soort maaltijden gr will Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 @prepass, Die bumptest wordt volgens mij gedaan met propaangas, dus hij wordt gekalibreert op propaan en niet op H2S, want dat gas is écht levensgevaarlijk. Daarom, vanwege de kalibratie op propaangas, reageert hij op alles wat daar in de buurt of hoger komt... en dat zijn vrijwel alle schadelijke gassen en dampen. Ik, en al mijn collega's, leg dagelijks mijn leven in de "handen" van dat ding. Naast uiteraard andere methoden van gas/lel- metingen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 16 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 16 september 2013 Klopt @Wafels, als je dat eet moet je wel een extra litertje drinken... maar ook daar is aan gedacht. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Wat zijn de ingrediënten, @CrossbowClan? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
AWOL Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Wat zijn de ingrediënten, @CrossbowClan? Ik blijk de de nasi ipv de bami te hebben gekocht maar de ingrediënten daarvan zijn iig: Sowieso interessant dat het totaal van de ingrediënten ruim boven de 100% ligt lol Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nazdrovje Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Voedsel klaarmaken in Messtins en hier ook uit eten is tegenwoordig niet meer HPG-verantwoord. Binnen defensie is dit zelfs verboden aangezien er mogelijk aluminium schilfers in de voeding terecht kunnen komen. Dit zou een negatief effect op de gezondheid kunnen geven.. Aldus.. :S Anyway, nu mijn persoonlijke mening; Durf messtins los te laten en gewoon lekker makkelijk te koken in een anti-aanbakpannetje, scheelt zoveel geklooi met schoonmaken, en is nog frisser ook! Verder vind ik er vrij weinig eiwitten inzitten, maar weer veel (slechte) vetten.. Goed voor de adertjes Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 Dank je wel @AWOL. Zoals ik al dacht: een flinke berg E-nummers. Eet smakelijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 16 september 2013 Delen Geplaatst: 16 september 2013 @CrossbowClan ik snap je gedachtegang wel. Ik hoop echt dat je een juiste aanname doet. Mijn werkgever gebruik ook h2s piepers en ook deze zijn alleen voor h2s, dat ze afgaan op andere gassen/waardes zegt niets over de juiste detectie van de andere gassen. Ik vraag me ook af of ie wel CO meet want daar zijn specifiek andere meters voor. Maar ok, ik hoop dat jij gelijk hebt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CrossbowClan Geplaatst: 17 september 2013 Auteur Delen Geplaatst: 17 september 2013 @Nazdrovje, ik zal je advies in mijn achterhoofd houden. Ik denk dat je wel gelijk hebt. Gr. en suc6, Martin. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
dR3 Geplaatst: 17 september 2013 Delen Geplaatst: 17 september 2013 Sowieso interessant dat het totaal van de ingrediënten ruim boven de 100% ligt lol Er mist een 'sluit-haakje' -> ) Ik heb die nassi 2x geprobeerd maar vind het echt te zout om te eten, na drie dagen niets eten smaakt het vast prima maar die blikken komen niet in mijn voorraad (prep what you eat, eat what you prep). Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.