Ga naar inhoud
GENEGEERD

Cavia's als vee


Communicator

Aanbevolen berichten

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het niet leuk vind. Ikzelf zou het ook niet willen, totdat er werkelijk een SHTF is. Uit ervaring weet ik dat ik een dier kan doden en slachten, maar leuk vind ik het zeker niet. Zonder in religieuze discussies te willen belanden, kan ik ook zeggen dat ik ieder jaar weer kotsmisselijk wordt van het gebruik waarbij schapen ondanks alle goede afspraken, onverdoofd de strot afgesneden wordt. Van mij mogen ze dat met die gasten zelf doen, maar goed, das een persoonlijke mening ;)

hey frank

 

dan moet je snel langs komen om mijn keel door te snijden. ik maak geen halszaak van ,maar ik slacht wel kosher. en wel vandag nog een geitje.juist pijn vermeinden is heel belangrijk bij kosher slachten ,en de dieren mogen niet ziek zijn of onnodig gelijd heben. kom daar maar aan in de voedsel industrie. je ken mij en weet dat ik van dieren houd, maar ik eet ze ook op en dood ze onder mijn voorwaarde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Reacties 101
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Ik kan me heel goed voorstellen dat je het niet leuk vind. Ikzelf zou het ook niet willen, totdat er werkelijk een SHTF is. Uit ervaring weet ik dat ik een dier kan doden en slachten, maar leuk vind ik het zeker niet. Zonder in religieuze discussies te willen belanden, kan ik ook zeggen dat ik ieder jaar weer kotsmisselijk wordt van het gebruik waarbij schapen ondanks alle goede afspraken, onverdoofd de strot afgesneden wordt. Van mij mogen ze dat met die gasten zelf doen, maar goed, das een persoonlijke mening

 

hey frank

 

dan moet je snel langs komen om mijn keel door te snijden. ik maak geen halszaak van ,maar ik slacht wel kosher. en wel vandag nog een geitje.juist pijn vermeinden is heel belangrijk bij kosher slachten ,en de dieren mogen niet ziek zijn of onnodig gelijd heben. kom daar maar aan in de voedsel industrie. je ken mij en weet dat ik van dieren houd, maar ik eet ze ook op en dood ze onder mijn voorwaarde.

 

#JohnnyBravo plopt een biertje open, trekt een zak paprika chips uit elkaar en gaat eens goed zitten voor deze aankomende fittie!#

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey frank

 

dan moet je snel langs komen om mijn keel door te snijden. ik maak geen halszaak van ,maar ik slacht wel kosher. en wel vandag nog een geitje.juist pijn vermeinden is heel belangrijk bij kosher slachten ,en de dieren mogen niet ziek zijn of onnodig gelijd heben. kom daar maar aan in de voedsel industrie. je ken mij en weet dat ik van dieren houd, maar ik eet ze ook op en dood ze onder mijn voorwaarde.

 

Als dat een uitnodiging is om langs te komen op jouw mooie bounty eiland, dan kom ik, maar dat weet je ;)

Maar ik wordt eerlijk gezegd helemaal ziek van al die gevallen die we hier in bepaalde wijken hebben, waar idioten schapen staan slachten op hun balkonnetje.

Lang niet iedereen die het doet kan het ook echt goed en wat wie dan ook tegen me zegt, ik geloof niet in pijnloos. Dat is iets dat mensen zichzelf aanpraten om het goed te maken. waar je jezelf ook snijd, het doet pijn en een dier is daar geen uitzondering op. Je kunt wel voorkomen dat die pijn erg lang duurt, daar zit het verschil.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als dat een uitnodiging is om langs te komen op jouw mooie bounty eiland, dan kom ik, maar dat weet je ;)

Maar ik wordt eerlijk gezegd helemaal ziek van al die gevallen die we hier in bepaalde wijken hebben, waar idioten schapen staan slachten op hun balkonnetje.

