Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

rescue

Wecken, moderne stijl

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
intresant, dank u

 

hear hear, ik kan blijkbaar ook met mijn oven wecken.. zal alleen niet weten hoe.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ontzettend gaaf filmpje, bedankt voor het delen.

 

LET AUB WEL OP ze weckt in de vaatwasser op 85 a 90 graden. Mijn vaatwasser kan dit bijvoorbeeld niet en wat ik weet van het wecken is deze temperatuur wel nodig!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

In een vaatwasser? Gewoon een lange RVS bak met water vullen, de zwitserse BVB benzinvergaserbrenner (http://lmgtfy.com/?q=bvb+benzinvergaserbrenner) eronder en knallen maar. Zo kan je in 1x wel 20-30potten wecken op de JUISTE temperatuur. :D

Zeker vlees moet je eigenlijk in een hogedruk pan wecken. Dan komt de temp boven de 100C.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
In een vaatwasser? Gewoon een lange RVS bak met water vullen, de zwitserse BVB benzinvergaserbrenner (http://lmgtfy.com/?q=bvb+benzinvergaserbrenner) eronder en knallen maar. Zo kan je in 1x wel 20-30potten wecken op de JUISTE temperatuur. :D

Zeker vlees moet je eigenlijk in een hogedruk pan wecken. Dan komt de temp boven de 100C.

@prepass deze hoge druk pan voor wekken ken ik niet , enkel maar de ouderwetse ''wasketel'' kan je uitleggen wat je met drukketel bedoelt ??

want inderdaad als je de druk verhoogd verhoog je ook het kookpunt . Worden dan dezelfde weckflessen gebruikt of speciale weckflessen ??

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

@Wafels

Kijk hier maar eens http://www.motherearthnews.com/real-food/canning-meat-the-right-way-zmaz83sozshe.aspx#axzz2YRYZ4U9F

http://www.gopresto.com/recipes/canning/meat.php

 

Ze hebben het over pressure canning. Dat betekend onder druk. Met een hogedrukpan kan je dit dus bereiken. Zorg wel dat je drukmeter goed werkt en je overdruk ventiel nog functioneert! :D

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Knap gedaan van de dame zomaar met haar vaatwasser. Ik heb zonet even de mijne gecontroleerd en het is een energiezuinig ding dat maar tot 65° gaat. Veel te laag me dunkt ? Of zijn jullie van een andere mening ?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Mij lijkt het veilig tussen de 70 en 85 graden bij een vaatwasmachine programma.

Hoe lager de temperatuur hoe langer het proces.

Gelukkig kan mijn vaatwasser tot 70 graden...

 

Driehart

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Niet zo heel erg slim van die dame.. ERRUG GEVAARLIJK ZELFS!!!!! :mad:

 

Ik ben een fanatieke wecker.. met een weckpan.. Electrisch weliswaar, maar toch..

 

Goed waarom niet zo slim.. Verschillende groenten, fruit, gebak, vlees (je kan eigelijk alles wecken.. ;o) Vragen om een verschillende tijdsduur om te wecken en om een bepaalde temperatuur..

Voorbeeld : Bloemkool 90 minuten op 100 Graden

maar rabarberjam 10 minuten bij 90 graden (meeste jams ;o)

peren op sap 30 minuten 90 graden

wortels 120 minuten 100 graden

en veel vleessoorten 75minuten 100 graden.

 

De tijden en graden zijn belangrijk omdat er anders geen vacuum onstaat. Ook de manier van potten vullen.. (afvullen .. of 1 cm onder de vullijn.. 2 cm onder vullijn .. of zelfs de pot maar halfvol.

 

Toch wel allemaal belangrijk.. Als alles bederft heb je je voor niks zo druk gemaakt.. ;)

 

Op het internet enorm veel te vinden over wecken .. in de weckpan / oven / snelkookpan/magnetron.. Alleen alles vergt zijn eigen REGELS!!

 

Informeer je dus goed voor je eraan begint.. Ook hier op het forum is wel al veel te vinden.

 

Google eens op wecken.. dat levert vast meer resultaat op dan wecken (prutsen) in de vaatwasser.

 

Keep on prepping..

 

xxmissbirxx

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Niet zo heel erg slim van die dame.. ERRUG GEVAARLIJK ZELFS!!!!! :mad:

 

Ik ben een fanatieke wecker.. met een weckpan.. Electrisch weliswaar, maar toch..

 

Goed waarom niet zo slim.. Verschillende groenten, fruit, gebak, vlees (je kan eigelijk alles wecken.. ;o) Vragen om een verschillende tijdsduur om te wecken en om een bepaalde temperatuur..

Voorbeeld : Bloemkool 90 minuten op 100 Graden

maar rabarberjam 10 minuten bij 90 graden (meeste jams ;o)

peren op sap 30 minuten 90 graden

wortels 120 minuten 100 graden

en veel vleessoorten 75minuten 100 graden.

 

De tijden en graden zijn belangrijk omdat er anders geen vacuum onstaat. Ook de manier van potten vullen.. (afvullen .. of 1 cm onder de vullijn.. 2 cm onder vullijn .. of zelfs de pot maar halfvol.

 

Toch wel allemaal belangrijk.. Als alles bederft heb je je voor niks zo druk gemaakt.. ;)

 

Op het internet enorm veel te vinden over wecken .. in de weckpan / oven / snelkookpan/magnetron.. Alleen alles vergt zijn eigen REGELS!!

 

Informeer je dus goed voor je eraan begint.. Ook hier op het forum is wel al veel te vinden.

 

Google eens op wecken.. dat levert vast meer resultaat op dan wecken (prutsen) in de vaatwasser.

 

Keep on prepping..

 

xxmissbirxx

 

Kon het niet beter verwoorden! :D

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Die aarbeien gingen gewoon zo in de pot en in de vaatwasser. De rabarber maakte ze overigens klaar op de traditionele manier?

 

Is de vaatwasser niet enkel en alleen bedoeld om na dat je volgens de weckregels hebt gewerkt het laatste zetje te geven in de vaatwasser?

Anders heb ik het filmpje niet begrepen.

 

Driehart

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...