Lang niet iedereen die het doet kan het ook echt goed en wat wie dan ook tegen me zegt, ik geloof niet in pijnloos. Dat is iets dat mensen zichzelf aanpraten om het goed te maken. waar je jezelf ook snijd, het doet pijn en een dier is daar geen uitzondering op. Je kunt wel voorkomen dat die pijn erg lang duurt, daar zit het verschil.

h

nee, frank ,het is nooit pijnloos ,maar mijn besten hoeven niet uren in een vachtwagen,en dan na een abattoir,die echt stink na de dood en waar besten in paniek raken .kijk een keer hoe iemand slacht die het zelf doe,de tijd voor neem en respectvol met dat leven om ga. de methode is ondergeschik, de pin is ook niet geweldig en met een mes moet je trefzeker ziijn maar de pin is gewoon een super size spiker die in de hersenen woord geraam en dat noem men verdoofving.ik heb trouwens nog nooit iemand op een balcon zien slachten, nergens op de wereld.als mensen niet meer mogen slachten zoals hun goed dunk is dat een zoveelste aanslag op individuele vrijheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

h

nee, frank ,het is nooit pijnloos ,maar mijn besten hoeven niet uren in een vachtwagen,en dan na een abattoir,die echt stink na de dood en waar besten in paniek raken .kijk een keer hoe iemand slacht die het zelf doe,de tijd voor neem en respectvol met dat leven om ga. de methode is ondergeschik, de pin is ook niet geweldig en met een mes moet je trefzeker ziijn maar de pin is gewoon een super size spiker die in de hersenen woord geraam en dat noem men verdoofving.ik heb trouwens nog nooit iemand op een balcon zien slachten, nergens op de wereld.als mensen niet meer mogen slachten zoals hun goed dunk is dat een zoveelste aanslag op individuele vrijheid.

 

Ik denk dat we het wel met elkaar eens zijn wat betreft de bio-industrie en de wijze waarop daar dieren gedood worden. Ik heb ooit een bezoek aan een kippenslachterij moeten brengen en werd daar echt verdrietig van. Bottomline is, dat het doden van dieren altijd een vorm van ongemak en pijn met zich meebrengt en dat de kundigheid van de slachter bepaald hoeveel dit is. Ik weet dat jij liefde voor dieren hebt en dat ze een goed leven hebben gehad, maar toch blijf ik me met alles afzetten tegen die het idee dat iedereen het recht moet hebben om op een bepaalde feestdag een dier de strot af te snijden terwijl ze het onkundig doen. Dat jij nog nergens meegemaakt hebt dat schapen op een balkon geslacht worden, zegt mogelijk ook dat je in dit land nog niet alle soorten woonwijken gezien hebt, want geloof me, het gebeurd.

Voor alle duidelijkheid, in een SHTF zal ik ook niet aarzelen als het moet, maar dan nog zal ik het niet leuk vinden.

 

Dit is waar ik dus ziek van wordt: http://forum.fok.nl/topic/666137/1/25

Link naar reactie
Delen op andere sites

@frank1964

Frank, elke nacht horen wij varkens urenlang gillen van angst. Ze staan dan langs de snelweg geparkeerd in een vrachtauto te wachten tot het slachthuis open gaat. Zo heel erg dicht bij de snelweg wonen wij nu ook niet maar toch hoor je het zelfs binnen heel duidelijk en soms, als ze heel bang worden, ruik je het ook.

'S morgens vroeg worden ze dan verder vervoerd om dan op niet zo'n heel erg diervriendelijke manier geslacht te worden. Voor mij allemaal een reden om geen (varkens)vlees te eten. Nederland kan nogal op de kast klimmen als het om halal of kosher slachten gaat maar hoe wij het doen deugd helemaal niet. Zolang het dier een goed leven heeft gehad, rustig vervoerd werd en kalm behandeld werd tijdens de slacht eet ik liever een met een scherp mes geslacht dier. Tuurlijk heb je uitwassen maar die zijn er net zo bij de Nederlandse slachterijen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik slacht soms zelf, voornamelijk oude hanen voor in de soep, maar heb ook wel eens stieren zelf geslacht. Gewoon in hun eigen weide waar ze waren opgegroeid een juist geplaatste kogel in het hoofd, of een mes door de keel, vergt heel veel kennis. het is zeker niet gewoon een kwestie van schieten of snijden. Je moet dit echt 100% goed doen en ook ELKE keer in ÉÉN keer goed. Er is geen tweede kans, want dan heb je het lijden al veroorzaakt. Ik laat de stieren tegenwoordig meestal voor het gemak bij een bevriende slager slachten, vervoer ze dan zelf op een diervriendelijke en rustige manier, laat ze lekker op de weide grazen tot het tijd is en dan doet de slager zijn werk. De rommel die het slachten achter laat blijft bij de slager en het vlees neem ik mee terug om in stukken te snijden en verpakken. Ik heb dan ook geen eisen met betrekking tot rituelen, ik geloof in vanalles en niets, maar waar ik niet in geloof is door een god opgelegde leefregels. Ieder zijn eigen ding wat dat betreft, ik heb er niets op tegen zolang alles op een goede manier gebeurt.

 

Wat ik gevaarlijk vind aan mensen die denken een dier zelf te kunnen slachten, is dat ze het vaak toch niet kunnen, en dan onnoemelijk leed veroorzaken bij de dieren. Er is NIETS op tegen om thuis te slachten op de manier die voor jou het beste lijkt. Hoe dan ook moet het dier dood, en dood is nooit pijnloos. Of je nu een kogel of pin in de hersens schiet of de keel doorsnijdt, het dier heeft pijn. Dat is een gegeven. Maar er zijn situaties waarbij er niet op de juist plek werd geschoten of geneden, en het dier dus niet meteen dood was, maar kronkelend van de pijn op de grond lag of aan een touw hing. Kijk, dat is dus wat me dwars zit. Probeer zo'n dier maar eens stil en rustig te krijgen om het alsnog goed te doen, daar ben je wel even mee bezig, en ondertussen ligt dat dier te lijden. Dat mag gewoon niet gebeuren. En daarom benik ook tegen thuis slachten. Ik had op de boerderij in België een slachtinrichting geplaatst, speciaal voor rond het offerfeest, ze konden dan bij mij een schaap kopen en ik begeleid ze in het zelf slachten van dat dier. Wat ze dan willen roepen terwijl ze het doenmaakt me weinig uit, als het dier maar niet te veel lijdt. Die mogelijkheid is er wettelijk in België. je mag als boer een vergunning aanvragen voor zo'n tijdelijke slachtinrichting rond het offerfeest. Ik denk dat ik daardoor heel veel leed heb bespaard aan sommige van die schapen. Ondanks dat ik zelf niet geloof in wat zij vinden dat ze moeten doen, kies ik er toch voor om eraan mee te werken, want ik weet dat het anders toch wel gebeurt. Het "moet" nu eenmaal.

 

Aangezien die regels wettelijk voorzien zijn, vind ik dat thuis slachten gewoon volledig verboden mag worden. Als je echt zelf moet slachten, ga dan naar een plek waar dat kan, en laat je begeleiden bij het slachten. Enkel en alleen mensen met de juiste ervaring en kennis zouden geoorloofd moeten zijn om te mogen slachten.

 

Trouwens, van de andere kant klopt het verhaal ook, ik zou NOOIT vlees uit de winkel kunnen eten. Ten eerste stinkt het vreselijk en ziet het er niet uit, en ten tweede voldoet ook die manier van slachten niet aan mijn eisen. Het leven van die dieren is op zijn zachtst gezegd vreselijk, en het vervoer en de slachting zijn zodanig traumatiserend dat ik het ronduit mishandeling vind. Als je zelf geen vleesdieren kan houden, of zelf geen slachtinrichting kan opzetten, (ik weet trouwens niet eens of die regel in Nederland ook bestaat, is er een boer uit NL die hier ervaring mee heeft?) vind ik dat je je vlees zou moeten kopen op een plek waar dit wel het geval is. Ik verkoop het vlees wat wij hebben (niet veel, het is vooral voor eigen gebruik, we zijn geen "vleesboerderij") iets duurder dan in de winkel, want het is voor mij natuurlijk ook veel duurder om op deze manier te slachten, maar daarvoor kun je wel op elk moment "binnen" lopen en zien hoe het met de dieren gaat, nooit zal er een ziek dier tussen de geslachte dieren zitten (wat in de winkel niet gegarandeerd kan worden...) en de dieren lijden op geen enkel moment voor de daadwerkelijke slachting (die nooit langer duurt dan een paar seconden). Er zijn genoeg boerderijen waar dit kan, en ook bij sommige slagers kan dit. De slager hier in het dorp heeft altijd een plaatje ophangen met de gegevens van het geslachtte dier en waar het is opgegroeid. Over het algemeen ken je dan die boer en weet je dat dat dier goed is behandeld.

 

Dus, wat ik met dit hele lange onsamenhangende verhaal bedoel te zeggen, of je nu een bepaald geloof hebt of niet, er is nooit een excuus om vlees in de winkel te kopen of om zelf op je balkon maar wat te proberen onder het mom van ritueel slachten. Er zijn nu nog alternateven, als je ze niet gebruikt kunnen die wel eens verdwijnen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk vind ik dat als er nieuwere slachtmethoden zijn die het leed kunnen verminderen, je deze moet gebruiken.

 

Vroeger was het niet mogelijk grotere dieren te verdoven, zoals je bv een konijn een tik op de kop geeft. Tegenwoordig kan dit wel en dan vind ik het onzin om vast te houden aan wat in een ouderwets boek staat. Zo komt de mensheid nooit verder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@frank1964

Frank, elke nacht horen wij varkens urenlang gillen van angst. Ze staan dan langs de snelweg geparkeerd in een vrachtauto te wachten tot het slachthuis open gaat. Zo heel erg dicht bij de snelweg wonen wij nu ook niet maar toch hoor je het zelfs binnen heel duidelijk en soms, als ze heel bang worden, ruik je het ook.

'S morgens vroeg worden ze dan verder vervoerd om dan op niet zo'n heel erg diervriendelijke manier geslacht te worden. Voor mij allemaal een reden om geen (varkens)vlees te eten. Nederland kan nogal op de kast klimmen als het om halal of kosher slachten gaat maar hoe wij het doen deugd helemaal niet. Zolang het dier een goed leven heeft gehad, rustig vervoerd werd en kalm behandeld werd tijdens de slacht eet ik liever een met een scherp mes geslacht dier. Tuurlijk heb je uitwassen maar die zijn er net zo bij de Nederlandse slachterijen.

 

En daar ben ik het ook helemaal mee eens, vandaar mijn regelmatige donaties aan lekker dier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik slacht soms zelf, voornamelijk oude hanen voor in de soep, maar heb ook wel eens stieren zelf geslacht. Gewoon in hun eigen weide waar ze waren opgegroeid een juist geplaatste kogel in het hoofd, of een mes door de keel, vergt heel veel kennis. het is zeker niet gewoon een kwestie van schieten of snijden. Je moet dit echt 100% goed doen en ook ELKE keer in ÉÉN keer goed. Er is geen tweede kans, want dan heb je het lijden al veroorzaakt. Ik laat de stieren tegenwoordig meestal voor het gemak bij een bevriende slager slachten, vervoer ze dan zelf op een diervriendelijke en rustige manier, laat ze lekker op de weide grazen tot het tijd is en dan doet de slager zijn werk. De rommel die het slachten achter laat blijft bij de slager en het vlees neem ik mee terug om in stukken te snijden en verpakken. Ik heb dan ook geen eisen met betrekking tot rituelen, ik geloof in vanalles en niets, maar waar ik niet in geloof is door een god opgelegde leefregels. Ieder zijn eigen ding wat dat betreft, ik heb er niets op tegen zolang alles op een goede manier gebeurt.

 

Wat ik gevaarlijk vind aan mensen die denken een dier zelf te kunnen slachten, is dat ze het vaak toch niet kunnen, en dan onnoemelijk leed veroorzaken bij de dieren. Er is NIETS op tegen om thuis te slachten op de manier die voor jou het beste lijkt. Hoe dan ook moet het dier dood, en dood is nooit pijnloos. Of je nu een kogel of pin in de hersens schiet of de keel doorsnijdt, het dier heeft pijn. Dat is een gegeven. Maar er zijn situaties waarbij er niet op de juist plek werd geschoten of geneden, en het dier dus niet meteen dood was, maar kronkelend van de pijn op de grond lag of aan een touw hing. Kijk, dat is dus wat me dwars zit. Probeer zo'n dier maar eens stil en rustig te krijgen om het alsnog goed te doen, daar ben je wel even mee bezig, en ondertussen ligt dat dier te lijden. Dat mag gewoon niet gebeuren. En daarom benik ook tegen thuis slachten. Ik had op de boerderij in België een slachtinrichting geplaatst, speciaal voor rond het offerfeest, ze konden dan bij mij een schaap kopen en ik begeleid ze in het zelf slachten van dat dier. Wat ze dan willen roepen terwijl ze het doenmaakt me weinig uit, als het dier maar niet te veel lijdt. Die mogelijkheid is er wettelijk in België. je mag als boer een vergunning aanvragen voor zo'n tijdelijke slachtinrichting rond het offerfeest. Ik denk dat ik daardoor heel veel leed heb bespaard aan sommige van die schapen. Ondanks dat ik zelf niet geloof in wat zij vinden dat ze moeten doen, kies ik er toch voor om eraan mee te werken, want ik weet dat het anders toch wel gebeurt. Het "moet" nu eenmaal.

 

Aangezien die regels wettelijk voorzien zijn, vind ik dat thuis slachten gewoon volledig verboden mag worden. Als je echt zelf moet slachten, ga dan naar een plek waar dat kan, en laat je begeleiden bij het slachten. Enkel en alleen mensen met de juiste ervaring en kennis zouden geoorloofd moeten zijn om te mogen slachten.

 

Trouwens, van de andere kant klopt het verhaal ook, ik zou NOOIT vlees uit de winkel kunnen eten. Ten eerste stinkt het vreselijk en ziet het er niet uit, en ten tweede voldoet ook die manier van slachten niet aan mijn eisen. Het leven van die dieren is op zijn zachtst gezegd vreselijk, en het vervoer en de slachting zijn zodanig traumatiserend dat ik het ronduit mishandeling vind. Als je zelf geen vleesdieren kan houden, of zelf geen slachtinrichting kan opzetten, (ik weet trouwens niet eens of die regel in Nederland ook bestaat, is er een boer uit NL die hier ervaring mee heeft?) vind ik dat je je vlees zou moeten kopen op een plek waar dit wel het geval is. Ik verkoop het vlees wat wij hebben (niet veel, het is vooral voor eigen gebruik, we zijn geen "vleesboerderij") iets duurder dan in de winkel, want het is voor mij natuurlijk ook veel duurder om op deze manier te slachten, maar daarvoor kun je wel op elk moment "binnen" lopen en zien hoe het met de dieren gaat, nooit zal er een ziek dier tussen de geslachte dieren zitten (wat in de winkel niet gegarandeerd kan worden...) en de dieren lijden op geen enkel moment voor de daadwerkelijke slachting (die nooit langer duurt dan een paar seconden). Er zijn genoeg boerderijen waar dit kan, en ook bij sommige slagers kan dit. De slager hier in het dorp heeft altijd een plaatje ophangen met de gegevens van het geslachtte dier en waar het is opgegroeid. Over het algemeen ken je dan die boer en weet je dat dat dier goed is behandeld.

 

Dus, wat ik met dit hele lange onsamenhangende verhaal bedoel te zeggen, of je nu een bepaald geloof hebt of niet, er is nooit een excuus om vlees in de winkel te kopen of om zelf op je balkon maar wat te proberen onder het mom van ritueel slachten. Er zijn nu nog alternateven, als je ze niet gebruikt kunnen die wel eens verdwijnen...

 

Dankjewel Niki, exact mijn punt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Chin ik heb je altijd als een serieus persoon beschouwd , maar nu is het beste er toch af . Al zit je aan de andere kant van de plas . Een dier kan men niet dier vriendelijk doden zonder mes al is het met de kromme patatten schilder van lewieke .

 

Geert

Idem dito zou ik durven zeggen maar dat is niet zo.

Een konijn kelen ? Echt? Ik heb geen mes nodig en nog nooit gebruikt bij het doden van konijn. Een enkele nekslag is dacht ik toch voldoende .

Ach dat zingen was een grapje Geert . Ik begreep heel de stelling trouwens niet dat het oversnijden van de keel nu zo diervriendelijk zou zijn. Een slag op de halswervel richting atlas , achterhoofdsbeen resulteert tot onmiddellijke dood. De keel oversnijden en laten leeg bloeden hmm Niet zo. Maar ok dat is hoe ik het geleerd heb.

 

Allez maak je niet zo druk om mijn soms zo bizarre grapjes.

 

Chin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idem dito zou ik durven zeggen maar dat is niet zo.

Een konijn kelen ? Echt? Ik heb geen mes nodig en nog nooit gebruikt bij het doden van konijn. Een enkele nekslag is dacht ik toch voldoende .

Ach dat zingen was een grapje Geert . Ik begreep heel de stelling trouwens niet dat het oversnijden van de keel nu zo diervriendelijk zou zijn. Een slag op de halswervel richting atlas , achterhoofdsbeen resulteert tot onmiddellijke dood. De keel oversnijden en laten leeg bloeden hmm Niet zo. Maar ok dat is hoe ik het geleerd heb.

 

Allez maak je niet zo druk om mijn soms zo bizarre grapjes.

 

Chin

 

Laat jij het dier niet leegbloeden nadat je het gedood hebt?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Persoonlijk vind ik dat als er nieuwere slachtmethoden zijn die het leed kunnen verminderen, je deze moet gebruiken.

 

Vroeger was het niet mogelijk grotere dieren te verdoven, zoals je bv een konijn een tik op de kop geeft. Tegenwoordig kan dit wel en dan vind ik het onzin om vast te houden aan wat in een ouderwets boek staat. Zo komt de mensheid nooit verder.

Ray je moet onderscheidt maken tussen supermarkt slachten en persoonlijk slachten ik vind die tik op haar kop ( Konijn) niet zo slecht wetende dat dat als het juist gedaan word instant dood is. Bij het thuis slachten van varkens etc werd ook wel gebruik gemaakt van een zogenaamd schietpistool, eigenlijk een pin die in het hoofd werd geschoten. Geloof me alles beter dan een varken de strot over snijden dat krijst zo erg dat het door merg en been gaat.

 

Chin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is na de dood, beetje een verschil , niet?

 

Begrijp me goed, ik ben helemaal niet voor het onverdoofd slachten!! Juist niet. Tegenwoordig hebben we gelukkig verdovingsmethodes en schietmaskers.

Jouw methode of Geert's methode (zo deed m'n opa en vader het ook), allebei zijn ze snel en pijnloos mits goed uitgevoerd.

 

M'n vraag had alleen betrekking over het verdere slachten daarna, want leeg laten lopen is toch echt nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begrijp me goed, ik ben helemaal niet voor het onverdoofd slachten!! Juist niet. Tegenwoordig hebben we gelukkig verdovingsmethodes en schietmaskers.

Jouw methode of Geert's methode (zo deed m'n opa en vader het ook), allebei zijn ze snel en pijnloos mits goed uitgevoerd.

 

M'n vraag had alleen betrekking over het verdere slachten daarna, want leeg laten lopen is toch echt nodig.

Ik denk dat je nu vooral over het doden van gevoederde dieren praat, juist?

Tijdens de jacht hanteren wij voor groot wild een beetje andere gewoontes die ook leiden tot leegbloeden hoor. Namelijk het zo snel mogelijk verwijderen van de maag en ingewanden.

Ik weet eigenlijk niet of dat echt noodzakelijk is maar omdat we soms uren verwijderd zijn van thuis doen we dat zo. En zo geven we een deeltje terug aan de natuur.

Klein wild, nee dat doe ik pas als ik thuis kom.

Thuis slachten, dat gaat zo snel. Er is gewoon geen tijd om te laten leeg bloeden. En bloedworst dat verkoop je niet in deze omgeving, zelfs geen lever of hart.

Btw : Alle grotere dieren worden hier gedood met de kogel.

 

Groetjes Chin

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Cavia's als vee hebben het grote voordeel dat ze zich snel voortplanten en op een relatief arm dieet kunnen leven. Ook eten ze veelvuldig gras en onkruid, wat vrijelijk beschikbaar is. Het nadeel voor mij is dat het beest ook z'n eigen poep eet, net zoals hazen en konijnen. In SHTF geen probleem maar voor nu hou ik het liever bij kippetjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Cavia's als vee hebben het grote voordeel dat ze zich snel voortplanten en op een relatief arm dieet kunnen leven. Ook eten ze veelvuldig gras en onkruid, wat vrijelijk beschikbaar is. Het nadeel voor mij is dat het beest ook z'n eigen poep eet, net zoals hazen en konijnen. In SHTF geen probleem maar voor nu hou ik het liever bij kippetjes.

 

Waarom is dat een nadeel? Moet je eens kijken wat kippen eten! :p (en helemaal wat wij ze in de bio-industrie voeren)

 

Cavia's produceren aparte lichtkleurige nachtelijke keutels met veel vitamines en mineralen, die ze niet rechtstreeks uit de voeding kunnen opnemen.

 

Handig dus die cavia's, ze maken vitamine pilletjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik jou was zou ik me maar eens goed verdiepen in ratten en muizen als voedselbron tevens het eekhoorntje deze drie dragen erg veel ziektes en of parasieten vergeven van ziektes met zich mee, dit kan ik met 100 % zekerheid zeggen daar mijn beroep ongdiertebestrijder is ( uitzondering zijn natuurlijk gekweekte muizen/ratten)

Die staan ook op mijn vee lijstje ;-)

ratten en muizen trouwens ook

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...